Canada

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
HippoLogic

Berichten: 9558
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Vancouver, BC, Canada

Re: Canada

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-18 17:34

Leuke foto's allemaal! Ik verheug me op mijn reis naar Nederland. LOL
We hebben dit jaar super leuke kampeerweekenden gehad en prachtige hikes gedaan. Vier jaar niet in NL geweest dus dat is erg leuk, hoewel dat nooit als vakantie voelt (en vakantie in eigen land (Canada) nog steeds wel)

february

Berichten: 183
Geregistreerd: 10-09-13
Woonplaats: Courtenay, BC Canada.

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-18 07:01

Leuk vooruitzicht HippoLogic! Hoe lang ga je naar NL?

Ik ben hier sinds 27 juli, was vier jaar geleden en weet weer precies waarom ik zo verliefd ben geworden toen <3 Eerst terug geweest naar vrienden in Parksville op VC Island, paar dagen in Cumberland en Victoria geweest en daarna naar vrienden in Kamloops. Helaas vanaf toen enorm veel last van de branden en rook (waar niet in BC de laatste weken ;( ), maar zeker op hogere hikes nog kunnen genieten van de mooie uitzichten. Sinds zaterdag m'n huurauto voor 3 weken, vanaf Kamloops naar Revelstoke gereden en afgezakt via Nakusp, Kaslo en vandaag Nelson. Overmorgen door naar Fernie en uiteindelijk naar Waterton NP en dan BC weer in, hopelijk dan minder last van de branden en kan ik de Kootenays wat beter verkennen.

Vanaf half september ga ik weer terug naar de kust, Sunshine Coast verkennen en deel van de Sunshine Coast trail lopen. En dan ergens begin October naar Winnipeg, daar uitgenodigd door vrienden die ik in Cumberland heb leren kennen. 10 oktober vlieg ik door naar Toronto om daar m'n huurauto op te halen en Ontario en Quebèc 3 weken te verkennen. En dan 31 oktober terug naar huis, voordat het echt koud wordt :D

Ik heb sinds 1 augustus mijn baan opgezegd en mijn huis verkocht, dus ik ben in principe vrij om te gaan en staan waar ik wil en heb voldoende middelen om in ieder geval een maand of 6 tot 12, beetje afhankelijk van het land waar ik vertoef, niet te werken. Nu was het originele plan om een Working Holiday Visa voor Nieuw-Zeeland aan te vragen en daar halverwege 2019 een jaar te gaan wonen en werken. Maar ik ben hier nog geen maand en ik voel aan alles dat ik hier wil blijven :o

Dus, International Experience Canada aanvragen. Maar...ik word begin februari 31 en dan val ik sowieso buiten de boot. Ik zie HIER dat de pool voor 2018 vorig jaar november geopend is, maar er staat nog niet bij wanneer hij open gaat voor 2019. Mag ik ervan uitgaan dat dat ook weer november is?

Als het niet lukt via IEC, dan hoop ik via een gewoon werkvisum terug te kunnen. Als leerkracht val ik sowieso in de categorie A, dus kom ik in aanmerking voor een Federal Skilled Worker en daarbinnen voldoe ik aan de gestelde eisen.

Het wordt dus nog even spannend hoe en wat, maar dat ik terug wil, is zeker!

HippoLogic

Berichten: 9558
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Vancouver, BC, Canada

Re: Canada

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-18 05:00

Wat voor leerkracht ben je? Wil je in Canada als leerkracht aan de slag, february?

february

Berichten: 183
Geregistreerd: 10-09-13
Woonplaats: Courtenay, BC Canada.

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-18 04:43

Ik heb de laatste 2 jaar als adjunct-directeur gewerkt (en hiervoor mijn papieren) en daarnaast als gedragsspecialist, maar ben van origine leerkracht basisonderwijs. Heb m'n master Special Educational Needs en wil eigenlijk die richting wel weer op. Ik sta liever niet meer fulltime voor de klas, mijn passie ligt echt meer bij het werken met zorgleerlingen in een één op één of kleine setting of als ondersteuning in de klas. Ik zou een jaar 'gewoon' lesgeven niet erg vinden om een beetje kennis te maken met het onderwijs in BC, maar liever ga ik meteen voor een baan die past bij mijn wensen en talenten :j

HippoLogic

Berichten: 9558
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Vancouver, BC, Canada

Re: Canada

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-18 07:23

Onze Nederlandse school heeft per januari een vacature voor parttime leerkracht basisonderwijs. PB maar als je meer wilt weten of gewoon contact houden. Wij zitten in Vancouver, BC.
http://esdoorn.ca en we hebben ook een FB

Cowboy55
Berichten: 8490
Geregistreerd: 11-10-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-18 08:11


Margoooo

Berichten: 2804
Geregistreerd: 19-06-06
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-18 17:37

Wat een stilte hier zeg!

