paardrijden en overgewicht.

Moderators: Mondy, Mjetterd, Polly, Hanmar, ynskek, Ladybird, Princesj

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Homiafortuna
Berichten: 1979
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-01-17 21:01

Oh wat herkenbaar. Ook bij mij zijn de kilootjes er "stiekem" bijgekomen. Mijn paardje had ook een peesblessure en mag weer opgebouwd worden. Heb me ook voorgenomen om eerst flink wat kilootjes kwijt te raken alvorens er op te klimmen. Ben nu ook goed aan het tellen wat ik allemaal eet. Ik vind wel dat ik af moet vallen door gewoon de normale, gezonde dingen te eten. Geen aparte dingen. Volg via facebook een online fittness-thuistraining en wil zodra mijn enkel het weer toestaat (onlangs gebroken) ook weer gaan wandelen en wellicht wat hardlopen. Voor nu heb ik ook het fietsen weer opgepakt. Wens je heel veel succes en hoop dat we straks allebei weer redelijk strak op ons paardje mogen zitten.


Homiafortuna
Berichten: 1979
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Re: paardrijden en overgewicht.

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-01-17 21:18

Hier ook de eerste mijlpaal bereikt. Vorige week maandag begonnen met 87,5 en gisteren onder de 85. Merk wel dat het in het begin heel veel vocht is. Ging met een halve kilo per dag naar beneden. Nu de laatste dagen zijn het onsjes geworden. Op naar de volgende mijlpaal. Onder de 80!

Homiafortuna
Berichten: 1979
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-01-17 12:03

soesita schreef:
Hallo moedige bokkers allemaal! Stille meelezer komt ook uit de kast, want ik ga hetzelfde traject en merk dat het me een ruggesteun geeft door dit topic te volgen. Daar wil ik dan ook graag actief aan bijdragen.

Zelf heb ik na de feestdagen voor de tweede keer de 85kg grens overschreden. Voor het paardrijden hab ik de no-go grens op 90 kg gelegd en daar kom ik dus gevaarlijk dicht bij in de buurt. En daarbij ben ik slechts 1,62m; er moeten dus om gezond te zijn heel wat kilootjes af. :o

Twee jaar geleden woog ik voor het eerst meer dan 85kg, na jaren op 81-82kg te zijn blijven hangen. Toen ging voor mij de knop om: dit wil ik niet!
Samen met mijn man ben ik begonnen met kleinere porties te eten (we eten allebei erg graag en ook graag veel :9 ) en we zijn samen begonnen met hardlopen (start to run). Rustig aan opgebouwd tot 3x per week 5km en dat ging eigenlijk best goed. De conditie ging duidelijk naar boven en ik voelde me energiek en fit. En het gewicht ging ook zoetjes aan naar beneden. Doordat ik het samen met manlief kon doen, konden we elkaar blijven motiveren. Succesverhaal dus, dacht ik.

Helaas ben ik dan tijdens het lopen gestruikeld over een door bladeren bedekte steen en lelijk hard op mijn knieen gevallen. Meerdere weken op de sukkel geweest en het lopen stond daardoor op een laag pitje. Sindsdien krijg ik door het hardlopen telkens weer hevige kniepijn. Er volgenden bezoekjes bij de huisarts en bij de specialist, die me wist te vertellen dat mijn knieschijven scheef staan en hardlopen voor mijn niet de meest ideale sport is, zeg maar. Doorverwezen naar de fysio voor massages en oefeningen. Verschillende hulpmiddelen (steunzolen, speciale loopschoenen, orthopedische bandage,...) en pogingen later staat nu voor mij vast dat ik het hardlopen tenminste voorlopig moet opgeven. -O- Ik wil het graag nog een keer proberen op te bouwen, mocht ik ooit 20 kg minder wegen. Maar ja, die moeten er dus zonder hardlopen eerst eens af geraken. -O-

Doordat ik niet meer mee ging lopen is manlief ook zijn motivatie kwijt geraakt (heeft het nog een paar maanden dapper alleen volgehouden, maar toen kwam de winter. :(:) Ik ben een tijdlang op de fiets meegegaan en ben ook bereid om dat weer te gaan doen om hem te motiveren. Maar als cardiotraining voor mijzelf is dat helaas niet voldoende.

