paardrijden en overgewicht.

Moderators: Giolli, Polly, Ladybird, Hanmar, Mjetterd, Sica, Dani, ynskek

 
 
Anoniem

Re: paardrijden en overgewicht.

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 16:54

Hoe veel je 'mag' eten als vrouw is helemaal niet standaard te bepalen. TurboTinker, als je dat gewicht aanhoudt zou je zelfs een stuk meer moeten eten om je lichaam in stand te houden. De spaarstand is imo achterhaald, maar je hebt wel een bepaald aantal voedingsstoffen nodig (en dus ook kcal) om je lichaam draaiende te houden, waaronder ook je vitale organen. Als je dat wilt uitrekenen moet je naar je BMR (hoe veel je lichaam verbrand in complete rust) kijken, en daar je PAL (hoe veel je ongeveer verbrandt met je dagelijkse beweging). De grootste draad in afvallen hoort te zijn dat je een positieve energiebalans ontwikkelt, en dat je dus meer verbrand dan je binnenkrijgt. Dat kan je bereiken door minder te eten, maar ook door meer te bewegen. Echter staat een uur fitnessen voor mij gelijk aan 2 mars-repen en weet ik dus dat ik het vooral lekker in de keuken moet zoeken.

TS, ik herken je zo erg. Ik zag foto's van mezelf op vakantie en herkende mezelf gewoon niet meer terug. Ik vermijd op de foto gaan al een paar jaar, kijk zo min mogelijk in een spiegel waarin ik de volledige lengte kan bekijken en sluit vooral mijn ogen. Ik rijd dan geen paard maar ik weet gewoon dat, als ik de kilo's er niet nu af krijg, dat ik de motivatie nooit ga vinden.

Dus succes, en weet dat je niet alleen bent! +:)+


Sakura789
Berichten: 2242
Geregistreerd: 19-06-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 17:01

mystery1980 schreef:
EmptyWords schreef:
Maar 5 van die toastjes zit bijna niks in. Dat is nou niet meteen een ramp. Nu gewoon weer een goede lunch en goed avondeten


Gaat om het feit dat ik dus discipline mis.
Had echt na 3 kunnen stoppen, had genoeg, maar toch denk iets met bodemdrang ofzo?


Helpt het jou om maar twee te pakken, het pakje in een koektrommel op een goede plek (hoog in een kast zodat je bijv. een stoel moet pakken om erbij te komen) weg te leggen? Als het op is om compleet iets ander te doen, zodat je afleiding hebt en niet snel er even bij kunt? Dus eten voordat je iets gaat ondernemen, zodat de drang niet groot is om door te blijven gaan?

Ik lees wel schokkende berichten, enorm laag in calorien en hongergevoel gaat nooit goed. Hier zijn specialisten voor om te helpen.

TS moedig dat je het verhaal zo doet, het bewustzijn en de wil om er wat aan te doen is al een hele belangrijke stap. Heel veel success!

Britt_Sisi
Berichten: 8849
Geregistreerd: 03-10-06
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 17:02

Ts aller eerst wat super goed van je, fijn dat je nu zo gemotiveerd bent! Probeer dit vast te houden!
Ik doe gezellig mee haha! Tijd geleden 16 kilo afgevallen en inmiddels komt dit er langzaam weer bij. Volle kracht er tegen aan dus. Alleen die motivatie vasthouden dat is zo moeilijk _O-

Ianrowan2009
Berichten: 1484
Geregistreerd: 26-10-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 17:13

Wat stoer om dit aan te gaan!! Echt super, alle complimenten hier zijn ook hart verwarmend om zo te lezen! <3
je bent hierin echt niet de enige hoor! Gelukkig hebben we bokt voor dit soort aanmoedigingen *\o/*
Alleen wil ik je toch wel het advies meegeven de periode van 19 jaar en iets meer dan 60kg. te accepteren dat die tijd is geweest.
Je bent nu 28 en je lichaam veranderd met jou leeftijd mee. ( ik kan af te toe ook wel janken als ik naar mijn maatje 34/36 op foto's terug kijken toen ik 18/19 jaar was )

Maar aan motivatie geen gebrek zo te zien :j
Heel veel succes en zet m op he!!! *\%/* *\%/* *\%/*

STAY SAFE AND HEALTHY EVERYONE!

