Een hond adopteren. Wie nog?

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Joliieeenn
Berichten: 955
Geregistreerd: 05-12-12
Woonplaats: Tongeren

Een hond adopteren. Wie nog?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-03-17 16:03

Hey bokkers

Ik was vorige week door facebook aan het scrollen en daar kwam een hondje voorbij. Ik was op slag verliefd!

Nu heb ik er de hele week over nagedacht en zelfs elke nacht over gedroomd. Dat er ooit weer een hondje kwam, dat was iets dat zeker was. Maar dat ik een hondje zou tegen komen die ik niet meer uit mijn hoofd kreeg had ik niet verwacht.

Het gaat om een hondje uit Griekenland. Het beestje zou ergens gedumpt zijn en opgevangen door deze organisatie. Ondertussen is ze al in Nederland. Er waren ontzettend veel reacties onder dit hondje, maar toch is ze er nog altijd.

Het feit dat ik haar dan moet adopteren en ze mij eerst willen "keuren" schrikt mij toch wel een beetje af. Maar ik dacht, ik ga dit toch proberen! Beter zo een hondje "redden" dan naar een of andere fokker te gaan en daar een hondje te gaan halen.

Moest ik goed gekeurd worden, en ze komt naar mij zal ze ook niet meer weg gaan. Als ik een beest in huis haal blijft dat beestje ook bij mij tot het sterft. Ik heb tijd, liefde en ruimte genoeg.

Zijn er nog mensen die een hond geadopteerd hebben? Zouden jullie het nog eens doen of toch niet? En zijn ze erg moeilijk of viel dat bij jullie wel mee?

Ik zou gewoon graag jullie ervaringen erover horen :)

Groetjes Jolien!

smileydees
Berichten: 1683
Geregistreerd: 03-03-11
Woonplaats: in het westen v/h land

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 16:07

onze hond komt uit Roemenie, was 6 maanden toe hij bij ons kwam. Hij had gelukkig nog niet veel "meegemaakt" dus was eigenlijk heel gemakkelijk. Binnen een week zindelijk. Wel moesten we hem leren spelen. Echt met een bal, maar ook met andere honden. Het is een vreselijk lieve hond. Zou het op zich nog wel eens doen hoor, maar dan wel met meer tijd tot mijn beschikking. Wij hebben nu geluk gehad dat hij zo gemakkelijk is.Afbeelding

No_No

Berichten: 6676
Geregistreerd: 31-03-07
Woonplaats: overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 16:11

Ik heb onze vorige hond uit het asiel gehaald. Een Nederlandse hond, niet een uit het buitenland.

Ik ben tegen de invoer van honden uit het buitenland. Vaak genoeg worden honden opgelapt terwijl ze dood beter af zijn. Het gaat vaak verkeerd met de zwervers. Bovendien nemen ze erg vaak ziektes mee waar wij weer mee opgescheept zitten.
Nu weer een bacterie die zowel voor hond als voor mensen gevaarlijk is wat uit Roemenië of zo iets komt. Giardia komt ook weet in grote getallen voor.

Ik vind de hondjes zeker zielig maar ik ben van mening dat op deze manier de honden in die landen niet geholpen zijn. prutsmuts in Nederland zitten al genoeg honden in het asiel of zijn er herplaatsers via fokkers en verenigingen die een goed thuis zoeken.

RoosTaffy
Berichten: 305
Geregistreerd: 27-08-12
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 16:24

Ik heb een hondje geadopteerd uit bulgarije. Werd toen met spoed opvang voor gezocht, en wij waren toevallig al opzoek naar een hond. Ze zou eerst dus maar tijdelijk bij ons blijven.

Ze was toen 8 maanden, en was een zwerfhondje. Voor ze hierheen kwam is ze gesteriliseerd, ontwormd, ontvlooid geënt en volledige check gehad bij de dierenarts. (Waaronder dus gecheckt op giardia enz).

