Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, Giolli, Dani, ynskek, Mjetterd

 
 
Seltje
Berichten: 3306
Geregistreerd: 25-05-10
Woonplaats: Antwerpen

Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-07-19 21:07

Sorry voor de rare titel, maar ik wil dit even van mij afschrijven en ik weet dat bokt een ruimdenkend platform is, waar veel gezegd kan worden.

Hier zit ik dan, 8 weken zwanger, bewust zwanger, maar met een lange medische geschiedenis.
Al zolang ik mij kan herinneren weet ik dat een zeldzame genetische stofwisselingsziekte heb (OTC-deficiëntie). Dit wilt zeggen dat ik al heel mijn leven leef met een speciaal dieet. Maar ook hebben dokters mij altijd gezegd: als je ooit kinderen zou willen, raden we je dat af. Voor wie meer over de ziekte specifiek wilt weten: pb.

25 jaar lang heb ik gezegd: nee kinderen, dat is niets voor mij. Tot er ineens een biologische bom in je lijf barst, al je vriendinnen krijgen kids en ineens zegt mijn lichaam: awel ja, nu wil ik kinderen. Slik, want mijn hersenen zeggen nee.

Dan begint het opzoekwerk en de wat-als vragen. Gaan we een volledig medisch traject in, waarbij via ICSI alleen een gezonde eicel terug geplaatst wordt? Veel overleg met mijn partner en we hebben beslist: Nee, we proberen het gewoon natuurlijk.

Dus in september gestopt met de pil, een paar maanden proberen en ineens ben ik zwanger. Ik wil het van de daken schelen, maar dat gaat niet: want er zijn nog veel risico's. Al aan een paar mensen verteld en iedereen zegt dat ik het gewoon moet delen, want bij hoeveel mensen loopt het nog mis na 8 weken.

Bij veel mensen, bij heel veel zwangerschappen.

En de meeste mensen rondom mij kennen de risico's niet, die zal ik nu even vermelden.

Ik heb 50% meer kans op zwangerschapsvergiftiging
Ik heb 50% meer kans op zwangerschapsdiabetes

Indien het een jongen is is er 50% kans op een miskraam/doodgeboorte/niet ouder dan 1 jaar oud worden.
Indien het een meisje is is er 50% kans op een ziek kind dat net zoals ik de rest van haar leven moet diëten.

Dus bokkers, jullie zien dat de kansen eigenlijk tegen mij zijn. En nu zit op een moment waarvan ik twijfel of ik de juiste beslissing heb gemaakt (en dat ik misselijk ben helpt niet)
Abortus kan nu nog. Abortus kan nog na de NIPT test op 12 weken, daarmee kunnen ze het geslacht bepalen. Maar abortus kan niet meer na de vruchtwaterpunctie/vlokkentest (en daarbij kunnen ze bepalen of dit kind ziek of gezond is).

Ik ben dus 8 weken ver, weet het al 3 weken en heb nog niets gekocht, nog geen zwangerschapskledij, maar ook nog geen kinderkledij/bedje/ander gedoe voor de slaapkamer. Alles in mij twijfelt om door te zetten.

Volgende week maandag heb ik een afspraak met mijn geneticus, die mij al opvolgt sinds mijn geboorte, en ik hoop dat hij nog manieren weet om mij meer duidelijkheid te geven.

Bedankt om dit te lezen, ik wou dit gewoon even van mij afschrijven tegenover wildvreemden, tegenover mensen die mij niet persoonlijk kennen. Voor wie meningen/ervaringen wilt delen, ook welkom, als ik overreageer steek het dan maar op de hormonen, normaal kan ik veel beter relativeren.


