Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-13 14:55

Prima als ontbijt :j

Wij hebben m net (deels) opgegeten bij de lunch, en hij smaakt heerlijk!

Anniekskie

Berichten: 2176
Geregistreerd: 25-09-02
Woonplaats: Ysselsteyn (lb)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-13 16:12

GeekGirl schreef:
Met pesto zou geen probleem mogen zijn, ik heb namelijk al eens iets gelijkaardig gemaakt maar dan in rolletjes. Het recept daarvoor vind je hier
http://www.thecafesucrefarine.com/2012/12/pesto-swirled-brioche-dinner-rolls-five.html
Het enige wat er verandert is de vorm van je deeg.

Die met ham en kaas lijken me ook lekker, maar zal er misschien niet zo leuk uitzien. Wat je wel kan doen is bijvoorbeeld geraspte kaas mengen met stukjes ham, en een beetje spinazie (of iets anders) toevoegen voor de kleur. Dat lijkt me ook lekker en dan heb je wel die leuke kleurverschillen.


Met spinazie klinkt idd ook wel lekker. Denk dat ik morgen gewoon half half doe, ene kant met choco en andere kant met geraspte kaas en ham of spekblokjes.

Ir111

Berichten: 11966
Geregistreerd: 06-04-04
Woonplaats: home is where the heart is...

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-13 20:51

Oh hij ziet er prachtig uit Blijheid! Zo jammer dat ik niet van zoet hou. :')

malih

Berichten: 4668
Geregistreerd: 04-11-07
Woonplaats: Almere

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-13 21:41

hier was hij mislukt.

klote ding weigerde te reizen... heb m in de kliko gegooid :-(

Eef_Bam

Berichten: 4108
Geregistreerd: 19-08-09
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-13 23:11

malih schreef:
hier was hij mislukt.

klote ding weigerde te reizen... heb m in de kliko gegooid :-(


Waar wilde je dat hij naar toe zou gaan :o?

Misschien volgende keer proberen te laten rijzen :') .

Yvettee

Berichten: 2123
Geregistreerd: 25-06-09
Woonplaats: Maastricht

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-13 23:17

aah wauw! Echt super mooi en lekker voor bij het kerstontbijt!
alleen ik lees wel dat hij bij sommige mensen is mislukt, dat is wel jammer als dat met kerst zou gebeuren.
Misschien een keer van de voren eens oefenen..

malih

Berichten: 4668
Geregistreerd: 04-11-07
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-13 23:40

Eef_Bam schreef:
malih schreef:
hier was hij mislukt.

klote ding weigerde te reizen... heb m in de kliko gegooid :-(


Waar wilde je dat hij naar toe zou gaan :o?

Misschien volgende keer proberen te laten rijzen :') .


Hij moest rijzen maar omdat hij dat niet deed heb ik hem laten reizen naar de kliko

Je bent dislext of je bent t niet natuurlijk.......

heidy_wilco

Berichten: 4477
Geregistreerd: 24-10-09
Woonplaats: Grunn/Overijssel

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 02-12-13 01:27

Kom op, beetje gezellig houden hier :)
Zij kan ook niet ruiken of iemand dislectisch is of niet. Daarbij is het een fout die heel veel mensen maken. ;)

Maar bij sommigen is hij mooi gelukt! En fijn dat hij ook lekker smaakt :)

Noeps
Berichten: 16929
Geregistreerd: 19-12-04

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-13 17:33

Wat een goed idee om dit voor het kerstontbijt te maken :)* Komend weekend de try-out en dan met kerst het echte werk :))

malih

Berichten: 4668
Geregistreerd: 04-11-07
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-13 22:47

heidy_wilco schreef:
Kom op, beetje gezellig houden hier :)
Zij kan ook niet ruiken of iemand dislectisch is of niet. Daarbij is het een fout die heel veel mensen maken. ;)

Maar bij sommigen is hij mooi gelukt! En fijn dat hij ook lekker smaakt :)


Ben ook niet boos hoor. Kan ze niet ruiken.