Ik ben net donderdag terug gekomen van 2 maanden Canada, echt een geweldige tijd gehad. Het was wel echt al koud in de Rockies, lag al een flinke laag sneeuw! :brr:

Equisync

Berichten: 5285
Geregistreerd: 22-05-09
Woonplaats: Zuid Limburg

Re: Canada

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-18 17:46

Inmiddels al 2 jaar dat ik aan mijn terugreis naar huis begon na 3 maanden Canada. man wat heb ik een heimwee.. hoop ooit nog eens terug te gaan..

00000000
Berichten: 1119
Geregistreerd: 11-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-18 18:26

SuperAssie schreef:
Inmiddels al 2 jaar dat ik aan mijn terugreis naar huis begon na 3 maanden Canada. man wat heb ik een heimwee.. hoop ooit nog eens terug te gaan..


Hier nog een
Geweldig mooi land.

february

Berichten: 183
Geregistreerd: 10-09-13
Woonplaats: Courtenay, BC Canada.

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-18 06:35

Margoooo schreef:
Wat een stilte hier zeg!

Ik ben net donderdag terug gekomen van 2 maanden Canada, echt een geweldige tijd gehad. Het was wel echt al koud in de Rockies, lag al een flinke laag sneeuw! :brr:


Brrr ja het is echt over met de pret :brr: Het kamperen heb ik begin september al afgezworen, ik werd in Peter Lougheed Provincial Park aan de oostkant van de Rockies 's ochtends wakker met laagje rijp op m'n slaapzak en een bevroren waterfles en vond -3 als ochtendtemperatuur niet heel fijn meer :o Ze hebben hier een alert afgegeven voor morgen, op passen boven de 1400 meter al sneeuw en heel veel regen in Vancouver. Ik vlieg dinsdag naar Winnipeg en daar is het al niet veel warmer, welkom in oktober :))

Heb nog precies een maand, m'n eerste twee maanden zijn voorbij gevlogen. Beetje verdrietig dat ik BC ga verlaten, zoveel mooie herinneringen en nog zoveel te zien. Maar in Winnipeg ook leuke plannen en de 10e vlieg ik naar Toronto, daar nog 3 weken roadtrippen door Ontario en Quebéc. En dan hopelijk in 2019 terug voor een jaar met een werkvisum <3

eilleen333

Berichten: 12843
Geregistreerd: 29-10-05
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-18 10:45

Over de werkvisa: wat zijn hier de ervaringen met die aanvragen? Wil dat evt voor volgend jaar gaan doen namelijk.

Mloes

Berichten: 5172
Geregistreerd: 23-05-04
Woonplaats: Holten

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-18 15:49

Wij zijn vorige week donderdag teruggekomen van een kleine 4 weken Canada. Zijn met een camper rondgetrokken, eerst Vancouver Island, toen Jasper en Banff en terug naar Vancouver. We hebben qua weer wel pech gehad volgens mij :( Veel regen op Vancouver Island (zijn ook niet verder gegaan dan aan de ene kant Tofino en de andere kant Campbell River), in Jasper was het vooral koud. Stonden 1 nacht op een unserviced plaats op een camping en de rookwolkjes kwamen uit m'n mond in de camper. Was onder 0 en dan is een camper wel koud. De allerlaatste ochtend in Vancouver was de eerste keer dat we buiten hebben kunnen ontbijten.. Alles wordt toch wel een stukkie mooier met wat zon.

We hebben een stuk of 6 zwarte beren gezien, veeeeeel elanden (elks, niet moose helaas), en tijdens de walvissentour humpbackwhales en zeeleeuwen. We wilden supergraag orca's spotten, dus toen we de eerste keer vanaf Ucluelet alleen walvissen hadden gezien nog maar zo'n zelfde tour geboekt vanaf Victoria, en weer geen orca's :( Achja, moet toch iets op je bucketlist blijven staan he :D

Al met al een heerlijke vakantie gehad! Ontzettend mooie natuur, en hele vriendelijke bevolking. We hadden helemaal geen plan, niks geboekt. Was echt per dag bekijken waar we heen wilden, ging prima. En daardoor ook ontzettend relaxt, gewoon helemaal niks aan je hoofd.. Genieten! Ennnnn nu alweer een week aan het werk dus back to reality haha!

