Nieuwelingen LET OP! Leuk dat jullie ook willen gaan bakken! Er is ontzettend veel te leren op het gebied van taarten dus hebben wij een zo overzichtelijk mogelijke lijst gemaakt. Lees deze post dus eerst goed door voor je vragen gaat stellen.
Ik wil beginnen met het decoreren van taarten welke basisartikelen moet ik aanschaffen? - Bakvorm - Biscuitmix - Marsepein of fondant - Crisco of poedersuiker voor het uitrollen. (mijn absolute tip is crisco) - Enkele gelkleurstoffen bijv. van wilton - Roller - Taartzaag of eventueel een goed gekarteld broodmes. - Paletmes - Eventueel: leuke uitstekers, smaakstof van patidess voor je vulling , een smoother voor gladde afwerking van je bekleding etc.
Hoe lang moet ik mixen? - In ieder geval 12 minuten op de hoogste stand (mijn advies 20 minuten) daarna nog 2 minuten op de laagste stand rustig door laten mixen.
Hoelang moet het in de oven en op hoeveel graden? - Met temperatuuropbouw: 10 minuten op 150, 10 minuten op 165, resttijd op 180 - Hetelucht: 175 a 180 graden - Kijk voor de juiste baktijd op; http://www.deleukstetaartenshop.nl/tabellen daar staan baktijden per bakvorm vermeld. - Voor een boltaartje van 12cm ongeveer 30 minuten baktijd aanhouden
De baktijd is verstreken maar hoe weet ik of mijn biscuit klaar is? - Even met een satéprikker of een andere prikker in het midden van je taart prikken, komt deze er schoon uit? Je biscuit is klaar! Zit er nog beslag aan je prikker? Baktijd verlengen.
Mijn biscuit komt niet omhoog hoe kan dat? - Heb je de eieren wel op kamertemperatuur? Evt. van te voren in een bakje warm water leggen. Andere mogelijkheid; Niet lang genoeg gemixt. Andere optie; beslagkom was te koud. Óf je oventemperatuur klopt niet, koop in dat geval een oventhermometer voor de juiste temperatuur.
Hoe kleur ik marsepein/fondant? - In geval van een potje kleutstof; Haal met behulp van een cocktailprikker een beetje kleurstof uit je potje, veeg je cocktailprikker af aan je marsepein/fondant, goed doorkneden. In het geval van een knijpflesje: Druppeltje uitknijpen op je marsepein/fondant, goed doorkneden. Voor een diepere kleur meer kleurstof toevoegen. Moeite met het doorkneden? Doe je marsepein enkele seconden in de magnetron en hij wordt soepeler om te kneden. - Het best kun je marsepein 1 a 2 dagen voor dat je het nodig hebt kleuren, dit is omdat het vaak nog dieper doorkleurd.
Waarmee kan ik mijn taart afsmeren? - Botercréme van de mix - Botercreme 1:1 (100 gram ongezouten roomboter mengen met 100 gram poedersuiker) - Chocopasta
Hoe rol ik marsepein/fondant uit? - Smeer je ondergrond goed in met crisco of poedersuiker tegen het plakken. En rollen maar! Handig is om uit te rollen op bijv. een tafelzijl of bureauonderlegger.
Ik wil graag iets boetseren of iets stevigs maken dat uithard hoe doe ik dat? - Boetseren kan met o.a. marspein, fondant, en andere suikerpastas. Wil je iets stevigs wat niet inzakt of iets dat uithard? Kies dan voor fondant en voeg hier een klein beetje tylose aan toe. (te koop in de webshop) Let op!!!: Funcakes fondant hard niet uit. Tylose toevoegen aan marsepein is zinloos.
Ik ga naar de Ikea, welke bakspulletjes kan ik van daar meenemen? - Blandaschaaltjes RVS. Voor het maken van o.a. boltaartjes. - Cupcaketheedoeken of schort - Bureauonderlegger voor het uitrollen van marsepein - Leuke bakvormen - Houten draaiplateau - Taartonderzetters
Hoe bewaar ik marsepein? - Luchtdicht op een donkere plaats, bijvoorbeeld in vershoudfolie.
Kan ik mijn biscuit invriezen? - Ja dit kan! Veel mensen vinden de biscuit zelfs lekkerder als deze ingevroren is geweest, in de vriezer is een ongevulde/onbeklede biscuit zeker 3 maanden houdbaar.
Zijn er nog andere recepten voor biscuit, vullingen etc? - Cakes, biscuit etc vind je hier - Recepten voor lekkere vullingen vind je hier - Lekkere combinaties van vullingen vind je hier
Het idee: Ga uit je dak met bakken, aan de hand van een vooraf afgesproken thema
Hoe werkt het? Gedurende elk nieuw Taarten Decoreren-topic worden door de bokkers die mee willen doen taarten gemaakt aan de hand van een thema dat het hele topic duurt. Aan het eind van het topic wordt een nieuw thema bepaald voor het volgende topic.
Wat moet ik nog meer weten voordat ik losga in de keuken?
De thema’s kunnen van alles zijn, van paarden tot het heelal en uiteindelijk hete kerels . Iedereen mag thema’s aandragen. Deelname staat vrij. Het is niet verplicht om mee te doen. De eerste keer mee doen betekent niet dat je automatisch mee moet doen aan de volgende uitdaging. Het maakt niet uit of je pas begint met taarten maken, of dat je jezelf al (zeer) gevorderd mag noemen.