Ze is helemaal gezond, en waar ik verwachtte veel werk aan dr te hebben in het begin viel dit heel erg mee. Heb nog nooit zo'n lieve, sociale hond gehad die ook nog eens super snel leert. Vandaar dat we toen hebben besloten haar te adopteren. Zou het zeker opnieuw doen, al weet ik dat lang niet elke hond zo makkelijk is, en er ook vele zijn met problemen waar aan gewerkt moet worden

smileydees
Berichten: 1683
Geregistreerd: 03-03-11
Woonplaats: in het westen v/h land

Re: Een hond adopteren. Wie nog?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 16:29

no-no voordat ik überhaupt aan een buitenlandse hond begon ben ik een aantal weken de asiels afgegaan. Sorry maar een staf of een chi wil ik niet hebben, en dat is nou net waar de asiels vol mee zitten.

Sjolvir

Berichten: 25304
Geregistreerd: 26-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 16:30

Hier ligt nu ook een buitenlandse adoptant te snurken, had hiervoor NL gedumpte honden, echter deze keer zat er niets in de asiels waar ik iets mee kon en die ik mee zou kunnen krijgen (ik werk en dan mag je bij veel asiels geen hond nemen)
Wat ik wel voorwaarde vind is dat ik de hond wel echt moet kunnen ontmoeten, kon met die die ik nu heb, zat namelijk in NL, die die jij op het oog hebt ook, dus dat is wel handig.

Het zijn vaak wel hondjes met een gebruiksaanwijzing, maar dat waren mijn 2 gedumpte NL honden ook en werk heb je aan alle honden pup of volwassen. Hondjes moeten wel behandeld/getest zijn tegen/voor aantal ziekten (geeft nog geen 100% garantie), gedrag ligt heel erg aan wat hondje al wel of niet heeft meegemaakt. Hondjes zijn ook niet voor iedereen geschikt (maar ja, dat kan ik ook van veel honden zeggen die al sinds pup bij hun eigenaar zitten :+ ), maar ik kon zelf uitkiezen of hondje bij me paste of niet dus vond dat geen probleem.

En ja die vragenlijsten van die stichtingen zijn af en toe beetje absurd, zeker als je je tegelijk bij aantal stichtingen inschrijft omdat je meerdere leuke hondjes hebt gezien. En ja, als je altijd hond hebt gehad en je oude net 2 wkn dood is dan is het wel gek dat je gekeurd moet worden, maar snap het wel... Heel veel mensen halen ondoordacht een hond in huis, al dan niet netjes gefokt dan wel puppyfarm of wat dan ook, dus snap het ook wel beetje.

Ik heb de mijne nu net een jaar en ze bevalt prima! Zou ik het weer doen, ja hoor als er geen NL hond beschikbaar is die bij me past zou ik het gewoon weer doen. Diertje bestaat toch al is niet voor me gefokt, dus of ik haar nu uit NL heb of uit ander land maakt ook niet uit, 1 hond minder zonder baas.

Afbeelding
Op zondag ochtend in het bos, mijne loopt ongeveer in het midden, vreemde mensen en honden, geen probleem zo in het bos. Echter ze vind niet iedereen leuk, heel soms vind ze 1 iemand eng en dat gaat goed zolang die haar negeren, echter op de een of andere manier wil iedereen altijd die fluf aaien, wat je dus juist niet moet doen. (is stukje gemiste socialisatie gaat wel steeds beter) Vorige hond was super lief was (maar zeer stoer uiterlijk) en die wou juist graag geaaid, maar die wouden ze dan weer niet aaien.. zucht...

Afbeelding

Afbeelding

Lisitano

Berichten: 4945
Geregistreerd: 05-09-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 16:33

Ik kon in de Nederlandse asiels geen geschikte hond vinden voor mij. De honden die bij fokkers zaten waren erg jong of te heftig voor me. Ik besloot eerst een hond via een stichting op te vangen.

Die hond kwam uit Spanje en bleek een heel angstige Podenco. Ze is nooit meer weggegaan. Dankzij de angst is ze wel wat lastiger in sommige situaties (veel prikkels = op slot) maar verder is ze ontzettend gemakkelijk. Je hebt er geen kind aan en ze is vreselijk lief.
Afbeelding

Daarna heb ik meerdere buitenlandse honden opgevangen en ze waren allen even vriendelijk. Ik heb er één uit Griekenland gehad met ook een rugzakje maar zelfs die was echt een ontzettende lieverd. Hij heeft bijna 10 maanden bij mij in de opvang gezeten, een prachtige hond en zo vreselijk trouw <3 Ik was echt gek op hem maar ik kon hem echt niet houden. Gelukkig zit hij nu heel goed.

