Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Kimmie25501

Berichten: 7564
Geregistreerd: 19-01-14

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-20 17:17

Ik meld me ook weer! Ben niet zo’n fancy bakker als Eline, heel vet! Maar ik vind het wel leuk om af en toe iets te bakken. Vandaag focaccia gemaakt. Het is helaas alleen niet gerezen, dus heel plat en krokant :') maar wel lekker!
De volgende keer zet ik het denk ik in de oven om te rijzen, hopelijk wil hij dan wel.

Afbeelding

VenoSnorlax

Berichten: 4521
Geregistreerd: 04-02-12
Woonplaats: Den haag

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-20 18:05

Wat ik altijd doe voor een rijs is een ovenschaal vullen met kokend water in de oven en dan brood erin en deurtje dicht. Oven hoeft niet aan en stoom doet al het werk :)

eline_di

Berichten: 3899
Geregistreerd: 12-02-06
Woonplaats: Rietmolen (Gelderland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-20 23:15

Lieve complimentjes, dank!

haffiefreak schreef:
Ik heb een vraagje,
Ik wil voor zaterdag een mokkataart gaan maken. Nu wil ik deze 2x gaan vullen. 1x met mokkacreme zou hier een laagje banketbakkersroom bij kunnen? De taart zelf ga ik van biscuitmix (fun cakes) maken.

En waarmee kan ik hem afsmeren?
Ik dacht aan mokka ganach hoe maak ik dit? En slagroom kloppen met een zakje oplos mokka?

Andere tips zijn natuurlijk ook welkom


Banketbakkersroom en mokkacrème kan prima! Je kunt ook prima afsmeren met de mokkacrème. Mocht je dit te zwaar/heftig vinden dat kan je kiezen voor slagroom met oploskoffie of mokka smaakstof. Dat is minder zwaar, maar ook minder stevig. En vind ik persoonlijk minder fijn voor afsmeren.
Mokka met slagroom is alleen geen ganache, in ganache hoort chocolade.
Je kunt je ganache ook een mokka smaak geven door melk chocolade, slagroom en oploskoffie (mokka) te gebruiken.

Succes en veel plezier zaterdag!

haffiefreak

Berichten: 1647
Geregistreerd: 02-05-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-20 10:57

eline_di schreef:
Lieve complimentjes, dank!

haffiefreak schreef:
Ik heb een vraagje,
Ik wil voor zaterdag een mokkataart gaan maken. Nu wil ik deze 2x gaan vullen. 1x met mokkacreme zou hier een laagje banketbakkersroom bij kunnen? De taart zelf ga ik van biscuitmix (fun cakes) maken.

En waarmee kan ik hem afsmeren?
Ik dacht aan mokka ganach hoe maak ik dit? En slagroom kloppen met een zakje oplos mokka?

Andere tips zijn natuurlijk ook welkom


Banketbakkersroom en mokkacrème kan prima! Je kunt ook prima afsmeren met de mokkacrème. Mocht je dit te zwaar/heftig vinden dat kan je kiezen voor slagroom met oploskoffie of mokka smaakstof. Dat is minder zwaar, maar ook minder stevig. En vind ik persoonlijk minder fijn voor afsmeren.
Mokka met slagroom is alleen geen ganache, in ganache hoort chocolade.
Je kunt je ganache ook een mokka smaak geven door melk chocolade, slagroom en oploskoffie (mokka) te gebruiken.

Succes en veel plezier zaterdag!


Dank je wel voor je tips.
Zou ik ook slagroom met mokkapoeder en een zakje klopfix kunnen mixer, zodat het wat steviger wordt?
En bij de ganache gewoon alleen de mokkapoeder toevoegen, of met een klein beetje water oplossen?

eline_di

Berichten: 3899
Geregistreerd: 12-02-06
Woonplaats: Rietmolen (Gelderland)

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-20 22:52

Ja, kan allebei!
Dus zowel de klopfix als het mokkapoeder. Ik zou het poeder dan oplossen in de slagroom en er vervolgens ganache van maken. Liever geen water toevoegen.

billy3105
Ik hou van poffertjes!
Berichten: 2417
Geregistreerd: 07-02-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-20 10:58

Mag ik dit topic weer wat leven inroepen?

Broer lief morgen jarig en heeft een verzoek taart ingediend. Nu zag ik een keer op Facebook dat je bijvoorbeeld een biscuit taart open kan snijden en een siroop achtige substantie ertussen kan doen. Maar hoe heet dat en waar vind ik dat?

eline_di

Berichten: 3899
Geregistreerd: 12-02-06
Woonplaats: Rietmolen (Gelderland)

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-20 23:34

Bedoel je tremperen?

Ik ben nog steeds met regelmaat lekker aan het bakken!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Anoniem

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 00:39

Jeetje die chocolade van de laatste taart ook zelf gemaakt?:o

eline_di

Berichten: 3899
Geregistreerd: 12-02-06
Woonplaats: Rietmolen (Gelderland)

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-20 21:37

De drip, hartjes en lolly's wel. De rest niet.