SusanH
Lid Bezwaarcommissie
Berichten: 29494
Geregistreerd: 27-06-07
Woonplaats: In het midden van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 17:17

Dat is idd wel een goede Ianrowan2009, ik heb ook ooit 62 kg gewogen rond mijn 20e (was toen wel aan de lichte kant) maar dat komt nooit meer terug. Ik zou al blij zijn als ik onder de 80 kg kom, en weer richting de 75 kg ga. Maar ik heb geen streefgewicht. Elke kilo eraf is mooi meegenomen.

Hocus Pocus
Branco

_MelisS
Berichten: 2855
Geregistreerd: 05-08-05
Woonplaats: Den Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 17:19

Inderdaad heel fijn om al die verhalen te lezen, haal je echt een hoop motivatie uit, tenminste ik wel!

Zou eigenlijk gaan zwemmen vandaag, maar het waait hier behoorlijk hard :') Heb altijd heel snel last van mijn oren dus toch maar niet gaan zwemmen.
Inplaats daarvan bijna ander half uur weggeweest op de fiets!

En nu even opwarmen met een kop thee, man het was koud :')
Maar wel voldaan nu, ben blij dat ik toch even geweest ben!

Follow our journey on instagram;
@_melssy_ ♡

Mip♡

_MelisS
Berichten: 2855
Geregistreerd: 05-08-05
Woonplaats: Den Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 17:20

Ianrowan2009 schreef:
Wat stoer om dit aan te gaan!! Echt super, alle complimenten hier zijn ook hart verwarmend om zo te lezen! <3
je bent hierin echt niet de enige hoor! Gelukkig hebben we bokt voor dit soort aanmoedigingen *\o/*
Alleen wil ik je toch wel het advies meegeven de periode van 19 jaar en iets meer dan 60kg. te accepteren dat die tijd is geweest.
Je bent nu 28 en je lichaam veranderd met jou leeftijd mee. ( ik kan af te toe ook wel janken als ik naar mijn maatje 34/36 op foto's terug kijken toen ik 18/19 jaar was )

Maar aan motivatie geen gebrek zo te zien :j
Heel veel succes en zet m op he!!! *\%/* *\%/* *\%/*Inderdaad zeker waar, zit ook vaak naar foto's te kijken van vroeger en dan denk ik jeetje, wat is er in die tussentijd gebeurt :=
Maar net wat je zegt, zoals vroeger zal ik er niet meer uit zien, ookal verlies ik wel gewicht.
Dat is inderdaad een acceptatie puntje!

Follow our journey on instagram;
@_melssy_ ♡

Mip♡

EmptyWords
Berichten: 9327
Geregistreerd: 27-02-08
Woonplaats: Rheden

Re: paardrijden en overgewicht.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-01-17 17:38

Ik hoef ook geen 60 kilo meer te wegen. Ik wil iig naar de 75, dan heb ik n gezond bmi. Daarna kijk ik wel.

Beauty is as beauty does [o]

[MWS] paardrijden en overgewicht.

