Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
haffiefreak schreef:Ik heb een vraagje,
Ik wil voor zaterdag een mokkataart gaan maken. Nu wil ik deze 2x gaan vullen. 1x met mokkacreme zou hier een laagje banketbakkersroom bij kunnen? De taart zelf ga ik van biscuitmix (fun cakes) maken.
En waarmee kan ik hem afsmeren?
Ik dacht aan mokka ganach hoe maak ik dit? En slagroom kloppen met een zakje oplos mokka?
Andere tips zijn natuurlijk ook welkom
eline_di schreef:Lieve complimentjes, dank!haffiefreak schreef:Ik heb een vraagje,
Ik wil voor zaterdag een mokkataart gaan maken. Nu wil ik deze 2x gaan vullen. 1x met mokkacreme zou hier een laagje banketbakkersroom bij kunnen? De taart zelf ga ik van biscuitmix (fun cakes) maken.
En waarmee kan ik hem afsmeren?
Ik dacht aan mokka ganach hoe maak ik dit? En slagroom kloppen met een zakje oplos mokka?
Andere tips zijn natuurlijk ook welkom
Banketbakkersroom en mokkacrème kan prima! Je kunt ook prima afsmeren met de mokkacrème. Mocht je dit te zwaar/heftig vinden dat kan je kiezen voor slagroom met oploskoffie of mokka smaakstof. Dat is minder zwaar, maar ook minder stevig. En vind ik persoonlijk minder fijn voor afsmeren.
Mokka met slagroom is alleen geen ganache, in ganache hoort chocolade.
Je kunt je ganache ook een mokka smaak geven door melk chocolade, slagroom en oploskoffie (mokka) te gebruiken.
Succes en veel plezier zaterdag!