Spaanse honden worden op leishmania getest. Giardia is iets dat honden hier in NL (ook pups uit het nest) ook op kunnen lopen dus dat is niet iets buitenlands. Leishmania is helaas iets dat alleen aanwezig toont bij honden waarbij de ziekte nú actief is. Leishmania kan als het ware ook slapen en dat is een heel nare ziekte.

mystica11
Berichten: 127
Geregistreerd: 16-01-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 16:38

Wij hebben altijd asielhonden gehad. Nu, puur toeval, een hond erbij
uit Spanje. En nog geen seconde spijt van gehad. Inmiddels haal ik ook regelmatig voor 2 stichtingen honden op uit Spanje en Italie en ben steeds blij verrast over het karakter van de honden. Ik hoorde een tijd geleden (directrice asiel Dordrecht volgens mij) dat deze honden veel socialer zijn omdat ze wel moeten 'communiceren' om te kunnen overleven. En inmiddels geloof ik dat zeker. Alleen valt het mij wel op dat er -ondanks goede screening- toch af en toe adoptanten zijn die uiteindelijk afhaken of de hond zelfs weer afstaan. En dat is dan dubbel tragisch. Hoop echt dat mensen zich goed realiseren wat het betekent een dier op te nemen, jong of oud, uit Nederland of elders.


Afbeelding

mystica11
Berichten: 127
Geregistreerd: 16-01-16

Re: Een hond adopteren. Wie nog?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 16:42

Overigens heeft mijn hond ook Leishmania maar met goede begeleiding van de dierenarts en regelmatige controle van bloed- en nierwaarden is deze ziekte goed te hanteren. Wij hebben vorige week een hond moeten laten inslapen met epilepsie. Ik vond dat eerlijk gezegd een veel zwaardere belasting voor hond en gezin dan de Leishmania. De aanvallen waren onvoorspelbaar en soms had hij clusters van 6-10 aanvallen achter elkaar. Je staat dan machteloos. Overigens zijn symptomen Leishmania ook goed te zien, dus dat is een extra controle die je hebt.

Sjolvir

Berichten: 25304
Geregistreerd: 26-03-05

Re: Een hond adopteren. Wie nog?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 16:46

Overigens kan je hond ook makkelijk Leischmania oplopen als je hem mee neemt op vakantie (Wat wij vroeger ook altijd deden met onze honden, naar Italië /Joegoslavië / Spanje)

daffodil

Berichten: 10450
Geregistreerd: 12-11-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 16:50

Soms word je gewoon op slag verliefd....en of die hond nou uit NL komt of ergens anders, maakt dat wat uit? Voor mij niet.....mijn eerste hondje kwam uit Spanje, via stichting AAI. Ik vind nooit meer zo'n fantastisch fijne hond, ik heb er nu nog 1 zoon van maar die is bijna 15 dus dat loopt af helaas.

Dit was Luca;
Afbeelding

ik heb er nu eentje uit Gran Canaria, een wereldhond! Ze luistert beter dan de andere 3 en ach soms is het even wat herrie in de tent.

Ik heb ook een "controle" gehad hier thuis, maar dat was met 5 minuten duidelijk. Ik heb haar zelf gehaald op schiphol toen ze aankwam, dat vond ik prettig. Dit is Kruimeldief: Afbeelding

Sjolvir

Berichten: 25304
Geregistreerd: 26-03-05

Re: Een hond adopteren. Wie nog?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 16:51

Kruimeldief!!! Geniaal die naam!!!

Jis_

Berichten: 11677
Geregistreerd: 13-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 16:53

Ook op slag verliefd geworden op een hond die ik op facebook zag. Eerst de stichting en de vrouw in Roemenië, die hem op facebook plaatste, waar mee samenwerkt wordt gecheckt. Florentina redt honden uit een Dodingscentrum en van de straat. Had er een goed gevoel bij. Zijn karakterbeschrijving, niet onbelangrijk, sprak me ook aan.

