Reiservaringen voor unieke wereldreis

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

 
 
BlackBeautyZ
Berichten: 935
Geregistreerd: 28-08-17

Reiservaringen voor unieke wereldreis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-19 09:03

Beste Bokkers,

Komende week begin ik aan mijn afstudeerjaar van de opleiding Bedrijfskunde en Agrifoodbusiness op de HAS in Venlo. Na mijn afstuderen wil ik een wereldreis gaan maken. ik ben nu al vollop bezig met nadenken wat ik allemaal wil gaan zien/doen en waar.

ik ben iemand die het lastig vind om niet/nauwelijks te plannen en niet graag uit mijn comfortzone stap. Na mijn buitenlandse stage in Nieuw-Zeeland begin dit jaar kwam ik er achter dat het eigenlijk heel relaxed is om nauwelijks te plannen en om dingen spontaan te gaan doen. Dit idee wil ik dus vasthouden voor mijn wereldreis.

LET OP: ik wil graag verschillende culturen echt mee maken. ik zou dus ook graag in landen willen werken eventueel of studeren. ik hoef niet alleen maar lang leven de lol. het doel is dus: mezelf ontwikkelen en ervaringen op doen, zodat als ik terug kom een passende baan kan vinden..

MIJN VRAGEN AAN JULLIE:
- Ben je ooit ergens op vakantie geweest waarvan je zegt: wauw dat land/regio is geweldig, dat is de moeite waard.
- Heb je ooit ergens in het buitenland gewerkt wat echt een geweldige ervaring was?
- Woon je in het buitenland en zou je het leuk vinden om me te ontvangen?
- Heb je ooit in het buitenland een studie gevolgd waarvan je zegt: wauw dit was het beste wat ik ooit kon doen?
- ben je dingen tegen gekomen tijdens het plannen van een reis waarvan je zegt: hou daar rekening mee?

Ik hoop dat ik door middel van jullie verhalen een geweldige reis kan gaan ''plannen''. ik wil uiteraard een reisblog bij gaan houden en een Instagram pagina.


Ghostattack
Berichten: 9679
Geregistreerd: 06-09-10
Woonplaats: West Maas en Waal

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-19 09:09

Gaaf hoor!

Misschien niet direct waar je aan denkt bij een wereldreis, maar ik ben een paar jaar geleden in Macedonië geweest en dat vond ik erg leuk. Het gevoel alsof je 60-70 jaar terug in de tijd gaat :j Prachtige natuur ook. Dit jaar in Polen geweest, daar denk je ook niet gauw aan voor reizen maar dat vond ik ook zeker de moeite waard.

Voor een echte aparte ervaring: Silba in Kroatië. Dat is een heel klein eilandje waar geen gemotoriseerde voertuigen mogen komen, het enige wat je tegenkomt is de fiets van de postbode. Ik vond het heel bijzonder om daar een tijd door te brengen. 's Nachts heb je ook geen lichtvervuiling en het is er dood- en doodstil. De enige manier om van/naar het eiland te gaan is met een grote boot die niet heel vaak gaat, reis duurt ook redelijk lang. Overdag meren er soms vissers aan die op de kade vers gevangen vis gaan barbecuen. Er zitten maar een stuk of 3-4 restaurantjes op het eiland, verder is er weinig tot niks te doen. Ideaal om tot rust te komen. Je kan er ook prachtig wandelen in de natuur, ook al is het maar klein. Stranden zijn keien aan de ene kant en beton/zand strand aan de andere kant.