Mijn huidige alternatieven:
Ik pas mijn voedingsgewoonten aan. Ik eet minder grote porties, eet gezonder (kook meer vers, hoewel ik nog steeds geen fan van koken ben), snoep minder (chocoholic :9 ), beperk mijn alcoholgebruik en eet vanaf 17.00u koolhydraatarm.
Wat beweging betreft bring ik de kinderen 's morgens te voet naar school (heen en terug samen 4km) en doe 3x per week iets met mijn pony (wandeling, buitenrit of bakwerk). Daarbij doe ik dagelijks thuis afwisselend 10-15 minuten workout (cardio) of krachttrainingsoefeningen. En hopelijk vinden mijn man en ik ook weer de moed om 's avonds weer een rondje te gaan lopen/fietsen.

De laatste weken en tijdens de feestdagen heb ik op niks gelet en weinig beweging gehad. Maar sinds een week ben ik er weer aan begonnen en ik voel me gemotiveerd. Ik hoop dat ik snel weer onder 80kg geraak; dat is mijn eerste tussendoel.


Misschien een optie om allebei de fiets te pakken. Ga je toch harder en verder fietsen. Is voor allebei goed. Vergeet je gewoon alletwee even het hardlopen. Bouw je eerst conditie op met fietsen, verlies je ook gewicht en kun je tzt kijken of je toch weer wilt gaan lopen of toch liever blijft fietsen. Voordeel van het fietsen is dat je ook op andere plekken kom dan bij lopen. Je rondje lopen is al snel zo beperkt.

Homiafortuna
Berichten: 1979
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-01-17 21:37

Memories schreef:
Ik 'schrik' er bijna van als ik zie hoeveel jullie kunnen en mogen eten om op gewicht te blijven of zelfs af te vallen :o Mijn BMR alleen al zou rond de 1700 'moeten' zijn maar als ik dat elke dag tussen de 1700-1900 eet kom ik toch echt aan :=


Dat idee heb ik ook. Dat BMR is een "droog" getalletje wat uit een bepaalde berekening komt. Maar ieders lichaam en stofwisseling is anders, daar kun je geen standaardberekening op loslaten. Als ik lees dat TS 1600 tot 1800 calorieen per dag mag eten, schrik ik daarvan en vind ik het eigenlijk niet zo vreemd dat ze (bijna) niet afvalt. Bovendien wordt de BMR lager als je minder gaat wegen en moet je dus steeds minder gaan eten om toch af te blijven vallen. Dan kom je dus op een gegeven moment ook rond de 1200 calorieen uit. Mocht je dan je juiste gewicht bereikt hebben, mag je plotseling weer veel meer gaan eten. Ik kan het allemaal niet meer volgen eerlijk gezegd.

Homiafortuna
Berichten: 1979
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Re: paardrijden en overgewicht.

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-17 13:19

Ik heb ook weer gewogen. Weegschaal gaf 83,9 aan, dus ben onderweg naar de 80.

Homiafortuna
Berichten: 1979
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-17 21:16

rocymax schreef:
Wat leuk die aftelkalender!! Ga ik ook doen!
En heerlijke receptjes komen weer voorbij, die courgette spaghetti lijkt me erg lekker, ga ik ook een keer proberen.

Hebben jullie ook zo´n problemen met rijlaarzen kopen? Ik heb maat 39 en dan 41 kuitmaat, maar ik kan ze hier niet vinden. Maat 39 hier heeft als kuitmaat 36 ;(


Dat probleem heb ik ook, maar mountain horse heeft x-wide versies met rits en elastiek. Kijk daar maar eens naar.