Stichting kwam bij ons thuis en we kregen groen licht. Niet onze eerste herplaatser maar wel de eerste uit het buitenland.

We hebben Otis (Cubby) nu ruim een jaar en wat een geweldig hond is het, de beschrijving over hem klopt helemaal. Daarnaast is het ook nog een een enorme knuffel, hij kan daar geen genoeg van krijgen.

Afbeelding
Laatst bijgewerkt door Jis_ op 01-03-17 16:57, in het totaal 1 keer bewerkt

RoosTaffy
Berichten: 305
Geregistreerd: 27-08-12
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 16:53

Afbeelding
Ik werd trouwens ook gescreend door de stichting voor ik m'n hondje in opvang kreeg, kwam iemand op huisbezoek met een hele vragenlijst. Zag er wel een soort van tegenop, maar viel me heel erg mee!

Jis_

Berichten: 11677
Geregistreerd: 13-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 17:00

No_No schreef:
Ik heb onze vorige hond uit het asiel gehaald. Een Nederlandse hond, niet een uit het buitenland.

Ik ben tegen de invoer van honden uit het buitenland. Vaak genoeg worden honden opgelapt terwijl ze dood beter af zijn. Het gaat vaak verkeerd met de zwervers. Bovendien nemen ze erg vaak ziektes mee waar wij weer mee opgescheept zitten.
Nu weer een bacterie die zowel voor hond als voor mensen gevaarlijk is wat uit Roemenië of zo iets komt. Giardia komt ook weet in grote getallen voor.

Ik vind de hondjes zeker zielig maar ik ben van mening dat op deze manier de honden in die landen niet geholpen zijn. prutsmuts in Nederland zitten al genoeg honden in het asiel of zijn er herplaatsers via fokkers en verenigingen die een goed thuis zoeken.


Ik denk dat de grootste boosdoener daarin de puppyhandel/broodfok is.

Sjolvir

Berichten: 25304
Geregistreerd: 26-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 17:18

Jis_ schreef:
No_No schreef:
Ik heb onze vorige hond uit het asiel gehaald. Een Nederlandse hond, niet een uit het buitenland.

Ik ben tegen de invoer van honden uit het buitenland. Vaak genoeg worden honden opgelapt terwijl ze dood beter af zijn. Het gaat vaak verkeerd met de zwervers. Bovendien nemen ze erg vaak ziektes mee waar wij weer mee opgescheept zitten.
Nu weer een bacterie die zowel voor hond als voor mensen gevaarlijk is wat uit Roemenië of zo iets komt. Giardia komt ook weet in grote getallen voor.

Ik vind de hondjes zeker zielig maar ik ben van mening dat op deze manier de honden in die landen niet geholpen zijn. prutsmuts in Nederland zitten al genoeg honden in het asiel of zijn er herplaatsers via fokkers en verenigingen die een goed thuis zoeken.


Ik denk dat de grootste boosdoener daarin de puppyhandel/broodfok is.

En de mensen die niet goed genoeg nadenken over het nemen van een huisdier.... (even tragische gevallen van ziekte en overlijden daargelaten)

Sclimpre
Berichten: 4101
Geregistreerd: 01-06-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 17:21

Hier 3 Spanjaarden ! Alle 3 vrolijke blije honden waar je alles mee kan. We hebben hen wel vooraf ontmoet. Bij 2 van de 3 in het begin wat werk aan, maar dat wisten we van tevoren.
We hadden eerst wel rondgekeken in de asiels in Belgie, maar telkens we een hond zagen die in aanmerking kwam, was die net vertrokken. Dan bij toeval een advertentie gezien van Spanjaard nr. 1 en die is het dan geworden. Nog geen moment spijt van gehad.

Jis_

Berichten: 11677
Geregistreerd: 13-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 18:03


Granoek
Blogger

Berichten: 10488
Geregistreerd: 26-11-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 18:06

Afbeelding

Murphy is nu +/- 9 jaar en ik heb hem 3 jaar geleden uit het asiel geadopteerd.
Ik zou het gelijk nog eens doen, als hij er ooit niet meer is zal ik altijd eerst naar het asiel gaan.
Hij is zo aanhankelijk en dankbaar, dat kun je je niet voorstellen. Hij is helemaal niet moeilijk!
Hij kwam uit een vechtscheiding en zijn vacht was 1 grote klittenbol, zijn oren te zwaar om op te tillen, echt heel erg zielig. Niet meer terug te kennen nu hé :)
Hier werden we ook eerst gecontroleerd en van mij mogen ze nog steeds elke week komen kijken want
Murphy is in zoveel opzichten in de positieve zin veranderd, dat ik er best trots op ben!

