Het valt niet uit elkaar, de chocopasta is plakkerig zat
KingMarco
Berichten: 1133
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: Hoofddorp
Geplaatst: 08-12-13 17:36
Hier staat ie nu in de oven. Vooralsnog ziet hij er niet zo mooi gestreept uit de eerder getoonde, maar dat is een kwestie van oefenen denk ik(hoopt ik). Heb het broodrecept overigens na 1x niet willen rijzen ook ietsje aangepast, mespuntje zout toegevoegd en zakje extra gist(dus 14gr droge gist), hierna rees hij bijna de pan uit, haha.
fourseasons
Berichten: 4788
Geregistreerd: 07-08-13
Geplaatst: 08-12-13 20:45
Hij is nu aan het rijzen.
fourseasons
Berichten: 4788
Geregistreerd: 07-08-13
Geplaatst: 09-12-13 16:57
Zelfrijzend bakmeel is hier mislukt, vandaag opnieuw gedaan met gist en zelfrijzend bakmeel en gaat nu de oven in
zelfrijzend bakmeel zit bakpoeder in, dat is heel iets anders dan gist. bakpoeder geeft luchtbelletjes als het ware, terwijl gist gluten maakt. (toch?)
edit: zelfrijzendbakmeel(of bloem + bakpoeder) gebruik je bij zoete, cake-achtige gerechten, en gist bij brooddegen, zoals brioche, brood, pizza, etc.
Ja precies, dus niet aan te raden om bij dit recept te gebruiken. Bakpoeder is heel iets anders dan gist. De gist heb je nodig om het glutennetwerk te ontwikkelen dat het deeg elastisch maakt en laat rijzen.
Die is ook leuk! Net een hele grote pot chocoladepasta gescoord en ik heb verse gist in huis. Daar ga ik een dezer dagen eens een poging aan de eerste wagen.
@Nienewiep: Wat hebben ze daar voor vulling gebruikt? Hij is wel echt gaaf!
moonfish13
Berichten: 18244
Geregistreerd: 20-08-07
Geplaatst: 15-12-13 00:55
Wat mag ik er wel uit?? Ik mag geen gluten en geen melk, geen soja, geen varkensvlees.. De eerste twee zijn dus het grootste probleem en ik heb ook geen zin om te gaan kloten met een deegmengsel wat daar geschikt voor is en ook nog lekker is.
Naja ik ben geen zoetekauw dus dat is het probleem niet. De meel is neem ik aan tarwebloem?
Ik heb m gisteren nog een keer gemaakt, maar dan met een mengsel van boter, bruine suiker en kaneel als vulling. Ook erg lekker, maar de vulling was duidelijk wat vetter dan de chocopasta waardoor het wat meer wegzakte tussen de laagjes tijdens het bakken. Nog steeds mooi zeker lekker, maar minder mooi da met chocopasta.
Ik heb hem net gemaakt, hij staat nu voor de tweede keer te rijzen. Het draaien van de stukken was nog even lastig, ik had ook een te groot glas gebruikt om het middenpunt te markeren. Ik ga hem zo afbakken en misschien voor de kerst nogmaals maken.
Even een vraagje, je moet het deeg dus in 'plakken' verdelen, maar hoe doe je dit precies? En wat voor chocoladepasta kun je gebruiken, gewoon Nutella bijv?
Gewoon het deeg in vier stukken verdelen, platdrukken in de vorm, chocopasta er op, volgende laag er op (wel goed laten aansluiten bij de randen) etc.
Equisync
Berichten: 5286
Geregistreerd: 22-05-09
Woonplaats: Zuid Limburg
Geplaatst: 15-12-13 19:01
naomi_g1998 schreef:
Gewoon het deeg in vier stukken verdelen, platdrukken in de vorm, chocopasta er op, volgende laag er op (wel goed laten aansluiten bij de randen) etc.
Oh dat is niet zo moeilijk dan haha. En de chocopasta, welk merk hebben jullie gebruikt? Nutella of zo? Want dan ga ik zsm nog even langs de Kaufland, daar hebben ze van die enorme Nutella potten