Keet
Berichten: 30891
Geregistreerd: 15-08-04
Woonplaats: Eastsean

Re: Reiservaringen voor unieke wereldreis

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-19 09:14

Ken je Yes Theory op Youtube? Ga hun filmpjes eens kijken :D dat zijn meesters in het uit je comfortzone stappen, hun motto is ook "Seek Discomfort"
Zij hebben echt super toffe dingen gedaan en ervaringen en tips :D

Always be yourself
Unless you could be a unicorn
Then always be a unicorn

BlackBeautyZ
Berichten: 935
Geregistreerd: 28-08-17

Re: Reiservaringen voor unieke wereldreis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-19 09:17

Wauw Ghostattack, dit zijn van die ervaringen die me echt geweldig lijken om mee te maken!! super bedankt voor deze ervaring. die neem ik zeker mee!

Keet: ik ga vandaag na werk meteen een kijkje nemen. klinkt echt als een goede informatiebron voor mijn reis. dankje!

Sjong
Berichten: 676
Geregistreerd: 10-02-19

Re: Reiservaringen voor unieke wereldreis

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-19 10:11

Zuid Afrika! Echt geweldig land, relaxte sfeer, mooie natuur.

Ik ben er zelf nooit geweest maar ik hoor ook alleen maar positieve verhalen over Maleisië.

josien_m_
Berichten: 1619
Geregistreerd: 23-11-09
Woonplaats: Haule

Re: Reiservaringen voor unieke wereldreis

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-19 10:20

Allemaal mooie doelen en plaatsen natuurlijk. Wat mijn reis door de wereld onvergetelijk maakte was juist de reis en niet het doel. We fietsten van hier naar Nepal. Door het fietsen ben je lang in een land, maakt de mensen en de cutuur echt mee. Je wordt bijvoorbeeld uitgenodigd door families, hoort en ziet hoe de mensen leven. Wat me zo fascineerde was juist het zijn. Er was een doel ja en een route maar snelheid of tijd was helemaal niet belangrijk. De voorbereiding bestond uit het bepalen van de start omdat je niet in de winter de Alpen door kunt fietsen en zo. Maar reis je lopend of per openbaar vervoer dan vervalt die noodzaak al. Dat was overigens in de tijd zonden internet en mobiel :)

sureido
Berichten: 6443
Geregistreerd: 18-08-10
Woonplaats: Naast het bos

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-19 10:23

Sjong schreef:
Zuid Afrika! Echt geweldig land, relaxte sfeer, mooie natuur.

Ik ben er zelf nooit geweest maar ik hoor ook alleen maar positieve verhalen over Maleisië.

Zuid Afrika inderdaad! Heel toegankelijk, natuur veranderd om de berg, verschillende mogelijkheden.. daar zou ik wel lange tijd naar toe willen.


RianneH
Hoofdmoderator Kantine
Berichten: 25547
Geregistreerd: 02-05-05
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-19 10:26

Ik houd wel van een zekere level van comfort (:=) maar bezoek toch ook wel graag landen die niet op een standaard reislijstje staan, hoewel mijn vriend liever nog iets spannender gaat :P

Wij zijn naar Maleisië geweest en dat vond ik een erg mooi land. Is een relatief rijk en welvarend land in Azië en dat merkte je ook duidelijk qua sfeer, netheid op straat ed. Maar meer dan voldoende cultuur en natuur, van een miljoenenstad zoals KL naar tropische eilandjes waar alleen in de ochtend en avond bootjes heen gaan tot culinaire hemel in Penang. Ik vind het zeker een aanrader als je wat anders wilt dan Thailand ;)
Maar hoor ook hele goede verhalen over Vietnam, die staat nog op ons lijstje.

Dichter bij huis zijn we een aantal jaar geleden in Bosnië en Herzegovina geweest en dat was prachtig <3 Uiteraard een land met veel geschiedenis, maar ook prachtige natuur en plaatsen om te bezoeken. Dit geldt volgens mij wel voor meer landen in deze regio, Noord-Marcedonië hoor ik ook alleen maar positieve verhalen over.

We zijn ook in Perth en omgeving geweest en zeker als je wilt werken is dat een goede optie denk ik. Mooi stukje Australië die toch vaak over wordt geslagen omdat men naar de oostkant gaat.

