Wie oh wie heeft voor mij het recept om verse bolognesesaus te maken????
Ben er eigenlijk al een tijd naar op zoek, maar te lui om alle zoekmachines na te gaan...
enid
Berichten: 1352
Geregistreerd: 30-05-02
Woonplaats: roosendaal
Geplaatst: 08-04-03 15:09
cornetbief (of hoe je het ook schrijft :)) ) uitjes tomatenpuree teentje knoflook
bak de cornetbief tot het een papje is geworden gooi de fijn gesneden uitjes erbij en bak het op doe er de knoflook beetje zout en peper en de tomatenpuree bij en roor alles door elkaar dit over de spaghetti heen en smullen maar!!! je kunt er ook nog wat andere kruiden in doen hoor
Tyrza
Berichten: 10878
Geregistreerd: 11-03-03
Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-03 15:15
Bedankt! Alhoewel in bij mijn Italiaan altijd meer ingredienten in de saus vond...
sonjabelgium
Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02
Geplaatst: 08-04-03 15:53
Ik doe het zo. Ik neem verse americain (gemalen biefstuk) of gehakt, en roerbak het tot het uit elkaar valt, voeg er ajuin en look aan toe en champinons en enventueel pepertjes. Beetje laten sudderen. Dan voeg ik beetje zout en peper toe, tijm, oregano, laulierblad en volgens de "stemming" rozemarijn of een ander "kruid". Dan voeg ik gepelde tomaten toe (blik) en roer de tomaten stuk en tevens een blikje tomatenpuree en een shake van de tabascofles. Even laten sudderen ... Klaar ...
PS je kan er ook wortelen, erwtjes, selder bijvoegen, maar dat heeft mijn man niet graag ... gewoon laten meepruttelen, je moet de stukjes zo klein snijden dat ze toch meteen gaar zijn.
PS valt de "smaak" tegen, dan voeg ik er een goeie soeplepel salsa HOT sauce aan toe ... maakt het meteen beter!!!!
Sizzy
Berichten: 27232
Geregistreerd: 11-09-01
Woonplaats: Den Haag
Geplaatst: 08-04-03 17:13
Ik heb laatst een pastbijbel gekocht, erg leuk met enorm veel lekkere recepten met pasta
Hier ook een Bolognesesaus:
(dit is wel voor 6-8 personen, maar dan weet je wat erin zit) 1 ui 2 wortels 2 stengels bleekselderij 2 tenen knoflook 25 g boter 1 el olijfolie 130 gram ontbijtspek in blokjes 250 g mager rundgehakt 250 g mager varkensgehakt 120 ml droge witte wijn 2 x 400 g pomodori uit blik in stukjes (dat zijn tomaten) 475-750 ml runderbouillon 100 ml room
Dit is een authentieke vleessaus (jaja ) uit de stad Bologna. Hij is heel machtig en wordt altijd geserveerd met tagliatelle en nooit met spaghetti. Maar dat kun je natuurlijk altijd doen
lageveld
Berichten: 3378
Geregistreerd: 03-09-01
Woonplaats: Almelo
Geplaatst: 09-04-03 01:17
sonjabelgium schreef:
....., voeg er ajuin en look aan toe !!!......
Ik ben natuurlijk maar een domme 'hollander', maar wat is ajuin ? En wat bedoel je met look ? Knoflook, bieslook, of nog een ander look ?
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst: 09-04-03 08:59
ajuin = ui look = knoflook
Tyrza
Berichten: 10878
Geregistreerd: 11-03-03
Geplaatst door de TopicStarter: 09-04-03 09:05
enne, hoe bereid ik de boel???