996981
Berichten: 7072
Geregistreerd: 16-02-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:11

Poeh heftig! Ik heb er geen mening of idee over. Ik wil je gewoon heel veel sterkte wensen de komende tijd wat de beslissing ook mag zijn.. :(:)

Sonnentanz Z2+7 - San Dominik Z2+2
Nourejev Z1+2 - King Tasso Z1+ 8

Suzanne F.
Berichten: 40163
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:12

Jeetje, wat een moeilijke kwestie. Reken maar wel op een topic waar de anti abortus club weer gaat roepen dat het moord is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit ook een moeilijke vind want ik ben niet tegen abortus in sommige gevallen maar nu heb je bewust voor je kindje gekozen. Dus aan de ene kant vind ik dat je het niet kan maken om het nu weg te laten halen. Aan de andere kant vind ik dat je eigenlijk niet zwanger had moeten worden met deze percentages van risico.
Moeilijk. Ik kan je niet adviseren en alleen sterkte wensen. Je hebt er nu eenmaal voor gekozen en dan moet je er ook voor gaan, je hebt de beslissing weloverwogen gemaakt neem ik aan.

"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:14

Pfoeeeee....
Ik heb er wel degelijk een mening over, maar dat hou ik voor mij. Ik vind dat jij hierin jouw hart én verstand moet volgen. Het is jouw leven, jouw kindje en daar kun jij alleen zelf een keuze in maken.
Zet je wensen en alle wat als-en op een rij.
Sterkte, wat je ook doet.

Amado7
Berichten: 9811
Geregistreerd: 04-06-11
Woonplaats: In het leukste dorp.

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:14

Nu ga ik heel bokt tegen mij krijgen maar ik ga het je toch zeggen.

Hier ben ik: anti abortus. Ja :) maar je wilt meningen horen.

Ik vind het oneerlijk om je kindje weg te laten halen. Omdat jij de keus hebt gemaakt wat misschien toch geen slimme keuze was, zorgt ervoor dat je kindje geen leven mag hebben? Het is een kind, geen 1 of ander vruchtje die je maar weggooit omdat het toch niet uitkomt achteraf. Ondanks wat dan ook , ik vind het niet kunnen om zo'n levend wezentje uit je buik te laten vernietigen, omdat jij de keus hebt gemaakt om zwanger te worden. Je hebt meer kans op zwangerschapsvergiftiging, maar dit hoeft geen gevolgen te hebben voor je kindje. De rest misschien wel, maar ik blijf erbij dat ik niet in mijn hoofd er bij kan dat je zo n wondertje uit je buik kan laten wegrukken, terwijl je ook nog eens bewust zwanger bent geworden.

Ik wil je absoluut niet kwetsen, zeker als mijn verhaal zo overkomt. Het is nogal hard getypt van mij , en ik kan me voorstellen dat het een onwijs moeilijk iets is. Dus ik wil je ook ontzettend veel sterkte wensen in alles. :(:)
Laatst bijgewerkt door Amado7 op 11-07-19 21:15, in het totaal 1 keer bewerkt

Niet perfect is ook goed

Sunnda
Berichten: 6673
Geregistreerd: 28-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:15

Wat heftig!

Ik wil je niet kwetsen, maar ik voel het wel een beetje wringen in mij.
Waarom heb je niet gekozen voor het plaatsen van een gezonde cel, maar wilde je het risico nemen wat je nu genomen hebt.
Je post leest alsof je de risico's pas na zwanger worden te horen kreeg, maar dit wist je van te voren. Ik kan niet geloven dat je daar zo 'licht' over gedacht hebt.

Sterkte en ik hoop dat de specialist je verder kan helpen.
Laatst bijgewerkt door Sunnda op 11-07-19 21:20, in het totaal 1 keer bewerkt

Whale
Berichten: 2286
Geregistreerd: 22-06-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:17

Amado7 schreef:
Nu ga ik heel bokt tegen mij krijgen maar ik ga het je toch zeggen.

Hier ben ik: anti abortus. Ja :) maar je wilt meningen horen.

Ik vind het oneerlijk om je kindje weg te laten halen. Omdat jij de keus hebt gemaakt wat misschien toch geen slimme keuze was, zorgt ervoor dat je kindje geen leven mag hebben? Het is een kind, geen vruchtje. Ondanks wat dan ook , ik vind het niet kunnen om zo'n levend wezentje uit je buik te laten vernietigen, omdat jij de keus hebt gemaakt om zwanger te worden. Je hebt meer kans op zwangerschapsvergiftiging, maar dit hoeft geen gevolgen te hebben voor je kindje. De rest misschien wel, maar ik blijf erbij dat ik niet in mijn hoofd er bij kan dat je zo n wondertje uit je buik kan laten wegrukken, terwijl je ook nog eens bewust zwanger bent geworden.

