fokfanaat schreef:heb je dan boterloze appeltaarten?
Neehoor, gewoon plantaardige boter in doen, een groot deel van de margarine is plantaardig als je goed kijkt. Bij de dekamarkt is 500 gram 0,74 cent, daar doe je wel even mee. Maar ook gewone boter kan natuurlijk. Ik eet niet 100% vegan, soms wil het nog wel is zo zijn dat ik kleine dingen die ergens in verwerkt zitten wel mee eet, ga echt niet tot op de milligram elke verpakking betreft ingrediënten checken namelijk. Maar de grote en makkelijke dingen filter ik wel uit. Sowieso geen vlees en vis, dat is echt strikt, moet er niet aan denken om dat te moeten eten, en verder geen dingen als gewone yoghurt, kaas, melk. Dat eet/drink ik sowieso amper, maar als ik het dan toch eens neem dan is het meestal op soja, haver of amandel basis bijvoorbeeld.
Bij de appeltaart moest wel een ei in, nouja dat ene ei dat ik dan eet in een week vind ik ook niet zo'n ramp, als ik dan maar wel weet waar die vandaan komt (in mijn geval haal ik de eieren bij de buurvrouw haha, die heeft een paar scharrelkipjes in haar tuin)
Citaat:
Ik vind het knap wat je doet, maar voelt voor mij erg primitief. Ik wil wel iedere dag wat anders en eten waar ik zin in heb.
Grappige is dat het voor mij helemaal niet primitief voelt, eet super gevarieerd en vers vaak. Ben wel zo boodschappen gaan doen uit noodzaak, want ik heb t niet erg breed, maar als je eenmaal een beetje de koopjes en gerechten weet te vinden en er een gewoonte van maakt, is het eigenlijk zelfs best wel leuk. Bijna een beetje een sport om voor zo min mogelijk geld je kar zo vol mogelijk te hebben met lekker eten En het is heus niet zo dat je niks "overbodigs" lekkers mee mag nemen met boodschappen doen, ik neem ook wel is een pak koekjes of chocoladereep mee hoor, of een luxe broodje zoals een croissantje, maar die ruimte is er ook makkelijk.
Ben wel heel erg tegen verspilling, dus moet sowieso opletten met verse dingen, grote verpakkingen of groente en fruit dat je het op tijd op krijgt. Ja dat betekent wel eens wat meer van het zelfde eten, maar heel veel kan in de vriezer en gewoon zelf eerder vers gemaakte dingen uit de vriezer opwarmen na een lange werkdag vind ik echt dikke prima, heb dan toch geen zin meer om te koken.
Denk sowieso dat veel mensen die luxe instelling hebben, dat je gewoon maar koopt en neemt waar je zin in hebt, zo zijn de meeste (ik ook) ook opgegroeid en opgevoed. Ik studeer milieuwetenschappen en het is echt schandalig hoe gemakkelijk mensen zijn in hun consumeren van zowel eten als producten en wat dat doet met de aarde, ben daar ook echt van geschrokken toen ik met deze studie begon, afgezien van dat ik bijna mijn hele leven al vegetarisch was deed ik daar ook altijd aan mee, shoppen, even wat nieuwe kleren kopen, of gewoon inderdaad eten waar je zin in hebt was heel gewoon.
Vind het dan ook een fijne gedachten dat ik hier nu bewuster mee om kan gaan, maar daarnaast ook gewoon kan genieten van het leven en lekkere dingen, je gaat veel meer leren waarderen. En het voordeel voor jezelf is dan dus nog is dat als je wel meer te besteden hebt dat lekker kan sparen
Ik ben ook beetje bij beetje terug gaan schakelen, dus niet meteen niks meer "mogen", maar bij elke keer boodschappen doen een kleine verandering maken, tot het normaal is.
Kleding bewuster kijken naar wat je daadwerkelijk nodig hebt en veel spullen gaan 2e hands. En ja zo heel af en toe koop ik ook nog wel eens wat nieuws, of wil ik wel even een dagje er op uit, maar ik ga er wel veel bewuster mee om, sta overal altijd even bij stil, heb ik het echt nodig, kan het anders zonder dat ik er te veel op in hoef te leveren of wat voegt het toe bijvoorbeeld