HippoLogic

Berichten: 9558
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Vancouver, BC, Canada

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-18 06:47

eilleen333 schreef:
Over de werkvisa: wat zijn hier de ervaringen met die aanvragen? Wil dat evt voor volgend jaar gaan doen namelijk.


Nee geen ervaring daarmee, sorry.

Eileen_

Berichten: 4822
Geregistreerd: 16-02-11
Woonplaats: Omgeving Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-18 07:37

Ja ik heb er wel ervaring mee, wat wil je weten?
Ik zat nog wel in het “oude systeem”. Dat was dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Nu is het wel een stukkie lastiger geworden omdat het nu een loting is, het kan maar zo zijn dat je een jaar (of langer) moet wachten voor je mag aanvragen, maar je kan dus ook geluk hebben en als eerste uitgeloot worden.
Proces zelf is veel papierwerk, veel uitzoeken en veel wachten. Kost ong 3 maanden (als ik het me goed herinner) voor je hem hebt vanaf het moment van aanvragen. Ook is het belangrijk dat je al je papierwerk goed op orde hebt. Je hebt bijvoorbeeld vrij kort de tijd om je VOG in the leveren en als je dat dan te laat aanvraagt, dan lig je er weer uit. Maat te vroeg aanvragen kan ook niet want dan is hij niet meer geldig :')

eilleen333

Berichten: 12843
Geregistreerd: 29-10-05
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-18 11:32

Ik moet eigenlijk alles nog uitzoeken, en ik had begrepen dat je hem het best in oktober aan kan vragen, omdat ze dan de meeste uitdelen? En dan zou je een jaar hebben om hem te activeren en je kan er eentje doen van twee jaar.
Maar ik zal er nog weer een keer induiken en mocht ik vragen hebben, dan plaats ik ze hier.

Zou nl graag komende zomer als dierenarts teruggaan, maar dat heeft aardig wat voeten in de aarde (voor de DA registratie) en dat kost behoorlijk wat. En ook dat kan op meerdere vlakken vastlopen, dus ik vroeg me af of het slim was om nu de workpermit aan te vragen omdat dat maar 1 keer kan.

Ik ben 30+, en net afgestudeerd als dierenarts. Er zijn diverse mogelijkheden om het land binnen te komen, maar het is even de vraag welke voor mij het handigst zou zijn, met de grootste kans van slagen. Denk dat een job-offer van een bedrijf een goede optie zou zijn, en daar zou ik wel aan moeten kunnen komen via het bedrijf waar ik ook uiteindelijk terecht zou gaan komen/ verblijven.
Je kan kijken of je in aanmerking komt voor een work-permit, maar zonder job offer kreeg ik direct een "nee" op de website van de overheid. Dus dat boezemt al veel vertrouwen in, haha!

Alleen is voor mij het ding, dat ik beide processen in gang moet zetten (work permit en de dierenarts registratie voor Canada), en als 1 van de twee niet doorgaat, betaal ik de andere voor niets. Zie alleen net dat de work permit niet erg duur is, dus dat kan sowieso denk ik.

De eerste optie voor de dierenarts registratie is April 2019 (met als aanmeld deadline de periode van november 2018 - januari 2019) dus daar is nog wat tijd voor. Sterker nog, als ik nu de work permit aanvraag, zou ik in theorie voor die andere deadline moeten weten of ik die permit krijg. Enige nadeel is dat ik nu tussen twee banen zit, dus financieel niet heel veel ruimte heb :')

HippoLogic

Berichten: 9558
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Vancouver, BC, Canada

Re: Canada

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-18 12:31

Denk je dat een Canadese dierenartspraktijk een buitenlander aan zal nemen? Ik bedoel dit: het bedrijf moet garant staan voor de buitenlander die hij in dienst neemt, dat kost extra moeite en papierwerk. Wat ben jij voor meerwaarde?

Voor de meeste beroepen zoals arts of leerkracht moet je een Canadese opleiding hebben (erbij dus), hoe zit dat met het dierenartsenvak? Heb je dat al uitgezocht? Ik ben bang namelijk dat je een behoorlijke lange en dure opleiding moet doen wil je echt als dierenarts aan de slag kunnen |(ik neem aan dat je niet als assistent aan de slag wilt. Ook daar moet je voor opgeleid zijn). Of al dat werk een jaar werk in Canada compenseert? Het is natuurlijk wel gaaf als het kan.

Ik hoop zo voor je dat het lukt!

eilleen333

Berichten: 12843
Geregistreerd: 29-10-05
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-18 12:37

HippoLogic schreef:
Denk je dat een Canadese dierenartspraktijk een buitenlander aan zal nemen? Ik bedoel dit: het bedrijf moet garant staan voor de buitenlander die hij in dienst neemt, dat kost extra moeite en papierwerk. Wat ben jij voor meerwaarde?