Ik wil je absoluut niet kwetsen, zeker als mijn verhaal zo overkomt. Het is nogal hard getypt van mij , en ik kan me voorstellen dat het een onwijs moeilijk iets is. Dus ik wil je ook ontzettend veel sterkte wensen in alles. :(:)


Maar omdat zij geen slimme keuze heeft gemaakt moet het kind daaronder lijden? Het is niet niks als dokters zeggen dat het verstandig is om met deze ziekte geen kinderen te krijgen, dus het is wel iets serieus.

En tuurlijk had ze van te voren kunnen bedenken om niet zwanger te raken. Maar het is nou eenmaal gebeurd.
Laatst bijgewerkt door Whale op 11-07-19 21:19, in het totaal 1 keer bewerkt

nicolanca
Berichten: 900
Geregistreerd: 20-07-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:17

Heel veel sterkte, ik heb er geen mening over en ik zou het ook een beetje belachelijk van mezelf vinden als ik het lef zou hebben hier een mening over te hebben. Zo ingewikkeld!

Tussen de oren van het paard blaast de wind uit het paradijs

kiki1976
Berichten: 13501
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:18

Ergens denk ik dat je gevoel nu je zwanger bent op zich logisch is. Want eerst was het, ik wil graag ondanks je goed op de hoogte was van het risico.
Maar nu het zo ver is, dan komen de gevaren misschien wel harder binnen. Ik denk dat je het wel een beet en je kan vergelijken met moeders die zo hard gaan twijfelen "wil ik dit wel, kan ik dit wel"?
Soms kunnen zwangerschapshormonen rare dingen met je doen.

Man man man wat heb ik vaak en raar gedroomd bv tijdens mijn zwangerschappen. Oudste wordt dit jaar 19 en de jongste bijna 15 jaar maar weet ze nog precies.

Voor en tegenstanders van abortus heb je altijd in elke situatie. Maar is het bv niet al uit de vlokkentest of vruchtwaterpunctie te halen?

Amado7
Berichten: 9811
Geregistreerd: 04-06-11
Woonplaats: In het leukste dorp.

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:19

Is het niet oneerlijk dan om een prachtig uniek kindje weg te halen? Dat doe je toch ook niet meer als het kind 1 is en nog geen verstand heeft?

Niet perfect is ook goed

Whale
Berichten: 2286
Geregistreerd: 22-06-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:20

Amado7 schreef:
Is het niet oneerlijk dan om een prachtig uniek kindje weg te halen? Dat doe je toch ook niet meer als het kind 1 is en nog geen verstand heeft?


Laten we nu niet iets van 8 weken vergelijken wat nog letterlijk niks is met een geboren kind van 1 jaar.

elnienjo
Berichten: 6882
Geregistreerd: 22-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:21

Ik zou het af laten breken met deze belabberde vooruitzichten voor je mogelijke kind.

Is er in jouw geval geen IVF met embryoselectie mogelijk zodat ze alleen datgene terug plaatsen wat in de goede 50% valt?

Sunnda
Berichten: 6673
Geregistreerd: 28-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:21

Amado7 schreef:
Is het niet oneerlijk dan om een prachtig uniek kindje weg te halen? Dat doe je toch ook niet meer als het kind 1 is en nog geen verstand heeft?

Amado please..
Er loopt een topic over abortus, daar kun je pagina's lang doorgaan.. Je mening geven mag, maar ga dit topic niet volspammen met steeds hetzelfde.
Je mening is duidelijk.

996981
Berichten: 7072
Geregistreerd: 16-02-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:21

Amado7 schreef:
Nu ga ik heel bokt tegen mij krijgen maar ik ga het je toch zeggen.

Hier ben ik: anti abortus. Ja :) maar je wilt meningen horen.

