Moelijke eter.. (hond)

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

 
 
Princesj
Berichten: 4544
Geregistreerd: 02-01-06
Woonplaats: Almere

Moelijke eter.. (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-19 10:51

Omdat we er met vlagen toch wel gek van worden, onze bijna 2 jarige kruising bordercollie friese stabij eet liever niet. Met pijn en moeite houden we hem op een goed gewicht, maar het lijkt mij een zegen om een hond van kaliber vuilnisvat te hebben. Hij eet soms een beetje, soms zo dagen lang helemaal niks (behalve de in 100 stukjes gebroken frolic die hij als beloning krijgt). Zodra hij meer dan 2 dagen niks eet wordt hij uiteraard ook misselijk, inclusief gal braken. Hond is door de dierenarts al binnenstebuiten gekeerd, mankeert lichamelijk uiteraard niks.

Wat hebben we al geprobeerd:
Diverse brok, van supermarkt huismerk tot de dure voersoorten
Blikvoer, van supermarkt huismerk tot de dure voersoorten
De vers vlees worsten, van supermarkt huismerk tot de dure voersoorten
Vers onbewerkt vlees
Restjes van ons eten (hij is gek op pasta met saus, maar dat is nou niet echt hondenvoer :') )

Inmiddels zitten we dus naast hem om hem dan maar een beetje te voeren, in de hoop dat hij wat aanneemt, maar dat is eigenlijk ook geen doen. Hopelijk heeft iemand nog ideeën om hem goed aan het eten te krijgen.

Gulonia (Biscayo x Wolfgang), Femke (Jouwe 485 x Doaitsen 420), Nipine KN (Nizar VS x Triton), Nika van Wieringen (Kadar x Nizar VS)


Ibbel
Berichten: 48928
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Re: Moelijke eter.. (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 11:33

Zet 'm eens een tijdje op een maagbeschermer, omeprazol bijvoorbeeld - uiteraard in overleg met je DA. Mijn hond heeft ook een tijd nauwelijks gegeten omdat ze last van haar maag had. Werkte prima (hoewel de dosering wel heel nauw komt, dat is een beetje trial and error)

_San87_
BKB 2023 winnaar 2D
Berichten: 41320
Geregistreerd: 18-05-09
Woonplaats: Het bos

Re: Moelijke eter.. (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 11:37

De hond van mijn vriendin eet alleen als ze ervoor heeft gewerkt. Misschien is jouw hond ook zo een?

Zou ook overstappen op gezonde brokken als beloning, en niet meer Frolic gebruiken.

Sclimpre
Berichten: 4101
Geregistreerd: 01-06-15

Re: Moelijke eter.. (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 11:42

Wat bij onze moeilijke eter (niet zo extreem als bij jou) helpt is puppybrokken ipv brokken voor volwassen honden.

Princesj
Berichten: 4544
Geregistreerd: 02-01-06
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-19 12:22

_San87_ schreef:
De hond van mijn vriendin eet alleen als ze ervoor heeft gewerkt. Misschien is jouw hond ook zo een?

Zou ook overstappen op gezonde brokken als beloning, en niet meer Frolic gebruiken.


Helaas weigert hij dan zijn beloning aan te nemen.. Hij is vreselijk slim, als hij snoep uit de lucht mag vangen laat hij de gewone brokken vallen, de frolic eet hij op. Maar als je Frolic in zijn voerbak stopt eet hij het ook niet :+

Gulonia (Biscayo x Wolfgang), Femke (Jouwe 485 x Doaitsen 420), Nipine KN (Nizar VS x Triton), Nika van Wieringen (Kadar x Nizar VS)

Princesj
Berichten: 4544
Geregistreerd: 02-01-06
Woonplaats: Almere

Re: Moelijke eter.. (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-19 12:25

Maagbeschermer zal ik eens voorleggen Ibbel, dat is wellicht nog een optie.

Sclimpre, hij krijgt zoiezo al kleine brok, in plaats van brok waar hij echt op moeten kauwen, omdat zodra hij ook nog moet kauwen hij eigenlijk gelijk afhaakt, teveel werk ofzo }:0

Gulonia (Biscayo x Wolfgang), Femke (Jouwe 485 x Doaitsen 420), Nipine KN (Nizar VS x Triton), Nika van Wieringen (Kadar x Nizar VS)

Lymoncello
Berichten: 212
Geregistreerd: 25-06-15
Woonplaats: Schuilstal met Wifi

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 12:26

Een tijd lang granen niet voeren. Onze hond at dagenlang niet, vanalles geprobeert. Bleek uiteindelijk hartstikke allergisch voor gluten/granen. Nu een 100 procent graanvrij dieet en ze eet goed. (heeft wel even geduurd voor ze doorkreeg dat ze niet meer ziek/naar werd van het eten)

Mijn superarabier B.A. Odys
<3

BigOne
Berichten: 38035
Geregistreerd: 03-08-09

Re: Moelijke eter.. (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 12:28

Gebit gecontroleerd? Voerbak elke week schoongemaakt? Al eens een poos op gekookte rijst met gekookte kipfilet en sperzieboontjes gehad?

