Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
Johnnydepony schreef:Voor de liefhebbers het recept:
1 klein bakje yogood 0% griekse yoghurt 170 gr
Vervolgens dat bakje gebruikt om de havermout en zelfrijzend bakmeel af te meten.
2 eieren
2 gepureerde bananen (niet te groot)
1 bakje fijne havermout vlokken
1,5 bakje zelfrijzend bakmeel
Ca 1/3 bakje suiker (kan minder)
Beetje kaneel
Half doosje diepvries blauwe bessen.
Voor ca 12 muffins
Johnnydepony schreef:Voor de liefhebbers het recept:
1 klein bakje yogood 0% griekse yoghurt 170 gr
Vervolgens dat bakje gebruikt om de havermout en zelfrijzend bakmeel af te meten.
2 eieren
2 gepureerde bananen (niet te groot)
1 bakje fijne havermout vlokken
1,5 bakje zelfrijzend bakmeel
Ca 1/3 bakje suiker (kan minder)
Beetje kaneel
Half doosje diepvries blauwe bessen.
Voor ca 12 muffins
Glamorgana schreef:Hoe lang bak je ze en op welke temperatuur, Johnnydepony?
Ik vraag me af of appelmoes zonder suiker in andere recepten met banaan ook een goede vervanger zou zijn, bijvoorbeeld in de muffins. Ik bak zelf ook nog wel eens bananenbrood, maar merk dat ik de smaak van banaan zo overheersend vind, dat ik er snel genoeg van heb. Een plakje is heerlijk, zeker als het net uit de oven komt, maar dan ben ik er ook weer voor weken zat van. Dus bananenbrood in de vriezer, ook geen probleem, maar als ontbijt- of tussendoortje op regelmatige basis zie ik mezelf dat niet nemen. Als het met appelmoes ook werkt, zou dat voor mij weer een leuk alternatief zijn!
Iemand ervaring daarmee?