Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
XxLiEsJuHhxX schreef:Faelynn, wat jammer zeg! Hoeveel ruimte hebben ze? De 2 nieuwe zijn ook wel weer super leuk .
XxLiEsJuHhxX schreef:Faelynn, veel plezier met de kuikens!
Hier het een en ander gemist.
Degene die het haantje verloren is, heel veel sterkte!
Voor de vragen over het slachten.
Ik doe het ook zeker niet omdat ik het leuk vind maar ik denk wel dat het vlees van mijn haantjes een stuk beter is voor mijzelf, het milieu en alles eromheen dan wanneer ik een stukje kippenvlees uit de winkel haal.
De haantjes, waar ik dus vanaf dag 1 ook gewoon de wetenschap van heb dat ze ons gaan voeden, krijgen dezelfde aandacht, voer en ruimte als de rest van de kippen. Als er eentje dood gaat zit ik alsnog als een klein kind te janken, als er een ziek is zal ik ook alles in mijn macht doen om het te genezen.
Het slachten is niet leuk, en de eerste keren ook absoluut niet makkelijk. Maar om vervolgens het vlees te eten geeft wel echt voldoening. Hij heeft een goed leven gehad, hij is geliefd, en hij is net zo verwend als de rest. Ik doe het slachten per 4 per dag en doe het vroeg in de ochtend. Daardoor is hun krop nog leeg, ze zijn nog slaperig omdat het niet echt licht is nog en de rest van de kippen slapen rustig door. Het gaat daardoor allemaal erg rustig en fijn voor iedereen (zo ver het natuurlijk fijn kan zijn).
Ik slacht ze tussen de 25 en 45 weken.
Het vlees is wel absoluut heel anders dan het vlees van een kip uit de winkel (die overigens 90% van de tijd gewoon nog maar kuiken zijn en daardoor dus zo super mals). Kwa structuur vind ik dat je het een beetje kan vergelijken met kalkoen. Maar ik vind het wel erg lekker en ben mijn haantjes ook erg dankbaar voor het vlees
Hier gisteren de eitjes voor de 1e keer geschouwd. Helaas van de cream legbar maar 4 van de 12 eitjes bevrucht De rest was gelukkig een heel stuk beter