Autoreis Oostenrijk/Kroatië

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
KayC
Berichten: 3822
Geregistreerd: 30-12-03
Woonplaats: Friesland

Autoreis Oostenrijk/Kroatië

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-01-17 22:40

Mijn vriend en ik willen eind augustus/begin september een rondreis gaan maken met de auto.
We willen ongeveer twee weken op vakantie waarvan we een paar dagen sowieso naar de Hohe Tauern in Oostenrijk willen gaan en dan verder rijden richting Kroatië.
Sowieso willen we naar de Plitvice meren.

Hele dagen lopen is helaas niet mogelijk voor mijn vriend dus de meeste bezienswaardigheden zullen een beetje goed bereikbaar moeten zijn.
We houden van adembenemende natuur/mooie uitzichten, we houden niet echt van strandhangen of musea bezoeken.
Qua overnachtingen willen we graag gewoon neer kunnen ploffen, dus hotelletjes/b&b/appartementen.

Wie heeft er leuke tips voor ons?

Kijk niet naar het verleden, maar richt je op het heden.



GrumpyCat
Berichten: 2082
Geregistreerd: 21-05-13
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-17 09:21

Mijn vriend en ik gaan toevallig ook deze zomer een roadtrip maken in Oostenrijk (omgeving Hallstatt) en Kroatië, alleen pakken wij ook een midweek Slovenië mee (Bled en Piran), omdat hier veel wandelmogelijkheden zijn en ik graag bij de Lipica stud farm wil kijken. :D Na Slovenië rijden wij door naar Plitvice meren waar we 2 nachten verblijven en tot slot rijden we door naar Rovinj (Istrië) voor 2 nachten.

Op onze lijst staat onder andere het bezoeken van de bergdorpjes Motovun (staat bekend om zijn truffels) en Groznjan. Deze dorpjes zijn met auto, voor zover ik heb gelezen, prima te bereiken en geven een mooi uitzicht! Wat ook mooi schijnt te zijn, is het Paklenica National Park, wat iets onder de Plitvice meren ligt.

miccamaaike
Berichten: 8679
Geregistreerd: 29-08-08
Woonplaats: Zuidwolde

Re: Autoreis Oostenrijk/Kroatië

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-17 15:32

Ik neem aan dat als je naar Hohe Tauern gaat, dat je dan ook naar de Grossglockner gaat? Praaachtige uitzichten! En makkelijk met de auto te doen. Je hebt daar wel meer dingen die je goed kunt doen zonder ver te lopen. Er zijn ook verschillende hochalpenstrasses die je kunt rijden. Mooie watervallen en kloven (daarvoor wel lopen uiteraard).

linda_gigant
Berichten: 502
Geregistreerd: 26-11-15
Woonplaats: Oosten

Re: Autoreis Oostenrijk/Kroatië

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-17 15:43

wij zijn afgelopen jaar een week naar oosterrijk ( königsleiten) geweest en toen doorgereden naar kroatie (Tar) wij hebben in oosterrijk heel veel gewandeld, zijn een aantal bergen opgeweest met kabelbaan ( aanrader op sommige gletschers ligt nog sneeuw hoe leuk is dat ) en wij hebben in kroatie voornamelijk stadjes bezocht maar vond dat er tegen vallen, het is heel toeristisch en lijkt allemaal op elkaar. ik kan alleen spreken over het kustgebied verder landinwaards kan ik niets over vertellen ....

Gigant mennen dressuur B+17 / L+11 / M+11/ Z+3
Gigant mennen vaardigheid L+3
https://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=181&t=1949470

https://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=271&t=2014919

Jannie79
Berichten: 307
Geregistreerd: 23-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-17 15:52

Rovinj is een goede keuze. Afgelopen zomer geweest. Groznjan is prachtig, vergeet niet in alle galerijen naar binnen te gaan. Je zult versteld staan van al het moois. Niet groot maar wel heel bijzonder.

[Qquote="GrumpyCat"]Mijn vriend en ik gaan toevallig ook deze zomer een roadtrip maken in Oostenrijk (omgeving Hallstatt) en Kroatië, alleen pakken wij ook een midweek Slovenië mee (Bled en Piran), omdat hier veel wandelmogelijkheden zijn en ik graag bij de Lipica stud farm wil kijken. :D Na Slovenië rijden wij door naar Plitvice meren waar we 2 nachten verblijven en tot slot rijden we door naar Rovinj (Istrië) voor 2 nachten.