Voor de meeste beroepen zoals arts of leerkracht moet je een Canadese opleiding hebben (erbij dus), hoe zit dat met het dierenartsenvak? Heb je dat al uitgezocht? Ik ben bang namelijk dat je een behoorlijke lange en dure opleiding moet doen wil je echt als dierenarts aan de slag kunnen |(ik neem aan dat je niet als assistent aan de slag wilt. Ook daar moet je voor opgeleid zijn). Of al dat werk een jaar werk in Canada compenseert? Het is natuurlijk wel gaaf als het kan.

Ik hoop zo voor je dat het lukt!



Stom, ik kan de application forms niet openen, ondanks mijn nieuwste versie van adobe... Naja, vraag ik vanavond wel even aan iemand.

Het is zo, dat mijn opleiding/diploma geaccrediteerd zijn voor Canada. Om daar te mogen werken moet ik mij registreren bij de NEB (national examination board), wat inhoudt dat ik documenten moet insturen mbt de opleiding. Daarna moet ik een Navle exam doen (een soort grote toets), en als ik die haal, mag ik legaal aan het werk in Canada. Het enige is dat dit in totaal ongeveer 2000 euro kost, en enkele maanden tijd. Maar ja, mijn diploma is daar geldig na bovengenoemde registratie.
Qua werk hoef ik niet perse in dienst van een dierenarts (al zou dat ook erg leuk zijn, en ik heb een lijntje met een lokale dierenarts op de plek waar ik heen wil). Maar ik kan ook in dienst van het bedrijf waar ik afgelopen jaar ben geweest. Dan niet perse als fulltime dierenarts, maar ook (deels) als trainer, met de mogelijkheid om diergeneeskundige handelingen te verrichten, zodat ik de paarden evt legaal kan sederen voor de tandartsbehandeling bijvoorbeeld. Nu heb ik geen gebitten gedaan, omdat dat niet mag zonder work permit, maar er is daar niemand die het wel kan, dus dat is lastig. Ik zou komende zomer graag teruggaan, en dan wel met de mogelijkheid om die kleine handelingen te doen.
Paardentandarts is ook in Canada een vrij beroep, dus dat zou met alleen een work permit ook kunnen. Alleen heb je dan niet de mogelijkheid om legaal te sederen. En ik wil niet aan gaan rommelen, dus ik regel het dan liever goed en officieel.

Het lijntje dat ik heb met een praktijk gaat over een internship, maar ook daarvoor heb ik alle bovengenoemde documenten nodig. Een workpermit, omdat ik wel betaald wil/moet krijgen om te leven en de Navle om zelf ook dingen te mogen doen ipv alleen maar achter de DA aan huppelen. Dus die registratie moet sowieso, ongeacht via welk bedrijf ik dat doe.

Eileen_

Berichten: 4822
Geregistreerd: 16-02-11
Woonplaats: Omgeving Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-18 12:45

Ik ken 2 Nederlandse en 1 Duitse dierenartsen die in Canada wonen en werken! Er is juist wel veel vraag naar. Nouja, naar vee artsen tenminste en dat moet je niet onderschatten.. betekent wel veel werk met koeien en dan dus ook op de western manier. Dus je moet fysiek en mentaal zeer sterk zijn. Dat moet je willen en kunnen! En je moet uiteraard op een plek belanden waar wr vraag naar is. In Meadow Lake (“mijn” Canadese plek) zou er bijvoorbeeld zeker vraag naar zijn.
Het is alleen wel zo dat je strenge toelatingstoetsen moet doen. Haal je die niet binnen ... dan mag je geen DA worden in Canada.

Alleen... als je 30+ bent komt je volgens mij niet in aanmerking tot een WHV. Dan moet je inderdaad echt via een joboffer gaan en dat is behoorlijk lastig.. Volgens mij heb je dan ook al werkervaring in de branche nodig.
Dan zou het bijna om een emigratieproces gaan.

eilleen333

Berichten: 12843
Geregistreerd: 29-10-05
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-18 12:48

Eileen_ schreef:
Ik ken 2 Nederlandse en 1 Duitse dierenartsen die in Canada wonen en werken! Er is juist wel veel vraag naar. Nouja, naar vee artsen tenminste en dat moet je niet onderschatten.. betekent wel veel werk met koeien en dan dus ook op de western manier. Dus je moet fysiek en mentaal zeer sterk zijn. Dat moet je willen en kunnen! En je moet uiteraard op een plek belanden waar wr vraag naar is. In Meadow Lake (“mijn” Canadese plek) zou er bijvoorbeeld zeker vraag naar zijn.
Het is alleen wel zo dat je strenge toelatingstoetsen moet doen. Haal je die niet binnen ... dan mag je geen DA worden in Canada.