Homiafortuna
Berichten: 1979
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Re: paardrijden en overgewicht.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-01-17 14:20

Ik ben eigenlijk ook een stille meelezer en meegenieter. Post alleen iedere keer dat er bij mij weer wat afgegaan is. Alleen ben ik deze keer, naar aanleiding van jullie verhalen, eens naar mijn BMR gaan kijken enkwam tot de ontdekking dat ik wel erg laag in mijn calorie-inname zat. Dat verklaarde waarschijnlijk het snelle afvallen, maar ook het constante hongergevoel. Ben iets meer gaan eten en het hongergevoel werd inderdaad een stuk minder. Wel bleef daardoor gedurende deze week mijn gewicht wat schommelen (ja, ik ben zo iemand die iedere ochtend op de weegschaal gaat staan ). Gaat om onsjes hoor, maar vanochtend bleek ik toch plotseling weer een grote stap gezet te hebben, nadat ik in het weekend flink lichamelijk bezig ben geweest, en gaf de weegschaal vanochtend 82,1 aan. Dat is toch 5,4 kilo in drie weken.

Ik zou zeggen, we gaan lekker allemaal door, zoals we nu doen. Afvallen op die manier die je het beste gevoel geeft. Dames: WE KUNNEN HET!!!

Homiafortuna
Berichten: 1979
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Re: paardrijden en overgewicht.

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-17 13:47

Ben heel blij om te lezen dat er meer zijn die momenteel blijven schommelen. Heb daar ook al twee weken last van. Blijf ronde de 80,5 hangen. Wil nu toch eindelijk wel eens onder die 80. Dat is weer zo'n mijlpaal.

Homiafortuna
Berichten: 1979
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Re: paardrijden en overgewicht.

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-17 15:43

Ik heb de eerste periode ook op dagelijks rond de 1200 kcal gezeten. Viel ook behoorlijk af. De laatste vier weken stond ik echter stil. Schommelde wat rond de 80,5, maar er ging niets meer af. Na al die verhalen van jullie, ben ik de laatste paar dagen maar eens wat meer gaan eten. Zit nu zo rond de 1500/1600 en jawel hoor, vanochtend eindelijk onder de 80. Ga deze hoeveelheid kcal maar eens aanhouden. Hopelijk gaat de afvalrace dan weer verder en op naar de volgende mijlpaal, de 75.

Homiafortuna
Berichten: 1979
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Re: paardrijden en overgewicht.

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-17 18:24

Hier gaat het na die stilstand van vier weken en nu meer kcal eten, super. De teller staat inmiddels op -9 kg.

Homiafortuna
Berichten: 1979
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Re: paardrijden en overgewicht.

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-17 10:00

Mijn doel is om uiteindelijk tussen de 65 en de 70 te komen. Zit nu op de 77/78, dus heb er nog heel wat te gaan. Maar het eerste doel is nu 75. Ik heb mijn (voormalig) geblesseerde paard beloofd, dat ze pas weer onder het zadel aan de slag hoeft als ik onder de 75 zit. Worden haar herstelde pezen toch iets minder belast dan met 87 kg.

Homiafortuna
Berichten: 1979
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-17 10:03

LilChar schreef:
Homiafortuna schreef:
Mijn doel is om uiteindelijk tussen de 65 en de 70 te komen. Zit nu op de 77/78, dus heb er nog heel wat te gaan. Maar het eerste doel is nu 75. Ik heb mijn (voormalig) geblesseerde paard beloofd, dat ze pas weer onder het zadel aan de slag hoeft als ik onder de 75 zit. Worden haar herstelde pezen toch iets minder belast dan met 87 kg.


Leuk, wij hebben ongeveer hetzelfde doel en wegen nu ook hetzelfde! Succes!


Jij ook veel succes.