Om de winnaar van de eeuwige roem te bepalen wordt bij de opening van het nieuwe topic een poll geopend om zo de winnaar te bepalen. Stemmen kan het hele topic lang. De uiteindelijke winnaar mag het volgende thema bepalen.
Alle inzendingen zijn welkom, of het nu cupcakes, een gewone of stapeltaart, een boltaartje of cake lollies zijn. Het moet natuurlijk wel binnen dit topic passen, maar dat spreekt voor zich.
Elke deelnemer moet de uiteindelijke inzending voor het einde van het lopende topic (pagina 100) uploaden op Photobucket. Je geeft je inzending de naam van het thema en je boktnaam (bijvoorbeeld: Thema Dieren - Polivy) en uploadt het in de juiste thema-map. Let op: Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het uploaden van je inzending!! Inloggegevens voor de deelnemers zijn bij Polivy aan te vragen via pb.
Hoeveel cupcakes, taarten, etc je maakt mag je zelf weten (en vooral graag laten zien natuurlijk!), maar per thema geldt uiteindelijk maar 1 inzending per persoon. Als je al een inzending geupload hebt mag je die tot het einde van het topic verwisselen voor een andere, maar zorg dan dat je de eerdere upload weer verwijdert. Zo blijft het eerlijk.
Het nieuwe thema is:
RETRO
Je kunt je inzendingen voor het thema hier plaatsen.
Reacties lezen/plaatsen? Klik hier Ook een GRATIS poll aanmaken? Kom naar TRON's Poll ************************************************************* De winnaars van de vorige thema-wedstrijden: De winnaar van X: Wereld! [img]Waar%20is%20werelds%20taartje%20gebleven?%20[/img]
Zuid-Holland: *liloenstitch--> Den Haag *RoxyVip--> omgeving Schoonhoven (Zuid-Holland, grens Utrecht) *Prakkie --> alblasserdam eo en in rotterdam eo. Bake & Cake
Yeah, nieuw topic! Nou mijn nieuwe keuken nog, dan kan ik weer eens wat plaatsen!
KozieZ
Berichten: 7756
Geregistreerd: 11-02-02
Geplaatst: 25-11-11 22:02
Nieuw topic
Gisteren op de Wilton 1 cursus hebben we cc's gespoten. Toch echt wel leuk. Vorige week met het afsmeren van de taart dacht ik even dat ik dit niet in praktijk ga gebruiken, maar dit spuiten toch echt wel. Super handig om randjes mee af te werken, en om wat details te geven. Dat blaadjes spuiten zo makkelijk was had ik echt niet verwacht. Morgen even foto's maken en nog wat verder oefenen.
Heb gevraagd of ik mijn eindstuk op een dummie mag maken, zodat ik hem nog een tijdje kan bewaren en zodat ik al wat eerder kan gaan afsmeren. Hoef er dan tenslotte geen rekening mee te houden dat hij nog opgegeten moet kunnen worden.
Heb me ook opgegeven voor de 2e cursus, die begint dan weer eind januari. Hoorde dat er ook een nieuwe 4e cursus komt.
Wie hier de Wilton cursussen gedaan heeft... Ooit nog een taart met icing afgesmeerd?
De lange vingers en de roze muisjes staan klaar Net met de mama gebeld en morgenochtend mag ik al snel even gaan kijken Zo leuk, zo'n kleine mini baby.
Leuk, Miran! Máár... ... die gele sliertjes had ik dan ín/op het patroon van de reliëfmat gelegd
inge_romeo
Berichten: 735
Geregistreerd: 10-07-11
Geplaatst: 25-11-11 22:36
wow ! Super mooi!
MaNdiii
Berichten: 1771
Geregistreerd: 27-02-08
Woonplaats: OBL
Geplaatst: 25-11-11 22:40
Wow wat een gave taarten maken jullie zeg ( ook in het andere topic, ben een stille meelezer) ik ben nog veel aan het oefenen, maar ben niet zo creatief zeg maar. Daar heb ik mijn zusje weer voor haha.
priscaZ ik heb de Wilton cursus 1 gedaan en heb alleen een princessen koets met icing gespoten. En dan zeg maar met sterretjes net als de beer uit t cursus boek. Ik heb 2 over geslagen en ben nu met 3 bezig en die vind ik nog leuker om te doen. mag ik vragen waar je de cursus doet?
TinkerTom
Berichten: 4032
Geregistreerd: 08-07-06
Woonplaats: Fijnaart
Geplaatst: 25-11-11 22:59
MamaMiesje schreef:
Leuk, Miran! Máár... ... die gele sliertjes had ik dan ín/op het patroon van de reliëfmat gelegd
Ik niet...het is namelijk de afbeelding/logo van het geboorte kaartje... dus dan zou de afbeelding niet meer kloppen
Vraagje, ik heb laatst ganache gemaakt, even veel melk chocolade als slagroom (1:1), maar het wilde maar niet 'stollen' zeg maar.........ook niet in de koelkast........ Ik heb ook eerder de filmpjes gezien die volgens mij Kinke in het vorige topic had geplaatst, maar daar is de ganache dan echt wel smeerbaar zeg maar, maar zij gebruikt ook een andere verhouding nl 2:1. Ligt het dan aan mijn verhouding dat het te vloeibaar bleef?