Deken Shetlanders

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, balance, Lous

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
superpony
Berichten: 15062
Geregistreerd: 25-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 17:16

Geen dekens en zoveel mogelijk buiten laten, dan regelen ze het zelf.

Onze shet wordt nog gemend en die stappen we na het mennen nog aan de hand uit en gaat dan terug op onze mini pp. Natte haren zijn geen probleem, als lichaamstemperatuur en hartslag weer goed zijn.

Als je 0gram op gaat leggen worden de haren plat gelegd en kunnen ze niks doen. Dan is straks 0gram echt te koud, ondanks hun vacht.

Toen onze shet gereden werd door onze zoon, werd hij geschoren en hadden we ook nog dekens op, maar dan moet je het echt goed gaan regelen qua temperatuur.
Overdag buiten is anders, dan 's avonds op stal. Als je ze laat lopen, regelen ze dat echt zelf.superpony
Berichten: 15062
Geregistreerd: 25-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 17:19

tamary schreef:
Zolang ze gezond zijn, op gewicht blijven en blijven eten is een deken eigenlijk niet nodig. Een deken achter de hand hebben is fijn ivm ziekte of toch buiten kunnen als je bv een fysio verwacht en het slecht weer is, maar zonder is stukken simpeler dan met. En zeker met pony's die 's nachts op stal gaan en dus kunnen opdrogen moet er wel echt iets mis zijn om een deken nodig te hebben.


Dat laatste is gelijk ook een nadeel. Ze staan stil en kunnen minder goed de temperatuur regelen of zich warm bewegen wanneer nodig.
En stalklimaat is totaal anders dan buiten. Vaak zijn er grote verschillen en zijn stallen veel te warm in verhouding.
Als ze buiten beschutting hebben hoeven ze niet elke nacht op te drogen. Het valt ook reuze mee hoe vaak paarden echt doorweekt zijn. Na elke bui heb je ook weer een droge periode. Ook dat vangt een goede vacht prima op.

Bij geen enkel paard ooit problemen. Niet de dunne velletjes en niet de beertjes.

Ik heb vorig jaar in het najaar alleen bij mn quarter merrie en de shet een hals uit geschoren, omdat het warm was en ze al veel vacht hadden. De ruintjes verder niet.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Fleur_BB, Janinevv, Roosje1993 en 0 bezoekers