Mijn vriend heeft nog een aantal maanden door Panama, Uruguay en Costa Rica gereisd wat ook heel mooi was, maar helaas moest ik gewoon naar colleges en werk -O-

De Transsiberië expres is iets wat ik bijvoorbeeld nog graag zou willen doen en Mongolië lijkt me geweldig. Ook Nepal zou ik graag bezoeken.

Ga je alleen reizen en hoe avontuurlijk ben je? Iran lijkt mij een prachtig land, hoor er hele goede dingen over, maar durf er zelf niet heen :=

Verder gaan wij naar Georgië volgende maand :D

Keet
Berichten: 30891
Geregistreerd: 15-08-04
Woonplaats: Eastsean

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-19 10:34

Let met sommige landen trouwens wel op dat je eventueel Amerika niet meer in komt als je daar geweest bent :)
Citaat:
Informatie over een eventueel eerder bezoek aan Irak, Syrië, Libië, Somalië, Iran, Soedan of Yemen na maart 2011

Always be yourself
Unless you could be a unicorn
Then always be a unicorn

BlackBeautyZ
Berichten: 935
Geregistreerd: 28-08-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-19 10:37

Bedankt voor alle adviezen!

Sjong & Sureido: is Zuid-Afrika niet alleen veilig als je met groepen reist? mij lijken de safari's daar ook mega gaaf. of paardrijden in die natuur..wauww!

Josien: ik wil idd het idee krijgen dat tijd niet belangrijk is. ik wil genieten van de dingen die op mijn pad gaan komen. als ik op een bestemming 4 weken wil blijven, dan doe ik dat. krijg ik het idee dat ik door wil, dan wil ik gewoon kijken naar mn volgende optie en daar voor gaan. ik heb geleerd in Nieuw-Zeeland dat de leukste dingen vaak onverwacht gebeuren. ik wil mensen ontmoeten en genieten wat de wereld te bieden heeft.

RianneH: ik moet eerlijk bekennen dat ik ook van een zekere level van comfort hou hahah.... dat echte echte backpacken is niks voor mij.... ik wil best dingen gaan proberen zoals kamperen etc. maar ik zal niet heel mijn reis met een tentje en rugzak willen doen.. ik wil bekende bestemmingen bezoeken, maar idd ook de minder bekende. ik wil gewoon echt gave blogs kunnen schrijven, prachtige foto's maken om te delen, en de mensen bewust gaan laten worden van wat de wereld te bieden heeft, en dat zelfs een planner/niet uit de comfortzone komend persoon zoiets ook gewoon kan doen.

je noemt gave bestemmingen! zet ik zeker op mijn lijstje. of ik alleen ga is nog de vraag. ik sta open voor alles. ik wil mensen ontmoeten en echt doen wat er op mijn pad komt. ik sta er ook zeker voor open als bokkers een deel van de reis mee willen gaan, of bokkers die in het buitenland wonen te bezoeken om hun leven te ervaren.
Laatst bijgewerkt door BlackBeautyZ op 27-08-19 10:39, in het totaal 1 keer bewerkt

BlackBeautyZ
Berichten: 935
Geregistreerd: 28-08-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-19 10:38

Keet schreef:
Let met sommige landen trouwens wel op dat je eventueel Amerika niet meer in komt als je daar geweest bent :)
Citaat:
Informatie over een eventueel eerder bezoek aan Irak, Syrië, Libië, Somalië, Iran, Soedan of Yemen na maart 2011goed dat je dat zegt, hele goede tip! al zie ik mezelf niet echt in die soort landen.. maar goed, ik sta er wel voor open om een kijkje te nemen.

sureido
Berichten: 6443
Geregistreerd: 18-08-10
Woonplaats: Naast het bos

Re: Reiservaringen voor unieke wereldreis

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-19 10:42

Ik ben met 2 vriendinnen vorig jaar van Johannesburg naar Kaapstad gereden en weer terug, niks gebeurd :) ook ‘s nachts gereden en ja je moet gewoon niet iets doen wat je thuis ook niet zou doen. Veel reisde ook alleen via bazbus! Maar das met safari’s wel lastiger.