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 37271
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-13 22:48

Heel benieuwd of hij ook zonder boter en melk wil gaan rijzen en smaken. Eens testen met water en olijfolie en gist.

bora

Berichten: 1389
Geregistreerd: 30-07-03

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-13 08:26

Ben van plan om deze vanmiddag te maken. Maar hoelang duurt het rijzen ongeveer?

Anoniem

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-13 11:59

Bij mij duurde de eerste keer rijzen ruim anderhalf uur, de tweede keer heb ik gewoon de 30 minuten van het recept aangehouden.

NoName126
Berichten: 1001
Geregistreerd: 19-04-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-13 12:05

oooh wat mooi!! *\o/*
Die ga ik zeker maken dit weekend!

Splut
Berichten: 1095
Geregistreerd: 19-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-13 12:10

.
Laatst bijgewerkt door Splut op 08-07-22 12:27, in het totaal 1 keer bewerkt

Splut
Berichten: 1095
Geregistreerd: 19-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-13 14:41

.
Laatst bijgewerkt door Splut op 08-07-22 12:27, in het totaal 1 keer bewerkt

NoName126
Berichten: 1001
Geregistreerd: 19-04-05
Woonplaats: Limburg

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-13 15:14

Wat mooi!! Voor degenen die hem al gebakken hebben: hebben jullie je exact aan het recept gehouden of hebben jullie dingen anders gedaan?

Splut
Berichten: 1095
Geregistreerd: 19-02-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-13 16:34

.
Laatst bijgewerkt door Splut op 08-07-22 12:27, in het totaal 1 keer bewerkt

bora

Berichten: 1389
Geregistreerd: 30-07-03

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-13 14:45

helaas had ik gister geen tijd om hem het maken.

Noeps
Berichten: 16929
Geregistreerd: 19-12-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-13 18:33

Hm, het deeg lijkt niet te willen rijzen. Heb de helft van de hoeveelheden uit de OP aangehouden maar er was na krap een uur nog niets gebeurd. Heb nu een beetje extra vocht (melk) en wat extra gist toegevoegd, kijken of dat wat uithaalt.

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-13 18:35

Heb je het deeg op een koude plek staan Plien? Dat kan het rijsproces vertragen. Of misschien niet lang genoeg gekneed? Zo'n 10-15 minuten is vaak wel nodig om de gluten te ontwikkelen.

Noeps
Berichten: 16929
Geregistreerd: 19-12-04

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-13 18:41

Oh, dan ga ik nog een keer kneden en dan een stuk langer.
Ik heb het op de verwarming staan die redelijk warm is, dus daar zou het niet aan hoeven liggen...

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-13 18:44

Ik denk niet dat het nog zin heeft om nu nog een keer te kneden, maar als het nu niet rijst kun je het natuurlijk altijd proberen!

Zo'n zwaar deeg met boter en eieren rijst ook altijd minder goed/snel dan een gewoon brooddeeg, maar het zou toch zeker wel een stuk omhoog moeten komen.

Noeps
Berichten: 16929
Geregistreerd: 19-12-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-13 20:03

Nou, ik snap er niks van.
Het deeg zag er nu veel beter uit, mooi stevig en ik kon er echt een 'vlies' van maken zonder dat het scheurde. Maar rijzen, ho maar..... Geen idee wat er mis is gegaan.
Ik zie nu dat de gist niet hoefde op te lossen omdat het instant gist was. Ik heb het wel in de warme/hete melk opgelost, zou het daaraan kunnen liggen?

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-13 20:16

Dat kan inderdaad wel het probleem zijn, gist gaat dood als het boven een bepaalde temperatuur komt dus waarschijnlijk is je melk te heet geweest. Oplossen in melk kan wel, maar dan is lauwe melk (die niet warm aanvoelt met je vinger) warm genoeg.