We live in a time where intelligent people are being silenced so that stupid people won’t be offended.

akishino
Berichten: 1866
Geregistreerd: 18-05-10
Woonplaats: brabant

Re: Moelijke eter.. (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 12:31

Is het een intacte reu?

HOOP is een klein lichtje in je hart, dat vandaag MOED geeft en morgen KRACHT

Riddershow
Berichten: 5318
Geregistreerd: 10-03-08
Woonplaats: Bedburg-Hau (D)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 12:40

Er zijn ook gezonde snacks te vinden die niet ongezond zijn (frolic), gedroogde pens-snoepjes en zo.

Misschien het voer anders aanbieden dan de voerbak aangezien hij de frolic wel snoept, maar niet uit de bak eet ligt het misschien aan de manier van aanbieden? Misschien heeft hij er wel negatieve met de voerbak (wilde gok) of heeft hij moeite met het omhoog werken van voer? (dus laag eten)

Evt het voer speels aanbieden?

Jinks
Berichten: 326
Geregistreerd: 05-01-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 12:50

Onze hond hetzelfde, at niet of af en toe een beetje. Is heel erg dun, is kruising sledehond, wolf en coyote. Eet sinds vijf dagen als een beer. Nu met graanvrij voer. Lijkt toch de granen te zijn die het veroorzaken.

Princesj
Berichten: 4544
Geregistreerd: 02-01-06
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-19 12:55

Lymoncello: At jouw hond periodes niet, of in ene niet?

Bigone: Gebit is uiteraard gecontroleerd. Voerbak gaat minimaal 1x per week de vaatwasser in. Gekookte rijst met kip eet hij niet, sperzibonen los ook niet (gekookt en rauw).

Akishino: Hij is gelukkig al bijna een jaar geholpen, daarvoor at hij ook al slecht (ook een van de redenen van zijn castratie)

Riddershow: hij heeft alle mogelijke manieren van voer aanbieden gehad: op de grond, op een plat bord, diverse maten en materialen voerbak. Zodra hij door heeft dat iets bedoeld is als voer eet hij het niet en wil hij er niet voor werken. De soorten snoep die hij lust zijn zeer beperkt, het enige wat hij naast frolic best wil is long, maar voor de hoeveelheid dat hij frolic krijgt zie ik geen noodzaak deze te vervangen, het zijn hooguit 3 hele frolics per dag (ik maak ze heel klein).

Gulonia (Biscayo x Wolfgang), Femke (Jouwe 485 x Doaitsen 420), Nipine KN (Nizar VS x Triton), Nika van Wieringen (Kadar x Nizar VS)

maj0
Berichten: 6564
Geregistreerd: 28-06-05
Woonplaats: Twente

Re: Moelijke eter.. (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 13:01

Als je wat nieuws probeert eet hij dan direct al niet of is het eerst wel daarna niet?

Hier ook een moeilijk etende stabij (en 1 die zoals jij het noemt kaliber vuilnisvat) Maar de moeilijk etende wisselen we het af. Maar deze eet wel uit zijn bak.
Misschien eens proberen om het aan te bieden door middel van hersenwerkspelletjes. zoals bijvoorbeeld een snuffelkleed al is dat met vlees natuurlijk lastiger.

Maar ben met je eens onze vuilnisvat is veel makkelijk. Zet het voor en ze eet het (Je moet alleen even opletten dat je alles weer opruimt)


Nu ik zo denk. Wij hebben hier ook een oppashondje gehad deze at ook niet tot nauwelijks. Tot deze paar weken bij ons zat. Toen kreeg hij natuurlijk eten met de rest en die aten wel. Of het was dat hij bang was dat het afgepakt werd of dat hij het leerde. Geen idee ik denk het laatste want hoorde toen hij terug was bij zijn baasje dat het weer moeilijk ging. Het is natuurlijk lastig om er daarvoor een andere hond bij te nemen. Maar misschien als je vrienden/familie een hond hebben ze eens een tijd lang samen te voeren (en nee dat hoeft niet naast elkaar)

Stukje voor stukje, beetje bij beetje, komt er een mooie foto tot stand.
http://www.marjoleinreekersfotografie.nl/

Yenni
Berichten: 5450
Geregistreerd: 01-07-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 13:06