Oehlala
Berichten: 3518
Geregistreerd: 02-08-09
Woonplaats: On my horse!

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-19 10:42

japan. een enorm andere cultuur, maar toch comfortabel en vooral veilig. ook als je alleen bent.

BlackBeautyZ
Berichten: 935
Geregistreerd: 28-08-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-19 10:44

sureido schreef:
Ik ben met 2 vriendinnen vorig jaar van Johannesburg naar Kaapstad gereden en weer terug, niks gebeurd :) ook ‘s nachts gereden en ja je moet gewoon niet iets doen wat je thuis ook niet zou doen. Veel reisde ook alleen via bazbus! Maar das met safari’s wel lastiger.


wow dat is echt heel gaaf zoiets! scheelt wel dat je nog met twee meiden meer was. zoiets zou ik idd ook willen doen als ik een reisbuddy zou hebben/tegenkomen.


NenaC schreef:
japan. een enorm andere cultuur, maar toch comfortabel en vooral veilig. ook als je alleen bent.


heb je toevallig goede ervaringen met een gebied of dingen wat super gaaf is om te zien in Japan? Dat het veilig is voor een meid alleen is idd een enorme grote pluspunt.

Keet
Berichten: 30891
Geregistreerd: 15-08-04
Woonplaats: Eastsean

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-19 10:45

BlackBeautyZ schreef:
goed dat je dat zegt, hele goede tip! al zie ik mezelf niet echt in die soort landen.. maar goed, ik sta er wel voor open om een kijkje te nemen.


Gewaarschuwd mens telt voor twee :) zag dat Iran als tip gegeven werd.
Laatst is er nog een ruiter geweigerd omdat die 1 dag op wedstrijd was geweest in Iran dacht ik. Sta je dan met je paard en alles :)

Wees zorgvuldig met de landen die in je paspoort terecht komen in ieder geval :D

Ik ga over 37 dagen in mijn eentje naar Florida voor 9 dagen :D ook uit mijn comfortzone maar toch westers en verstaanbaar

Always be yourself
Unless you could be a unicorn
Then always be a unicorn

Rakkie123
Berichten: 1158
Geregistreerd: 28-07-19
Woonplaats: Nabij Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-19 10:47

Brazilie, hoewel....het is er nu wel erg verandert....
Stad Salvador geweldig, ik was fan van de binnenlanden, Lencois, dorp in natuurgebied, daar is een plek om met kinderen te werken, klasje, vrijwillig maar wel met kost en inwoning.
Ouro Preto, we hadden een CS host die van trekking hield, prachtige wandelingen gemaakt.

Jersy, zwarte parel 1.71
Porky, witte lady 1.67
Bes, leonberger kruising 0.74
Summertime, leonberger/st bernard 0.85

BlackBeautyZ
Berichten: 935
Geregistreerd: 28-08-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-19 10:50

Keet schreef:
Gewaarschuwd mens telt voor twee :) zag dat Iran als tip gegeven werd.
Laatst is er nog een ruiter geweigerd omdat die 1 dag op wedstrijd was geweest in Iran dacht ik. Sta je dan met je paard en alles :)

Wees zorgvuldig met de landen die in je paspoort terecht komen in ieder geval :D

Ik ga over 37 dagen in mijn eentje naar Florida voor 9 dagen :D ook uit mijn comfortzone maar toch westers en verstaanbaar


Jaa zou enorm balen zijn als je geweigerd zou worden door een bezoekje in een risicoland.

wauw Florida lijkt me ook echt geweldig! mag ik vragen wat je allemaal op de planning hebt in Florida? ga je rondreizen of? is het je eerste keer alleen?


