Moderators: Ladybird, Mjetterd, xingridx, ynskek, Polly, Hanmar
Jeannine schreef:Nou, als ik schimmel zie, dan gooi ik het ook weg hoor, mijn eetlust is dan al bedorven
Hypofocus schreef:@Lielle: Salmonella is een bacterie... heeft niets met schimmel te maken.
Hypofocus schreef:Oeh, wat zitten er hier veel mensen die weinig van schimmels afweten....
Jongens, weten jullie dat de champignon een schimmel is?
En dat heel veel producten met behulp van schimmels worden gemaakt?
En dat schimmels een net zo verschillende term is als "planten" of "dieren". Het is een rijk in de biologie. Er bestaan dus HEEL erg veel soorten schimmels. Schimmels die goed voor je zijn, schimmels die slecht voor je zijn, en schimmels die dodelijk zijn.
Sommige schimmels kunnen minder kwaad dan anderen. En sommigen zijn juist weer heel erg goed voor je. Maar als je niet hebt kunnen vaststellen met welke schimmel je te maken hebt, is het advies om ze NIET op te eten.
Ja, penicelline is inderdaad ook een schimmel, die per ongeluk ontdekt is. Die groeit heel prettig op bijv. meloen.
Maar dat betekend niet dat alle schimmels die op meloen groeien penicelline is, om maar een voorbeeld te geven.
ALTIJD oppassen met beschimmelde producten.
@Lielle: Salmonella is een bacterie... heeft niets met schimmel te maken.
Binckydenice schreef:Als er schimmel op Jam zit kun je dat er gewoon afhalen en opeten! Dit komt omdat het plaatselijk is en niets aantast!
MoonChloe schreef:Hoe doen jullie het dan met kaas?
Als er schimmel op zit halen we dat gewoon weg en eten we de overige kaas gewoon op.
(en er is thuis nooit iemand ziek van geworden)
LiSSy schreef:Hypofocus schreef:Oeh, wat zitten er hier veel mensen die weinig van schimmels afweten....
Jongens, weten jullie dat de champignon een schimmel is?
En dat heel veel producten met behulp van schimmels worden gemaakt?
En dat schimmels een net zo verschillende term is als "planten" of "dieren". Het is een rijk in de biologie. Er bestaan dus HEEL erg veel soorten schimmels. Schimmels die goed voor je zijn, schimmels die slecht voor je zijn, en schimmels die dodelijk zijn.
Sommige schimmels kunnen minder kwaad dan anderen. En sommigen zijn juist weer heel erg goed voor je. Maar als je niet hebt kunnen vaststellen met welke schimmel je te maken hebt, is het advies om ze NIET op te eten.
Ja, penicelline is inderdaad ook een schimmel, die per ongeluk ontdekt is. Die groeit heel prettig op bijv. meloen.
Maar dat betekend niet dat alle schimmels die op meloen groeien penicelline is, om maar een voorbeeld te geven.
ALTIJD oppassen met beschimmelde producten.
@Lielle: Salmonella is een bacterie... heeft niets met schimmel te maken.
hehe, eindelijk iemand die ook wat verstand heeft
LPtjuh schreef:als er een beetje (!!!) schimmel op kaas zit kun je dit er gewoon afsnijden (ruim natuurlijk) en dan kan ej de kaas nog gewoon eten hoor!
verder goo ik alles weg waar schimmel op zit
ik ben daarin tegen wel een must ik drink bijv. geen melk uit een geopend pak geen vleeswaren die langer dan een dag open zijn , geen sap wat langer dan 2 dagen open staat ( oeps ben echt een zeurpiet )
Hypofocus schreef:@ Manzano: Ook al is 't op dit moment een deel van mijn vakgebied, deze kennis had ik in de HAVO brugklas al
Zeg nou zelf, het is toch best bedroevend, dat we in zo'n ontwikkeld land als Nederland, zo weinig algemene kennis hebben over dingen die ons vreselijk ziek zouden kunnen maken? Dat heeft nietzoveel met kleinerende opmerkingen te maken... Het valt me gewoon heel erg op.
Jonne schreef:Ik heb ooit is gehoord, dat ze van het schimmel van brood antibiotica maken, dus ik denk dat het niet van alles erg slecht is.
Lielle schreef:dat verhaal is me echt wel bekend (Gorgonzola ken ik ook wel) , maar neemt niet weg dat ik wel een behoorlijke weerstand heb opgebouwd door niet al te pietluttig te kijken.