Vala
Berichten: 6709
Geregistreerd: 31-05-05
Woonplaats: Werkendam

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 17:39

Respect voor dit topic en alle openheid. Ook ik ben te zwaar, ik ben 1.68 en weeg 85 kg. Voor een goede BMI moet er 14 kg zeker af. Voor mijn paard wellicht ook. Ik rij alleen nog maar wat recreatief, ik stap 2 a 3x per week een half uurtje langs de weg, mijn paard is al ouder en mankeert van alles en hier zijn wel beide tevreden mee. Toen ik hem kocht was ik toch ook al zo'n 75 kg.
Tot mijn 25e alles kunnen en moeten eten want ik was te mager. Toen ik begon aan te komen was ik blij, eindelijk kwam er vorm in! Maar langzaam ging het dus de verkeerde kant op.
Veel geprobeerd, en vooral veel verkeerde dingen geprobeerd. Voor mij in ieder geval nooit geen shaken meer, ben doodziek geweest na een Modifast kuur. Ik ben nu 45 en het word steeds lastiger. Sporten is moeilijk, ik heb fibromyalgie dus veel pijn en een zwaar geblesseerde knie. De knie gaat wrs gerepareerd worden op korte termijn. Ik probeer wel te fietsen maar dan wel elektrisch want opeen gewone fiets kan ik niet fietsen.
3 jaar geleden door goed op te letten en heel gezond te eten in 3 maanden wel 7 kg afgevallen dus ik kan het wel.
Maar door tegenslag en pijnlijk lichaam toch weer alle eraan gevreten plus 8 kilo erbij. En ik voelde me zoveel beter bij die 75 kg, echt zonde.
Dus ik wilde met het nieuwe jaar weer een nieuwe poging doen. En wat wil het geval, ik krijg buikgriep op 30 december. En een venijnige ook. Ik voel me gelukkig alweer iets beter maar kan nog steeds weinig eten. Het begin is dus al voor me gemaakt dit keer! Wat ga ik doen? Gewoon weer gezond eten, opletten wat ik eet en proberen Hoe beperkt dan ook te bewegen. Ik heb een fitbit horloge gekocht zodat ik meer inzicht krijg in hoeveel ik beweeg.
Voor iedereen die de strijd weer aangaat: WE KUNNEN HET!!!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 17:42

Ik zal eens kijken naar dat tv programma ts, alle beetjes helpen tenslotte en ik ken het niet.

Trouwens heel herkenbaar van die foto's en dan niet eens alleen om het overgewicht waar ik nog steeds elke keer van schrik, maar ik lijk ook echt 20 jaar ouder op mijn eigen selfies als dat ik in de spiegel zie! Hoe je eigen geest jezelf voor de gek kan houden ook, dat je jezelf nog altijd als die "jonge godin" in de spiegel ziet notabene...

TurboTinker
Berichten: 14899
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Meppel

Re: paardrijden en overgewicht.

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 17:44

Wat zijn er veel medeovergewichtjes hierzo. Wat een narigheid dames.
Dus met zijn allen aan de slag om gezond af te vallen.

Ik ben wel erg benieuwd naar hoe harvey is afgevallen.

barbar
Berichten: 4889
Geregistreerd: 26-06-06
Woonplaats: nieuw-vennep

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 17:45

Wat ontzettend goed om dit probleem open te breken. Ik heb ook in jullie schoenen gestaan. Op mij zwaarst woog ik 97 kg, ik ben 1.75m. Ik weeg nu 73kg. Ondanks ik niet meer te zwaar ben wil ik toch met jullie mee praten, ten eerste om onder de 70kg (wat mijn streven is) te komen en ten tweede om jullie aan te moedigen en miss van wat tips te voorzien. Wat bij mij heel erg heeft geholpen is gaan sporten, en niet wat veel vrouwen doen alleen maar cardio maar juist krachttraining, spieren verbruiken enegie, waardoor je sneller afvalt. En je hoeft echt niet bang te zijn om in een halve bodybuilder te veranderen, daar heb je iet meer voor nodig dan alleen wat krachttraining. Dus cardio is goed, maar voor erbij niet als hoofdsport. Ik vond sportscholen altijd maar stom, en dat na 1 sportschool geprobeerd te hebben. Ik ben dus op zoek gegaan naar een sportschool die wel bij mij past, en dat is er een buiten geworden, dus een echte buitengym, met alle fitnislessen die je maar bedenken kunt, maar ook kickboksen en bootcamp. Verder qua eten kan ik jullie meegeven, pest je zelf niet door jezelf alles te gaan ontzeggen en met honger door het leven te gaan, dit hou je even vol, maar niet de rest van je leven. Zorg er eerder voor dat je spijsvertering weer optimaal word, hier op de sportschool word de spijsvertering met een kachel vergeleken, als je er niks ingooit, word er ook niks verbrand, dus niet niks eten maar goede keuzes maken, dus vooral veel groentes eten en genoeg eiwitten binnen krijgen. Probeer vooral zoveel mogelijk suiker te vermijden, want suiker eten doet nog meer suiker willen. Verder de tip om veel te drinken, want dorst word nogal eens met trek verward. @TuboTinker, ik schrik nogal van jou verhaal, met hoe je nu bezig bent kan niet goed gaan, ja je valt nu veel af wat je een positief gevoel geeft, maar als je ooit met de shakes stopt komen die kilo's er gewoon weer aan. Dus ga eten, en maak de goede keuzes, probeer te beginnen met 6 keer per dag iets te eten, en dan geen koekje, maar een halve komkommer, een bak kwark, een paprika, twee tomaten, een groente ommelet of ga zo maar door.