Ik zou stenger zijn. Als hij echt echt honger krijgt eet hij wel. Dat zit nu eenmaal in zijn systeem. Probeer eens de brokken onderwater te zetten. Gewoon kraanwater. Dan vallen de brokken niet zo zwaar op de maag.
Dus ochtend voer aan bieden eet hij niet jammer dan. Avond weer aanbieden en zo door gaan. Tussendoor niets lekkers geven. Met trainen gebruik je zijn eten maar.. Als ik zou weten dat ik toch wel pasta kreeg en snoepjes dan zou ik mijn brokken ook n paar dagen laten staan. Van een paar dagen valt hij echt niet zomaar af.. Succes

cursebreaker
Berichten: 11368
Geregistreerd: 10-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 14:24

Ook al iets geprobeerd als een snuffelmat als je brok voert? Ik weet niet hoe graag je hond snuffelt, maar onze pup (Oudduitse Herder) vind dat ding echt het einde. Ik heb eentje met lange slierten waardoor ze best goed moet zoeken naar de brokjes die ik onderin verstop (ze krijgt die bij ons altijd voor we gaan slapen of de deur uit gaan)

Be your own kind of Beautiful
♡ Volg Arya's hondenleven via instagram! ♡
>>http://instagram.com/aryatheogsd<<

daffodil
Berichten: 10429
Geregistreerd: 12-11-03

Re: Moelijke eter.. (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 14:27

Ik heb er twee waarvan er eentje zo snel mogelijk alles naar binnen werkt en de ander eet niet of nauwelijks. Ik geef het hem smorgens en wat hij niet opeet zet ik hoog voor hem neer, zodat de ander er niet bij kan. Nu zie ik wel steeds meer dat hij smiddags dan op zijn gemak een beetje gaat zitten eten.

Hij ziet er top uit dus blijkbaar krijgt hij genoeg binnen. Ik heb dus ook tig verschillende soorten uitgeprobeerd maar bij alles hetzelfde. En ook onder water, beetje kaas erover, stukje brood erdoor, niks maakte lang het verschil.

Princesj
Berichten: 4544
Geregistreerd: 02-01-06
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-19 14:28

Maj0, wisselend voeren werkt helaas niet, en werken voor zijn brokken doet hij ook niet aan. Wij hebben bijna altijd een foster hond naast hem (dus steeds andere honden in huis), het interesseert hem niks. Of hij bied de andere hond zijn bak aan, of hij beschermt zijn bak maar eet het zeker niet op. Zelfde geld trouwens voor katten.

Yenni: Dan zit ik dus met een hond die in een week rustig 5kg afvalt en dagelijks braakt. Gewoon water al geprobeerd, zowel koud als warm. Ik kan hem dan dus ook niet meer belonen, want zijn brokken neemt hij niet aan? En om nou op wandeling te gaan trainen met zijn flos zie ik ook niet echt zitten..

cursebreaker: Snuffelen is niet zijn ding, hij kan ook niet zoeken met zijn neus. We proberen dit wel te ontwikkelen, maar hij is echt een zicht hond, die neus werkt zeer matig :')

Gulonia (Biscayo x Wolfgang), Femke (Jouwe 485 x Doaitsen 420), Nipine KN (Nizar VS x Triton), Nika van Wieringen (Kadar x Nizar VS)

Tijn8
Berichten: 506
Geregistreerd: 04-08-10
Woonplaats: midden van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 14:46

ik heb ook een lastige eter gehad. Als redmiddel gebruikte ik nog wel eens een blikje tonijn (in water) of garnalen. Daar was hij gek op. In jou lijstje heb ik geen vis zien staan vandaar.
Mijn hondje ging vaak wel weer redelijk eten als hij eenmaal weer was begonnen met eten.

Duhelo
Berichten: 28496
Geregistreerd: 29-05-03

Re: Moelijke eter.. (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 14:57

Hier ook een lastige eter.

Ze eet wel kvv (sommige soorten, meestal met lange tanden) en vers vlees gaat er ook wel in (hoe zompiger de structuur hoe minder ze wil eten.)
Brok eet ze enkel als er rocco (blikvoer op basis van 100 % vlees ) doorgemengd is.
Gebakken vlees eet ze wel, groenten, aardappelen, pasta, brood, ei, yoghurt,honing,kefir,etc allemaal niet.
Snoepjes idem, de gedroogde kip van de aldi wel, al de rest niet, geen gedroogde longen,pens oid. Beloningen zijn hier met soepballetjes (aldi diepvries, voorgekookt) of zwan.

Als hij wel gehakt eet, kan je eens het recept voor satin balls opzoeken, werkt als een tierelier om er extra gewicht op te krijgen.

