Prachtig dressuur paard (ruin)

Prijs: 6000 - 10000 | Geplaatst: di, 2020-07-07 20:50
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Leeftijd:
14 jaar
Stokmaat:
168 cm
Kleur:
Bont
Discipline + Niveau:
DressuurZ
Ras / stamboek:
Kruising
Stamboekpapier:
Nee

(Omgeving Groningen)Bonte ruin (09-05-2006). Barock Pinto zonder stamboekpapier. Ongeveer 1,68. Toont groot.Z startgerechtigd maar al langere tijd niet uitgebracht, de laatste jaren is hij op L/M niveau gereden.Wisse is een heel erg lief paard, braaf in omgang en meewerkend onder het zadel. Een paard dat je prima even kunt laten staan tijdens vakanties en waar je zo weer op kunt stappen en wegrijden.Door het slechte weer i.c.m problemen met onze bak heeft hij deze winter nagenoeg stilgestaan (alleen longewerk), sinds een paar maand wordt hij weer opgepakt onder het zadel. Heeft dus nog een paar maand training nodig, voor de klasses B en L is hij uiteraard gelijk al geschikt.Zie rijfilmpje voor een goede indruk van zijn huidige niveau.Hij is braaf op de trailer, je kunt hem volledig in je eentje laden.Op wedstrijd / tussen andere paarden is hij ook braaf.Hij vindt het leuk om op buitenrit te gaan, liever samen dan alleen. De laatste jaren is dit niet zo heel veel gedaan, daarvoor reed ik hem in een voor ons bekend bos lekker bitloos. In het verleden hebben we ook een paar keer een oefenTREC gereden, dat vond hij ook erg leuk. Zelf ben ik niet zo'n springer maar af en toe een sprongetje gaat hem prima af.
Wisse is een lichamelijk sterk paard.
Ik heb hem sinds zijn 3e en in al die jaren heeft hij niets noemenswaardigs gehad qua blessures.
Wel kan hij schuren zonder deken op, met deken op is dit al opgelost (zie foto's / filmpjes voor zijn manen en staart).
Een aantal maanden geleden is bij Wisse vastgesteld dat hij een milde vorm van cornage heeft. Dit levert hem geen beperkingen op, je kunt hem gewoon volop rijden en dat is ook juist beter voor hem (bij betere conditie is dit namelijk minder merkbaar). Hij is altijd op tijd geënt, ontwormd, bekapt en bij de tandarts en fysio geweest. Wisse staat bij ons de gehele dag buiten in kleine groep en 'snachts op stal. Hij heeft echter ook jarenlang in een grote groep 24/7 buiten gelopen met schuilstal. Allebei vind hij prima. Zelf ben ik op zoek naar iemand waar hij in ieder geval voldoende uren buiten komt met andere paarden. Hij kan zowel bij ruinen als merries.
Wisse is niet geschikt voor mensen met alleen manege-ervaring. Het is een lief en meewerkend paard, maar om hem fijn nageeflijk te kunnen rijden heb je wel wat meer ervaring nodig. Een leuk paard voor bijvoorbeeld iemand met al een aantal jaren rij-ervaring die hem vanaf de lagere klasses weer wil oppakken of gewoon lekker thuis met hem aan de slag wil.
Gaat alleen weg naar een goed tehuis met een goede klik, en krijgt al zijn toebehoren mee.

Rijfilmpje:https://www.youtube.com/watch?v=-yEfDmJavas&t=174s

Fotofilmpje:https://www.youtube.com/watch?v=1Wv2BWyoVZk&t=3s

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina