Moderators: balance, C_arola, Sica, Neonlight
Pletje123 schreef:Bij ieder ras en type paard zie je hete en koele paarden. Je hebt ook nakomelingen van Jazz die echt ontzettend braaf en lief zijn. En ik geloof ook best dat er koudbloedpaarden zijn die in de kop echt alles behalve sloom zijn! Om maar even een voorbeeld te noemen.
Wel denk ik dat Friese paarden onder het zadel moeilijker te rijden zijn, want dat gaat meestal niet vanzelf. Maar dat is een ander punt van discussie
Karoliefje schreef:Pletje123 schreef:Bij ieder ras en type paard zie je hete en koele paarden. Je hebt ook nakomelingen van Jazz die echt ontzettend braaf en lief zijn. En ik geloof ook best dat er koudbloedpaarden zijn die in de kop echt alles behalve sloom zijn! Om maar even een voorbeeld te noemen.
Wel denk ik dat Friese paarden onder het zadel moeilijker te rijden zijn, want dat gaat meestal niet vanzelf. Maar dat is een ander punt van discussie
Daar ga ik in mee .. Ze lopen niet zomaar goed, en aan de teugel is vaak achter de teugel bij Friezen. het is heel moeilijk ze netjes aan elkaar te rijden.
Karl66 schreef:Er is genoeg over de geschiedenis van de fries bekend. En al is dit niet het paard wat wij nu als fries kennen. Men is het er op basis van beschrijvingen van die paarden wel over eens dat de fries de beste benadering is van het paard wat vroeger de fries werd genoemd en wat langs de noordzeekust van Frankrijk tot Denemarken werd gefokt.
Dit zijn nooit zware koudbloeden geweest maar lichte tuigpaarden die voor de koets en voor lijkwagens werd gespannen.
Het is ook onzin om te zeggen dat ze met 4 hengsten zijn begonnen en dat er voor de rest niks bekend was. Het FSP is met 4 hengsten begonnen, maar voor die tijd waren er ook al stamboeken en fokvoorschriften, waardoor er genoeg gegevens beschikbaar zijn.
horseyfries schreef:Ja, dat is achter de teugel lopen. Oplossing is het paard meer ruimte te geven aan de voorkant en van achteren naar voren naar je hand toe te rijden. Als hij wordt ingereden mogen ze hem zeker niet te kort pakken aan de voorkant anders creëren ze die valse krul en die is er heel moeilijk weer uit te rijden.
oestinja schreef:Tipje: vraag het eens aan een paardenslager, die kan precies vertellen of een Fries een warm- of een koudbloed is!
(ik weet het juiste antwoord ook trouwens)
oestinja schreef:Horseyfries, je zou het eens na kunnen vragen bij een slager die ook paarden slacht. Die zal het alleen maar bevestigen. Het vlees van een koudbloed is wel degelijk anders dan van een warmbloed, net zoals er een groot verschil is tussen het vlees van verschillende soorten runderen. Ik zit niet zomaar wat uit mijn nek te kletsen, dat is jouw mening.