tips voor vermijden stoelzit in nieuw zadel

Moderators: Pistasche, C_arola, Dyonne, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

SuperZodiaX
Berichten: 1166
Geregistreerd: 26-05-03
Woonplaats: Dordrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-19 16:27

Het klinkt alsof het zadel niet bij jou past. Kan bijvoorbeeld liggen aan de beugelophanging, als die voor jou te ver naar voren hangt dan is het heel moeilijk om je hak onder je heup te houden. Een gaatje korter gaan zitten kan helpen. Of het kan liggen dat de inchmaat van je zitting niet goed is voor jou. Goede oefening is ook even verlichte zit; lukt het dan wel om je balans te houden? Wrong zou kunnen helpen, maar dat is uitproberen, als het zadel echt goed voor je is dan zou het ook zonder wrong goed moeten zitten. Heb je een foto misschien?


SuperZodiaX
Berichten: 1166
Geregistreerd: 26-05-03
Woonplaats: Dordrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-19 20:49

bigone schreef:
Bierviltjes tussen knie en zadel doen, neem maar een hele stapel mee want ze vliegen in begin alle kanten op.


Deze zou ik, als centered riding instructeur, afraden. Je wil soepel met zachte spieren om je paard heen zitten. Met bierviltjes ga je je aanleren om je knieen aan te knijpen waardoor de verende functie van je knie gedeeltelijk wegvalt, je veel spierspanning creeert en minder met je paard mee kan zitten in de beweging. En dan niet te vergeten dat je als een wasknijper je paard zn rug af aan het knijpen bent, ook niet heel fijn voor je paard.

Ik zou dus de verlichte zit af gaan wisselen met lichtrijden. In verlichte zit mooi de vering in je gewrichten voelen en als je goed in balans bent met je hak onder je heup weer langzaam in een aantal passen weer terug gaan naar het lichtrijden en dan kijken of je je beenpositie het zelfde kan houden

SuperZodiaX
Berichten: 1166
Geregistreerd: 26-05-03
Woonplaats: Dordrecht

Re: tips voor vermijden stoelzit in nieuw zadel

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 17:35

Ik denk dat het idd scheelt als je je beugels korter doet

SuperZodiaX
Berichten: 1166
Geregistreerd: 26-05-03
Woonplaats: Dordrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 22:44

Maflinger_S schreef:
Met de beugels een gaatje korter gaat de knie toch nog meer naar voren en wordt de stoelzit erger? De beugelophanging lijkt gewoon wat naar voren te zitten in plaats van in het midden?


Als je van de zijkant naar het been kijkt heb je 2 driehoeken. Eentje aan de voorzijde knie, teen, enkel. En eentje aan de achterzijde knie, hak heup. Als je in de stoelzit zit en te lang zit dan is je teen verder naar voren dan je knie. Als je een of meerdere gaatjes korter gaat zitten verklein je de hoeken, ze worden scherper. Daardoor wordt het makkelijker om je hak onder je heup te houden. Klinkt het zo logischer of juist ingewikkelder haha..


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Boterbloem90 en 10 bezoekers