First option adoption :)

Lisitano

Berichten: 4945
Geregistreerd: 05-09-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 18:20

mystica11 schreef:
Overigens heeft mijn hond ook Leishmania maar met goede begeleiding van de dierenarts en regelmatige controle van bloed- en nierwaarden is deze ziekte goed te hanteren. Wij hebben vorige week een hond moeten laten inslapen met epilepsie. Ik vond dat eerlijk gezegd een veel zwaardere belasting voor hond en gezin dan de Leishmania. De aanvallen waren onvoorspelbaar en soms had hij clusters van 6-10 aanvallen achter elkaar. Je staat dan machteloos. Overigens zijn symptomen Leishmania ook goed te zien, dus dat is een extra controle die je hebt.

Dat kán maar dat is helaas niet altijd zo. Epilepsie is natuurlijk ook heel naar.

De symptomen zijn nog steeds niet duidelijk omdat het zo divers is en je hond kan echt vreselijk ziek worden. Als je hond er niet al teveel last van heeft is dat natuurlijk mooi maar dan is de ziekte niet op zijn ergst langsgeweest en heeft je hond een redelijke weerstand. Slapende leishmania neemt o.a. toe als de weerstand van de hond (iets) afneemt en komt ook dan pas uit de testen naar voren helaas.

Ceetje_bokt
Berichten: 5189
Geregistreerd: 01-05-07

Re: Een hond adopteren. Wie nog?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 18:34

Gewoon doen TS. Als je goed hebt nagedacht en je hebt tijd en ruimte (en geld) in je leven dan zie ik geen probleem.
Gaat het soms om Karma?

Joliieeenn
Berichten: 955
Geregistreerd: 05-12-12
Woonplaats: Tongeren

Re: Een hond adopteren. Wie nog?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 01-03-17 19:11

Wat leuk al die adoptieverhalen! Nee, het gaat om een hondje genaamd Bella. En zwart blij meisje!

Ik hoop echt dat ik door de screening kom en kleine Bella een fijn huisje mag gaan geven.

Ik ben uit huis gegaan en heb mijn hond bij mijn moeder gelaten. Vond het zo zielig om 2 hondjes die al 10 jaar bij elkaar zitten uit elkaar te halen. Nu wilde ik eigenlijk meteen een nieuwe maar heb het eerst even aangekeken of ik hier wilde blijven wonen en of het financieel allemaal haalbaar is. En op dit moment werk ik nog veel halve dagen van 4 uur waardoor ik genoeg tijd heb om te zorgen dat ze vertrouwt wordt met mij, huis en omgeving. Dus absoluut goed over nagedacht! :)

No-No, ik snap je redenering wel hoor! Als het met haar niks wordt ga ik zeker ook nog eens in de asielen hier kijken. Ik was gewoon op slag verliefd! En ik heb contact gehad met de stichting. Ik weet waar ze nu zit. En ze is volledig nagekeken, ingeënt, gechipt enz.. Ik denk wel dat ze bij honden uit het buitenland dit zeker goed nakijken. Dat hoop ik toch! Ga dit zeker nog eens goed vragen in ieder geval! Ze komt trouwens van Kreta af.

