wat is dat toch met hengstenhouders dit seizoen?????

Moderators: Coby, Pistasche, C_arola, Dyonne, Apple, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anoniem

wat is dat toch met hengstenhouders dit seizoen?????

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-19 12:19

Graag wil ik weten hoe het met jullie ervaringen is met de dekhengsten en hengstenstations dit seizoen?

Wij fokken al jaren, ondertussen verwachten wij ieder jaar 5 veulens van predicaatvolle KWPN moeders. Ieder met zijn eigen sterke kanten en aandachtspunten. Dus we plannen, zoeken, passen en meten we alle mogelijke dekhengsten uit. Hiermee zijn we zo'n 8 maanden mee bezig aangezien we altijd weer twijfels hebben. Maar na menig jaar weten we heel goed wat we willen en waar we op moeten letten.

Maar goed de keuzes zijn dit jaar weer gemaakt, we werken graag met van uytert en hebben nu ook een uitstap gemaakt naar VDL. Ook zijn we naar Duitse hengsten gaan kijken aangezien we bloedspreiding willen.
We hebben dit jaar gekozen voor:
Zenon op een charmeur merrie
Deparon op een Polanski merrie
Geniaal op een Polanski merrie
First Dior op een flemmingh merrie
??? op een Vivaldi merrie (we kijken even naar haar eerste veulen die nu moet komen...

Altijd goede afspraken weten te maken met de hengstenhouders, goed geïnformeerd over de voorwaarden en bestellingen, onze dierenarts aan huis is ook flexibel (wel heel druk ivm merriebegeleiding)
Maar nu komt het..

VDL besluit de hengst Zenon te verplaatsen/ verkopen naar Duitsland en ineens zijn de voorwaarden zo verandert dat wij niet zeker waren of dekken nog ging lukken. En de vraag rest, wat doet dit met transportkosten sperma?? Tijd waarvoor je moet bestellen is vervroegd, het was zelfs de vraag of we nog sperma konden krijgen... Dierenarts moest extra vroeg komen voor de scan, en dan maar wachten op hengstenhouder..
Niet ideaal. Ik vind het ook bijzonder dat de voorwaarden zo kunnen veranderen, ik ben toch een overeenkomst aangegaan??? En we waren al in de tweede cyclus van dekking.
Maar goed, we lossen het wel op, we wachten nog even af op de kosten voor koerier enzo..

De volgende merrie, first Dior. Mag ineens maar 6 merries per dag dekken??
En merries op het station hebben voorrang. Terwijl wij al in de fase zitten van eerder geïnsemineerd te hebben.
Wat betekend dit voor ons? Moeten we ineens overschakelen? Ik vind het zo slecht? Ook is het ineens dat de bestellingen voor Duitse hengsten vervroegd is, maar is nergens terug te vinden. Wij zijn niet geïnformeerd.

Ik vind het dit jaar een rommeltje. Dit ben ik dan ook niet gewend, zeker niet van van uytert. Met VDL had ik nog geen ervaring, maar dit is eens en nooit meer zo....

Wat zijn jullie ervaringen??
Hoe lossen jullie het op...Anoniem

Re: wat is dat toch met hengstenhouders dit seizoen?????

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-19 20:58

Normaal hebben wij ook nooit problemen, maar het viel me op dat er ineens tijdens het lopende seizoen veranderingen zijn, waar je achterkomt op het moment dat je iets nodig hebt. Ik vind het anders als ze het laten weten aan de mensen waarmee ze een dekking hebben. Zo weet Vdl dat we gedekt hebben met zenon en van tevoren heb ik alles doorgesproken. Ze brengen ons dan in de problemen die niet nodig waren. Uiteindelijk wordt het wel opgelost, maar het gaat niet fijn of makkelijk..

Bij van uytert hele fijne ervaringen hoor, maar het begon me wel op te vallen...

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleAdsense en 4 bezoekers