Dat het wit en paars afgesmeerd is, had ik niet bedacht. Zulke strakke lijnen, ik dacht dat het twee kleuren kwarktaart ofzo was. Nogmaals complimenten.
Safiera
Berichten: 7570
Geregistreerd: 19-09-06
Woonplaats: Duitsland
Geplaatst: 09-11-20 08:51
Soww, netjes! Echt mooi taartje, laat het smaken!
urosa
Berichten: 2453
Geregistreerd: 23-05-06
Woonplaats: Drenthe
Geplaatst: 09-11-20 12:01
eline_di schreef:
Thanks! Een citroen biscuit, afgesmeerd met witte chocolade crème (wit) en passievrucht crème (paars) en gevuld met gezouten caramel en lemon curd.
Hij ziet er erg mooi uit en klinkt ook nog fantastisch lekker!
Ik heb eindelijk de juiste balans gevonden met kletskoppen bakken in mijn oven Ik weet nu hoe heet en hoelang ze moeten bakken en wanneer ik ze kan rollen. Enige is dat de achterkant van de oven sneller bakt dan de voorkant dus ik zal altijd wat kleurverschil krijgen...
Ik heb roomhoornpennen aan sinterklaas gevraagd, dus hoop binnenkort mooie hoorntjes te kunnen draaien
Het was gewoon testen en na genoeg pogingen wist ik hoe ze moesten zijn om ze goed te kunnen rollen. Rol je ze te vroeg (of te warm) dan vallen ze uit elkaar, rol je ze te laat (of te koud), dan breken ze omdat ze te hard zijn. Inmiddels kan ik zien wanneer ze de juiste consistentie hebben. Oh en een dunne spatel! Daarmee kan je ze goed omhoog wippen
Siggislief
Berichten: 13971
Geregistreerd: 04-10-04
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 24-11-20 21:13
Met Kletskoppen heb ik geleerd op school om ze niet te lang in de oven te houden, en als ze net uit de oven komen en ze zijn niet goed (lees...verbrand) om ze niet meteen in de vuilnisbak te mikken....Die stond op school ineens in de fik...
Griekse yoghurt aardbeien taart met speculaas bodem
urosa
Berichten: 2453
Geregistreerd: 23-05-06
Woonplaats: Drenthe
Geplaatst: 29-11-20 19:55
Ik heb ook weer wat gebakken, een bitterkoekjes taart met sinaasappel en pure chocolade ganache (Heel Holland Bakt recept) Was erg lekker,helaas geen foto.
Een witte chocolade stroopwafel cheesecake, van Laura's Bakery heb ik al vaker gemaakt.
En afgelopen weekend een carrot cheesecake (HHB recept) ook geslaagd
Zit er al vroeg in, leuk hoor. Ik gebruikt dit recept voor de snickerdoodle cookies en maak de bolletjes met een kleine ijstang en gooi ze eerst in de diepvries voordat ze de oven ingaan. https://favorflav.com/nl/recipes/sweet/ ... erdoodles/
urosa
Berichten: 2453
Geregistreerd: 23-05-06
Woonplaats: Drenthe
Geplaatst: 30-11-20 12:08
Ceetje_bokt schreef:
Die carrotcake cheesecake, wat gaat daarin? Ik ben gek op cheesecake, maar alleen met fruit. Cheesecake met chocolade of caramel kan mij niet bekoren.
Dank je voor het antwoord, klinkt goed, maar stom genoeg ben ik ook altijd wel behoudend. Ben nl gek op de ‘gewone’ carrotcake en op de ‘gewone’ cheescake en om dat dan te mengen.... En je hebt nu het recept voor de snickerdoodle cookies
Van de week kruidnootjes gemaakt, niet zo mooi maar wel net zo lekker als die van de bakker Maar jeeminee wat een werk al die balletjes rollen! Is daar een snelle/simpele versie voor?