Laat die adoptieverhalen maar komen! Vind het heel leuk om te lezen!

mystica11
Berichten: 127
Geregistreerd: 16-01-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 19:39

Lisitano schreef:
De symptomen zijn nog steeds niet duidelijk omdat het zo divers is en je hond kan echt vreselijk ziek worden. Als je hond er niet al teveel last van heeft is dat natuurlijk mooi maar dan is de ziekte niet op zijn ergst langsgeweest en heeft je hond een redelijke weerstand. Slapende leishmania neemt o.a. toe als de weerstand van de hond (iets) afneemt en komt ook dan pas uit de testen naar voren helaas.
[/quote]

Er zijn typische uiterlijke kenmerken, zoals de ringen rond de ogen, huiduitslag, brokkelende nagels en kapotte neus, etc. Overigens heb ik de laboratoriumuitslagen uit Spanje, dus kan hij gericht behandeld worden. Maar wat ik eigenlijk wilde aangeven is dat deze ziekte geen belemmering hoeft te zijn om een hond te weigeren. Daarbij is het periodiek bloed beeld bepalen natuurlijk het beste maar daarbij alert zijn op overige symptomen geeft ook houvast.

Aartje

Berichten: 2387
Geregistreerd: 07-03-06
Woonplaats: Zandvoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 19:40

Sjolvir schreef:
Hier ligt nu ook een buitenlandse adoptant te snurken, had hiervoor NL gedumpte honden, echter deze keer zat er niets in de asiels waar ik iets mee kon en die ik mee zou kunnen krijgen (ik werk en dan mag je bij veel asiels geen hond nemen)
Wat ik wel voorwaarde vind is dat ik de hond wel echt moet kunnen ontmoeten, kon met die die ik nu heb, zat namelijk in NL, die die jij op het oog hebt ook, dus dat is wel handig.

Het zijn vaak wel hondjes met een gebruiksaanwijzing, maar dat waren mijn 2 gedumpte NL honden ook en werk heb je aan alle honden pup of volwassen. Hondjes moeten wel behandeld/getest zijn tegen/voor aantal ziekten (geeft nog geen 100% garantie), gedrag ligt heel erg aan wat hondje al wel of niet heeft meegemaakt. Hondjes zijn ook niet voor iedereen geschikt (maar ja, dat kan ik ook van veel honden zeggen die al sinds pup bij hun eigenaar zitten :+ ), maar ik kon zelf uitkiezen of hondje bij me paste of niet dus vond dat geen probleem.

En ja die vragenlijsten van die stichtingen zijn af en toe beetje absurd, zeker als je je tegelijk bij aantal stichtingen inschrijft omdat je meerdere leuke hondjes hebt gezien. En ja, als je altijd hond hebt gehad en je oude net 2 wkn dood is dan is het wel gek dat je gekeurd moet worden, maar snap het wel... Heel veel mensen halen ondoordacht een hond in huis, al dan niet netjes gefokt dan wel puppyfarm of wat dan ook, dus snap het ook wel beetje.

Ik heb de mijne nu net een jaar en ze bevalt prima! Zou ik het weer doen, ja hoor als er geen NL hond beschikbaar is die bij me past zou ik het gewoon weer doen. Diertje bestaat toch al is niet voor me gefokt, dus of ik haar nu uit NL heb of uit ander land maakt ook niet uit, 1 hond minder zonder baas.

[ [url=m/03fI1g.png]Afbeelding[/url] ]
Op zondag ochtend in het bos, mijne loopt ongeveer in het midden, vreemde mensen en honden, geen probleem zo in het bos. Echter ze vind niet iedereen leuk, heel soms vind ze 1 iemand eng en dat gaat goed zolang die haar negeren, echter op de een of andere manier wil iedereen altijd die fluf aaien, wat je dus juist niet moet doen. (is stukje gemiste socialisatie gaat wel steeds beter) Vorige hond was super lief was (maar zeer stoer uiterlijk) en die wou juist graag geaaid, maar die wouden ze dan weer niet aaien.. zucht...

[ [url=m/RRe3uU.jpg]Afbeelding[/url] ]

[ [url=m/6LNAsb.jpg]Afbeelding[/url] ]


Wat een knapperd! Ik vang nu tijdelijk een hondje uit Roemenië op. Lijkt er best op maar dan een korthaar variant ;) Zal even een foto van haar zoeken..


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Tigress

Berichten: 8948
Geregistreerd: 08-11-10
Woonplaats: Appelscha

Re: Een hond adopteren. Wie nog?

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 19:44

Wij hebben een Kroaat hier in huis. Mijn moeder is er nog altijd blij mee :D

Ik geef persoonlijk voorkeur aan fokker, maar dat is ieder voor zich :)