doe nou maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!
pas op, dyslectie!!

TurboTinker
Berichten: 14899
Geregistreerd: 07-10-03
Woonplaats: Meppel

Re: paardrijden en overgewicht.

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 17:49

Ik denk dat idd het verstandigste is in mijn geval. Maar. Eerst dit een maandje volhouden. Dat de eerste kilos er af zijn. Want anders is mijn motivatie in mn tenen of nog lager. Nu walg ik van mezelf en verstop ik me bijna voor mijn man.
Dus als er 10 af zijn heb ik iig een beginnetje. En met die shakes gaat het hard. Ben maandag begonnen op 112.8 en zat vanmorgen al op 109. Dus het gaat snel zat.

cabochon1
Berichten: 57
Geregistreerd: 07-07-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 18:41

Ook even succes van mijn kant gewenst.
Rond mijn twintigste woog ik 65 kg.
Toen ik 28 was....jou leeftijd dus woog ik 108 kg.
Heb de knop omgezet en ben bewuster gaan eten.Na een jaartje woog ik weer 65 kg.
Nu ben ik 58 en weeg nog steeds 65 kg.
Let wel een beetje op....eet overal de helft van (koekjes etc) en beweeg in mijn werk veel en rijd bijna alle dagen paard.Wat ik altijd ben blijven doen omdat paardrijden mij erg gelukkig maakt .
En je verbrand ook veel calorieen.
Kortom....jij kunt het ook !!!!!
Succes en houd vol

lovelucydan
Berichten: 1858
Geregistreerd: 10-10-06
Woonplaats: amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 18:49

Weer bijna een goede dag overleefd zit nu met een drink bouillon op de bank en straks koken. Het worden voor mij alleen de groenten van de pasta en voor vriendlief groenten saus gehakt kaas en pasta.


Die drinkbouillon is wel echt lekker hoor je hebt die doosjes met 5 stuks maar ook een glazen potje. Het werkt goed als je even flauw bent

my haflinger horse lucydan!

barbar
Berichten: 4889
Geregistreerd: 26-06-06
Woonplaats: nieuw-vennep

Re: paardrijden en overgewicht.

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 18:54

Wow, 43kg er af in 1 jaar :wow: das echt veel, ik heb die 24kg ook in ong een jaar gedaan en heb nu al mensen om mij heen die bang zijn dat ik een eetstoornis heb omdat het er zo snel is af gegaan. Ik heb mijn schoonmoeder zelfs moeten overtuigen door te laten zien dat ik gewoon eet (en zelfs meer dan de meesten)

doe nou maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!
pas op, dyslectie!!


Janneke2
Berichten: 16694
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 18:57

janne19 schreef:
Ik neem s'avonds vaak thee of tegenwoordig ook wel chai latte, vult ook. Mijn moeilijke momenten zijn vaak juist overdag, vooral voor etenstijd
Citaat:
....als het even kan: ga juist op die moeilijke momenten bewegen!
(Er zit doorgaans "suiker", glycogeen, genoeg in je spieren, maar je moet je lichaam echt trainen om dat weer te gaan gebruiken!)

Citaat:
Ik beweeg genoeg op een dag en heb ook andere dingen te doen zoals een gezin runnen
Ik ben degene die kookt dus om dan te gaan bewegen?

