Ik heb een vrij dure staafmixer die naast de daadwerkelijke kop voor een staafmixer ook nog een bakje met mesjes heeft waardoor het als keukenmachine kan functioneren, en ook nog een mixer voor beslag. Een staafmixer vind ik persoonlijk echt een van de belangrijkste dingen in de keuken, vooral voor soepen is het echt ideaal.
Voor soep zou ik - als ik zo vrij mag zijn - wel een staafmixer met een RVS voet kopen. In elk geval niet eentje van kunststof.
En soeppakketten? Wat zit daar allemaal precies in? Ik gooi meestal gewoon allerlei groenten in een pan met water erbij en mixen maar.. Half bouillonblokje voor de smaak en hoppa.
Vaak zijn het pakketten voor gebonden soepen, dus zit meestal iets van een aardappel en een zooi groenten in. Ik vind ze erg duur voor de prijzen van de losse groenten, maar het is wel een makkelijke manier om eens wat te experimenteren met recepten en er zit een kruidenmix bij waardoor hij ook standaard erg lekker wordt.
Er zit niet standaard een kruidenmix bij. Wij hadden laatst het pakket voor tomatensoep (geintje van mijn ouders omdat mijn man gek is op soep) en dat was letterlijk Roma tomaten, tomatenpuree en een bouillonblokje. Nog wat rozemarijn voor de smaak. Was lekker, maar ik vind mijn eigen tomatensoep met gehaktballetjes en vermicelli lekkerder . Ik vind trouwens soep alleen geen maaltijd. Ik wil er nog wel minstens een broodje bij. Ik eet niet speciaal of bijzonder maar wel gevarieerd, daarnaast let ik vooral op dat ik niet teveel eet en het binnen de perken blijft.
Fijn om te horen dames! Ik hoop ook echt dat dit het jaar is waarin ik mijn doel behaal en hopelijk blijft dit topic zo motiverend als het nu is Ik ga MFP ook weer invullen denk ik.
Ik denk een half uur tot een uur. Mijn ontbijt was eigenlijk gewoon koffie. Maar op een dag als vandaag als ik vroeg moet werken moet ik vroeg ontbijten
Ladybird
Moderator Algemeen1 No drama, no glory!
Berichten: 18690
Geregistreerd: 15-06-09
Woonplaats: Wakkerdam
Geplaatst: 03-01-18 09:35
purny schreef:
Ik denk een half uur tot een uur. Mijn ontbijt was eigenlijk gewoon koffie. Maar op een dag als vandaag als ik vroeg moet werken moet ik vroeg ontbijten
Ik doe namelijk eigenlijk altijd standaard ontbijten rond 9uur. Ook als ik heel vroeg uit bed hoef. Hangt wel een beetje af van hoe intensief ik voor 9 uur beweeg, anders neem ik een pre ontbijt van een Rijstewafel ofzo
Hieperdepiep, gisteren is heel goed verlopen! Ik 'moest' zelfs nog twee crackertjes met hummus toen ik terug kwam van de paarden, anders had ik te weinig calorieën binnen. En te weinig is net zo slecht als teveel, heb ik hier wel geleerd... De weegschaal vanochtend zei (oeps, slik) 75,5. Tegenover de 68,5 van van de zomer. Nou ja, ik weet wat me te doen staat. Schop onder mijn eigen kont en met jullie steun, ervoor gaan...
*zet hem op, wij!!!*
SusanH
Lid Bezwaarcommissie
Berichten: 34827
Geregistreerd: 27-06-07
Woonplaats: In het midden van het land
Geplaatst: 03-01-18 10:12
Sorry geen tips voor mensen die niet kunnen ontbijten. Ik moet echt gelijk iets hebben als ik op sta. Mijn ontbijt is al tijden vrij standaard, optimel vanillie yoghurt met een beetje griekse yoghurt 2% vet, banaan of blauwe bessen (of allebei) en oerflakes spelt van Zonnatura. Heb ontdekt dat de grote AH in het centrum ze nog wel verkoopt. Dus daar sla ik groot in als ik daar ben. Brood in de ochtend vind ik niet lekker, en als ik brinta eet heb ik een uur later weer trek.
Ik begin mijn dag met een glas chocomelk. Een uur of 2 later gaat er dan kwark naar binnen. Anders duurt t te lang tot de lunch
Sandyislief
Berichten: 2493
Geregistreerd: 04-12-06
Geplaatst: 03-01-18 10:44
Ik eet smorgens vanille kwark en een paar crackers of 2 beschuiten. De kwark thuis en de crackers of beschuit later op mijn werk. Dus ik ontbijt ook in 2 delen.
Door de week eet ik 's ochtends bijna altijd kwark met fruit (peer of banaan of kiwi in de winter, nectarine of perzik of aardbeien in de zomer) of spelt- of roggecrackers met mager beleg.
In het weekend neem ik er wat meer tijd voor: chia-kokospudding met mangopuree is dan favoriet, of ik bak haverpannenkoekjes of gezonde muffins (recept hier uit het topic) of bananenbrood. Die laatste twee heb ik ook nog wel eens in de vriezer. Een bagel met mager beleg of een gekookt eitje of een eierkoek met een topping van fruit en zelfgemaakte vanillekwark vind ik dan ook lekker.
Ik eet vrijwel standaard cruesli, met fruit, kwark en wat zaden/pitten in de ochtend. Heel soms heb ik zin in brood, maar dan bak ik een eitje of omelet met groente vooral in het weekend eigenlijk dat ik dat doe.
Kwark vult in de ochtend het beste en 's middags eet ik goed belegd brood, mager vleeswaren, groente, en eentje met zoet toe.
Vandaag -1.7 was gister 97.5 dus dat is vanaf mei 7kg erbij. Maar vanaf de kerst zeker 3. Dus nu echt streng in het gelid. Heb nu weer motivatie
Renee1991
Berichten: 5990
Geregistreerd: 10-07-13
Woonplaats: Brabant
Geplaatst: 03-01-18 13:13
Purny, de cliënten op mijn werk eten 's morgens brinta, dat zijn hele fijne kleine vlokjes die ze eigenlijk allemaal goed weg krijgen. Wij mengen het met alpro soya vanille drink, dan smaakt het super lekker. Misschien het proberen waard?