Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 17:35

Het valt niet uit elkaar, de chocopasta is plakkerig zat :+

KingMarco

Berichten: 1133
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: Hoofddorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 17:36

Hier staat ie nu in de oven. Vooralsnog ziet hij er niet zo mooi gestreept uit de eerder getoonde, maar dat is een kwestie van oefenen denk ik(hoopt ik). Heb het broodrecept overigens na 1x niet willen rijzen ook ietsje aangepast, mespuntje zout toegevoegd en zakje extra gist(dus 14gr droge gist), hierna rees hij bijna de pan uit, haha.

fourseasons

Berichten: 4788
Geregistreerd: 07-08-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 20:45

Hij is nu aan het rijzen. :)

fourseasons

Berichten: 4788
Geregistreerd: 07-08-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-13 16:57

Zelfrijzend bakmeel is hier mislukt, vandaag opnieuw gedaan met gist en zelfrijzend bakmeel en gaat nu de oven in :D

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-13 19:04

Hoezo gebruik je zelfrijzend bakmeel ipv bloem?

NoName126
Berichten: 1001
Geregistreerd: 19-04-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-13 19:31

zelfrijzend bakmeel zit bakpoeder in, dat is heel iets anders dan gist. bakpoeder geeft luchtbelletjes als het ware, terwijl gist gluten maakt. (toch?)

edit: zelfrijzendbakmeel(of bloem + bakpoeder) gebruik je bij zoete, cake-achtige gerechten, en gist bij brooddegen, zoals brioche, brood, pizza, etc.

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-13 19:56

Ja precies, dus niet aan te raden om bij dit recept te gebruiken. Bakpoeder is heel iets anders dan gist. De gist heb je nodig om het glutennetwerk te ontwikkelen dat het deeg elastisch maakt en laat rijzen.

fourseasons

Berichten: 4788
Geregistreerd: 07-08-13

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-13 00:20

Ja maar dat werd ergens op pagina twee (?) gezegd.

Noeps
Berichten: 16932
Geregistreerd: 19-12-04

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-13 00:23

Maar niet in combinatie met gist ;)

fourseasons

Berichten: 4788
Geregistreerd: 07-08-13

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-13 00:28

Ik weet dat niet als ik dat soort dingen nooit maak. :)

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-13 18:02


Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-13 19:35

Die is ook leuk! Net een hele grote pot chocoladepasta gescoord en ik heb verse gist in huis. Daar ga ik een dezer dagen eens een poging aan de eerste wagen.

moonfish13
Berichten: 18244
Geregistreerd: 20-08-07

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-13 20:48

Ik ga het ook proberen! Mijn vriend en chocoladefreak komt rond oud en nieuw. Ik hoop dat het me lukt, zelf mag ik het niet maar who cares.

NieneWiep

Berichten: 6733
Geregistreerd: 15-01-06

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-13 21:25

Alvast succes! Wat mag je niet zelf Moonfish?

heidy_wilco

Berichten: 4479
Geregistreerd: 24-10-09
Woonplaats: Grunn/Overijssel

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-12-13 22:17

Chocolade denk ik. Jammer zeg! Ben je er alergisch voor?

Noeps
Berichten: 16932
Geregistreerd: 19-12-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-13 23:55


Sting

Berichten: 12866
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Rolde

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-13 23:59

@Nienewiep: Wat hebben ze daar voor vulling gebruikt? Hij is wel echt gaaf! :D

moonfish13
Berichten: 18244
Geregistreerd: 20-08-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-13 00:55

Wat mag ik er wel uit?? :P
Ik mag geen gluten en geen melk, geen soja, geen varkensvlees..
De eerste twee zijn dus het grootste probleem en ik heb ook geen zin om te gaan kloten met een deegmengsel wat daar geschikt voor is en ook nog lekker is.

Naja ik ben geen zoetekauw dus dat is het probleem niet.
De meel is neem ik aan tarwebloem?

Anoniem

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-13 13:59

Ik heb m gisteren nog een keer gemaakt, maar dan met een mengsel van boter, bruine suiker en kaneel als vulling. Ook erg lekker, maar de vulling was duidelijk wat vetter dan de chocopasta waardoor het wat meer wegzakte tussen de laagjes tijdens het bakken. Nog steeds mooi zeker lekker, maar minder mooi da met chocopasta.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-13 18:42

Ik heb hem net gemaakt, hij staat nu voor de tweede keer te rijzen. Het draaien van de stukken was nog even lastig, ik had ook een te groot glas gebruikt om het middenpunt te markeren. Ik ga hem zo afbakken en misschien voor de kerst nogmaals maken.

Equisync

Berichten: 5286
Geregistreerd: 22-05-09
Woonplaats: Zuid Limburg

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-13 18:50

Wauuwww ik wil ook :Y)

Even een vraagje, je moet het deeg dus in 'plakken' verdelen, maar hoe doe je dit precies?
En wat voor chocoladepasta kun je gebruiken, gewoon Nutella bijv?

fourseasons

Berichten: 4788
Geregistreerd: 07-08-13

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-13 18:52

Gewoon het deeg in vier stukken verdelen, platdrukken in de vorm, chocopasta er op, volgende laag er op (wel goed laten aansluiten bij de randen) etc.

Equisync

Berichten: 5286
Geregistreerd: 22-05-09
Woonplaats: Zuid Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-13 19:01

naomi_g1998 schreef:
Gewoon het deeg in vier stukken verdelen, platdrukken in de vorm, chocopasta er op, volgende laag er op (wel goed laten aansluiten bij de randen) etc.

Oh dat is niet zo moeilijk dan haha.
En de chocopasta, welk merk hebben jullie gebruikt? Nutella of zo?
Want dan ga ik zsm nog even langs de Kaufland, daar hebben ze van die enorme Nutella potten }>

fourseasons

Berichten: 4788
Geregistreerd: 07-08-13

Re: Brioche à la pâte à tartiner (Iets met chocolade)

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-13 19:04

Ik had gewoon van eigen merk. :')

Equisync

Berichten: 5286
Geregistreerd: 22-05-09
Woonplaats: Zuid Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-13 19:04

naomi_g1998 schreef:
Ik had gewoon van eigen merk. :')

Ja maar die vind ik nooit lekker :')
't Is Nutella, of niks :Y)

Hihi, hoop deze voor kerst te kunnen maken :P