Ik vind het oneerlijk om je kindje weg te laten halen. Omdat jij de keus hebt gemaakt wat misschien toch geen slimme keuze was, zorgt ervoor dat je kindje geen leven mag hebben? Het is een kind, geen 1 of ander vruchtje die je maar weggooit omdat het toch niet uitkomt achteraf. Ondanks wat dan ook , ik vind het niet kunnen om zo'n levend wezentje uit je buik te laten vernietigen, omdat jij de keus hebt gemaakt om zwanger te worden. Je hebt meer kans op zwangerschapsvergiftiging, maar dit hoeft geen gevolgen te hebben voor je kindje. De rest misschien wel, maar ik blijf erbij dat ik niet in mijn hoofd er bij kan dat je zo n wondertje uit je buik kan laten wegrukken, terwijl je ook nog eens bewust zwanger bent geworden.

Ik wil je absoluut niet kwetsen, zeker als mijn verhaal zo overkomt. Het is nogal hard getypt van mij , en ik kan me voorstellen dat het een onwijs moeilijk iets is. Dus ik wil je ook ontzettend veel sterkte wensen in alles. :(:)

Ik wil er verder niet over in discussie gaan in het topic van TS. Maar de vraag in deze lijkt mij juist of het risico (zowel mentaal als fysiek, zowel van moeder als kind) bij het doorzetten van deze zwangerschap opwegen tegen het feit dat de zwangerschap een bewuste keuze is (onder invloed van hormonen, dus hoe rationeel is dat? 2e discussiepunt...) en er een kindje groeit wat niet gedood mag worden.

Is de (onbewuste) dood het ergste wat er is? Of kan een leven lang ziek zijn, met alle gevolgen in de huidige maatschappij van dien, erger zijn?

Nogmaals veel sterkte ts :(:)

Sonnentanz Z2+7 - San Dominik Z2+2
Nourejev Z1+2 - King Tasso Z1+ 8

Suzanne F.
Berichten: 40163
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:22

Amado7 schreef:
Is het niet oneerlijk dan om een prachtig uniek kindje weg te halen? Dat doe je toch ook niet meer als het kind 1 is en nog geen verstand heeft?


Niet als het kindje zwaar gehandicapt blijkt en geen kwaliteit van leven blijkt te hebben of een levensverwachting van 1 jaar. Dan vind ik het alleen maar humaan, je bespaart zo’n kindje veel ellende en pijn. Maar ik zou toch zeker eerst willen testen, probleem is wel dat dit pas veel later kan. Maar daar zou ik in geval van TS toch op wachten.

"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"

elnienjo
Berichten: 6882
Geregistreerd: 22-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:22

Amado7 schreef:
Is het niet oneerlijk dan om een prachtig uniek kindje weg te halen? Dat doe je toch ook niet meer als het kind 1 is en nog geen verstand heeft?

De kans bestaat dat het kind ziek is en blijft, voorkomen is beter dan genezen (en dan is genezen blijkbaar niet eens mogelijk in deze situatie)

Amado7
Berichten: 9811
Geregistreerd: 04-06-11
Woonplaats: In het leukste dorp.

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:22

Daar zijn de meningen over verdeeld denk ik. Kijk maar eens wat een baby al ontwikkeld is met 10 weken.

TS nogmaals excuses als je mijn mening niet wilt horen, ik zie nu in het topic dat het doel is om het van je af te schrijven in plaats van meningen te vragen.

Sunda dat was ook zeker niet mijn bedoeling. Maar ik reageer even op de rest. Ik zal bij deze mijn mond houden.

Niet perfect is ook goed

Moestuin
Berichten: 13148
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:23

Ik vind het spijtig dat je voor de natuurlijke weg hebt gekozen. 50% kans bij een jongen op nog geen jaar worden. 50% kans bij een meisje voor levenslang ziek te zijn. Pfieuw... Dat moet je een kind niet willen aandoen :n Ik kom misschien hard over maar ik vind dat je geen verstandige keuze hebt gemaakt. Je tekent misschien een kind levenslang. Waarom heb je die keuze gemaakt? Ben naar wel benieuwd naar.