Anoniem

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 00:07

Netjes!!!

eline_di

Berichten: 3899
Geregistreerd: 12-02-06
Woonplaats: Rietmolen (Gelderland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 00:20

Thanks :D

s1993

Berichten: 2121
Geregistreerd: 07-10-09
Woonplaats: Leusden

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-20 10:32

Welke smaken zijn het eline?

eline_di

Berichten: 3899
Geregistreerd: 12-02-06
Woonplaats: Rietmolen (Gelderland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-20 23:10

s1993 schreef:
Welke smaken zijn het eline?

Welke van de taarten? Of bedoel je allemaal?

Mag ik hier stiekem even mijn trots delen? Eigenlijk een uit de hand gelopen hobby en nu de winnaar. Super cool!

Afbeelding

s1993

Berichten: 2121
Geregistreerd: 07-10-09
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-20 07:04

Ja ik bedoel allemaal, vind het altijd zo zonde bij dat soort taarten dat je niet weet welke smaken erin zitten :p

Gaaf dat je hebt gewonnen! *\o/*

eline_di

Berichten: 3899
Geregistreerd: 12-02-06
Woonplaats: Rietmolen (Gelderland)

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-20 19:53

Nou, heb je even? Haha.
1. Dit is uiteraard een appeltaart
2. Bovenste laag heeft meegebakken sprinkles in het deeg en hij is gevuld met bosbessen crème en bosbessen jam. De tweede laag is gevuld met ananas crème en lemon curd. De buitenkant is witte chocolade/karamel ganache.
3. Buitenkant melk chocolade en gevuld met witte chocolade crème.
4. Gevuld met aardbeien crème en aardbeienjam. Afgesmeerd met vanille crème.
5. Gevuld met witte chocolade crème, verse frambozen en frambozenjam. De buitenkant is witte chocolade crème.

s1993

Berichten: 2121
Geregistreerd: 07-10-09
Woonplaats: Leusden

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-20 08:02

Ja ik vind het super interessant om over nieuwe smaak combinaties te leren! Mooi aan de buitenkant is toch niet zo mijn ding, ik vind smaak het meest belangrijk ;)

Eet je bij die tweede taart de lagen ook gecombineerd? Ik zou lemon curd en ananas niet zo snel zelf proberen, daarom juist leuk dit soort dingen te lezen :D

Ik ga binnenkort proberen zelf roomhoorntjes te maken (met zo'n kletskop hoorn), best lastig een goed recept te vinden dus ga zelf wat experimenteren :D

eline_di

Berichten: 3899
Geregistreerd: 12-02-06
Woonplaats: Rietmolen (Gelderland)

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-20 23:00

Lemon curd en ananas was een test. Frisse zoete lemon curd en fris zoete ananas.
Het was een taart voor ons zelf. Maar ananas in een taart is niet zo mijn ding.

Anoniem

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-20 01:43

Mijn verjaardagstaarten gemaakt

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Avelienvd

Berichten: 7223
Geregistreerd: 28-12-04

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-20 01:45

Ziet er heerlijk uit!!

eline_di

Berichten: 3899
Geregistreerd: 12-02-06
Woonplaats: Rietmolen (Gelderland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-20 07:15

pimaude schreef:
Mijn verjaardagstaarten gemaakt

[ [url=m/H5BXPc.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/SSikoK.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/fjqejS.jpg]Afbeelding[/url] ]

Nice!

Ceetje_bokt
Berichten: 5170
Geregistreerd: 01-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-20 17:20

Wat een leuk topic! Ik bak regelmatig maar aangezien ik mezelf (weer) op een matigend dieet heb gezet een beetje minder. Daarnet gevulde speculaas gemaakt in een slofvorm. Die had ik nog nooit gebruik. Recept is van Laurasbakery. Ik gebruik vaak recepten van haar.
Afbeelding

Schemerdier

Berichten: 5891
Geregistreerd: 18-07-08
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-20 17:21

Ziet er heel lekker uit!

Ik krijg door de benaming 'slof' enkel altijd connotaties met een slof sigaretten en dat doet alle goesting direct weer verdampen :')

Ceetje_bokt
Berichten: 5170
Geregistreerd: 01-05-07

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-20 17:31

Hahaha, Tsja zo heet die vorm nou eenmaal :D

eline_di

Berichten: 3899
Geregistreerd: 12-02-06
Woonplaats: Rietmolen (Gelderland)

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-11-20 22:56

Lekker zo'n slof!

Vandaag weer een taartje gebakken.
Eens wat nieuws geprobeerd.
Afbeelding

Ceetje_bokt
Berichten: 5170
Geregistreerd: 01-05-07

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-20 08:27

Prachtig zeg. Wat voor soort taartje is dit?