Homiafortuna
Berichten: 1979
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-17 18:46

Pepperrr schreef:
Ik ga me dan toch ook maar eens melden... Jaar geleden was ik 64 kilo. Supermooi gewicht! Nu weeg ik al weer 82 kilo...

Ik heb geen idee waar ik moet beginnen. Ik heb een tarwe/gluten, soja, pinda en lactose allergie. Iemand die hier ook ervaring mee heeft?

Ik wil gewoon zó graag weer afvallen, maar ik weet gewoon niet hoe. Elke keer spreek ik met mezelf af ''Pepper, je neemt maar één boterham met chocopasta in de 2 dagen'', en dan worden het er toch weer 2 op een dag.

Verder kan ik hier weinig aan sport doen. Ik zit al op paardrijden, dus ik mag geen andere sport doen. Hardlopen gaat niet met mijn rug...

Kan iemand mij helpen?


Waarschijnlijk heb je er niet zo veel aan, maar de meeste hier letten gewoon heel goed op hoeveel kcal ze per dag innemen en verder zou ik zeggen, ga meer bewegen. Mag je wel fietsen? Fietsen is namelijk ook een hele goede manier om je lichaam niet al te zwaar te belasten en toch genoeg te bewegen.

Homiafortuna
Berichten: 1979
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-17 11:52

_Melanietje_ schreef:
_KellyAV schreef:
Yes min 300 gram! We gaan weer naar beneden!


Bij mij ook *\o/*

Vandaag begonnen met ontzuringskuur. Ik heb van het sporten allemaal te lang spierpijn. Terwijl ik niet intenser ben gaan sporten. Vorige keer bij het afvallen ook gehad dat mijn lichaam niet bij kon benen met de afvalstoffen die los kwamen.


Let er wel op dat je voldoende voedingsstoffen met kalium binnen krijgt. Ik heb dat namelijk ook ooit eens gehad. Wilde afvallen, dus minderde eten, ging veel fietsen en in plaats van dat ik conditie opbouwde ging het steeds slechter. Had last van spierkrampen en pijnscheuten in de onderbuik. Toch maar eens naar de huisarts gegaan en uit urineonderzoek bleek een kaliumtekort. Moest veel sinasappels en tomaten gaan eten. Bananen schijnt ook veel kalium in te zitten.

Homiafortuna
Berichten: 1979
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Re: paardrijden en overgewicht.

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-17 08:37

Hier gaat het ook langzaam, maar gestaag verder met afvallen. Vanochtend gaf de weegschaal 76,5 aan. Dat is nu dus 11 kilo eraf sinds 2 januari. In het begin ging het heel hard, maar ben nu ook blij met een paar 100 gram per week minder.

Homiafortuna
Berichten: 1979
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-17 18:23

Leuk die korte broeken, maar hoe doen jullie dat met de bovenbenen. Bij mij plakken die altijd aan elkaar, dus heb nooit van die hele korte broekjes aan, meer type bermuda en moet ook altijd een langer jurkje/rokje hebben, want er moet zo' fietsbroekje onder.

Homiafortuna
Berichten: 1979
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-07-17 12:44

ivy_power89 schreef:
sjeeeeee wat gaan jullie hard.
Betekend wel heel veel gemotiveerde mensen :D

Ik ben sinds maandag weer begonnen, ik zakte weer terug in de oude gewoontes en afgelopen 3 maanden ook achterlijk veel feestjes en etentjes.....
Van de 10 kilo die ik afgevallen was, zijn daar nog maar 7 van over haha.

Na 3 dagen detox is er wel alweer ruim een kilo vanaf.

Maar ik heb jullie dus nodig voor de motivatie haha


Nou, dan kunnen wij elkaar de hand schudden. Ben ook hier weer beginnen mee te lezen. Heb motivatie nodig.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, cabochon1, chinnie, CRos95, Lisselot, meiske04, Niello, Otti1977 en 71 bezoekers