Nu goed, nu is het kind onderweg dus ja... Kun je er mee leven indien het een jongen blijkt te zijn? En wat als hij alle pech tegen heeft? Kun je daar dan ook mee leven? Een zwangerschap uitdragen van een niet levensvatbaar kind? Alle emotie daar rond? Pfieuw, ik vind het echt heel heftig dat je deze keuze hebt gemaakt. Zeker met de wetenschap van vandaag had dit kunnen voorkomen worden. Ik heb verder geen tips voor jou. Ik duim heel erg hard dat, wat het ook mag zijn, het de goede 50% mee heeft. Wanneer weet je of het een drager is of niet?

Lieke
Berichten: 10915
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:24

Je schrijft dat je na een vlokkentest wel zou weten of je kindje gezond is, klopt dat?
Je zou kinnen overwegen dat af te wachten en eventueel daarna een keuze te maken voor wel/geen abortus. Dan zou je daarvoor wel moeten uitwijken naar bv Nederland (abortus is toegestaan tot 22 weken).

Heel veel sterkte met jullie keuze. Maak vooral je eigen beslissing en niet de mening van anderen!

speurneusc
Berichten: 4288
Geregistreerd: 06-08-12
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:24

Amado7 schreef:
Nu ga ik heel bokt tegen mij krijgen maar ik ga het je toch zeggen.

Hier ben ik: anti abortus. Ja :) maar je wilt meningen horen.

Ik vind het oneerlijk om je kindje weg te laten halen. Omdat jij de keus hebt gemaakt wat misschien toch geen slimme keuze was, zorgt ervoor dat je kindje geen leven mag hebben? Het is een kind, geen 1 of ander vruchtje die je maar weggooit omdat het toch niet uitkomt achteraf. Ondanks wat dan ook , ik vind het niet kunnen om zo'n levend wezentje uit je buik te laten vernietigen, omdat jij de keus hebt gemaakt om zwanger te worden. Je hebt meer kans op zwangerschapsvergiftiging, maar dit hoeft geen gevolgen te hebben voor je kindje. De rest misschien wel, maar ik blijf erbij dat ik niet in mijn hoofd er bij kan dat je zo n wondertje uit je buik kan laten wegrukken, terwijl je ook nog eens bewust zwanger bent geworden.

Ik wil je absoluut niet kwetsen, zeker als mijn verhaal zo overkomt. Het is nogal hard getypt van mij , en ik kan me voorstellen dat het een onwijs moeilijk iets is. Dus ik wil je ook ontzettend veel sterkte wensen in alles. :(:)


oneerlijk?? lijkt het je niet oneerlijker om zo goed als zeker een ziek kind op de wereld te zetten?? is dat niet oneerlijk tov het kind? en zijdelings de omgeving (al hebben die een keus).

Nee vind het niet raar dat je twijfelt en vind het al knap dat je dat wil toegeven. Heel veel sterkte met je beslissing. Sterkte.

zelf een hoefijzer maken met epoxy...https://carolsshop.nl/epoxy/startsets/s ... 0-gr-epoxy

Ladyson
Berichten: 2768
Geregistreerd: 03-01-10
Woonplaats: Haaglanden

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:25

Pfoe, wat een situatie.. Even een paar vragen om hopelijk voor jou en ons het een en ander wat meer op een rijtje te krijgen. Wat waren jullie gedachten in september om er wel voor te gaan ondanks de risico's? En waarom dan nu de twijfel? Begrijp ik het goed dat je via ICSI sowieso een gezond kindje kan krijgen (vrij van jouw ziekte iig)? Voor abortus in deze situatie vind ik het kindje bij 12 weken eigenlijk al te groot dus dat zou ik niet afwachten. (En voor welk geslacht zou je dan wel/niet gaan?) En, hoe beperkt is jouw eigen leven door jouw dieet? Zou jij het je moeder hebben kwalijk genomen als ze hier bewust voor had gekozen?

