KWPN-hengst Edinburgh naar Maikel van der Vleuten

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie
Berichten: 8119
Geregistreerd: 20-04-16

KWPN-hengst Edinburgh naar Maikel van der Vleuten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-11-19 14:43 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Transfer, Springen

[ img ]
Maikel van der Vleuten. Foto door aniek1985

Na een zeer succesvolle sportloopbaan onder het zadel van Kristian Houwen, vormt de KWPN-goedgekeurde hengst Edinburgh sinds enkele weken een combinatie met topruiter Maikel van der Vleuten. Het duo kwam afgelopen weekend al aan de start op het tweesterrenconcours in Lier, waar ze dubbel foutloos waren in het 1.40m.

Er was veel internationale belangstelling voor de door Evert Meijer en Gerard Lindeboom gefokte hengst, die in eigendom is van Jos Althuyzen en Jos en Trudi Houwen. Onder Kristian Houwen sprong Edinburgh (Vleut uit Olympic Queen keur sport-spr prest van Darco) zich de afgelopen jaren keer op keer in de kijker. Zo won het duo tweemaal de hengstencompetitie, behaalden ze meerdere overwinningen in de internationale Youngster Tour en sprong Edinburgh vorig jaar, op negenjarige leeftijd, al dubbel foutloos naar de vijfde plek in de 1.50m Sires of the World-competitie in Lanaken.

In goed overleg
Jos Althuyzen kocht het spraakmakende springtalent tien jaar geleden als veulen en heeft altijd veel geloof in hem gehad. “Kristian heeft geweldige prestaties met Edinburgh geleverd en heeft hem nu met pijn in z’n hart laten gaan. Familie Houwen is al jarenlang mede-eigenaar en we waren het er met z’n allen over eens: als we Edinburgh internationaal echt de kans willen geven, moet hij naar een topruiter. En we wilden graag dat hij voor Nederland behouden zou blijven. Daarom hebben we Maikel van der Vleuten benaderd en hij heeft hem nu enkele weken onder het zadel. We hebben afgesproken dat Maikel hem een aantal maanden gaat rijden om te kijken of de potentie er is voor het grote werk. Hij is tot nu toe heel positief dus dat maakt me wel een beetje trots”, glundert Jos. Eerder had Maikel van der Vleuten al succes met Edinburgh’s vader Vleut (v.Quick Star), waarmee hij tot op internationaal 1.50m-niveau presteerde. Ook van moederszijde heeft Edinburgh uitstekende springgenen meegekregen, zo is hij nauw verwant aan Grand Prix-springpaarden als Tyson (v.Numero Uno), Nirvana (v.Concorde) en Tadmus (v.Calvados).

Vererver
De internationaal 1.50m-geklasseerde hengst Edinburgh leverde al diverse opvallend presterende nakomelingen en kreeg bij het KWPN al een zoon goedgekeurd. Deze Ludovicus (mv.Balou du Rouet), gefokt door Jos Althuyzen, werd afgelopen voorjaar ingeschreven met 83.5 punten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat, cathyenbeau, Vagabondo en 6 bezoekers