[FOTO] 50 jaar studentenruiters en studentenkampioenschappen

Moderators: Dani, NadjaNadja, Duhelo, Muiz, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie
Berichten: 7964
Geregistreerd: 20-04-16

[FOTO] 50 jaar studentenruiters en studentenkampioenschappen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-19 23:08 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl
Evenement
Door KNHS_VNS

De KNHS-Vereniging Nederlandse Studentenruiters (KNHS-VNS) zorgt ervoor dat iedere student, ook zonder paard, naast zijn studie kan paardrijden en wedstrijden kan rijden. Als landelijk overkoepelend orgaan behartigt de KNHS-VNS de belangen van alle Nederlandse studentenruiters. De vereniging is de voortzetting van de Stichting Nederlandse Studentenruiters (SNS), welke is opgericht op 6 maart 1969 te Utrecht. Dit betekent dat de KNHS-VNS in 2019 50 jaar bestaat! Om dit 10e lustrum te vieren organiseerde Nationale Studenten Rijvereniging HOP (een lidvereniging van de KNHS-VNS) op 6 en 7 juli een lustrumweekend bij manege ‘t Hoogt. De eigenaren van deze manege, Thijs Visscher en Lizzy de Koning, zijn zelf ook oud-studentenruiters. Tijdens dit weekenden konden equipes van alle lidverenigingen van de KNHS-VNS strijden in verschillende onderdelen –zowel op paard als ernaast - om de beste equipe van het weekend te worden.

1. Het weekend begon op zaterdagmiddag met de Pas de Deux, welke gewonnen is door het tweetal van U.S.R. Hippeia.
[ img ]

2. Daarna vond een crossclinic plaats terwijl het parcours op werd gebouwd in de rijbaan.
[ img ]

3. Ondertussen hadden de commissie en haar vrijwilligers het parcours opgebouwd waarna er begonnen kon worden met het relaisspringen welke gewonnen is door N.S.R. HOP.
[ img ]

Op zaterdagavond vond een feest plaats met als thema ‘Tijdmachine’. In het kader van het thema werd elke equipe een tijdperk toegewezen waarbij zij een passende outfit konden kiezen voor het feest. De prijs voor de best geklede equipe is gewonnen door U.S.R. Hippeia. Tijdens het feest vond een bierestafette plaats welke tevens gewonnen door U.S.R. Hippeia. Het feest ging door tot in de late uurtjes en de equipe die het langst aanwezig was, het hardst heeft gefeest en daarmee de survivorscup binnen heeft gehaald was het bestuur der KNHS-VNS!

4. Op zondagmiddag vond als laatste onderdeel de estafette plaats, waarbij 2 afgevaardigden van elke equipe op pony’s zonder zadel het estafetteparcours moesten trotseren. De estafette is gewonnen door G.S.P.V. Parafrid.
[ img ]

Tijdens het gehele weekend konden tevens punten gehaald worden door opdrachten van de Crazy 50 uit te voeren. Dit laatste onderdeel is gewonnen door het bestuur der KNHS-VNS. De uitslagen van alle aanvullende onderdelen werden bij elkaar opgeteld, en de uiteindelijke grote winnaar van de Lustrumprijs was de equipe van U.S.R. Hippeia!

VNSK
Daarnaast werd tijdens dit weekend ook het studentenkampioenschap georganiseerd (ook wel het VNSK). Door deel te nemen aan minimaal twee Stedenontmoetingen gedurende het academische jaar, kunnen ruiters zich hiervoor selecteren middels de VNSK-punten die ze op iedere Stedenontmoeting kunnen verdienen. Voor iedere rubriek wordt er een klassement bijgehouden met het aantal VNSK-punten die iedere ruiter heeft behaald. De beste drie ruiters per rubriek in dat klassement, mogen starten op het VNSK. Tijdens het Vereniging Nederlandse Studentenruiters Kampioenschap rijden alle deelnemers twee proeven op twee paarden. De eerste proef is op het niveau van de rubriek zelf, de tweede proef van een rubriek hoger. De twee proeven worden ieder beoordeeld door twee juryleden, waarbij het gemiddelde van de beoordelingen meetelt in het klassement.

5. Op zondagochtend werd gestart met het springen
[ img ]

6. Op zondagmiddag vond de dressuur plaats
[ img ]

7. Alle VNSK Deelnemers
[ img ]

8. Alle kampioenen: v.l.n.r. Britt van der Vleut (Kampioen B springen), Paula Boomkamp (Kampioen M Dressuur), Nikki Meekma (Kampioen La Dressuur en L Springen), Heleen Scholtens (Kampioen Bb Dressuur), Jolijn Esendam (Kampioen Ba Dressuur), Ilja Westra (Kampioen Lb Dressuur)
[ img ]

9. Nikki kreeg vanwege haar status als dubbel kampioen een bad in de waterbak van de crossweide van Jan, haar rivaal in het L springen
[ img ]

Al met al was het een erg geslaagd weekend waarbij zoals altijd bij de studentenruiters de gezelligheid bovenaan stond.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: esje01, xGoldenHero en 12 bezoekers