Esther_r20
Berichten: 2304
Geregistreerd: 18-06-05
Woonplaats: Beverwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:26

Je zegt dat abortus niet meer kan na vlokkentest/punctie, maar volgens mij klopt dit niet.
Bij mij is verteld dat als die test positief uitpakt (dus ziek kindje zonder kwaliteit van leven) is het mogelijk om de zwangerschap voortijdig te beëindigen.
Waarschijn ligt dit wel aan de ernst van de ziekte , maar wat jij zegt ivm jongen en levensgarantie na 1 jaar lijkt mij wel ernstig.

Wat je nu moet doet is alleen jullie keuze. Je bent nu zwanger dus stap of het slim is of niet ben je al voorbij.

Mijn keuze zou de punctie afwachten en dan keuze maken. Gezond kindje uiteraard houden en kindje waarbij het leven ellende zal zijn vroegtijdig afbreken om Lijden te besparen.
Kindje die normaal kan leven met aanpassingen (dieet) is vervelend, maar geen reden voor beëindiging


Wij hebben 1 kind van nu 7 jaar
Bewust niet voor een 2e gegaan ivm foute combinatietest . Gelukkig is alles goed na 7 maanden check in het AMC. Maar het kan toeval zijn maar ook erfelijk. Wij hebben de keuze gemaakt om het risico niet meer op te zoeken.

kiki1976
Berichten: 13501
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:27

Amado7 schreef:
Is het niet oneerlijk dan om een prachtig uniek kindje weg te halen? Dat doe je toch ook niet meer als het kind 1 is en nog geen verstand heeft?

Dat is jouw mening, maar vind je uitspraken best wel kwetsend overkomen, want wie zegt dat in alle gevallen het kindje kwaliteit van leven heeft?
Voor zowel beide oplossingen is er heel veel moed en lef voor nodig en in jouw ogen de juiste beslissing te nemen.

Een foetus van 8 weken is niet te vergelijken met een baby van 1 jaar

troi
Berichten: 16483
Geregistreerd: 12-09-08
Woonplaats: Boven Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:27

Tja ik snap ook werkelijk niet waarom je niet voor icsi bent gegaan. Ik heb het even opgezocht en je overdrijft niet, dit is echt een klote afwijking!

Ik kan totaal niet zeggen wat je zou moeten doen maar raad je wel aan dat mocht er een tweede ronde komen je wel voor icsi gaat. We hebben in NL deze techniek, maak er dan gebruik van!

fotoshoot van mijn knappe ventje !!

[ITP] hop hop hop quarter in galop, dankzij emdr!


Onali
Berichten: 16213
Geregistreerd: 16-03-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 21:28

DeMolenhoek schreef:
Ik vind het spijtig dat je voor de natuurlijke weg hebt gekozen. 50% kans bij een jongen op nog geen jaar worden. 50% kans bij een meisje voor levenslang ziek te zijn. Pfieuw... Dat moet je een kind niet willen aandoen :n Ik kom misschien hard over maar ik vind dat je geen verstandige keuze hebt gemaakt. Je tekent misschien een kind levenslang. Waarom heb je die keuze gemaakt? Ben naar wel benieuwd naar.

Nu goed, nu is het kind onderweg dus ja... Kun je er mee leven indien het een jongen blijkt te zijn? En wat als hij alle pech tegen heeft? Kun je daar dan ook mee leven? Een zwangerschap uitdragen van een niet levensvatbaar kind? Alle emotie daar rond? Pfieuw, ik vind het echt heel heftig dat je deze keuze hebt gemaakt. Zeker met de wetenschap van vandaag had dit kunnen voorkomen worden. Ik heb verder geen tips voor jou. Ik duim heel erg hard dat, wat het ook mag zijn, het de goede 50% mee heeft. Wanneer weet je of het een drager is of niet?


Eens.

Ik vind het raar dat je met jouw geschiedenis hiervoor kiest.
Desondanks zou ik het gesprek met de geneticus afwachten.

Hoe staat je partner erin? Evt. je ouders mocht je het hen al verteld hebben.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anonimo_h, GoogleAdsense, jaimy10, Nature93, Niki_ en 34 bezoekers