Maaike
Berichten: 11864
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 15:01

Moeilijk hoor, ik had ook zo'n moeilijke eter. Inderdaad tot gal spugen aan toe. Verder helemaal gezond. Ik had meestal de hele dag brokjes voor hem staan (makkelijk als je maar 1 hond hebt). Hij kreeg helemaal geen tussendoortjes, alleen zijn brokken (en natuurlijk wel een kluif, maar geen beloningsbrokjes oid omdat hem dat ook echt totaal niet interesseerde). Als ik merkte dat hij wel trek had/wilde gaan eten maar het niet deed door misselijkheid oid, gooide ik meestal even iets extra lekkers over zijn brokjes. Gekookt ei, paar dingetjes pasta, wat rijst, zulke dingen. Dan at hij meestal ook vervolgens zijn bakje wel leeg. Maar er waren ook genoeg dagen dat er niks in ging. En met een hondje van 5,5kg (weinig spek...) wil je dat ook niet al te lang. Kreeg echter van de dierenarts altijd complimenten dat hij zo onwijs mooi op gewicht was.

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn
Obsession SL (v. Orbaldo II) mijn grote trots :+:

Lymoncello
Berichten: 212
Geregistreerd: 25-06-15
Woonplaats: Schuilstal met Wifi

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 16:45

Princesj schreef:
Lymoncello: At jouw hond periodes niet, of in ene niet?

Bigone: Gebit is uiteraard gecontroleerd. Voerbak gaat minimaal 1x per week de vaatwasser in. Gekookte rijst met kip eet hij niet, sperzibonen los ook niet (gekookt en rauw).

Akishino: Hij is gelukkig al bijna een jaar geholpen, daarvoor at hij ook al slecht (ook een van de redenen van zijn castratie)

Riddershow: hij heeft alle mogelijke manieren van voer aanbieden gehad: op de grond, op een plat bord, diverse maten en materialen voerbak. Zodra hij door heeft dat iets bedoeld is als voer eet hij het niet en wil hij er niet voor werken. De soorten snoep die hij lust zijn zeer beperkt, het enige wat hij naast frolic best wil is long, maar voor de hoeveelheid dat hij frolic krijgt zie ik geen noodzaak deze te vervangen, het zijn hooguit 3 hele frolics per dag (ik maak ze heel klein).


Mijn hondje at dan periodes wat beter, en stopte dan weer met eten. Dan gingen we uit wanhoop maar weer nieuwe dingen proberen.
Ze ging ook vaak lang voor de voerbak liggen.

Mijn superarabier B.A. Odys
<3

Renee1991
Berichten: 5964
Geregistreerd: 10-07-13
Woonplaats: Brabant

Re: Moelijke eter.. (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 16:49

Oeh, lastig.. Mijn stabij heeft ook een periode gehad dat ie heel moeilijk stond te doen bij z'n bak en het uiteindelijk maar liet staan. Eet jouw hond buiten (bijv. in de tuin) ook niet? Bij ons was dat uiteindelijk de oplossing voor wel weer eten, ook binnen.

kiwiwitje
Berichten: 20086
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Vught

Re: Moelijke eter.. (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 17:10

Paardenvet of smulpoeder(dogbite) over het voer doen wil helpen. Van paardenvet komen ze nog echt flink aan ook.

BarkKing Hondensnacks - https://www.barkkingdogsnacks.nl/ Gebruik de code BOKT voor 10% korting!
Special Muchi - Staffordshire Bull Terriers http://www.staffordshirebullterriers.nl - Instagram: @specialmuchi

Mariska_28
Berichten: 10486
Geregistreerd: 19-01-03
Woonplaats: Ees (Drenthe)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 18:03



Keell94
Berichten: 4044
Geregistreerd: 02-11-13
Woonplaats: Uitgeest

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-10-19 18:24

klinkt misschien gek maar zou er een natuurlijke specialist naar laten kijken, evt accapunctuur.

Wij hebben iemand die dat bij de paarden op mijn werk doet en heeft al veel klachten op kunnen lossen door middel van natuurlijke poeders en druppels.
paarden werden eerst behandeld door een gewone ostheopaat, DA kon niks vinden maar toch steeds vage klachten.

Als er iets van binnen niet goed zit uit dat zich naar buiten, in dit geval het slecht eten.
Wij hebben een paard die steeds uit het niets stil ging staan en steeds een opgezwollen buik had, bleek dus ook in de maag iets niet goed te zitten, na druppels/poeders op natuurlijke basis doet ze dat nauwelijks meer en ook geen opgezwollen buik meer.

was er eerst ook een beetje sceptisch over tot ik nu zie dat het wel degelijk resultaat geeft en de DA dus niks kan vinden

PW Photographs
Voor meer informatie, zie mijn website - http://www.pwphotographs.nl


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: fro en 32 bezoekers