Op onze lijst staat onder andere het bezoeken van de bergdorpjes Motovun (staat bekend om zijn truffels) en Groznjan. Deze dorpjes zijn met auto, voor zover ik heb gelezen, prima te bereiken en geven een mooi uitzicht! Wat ook mooi schijnt te zijn, is het Paklenica National Park, wat iets onder de Plitvice meren ligt.[/quote]

KayC
Berichten: 3822
Geregistreerd: 30-12-03
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-01-17 19:22

Bedankt voor jullie antwoorden, dit geeft weer wat nieuwe inspiratie :j

Kijk niet naar het verleden, maar richt je op het heden.

milatje
Berichten: 3491
Geregistreerd: 07-11-08
Woonplaats: In het Brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-17 20:00

Afgelopen september heb ik samen met mijn vriend een roadtrip gemaakt in Kroatie (met name Kroatische kust), met een camper. Wij zijn gevlogen op Zadar en hebben daar een camper gehuurd via air bnb.

De Plitvice meren zijn een absolute aanrader! In de zomer schijnt het er onwijs druk te zijn. In september was het goed te doen. Het is wel verstandig om vroeg te gaan, zodat je de 'toeristen' bussen voor bent. Wij hebben 20 km door het park gelopen en het is werkelijkwaar prachtig!

Wij zijn ook naar Paklenica geweest. Dat was met de camper zon 1,5 uur rijden vanaf Plitvice. Paklenica is veel klimmen, maar ook mooi om te zien. Ik weet niet wat voor jullie wel mogelijk is qua lopen? Maar als klimmen geen probleem is, is Paklenica zeker een aanrader. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat je lang onderweg bent, vanwege het klimmen.
Wij zijn naar de druipsteen grot geklommen (Marita Pec) en zijn in totaal een uur of 6/7 onderweg geweest. Het is raadzaam om veel water mee te nemen en vroeg te vertrekken ivm de hitte.

Wat wij een absolute aanrader vonden in Kroatie is Dubrovnik! Alleen ligt dit voor jullie erg uit de richting. Maar dat is echt een mooi stadje, wel erg toeristisch. Wat ook mooi is om te rijden is de kust route tussen Dubrovnik en Split. Hier moet je wel de tijd voor nemen.

Verder betaal je overal in Kroatie tol op de snelwegen, met uitzondering rondom Zagreb. Het rijden is erg goed te doen en er zijn een hoop guesthouses te vinden. Omdat wij een camper tot onze beschikking hadden hebben wij met name op campings overnacht.

Volg de verbouwing van onze nieuwe woning via https://www.instagram.com/verbouwing_nr33/ <3

finnens
Berichten: 4919
Geregistreerd: 11-01-13

Re: Autoreis Oostenrijk/Kroatië

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-17 12:35

Plitvice meren zijn zeker mooi, maar in de zomer bizar druk.. zou ook zeker vroeg vertrekken. Ga je ook Door Oostenrijk terug? Slovenië is ook een aanrader, prachtige natuur en je kunt daar onder andere lipica bezoeken. Mijn ervaring is dat het ook veel minder toeristisch is dan Kroatië. Vooral de kroatische kust is toeristisch.

When was the last time you did something for the first time?

Grit
Berichten: 6143
Geregistreerd: 09-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-17 12:56

Wij zijn afgelopen zomer eind augustus in Kroatie geweest.
We hebben op drie plekken gezeten, Pag, Plitvice en Fazana.

Bij Pag was mijn eerste indruk niet zo positief, beetje dor en droog eiland. Maar toen we er eenmaal zaten toch wel verliefd geworden op het plekje. We zaten in een net appartement, met op loopafstand een kiezelstrand met mooi helder snorkelwater en een mooi uitzicht. Pag veranderde 's avonds in een sfeervol verlicht plaatsje.
Daar zou ik nu eerder voor kiezen dan voor Fazana (Istrie), daar was verder ook niks mis mee, maar het strand en water was er niet zo mooi en ik vind de omgeving ook minder mooi.

Vanuit Pag hebben we Krupa bezocht, een verstopt mooi stukje natuur. Schitterend, maar wel een pittige wandeling met een behoorlijke klim, dus niet handig als je minder mobiel bent.
En als je van het feesten bent zit er in de buurt een 24/7 Zrce non-stop partybeach met allerlei strandclubs. Je kan ook met een partyboot op pad. Muziek en aanmeren om ergens te zwemmen.

Plitvice was mooi en ook wel een plek waar je geweest wil zijn als je in Kroatie bent, maar ik zou er geen tweede keer heen gaan. We hebben de grote route gelopen (18 km), maar op de korte route is het erg druk en sta je op houten vlonders te wachten op mensen die graag een foto willen maken. Een soort polonaise :D
Ik vond het niet mooier of indrukwekkender dan andere stukjes in Kroatie.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie