Bokkers leggen uit: Z-proef met Nimber

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Relaxed
Berichten: 25891
Geregistreerd: 01-06-05

Re: Bokkers leggen uit: Z-proef met Nimber

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-19 16:22

In de middengang moet er verruiming zichtbaar zijn, maar mag er ook een versnelling zijn (hoger tempo). Uitgestrekt daar wil je echt een duidelijke verruiming van de passen hebben (langere passen) en eigenlijk geen versnelling van het tempo. In de praktijk zie je alleen vaak ruiters vol gas wegjakkeren en gaat het paard al dan niet duidelijk verruimen.Relaxed
Berichten: 25891
Geregistreerd: 01-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-19 16:33

Nou ja, zo heb ik het zelf ook jaren gedaan, was al blij als ie verruimde (en niet alleen maar harder krabbelde) en netjes in de aanleuning bleef, had niet echt verschil tussen midden en uitgestrekt :')

Relaxed
Berichten: 25891
Geregistreerd: 01-06-05

Re: Bokkers leggen uit: Z-proef met Nimber

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-19 15:57

En het stukje gehoorzaamheid dat het paard ook de laatste helft van de lijn door blijft gaan (zeker vanaf het M..) Vaak zie je ze het anker uitgooien na het midden en is het effect van de hulpen dus eigenlijk onvoldoende.

Relaxed
Berichten: 25891
Geregistreerd: 01-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-19 16:59

Sclimpre schreef:
Relaxed schreef:
In de middengang moet er verruiming zichtbaar zijn, maar mag er ook een versnelling zijn (hoger tempo). Uitgestrekt daar wil je echt een duidelijke verruiming van de passen hebben (langere passen) en eigenlijk geen versnelling van het tempo. In de praktijk zie je alleen vaak ruiters vol gas wegjakkeren en gaat het paard al dan niet duidelijk verruimen.

Klopt dat? Ik heb altijd geleerd dat bij middendraf de passen groter moeten worden, maar dat je net niet mag versnellen (aantal passen per tijdseenheid moet hetzelfde blijven). En dat uitgestrekte draf gewoon nog ruimer is dan middendraf.


Wat jij schrijft klopt niet :n Middendraf mag je naast ruimere passen ook nog versnellen :j Daarom wordt er begonnen met middendraf en komt pas later de uitgestrekte draf. Middendraf is 'makkelijker'


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: amaniblauw, Aniek23, Em_, Flew, m0niekkkie, SemrushBot, SharonIndezz, Traiectum en 8 bezoekers