Ik geloof grif dat je het hartstikke druk hebt.
Als oma Janneke met de kleinkinderen uit de auto stapt, wordt er eerst even gedanst en gelachen- en dan gekookt.
Mij scheelt het met snaaien.

(Zonder kleintjes kom ik per fiets vanaf stal de keuken in.)

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

barbar
Berichten: 4889
Geregistreerd: 26-06-06
Woonplaats: nieuw-vennep

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 19:01

Voor als je over de hoeveelheid groenten twijfelt, hier word met vuisten gemeten, want een kleiner persoon heeft minder nodig en ook kleinere vuisten en een groter persoon heeft meer nodig en heeft ook grotere vuisten. Dus per keer 2 vuisten groente, en ja dat is best veel, als je daar dan ook nog 1 vuist eiwitten en een eetlepel gezonde vetten bij voegt bent je helemaal goed bezig.

doe nou maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!
pas op, dyslectie!!

Gypsy
Soort van gewaardeerd verhalenverteller
Berichten: 19692
Geregistreerd: 09-08-07
Woonplaats: The world is my playground.

Re: paardrijden en overgewicht.

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 19:26

Ts wat supergoed dit topic!

Ik doe met je mee. :j
Wil het al langer, toen er maar een goed voornemen van gemaakt omdat ik met de feestmaand niet alles af durfde te slaan. (Wel geprobeerd het niet veel erger te laten worden dan het al is.)
Helaas op meteen op 1 januari de griep te pakken, wel met wat ibuprofen op naar het werk maar verder ellendig op de bank en op tijd naar bed. Uit medelijden met mezelf ook nog wat gesnaaid. :o Ondanks dat toch 1 kilo of zo er af van het ziek zijn zag ik vanmorgen.
Daarna las ik jouw topic. Moest eerst werken maar ben daarna meteen naar de paardjes gegaan. Paard haar touwhalster om en wandelen maar! Tussendoor ook steeds 2 of 3 minuten joggen.

Ik wil er ook niet meer opstappen tot ik onder een bepaald gewicht zit. Geen idee wat eerlijk zou zijn, ik denk 90 kg.
Paardlief lijkt ook geen last te hebben, ik weeg er nu 107. Ze kijkt tijdens het joggen steeds geïrriteerd om naar me, zo sodeju wat ben jij traag!
Maar ik wil gewoon een grens stellen. En iets hebben wat me motiveerd.

Hoe het er aan gekomen is?
Als puber kon ik alles eten wat los en vast zat. Zeiden ze: "wat kan jij toch lekker eten!"
Ik werd niks dikker. Woog 70 tot 75 kg bij 1.78 ofzo. Kon met een vriendin dikke lol hebben door ons bijna misselijk te eten aan pepernoten als die er weer waren, dan haalden we een paar kilo. Maakte niks uit. Zat dagelijks op de fiets en op de meerdere verzorgpaarden die ik had. Stallen mesten etc.

Toen haalde ik een rijbewijs, kreeg het drukker met werken, en ging naast mijn werk een deeltijdstudie doen. Eerst hbo nu uni. Ook nog gestopt met roken. Maar ik ben en blijf een emotie eter.
Als ik verdrietig ben kan een reep chocolo meer voor me doen dan mijn eigen vriend. Of als ik al stressend zit te blokken voor een tentamen dan schreeuwt alles in me om suiker. Als ik dat dan pak of haal dan gaat het leren stukken beter!

Vroeger vond ik mezelf altijd dik, niet mooi. Eigenlijk geen respect voor mijn eigen lichaam. Dus die paar kg maakten in mijn ogen ook niks uit. Nu besef ik pas dat ik er toen super goed uitzag. :=

Gezonder eten is bij mij ook vooral plannen. Bakjes met fruit klaarzetten om mee te nemen naar mijn werk bijvoorbeeld, anders gaat het daar mis.

Echt superfijn dit topic. :o

barbar
Berichten: 4889
Geregistreerd: 26-06-06
Woonplaats: nieuw-vennep

Re: paardrijden en overgewicht.