Alleen... als je 30+ bent komt je volgens mij niet in aanmerking tot een WHV. Dan moet je inderdaad echt via een joboffer gaan en dat is behoorlijk lastig.. Volgens mij heb je dan ook al werkervaring in de branche nodig.
Dan zou het bijna om een emigratieproces gaan.


Ja precies, dat maakt het voor mij wat lastiger. Ben laat begonnen met studeren, dus ook laat afgestudeerd. En emigreren staat (nu) nog niet op het lijstje. Ik wil daar dan eerst meer tijd door brengen.
Er is zeker vraag naar een paardenarts in 'mijn' regio, maar ja, daar heb ik weinig aan zonder dat ik wordt toegelaten.
Zou het een mogelijkheid zijn om in contact te komen met de Nederlandse dierenartsen die dit proces hebben doorlopen? Ik neem aan dat dat al een tijd geleden is, maar ik zou wel graag willen weten hoe zij het hebben ervaren etc.

Yasmine

Berichten: 29726
Geregistreerd: 13-04-03
Woonplaats: Melbourne, Australië

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-18 15:34

Het eerste waar ik dan aan denk: welk bedrijf wil zich zo engageren voor iemand die pas net afgestudeerd is en nog niet veel professionele ervaring heeft? Ik ga ervan uit dat zoiets van hen ook werk vraagt, maar als je zelf pas afgestudeerd bent, vraag ik me af of bedrijven en praktijken dat gaan willen. Zulke dingen gaan (als ik kijk naar vrienden en familie die naar USA, Azië en Australië geïmmigreerd zijn) doorgaans wel voor mensen met veel ervaring, maar als beginner op de jobmarkt is dat wel veel gevraagd van een potentiële werkgever. Want wat heb jij hen meer te bieden dan een ervaren dierenarts waarvoor ze niet moeten helpen bij een emigratieproces?

eilleen333

Berichten: 12843
Geregistreerd: 29-10-05
Woonplaats: Zwolle

Re: Canada

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-18 15:53

Dit zijn vrienden, die mij daar dolgraag willen hebben. Dus dat zit wat dat betreft wel goed. Ze zouden me niet alleen als DA willen, maar sowieso als onderdeel van hun team. Daarom zouden ze mij eerder kiezen dan een ervaren arts. Ook als ik geen DA was, zou ik nog steeds van harte welkom zijn.

HippoLogic

Berichten: 9558
Geregistreerd: 15-05-04
Woonplaats: Vancouver, BC, Canada

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-18 01:25

eilleen333 schreef:
Het is zo, dat mijn opleiding/diploma geaccrediteerd zijn voor Canada. Om daar te mogen werken moet ik mij registreren bij de NEB (national examination board), wat inhoudt dat ik documenten moet insturen mbt de opleiding. Daarna moet ik een Navle exam doen (een soort grote toets), en als ik die haal, mag ik legaal aan het werk in Canada. Het enige is dat dit in totaal ongeveer 2000 euro kost, en enkele maanden tijd. Maar ja, mijn diploma is daar geldig na bovengenoemde registratie.


Zo te horen heb je alles wat je nodig hebt goed uitgezocht. Top!

tengeltje11
Berichten: 7137
Geregistreerd: 16-06-05
Woonplaats: w-vl,belgie

Re: Canada

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-18 14:51

hier spelen we nog steeds met het idee om te emigreren.

daarrond ook een vraagje,want vind er nergens antwoord op en mss weet iemand het antwoord wel gewoon.

een pro om binnen te raken is het kopen en uitbaten van een boerderij.
dat is ook de bedoeling als we gaan,maar valt 'paardenfokker' onder landbouw daar?
(want bv in belgie is dat bijna onmogelijk om het onder landbouw te krijgen)

_Snow_White

Berichten: 3191
Geregistreerd: 16-07-08
Woonplaats: Canada

Re: Canada

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-18 15:03

Hier in Ontario valt dat onder "farm" :j

tengeltje11
Berichten: 7137
Geregistreerd: 16-06-05
Woonplaats: w-vl,belgie

Re: Canada

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-18 15:06

en enig idee of daar regels rond zijn?(of een site ofzo,want ik vind nergens iets),dat je bv x-aantal fokmerries of veulens ofzo per jaar moet hebben? of zijn daar gewoon geen regels voor?