Jola
Berichten: 2783
Geregistreerd: 28-01-03
Woonplaats: Kapellen (Belgie)
Geplaatst: 09-04-03 09:15
Ik ben ook maar even het kookboek ingedoken voor je en kwam het volgende recept tegen: Spaghetti alla Bolognese
Ingredienten voor 4 personen: 3 el olijfolie 1 ui, fijngehakt 1 teen knoflook, uit de pers 200g gehakt 200g kippenlevers 200g champignons zout versgemalen peper basilicum 1 blikje tomatenpuree 1 tl suiker 1 dl bouillon 1 dl rode wijn 100 geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding: In de hete olie het schoongemaakte, fijngehakte uitje en knoflookteentje uit de pers zachtjes fruiten. De fijngesneden kippenlevers, het gehakt en de schoongemaakte, kleingehakte champignons hieraan toevoegen en even meebakken. Kruiden met zout, peper, basilicum en de tomatenpuree. Blussen met de wijn en de bouillon. Het vuur laag draaien en de saus zeker een half uur laten pruttelen, waarbij hij vanzelf indikt. In deze tijd de spaghetti al dente koken. De kaas apart serveren.
Het ligt natuurlijk geheel aan je eigen smaak, ik vind het altijd wel lekker om er stukjes paprika en courgette in te doen. Kippenlevertjes zijn niet echt mijn favoriet maar dan zou je er meer gehakt in kunnen doen?
Eet smakelijk!!
Tyrza
Berichten: 10878
Geregistreerd: 11-03-03
Geplaatst door de TopicStarter: 09-04-03 09:22
Hmmm, lekker hoor! Die levertjes laat ik inderdaad maar voor wat het is...
Jola
Berichten: 2783
Geregistreerd: 28-01-03
Woonplaats: Kapellen (Belgie)
Geplaatst: 09-04-03 09:27
Tyrza schreef:
Hmmm, lekker hoor! Die levertjes laat ik inderdaad maar voor wat het is...
Alleen de gedachte al aan die glibberige dingen, jak!
Tyrza
Berichten: 10878
Geregistreerd: 11-03-03
Geplaatst door de TopicStarter: 09-04-03 09:36
Brrrr! Moet er niet aan denken zo 's ochtends vroeg. Heb gisteren nog naar Fear Factor gekeken, waar ze slakken moesten eten,...... Moet er nu meteen weer aan denken!!!
Jola
Berichten: 2783
Geregistreerd: 28-01-03
Woonplaats: Kapellen (Belgie)
Geplaatst: 09-04-03 09:38
Dat was gelukkig op een zender die ik hier niet kan ontvangen. Blij toe!! Heb het Topic erover wel gezien maar ik ben snel iets anders gaan lezen!
sonjabelgium
Berichten: 6907
Geregistreerd: 11-09-02
Geplaatst: 09-04-03 11:01
lageveld"] [quote="sonjabelgium schreef:
....., voeg er ajuin en look aan toe !!!......
Ik ben natuurlijk maar een domme 'hollander', maar wat is ajuin ? En wat bedoel je met look ? Knoflook, bieslook, of nog een ander look ? [/quote]
Ik had er geen idee van dat jullie dat niet kennen ... Sorry hoor! Ajuin = ui een met look bedoelen we knoflook.
enid
Berichten: 1352
Geregistreerd: 30-05-02
Woonplaats: roosendaal
Geplaatst: 09-04-03 16:03
hmmmz ik heb wel een heel saai sausje dan :)):)) maar hijs wel lekker ik houd niet zo van al die poespas haha
Nuage
Berichten: 16585
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft
Geplaatst: 09-04-03 16:09
Ik heb het weleens met verse tomaten gemaakt:
Kook de tomaten totdat de schil los komt. Gebruik aardig wat tomaten, een stuk of 8 a 9. Dit daarna mixen tot een saus.
Ondertussen gehakt rullen met uitje, daarna champignonnetje, paprika, prei erbij. Als dit helemaal gaar is voeg je de tomatensaus toe. De saus is dan nog best wel waterig, goed door laten koken en eventueel een klein blikje tomatenpuree toevoegen. Dan het belangrijkste: een theelepel basterdsuiker.