Moderators: Ladybird, Mjetterd, xingridx, ynskek, Polly, Hanmar
MoonChloe schreef:Hoe doen jullie het dan met kaas?
Als er schimmel op zit halen we dat gewoon weg en eten we de overige kaas gewoon op.
(en er is thuis nooit iemand ziek van geworden)
LiSSy schreef:wij hebben op school eenonderzoek gedaan naar schimmel op voedsel.
de vraag was of het hele product bedorven is als er maar op 1 stukje schimmel zit en het antwoord is JA.
schimmel is namelijk een draadvormig organisme, als er een de buitenkant 1 schimmelplek te zien is kunnen de draden al veel verder in het voedsel zitten.
je hoeft er niet perse ziek van te worden, maar het kan absoluut wel.Citaat:Van beschimmelde schoongemaakte kaas is inderdaad nog nooit iemand ziek geworden. Daar word namelijk meestal de gerapste kaas van gemaakt die je in de winkel koopt.
hoe je hier bij komt snap ik echt absoluut niet... dat is dus echt NOT DONE!! (heb stage gelopen bij de keuringsdienst)
Lielle schreef:Niet zozeer Hollander. Mijn vader heeft de hongerwinter meegemaakt, en het is er bij on singeramd dat eten weggooien not done is. Helaas gebeurt het wel, maar niet zomaar.
MoonChloe schreef:Dan moet er ergens wel een opening zijn denk ik
Yessy schreef:En daarbij van de week college gehad waarbij het ging over schimmels die in je gingen groeien en dan uit je neus die draden kwamen, dus nu kijk ik helemaal wel uit
Elles schreef:Mocht bij ons de kaas de kans krijgen om te gaan schimmelen (weinig kans ), dan snij ik het eraf en de rest wordt gewoon opgegeten.
Met andere dingen ben ik veel zeikeriger: kip, vis, zuivelprodukten en eieren. En een "poes" op de jam of dubbeldrank, daar krijg ik helemaal kippenvel van