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 19:56

Ik vind het echt geweldig dat zoveel mensen zich aan durven te melden.

doe nou maar gewoon, dan doe je al gek genoeg!
pas op, dyslectie!!

EmptyWords
Berichten: 9327
Geregistreerd: 27-02-08
Woonplaats: Rheden

Re: paardrijden en overgewicht.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-01-17 20:08

zo. ik heb een lekker currysoepje gemaakt (kip opbakken, snijbonen erbij, rijst koken en kippenbouillon, allemaal in 1 pan en klaar is klara, tuurlijk moeten er dan ook currykruiden bij, lijkt me logisch)

vandaag te weinig gegeten, niet omda tik honger heb, maar omdat mijn app dat zegt. dat beekend dat ik vanavond nog iets extra mag. Nog even bedenken wat ik in huis heb, en een gezonde keuze hierin maken. Zelfs nu ik ana het eten ben merk ik dat ik het lekker vind, maar diet "sterf van de honger". Lijkt me een goed teken. Wel heb ik knallende koppijn.... vermoed dat mijn lijf afkickt van de suiker.


wat een boel aanmeldingen, tips, tops en trucs weer! Misschien is het leuk eens met wat bokkers te meeten (die meedoen) en dan een before foto met zn allen maken, en dan af en toe weer te meeten zodat we in progress en eind foto's hebben. Kunnen we onder het genot van een bakkie thee, een schaal fruit en wat nootjes kletsen over ten, paarden, eten, paarden, en eten natuurlijk. even een ideetje

Beauty is as beauty does [o]

[MWS] paardrijden en overgewicht.

EmptyWords
Berichten: 9327
Geregistreerd: 27-02-08
Woonplaats: Rheden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-01-17 20:15even de wijsheid van een 4 jarige.... hoewel ik me afvraag of ze het zelf bedacht heeft.... maar toch.... ze heeft gelijk!

Beauty is as beauty does [o]

[MWS] paardrijden en overgewicht.

Stal_Fiore
Berichten: 8520
Geregistreerd: 29-08-03

Re: paardrijden en overgewicht.

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 20:22

Vanochtend hard getraind.

Wordt ik vanmiddag verrast met een high tea... dag goed voornemen.

You don’t scare me, I rode a haflinger. <3 ~Myrtle~ <3 14-04-09 Y;( 31-05-21

janne19
Berichten: 16374
Geregistreerd: 12-12-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 20:24

Janneke2 schreef:
Ik geloof grif dat je het hartstikke druk hebt.
Als oma Janneke met de kleinkinderen uit de auto stapt, wordt er eerst even gedanst en gelachen- en dan gekookt.
Mij scheelt het met snaaien.

(Zonder kleintjes kom ik per fiets vanaf stal de keuken in.)


Ik snap niet zo goed wat ik met je bijdrages moet eigenlijk :(:)

Goede tip Barbar van die vuisten

Ik doe niet aan goede voornemens :+
Tenminste niet met nieuwjaar
Ik heb vaak in het voorjaar meer zin en energie om buiten te gaan sporten als het weer langer licht wordt

Doe wel de januari challenge een maand geen alcohol, niet dat ik veel drink, thuis zelden, maar toch wel een wijntje bij het uit eten gaan of bij visite en af en toe op stap. Zou een eitje moeten zijn dus

biggirl
Berichten: 1339
Geregistreerd: 02-10-13
Woonplaats: zuid-limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-01-17 20:26

hee ik kom me ook melden !

ten eerste respect aan iedereen hier die zijn verhaal deelt

ben een tiener en sinds ander half jaar flink aan gekomen zo'n 20 a 25 kilo waarvan ik zeker 15 a 20kilo er af wil hebben . ga deze week naar basic fit om abbo af te sluiten . het zit hem puur in het snoepen en suikers qua drinken drink ik bijna alleen maar water soms met een druppie ranja .

kerstmuts


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Gompernikkel, SemrushBot en 12 bezoekers