Rakkie123 schreef:
Brazilie, hoewel....het is er nu wel erg verandert....
Stad Salvador geweldig, ik was fan van de binnenlanden, Lencois, dorp in natuurgebied, daar is een plek om met kinderen te werken, klasje, vrijwillig maar wel met kost en inwoning.
Ouro Preto, we hadden een CS host die van trekking hield, prachtige wandelingen gemaakt.


Brazilie ben ik vorig jaar op vakantie geweest. erg mooi land. het is erg groot dus ik zou er zeker nog wel terug willen om meer te zien. werken tegen kost en inwoning is ook perfect, dan maak je geen extra kosten en je mag toch genieten van een ervaring. dankje!

Keet
Berichten: 30891
Geregistreerd: 15-08-04
Woonplaats: Eastsean

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-19 10:53

BlackBeautyZ schreef:
Keet schreef:
Gewaarschuwd mens telt voor twee :) zag dat Iran als tip gegeven werd.
Laatst is er nog een ruiter geweigerd omdat die 1 dag op wedstrijd was geweest in Iran dacht ik. Sta je dan met je paard en alles :)

Wees zorgvuldig met de landen die in je paspoort terecht komen in ieder geval :D

Ik ga over 37 dagen in mijn eentje naar Florida voor 9 dagen :D ook uit mijn comfortzone maar toch westers en verstaanbaar


Jaa zou enorm balen zijn als je geweigerd zou worden door een bezoekje in een risicoland.

wauw Florida lijkt me ook echt geweldig! mag ik vragen wat je allemaal op de planning hebt in Florida? ga je rondreizen of? is het je eerste keer alleen?
Blijf op 1 plek en ga heerlijk op mijn eigen tempo alle Disney parken bezoeken :D kindjes en man blijven thuis.
Niet verschrikkelijk spannends dus, maar voor mij wel de eerste keer alleen vliegen en alleen zo lang zo ver van huis :)

Always be yourself
Unless you could be a unicorn
Then always be a unicorn

BlackBeautyZ
Berichten: 935
Geregistreerd: 28-08-17

Re: Reiservaringen voor unieke wereldreis

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-19 10:55

wow echt heel gaaf Keet! super dapper van je! ik hoor graag van je als je terug bent hoe het was geweest, en hoe het voor jou was om alleen te reizen. Disney parken bezoeken lijkt me ook onwijs leuk om te doen.

quera
Berichten: 13893
Geregistreerd: 10-02-05
Woonplaats: Zuid-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-19 11:05

Ik heb in noorwegen gewerkt op de lofoten. Erg mooi!

9-10-2015 is A. Geboren <3
29-06-2018 is S. Geboren
<3

BlackBeautyZ
Berichten: 935
Geregistreerd: 28-08-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-19 11:09

quera schreef:
Ik heb in noorwegen gewerkt op de lofoten. Erg mooi!


Mag ik vragen wat voor werkzaamheden je daar gedaan hebt en voor hoe lang? ik heb even naar Lofoten gezocht via Google, ziet er idd prachtig uit :D

Oehlala
Berichten: 3518
Geregistreerd: 02-08-09
Woonplaats: On my horse!

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-19 11:09

NenaC schreef:
japan. een enorm andere cultuur, maar toch comfortabel en vooral veilig. ook als je alleen bent.


heb je toevallig goede ervaringen met een gebied of dingen wat super gaaf is om te zien in Japan? Dat het veilig is voor een meid alleen is idd een enorme grote pluspunt.[/quote]


heb zelf het land rondgereist, er is niet een specifieke stad of gebied, maar gewoon de complete beleving van een andere taal, waar je echt geen touw aan kunt vastknopen, het handen en voeten communiceren, de beleefdheid en bereidbaarheid om te helpen, het eten is een geweldige ervaring.

Denise_Storm
Berichten: 2021
Geregistreerd: 29-01-14
Woonplaats: Zuid-Holland

Re: Reiservaringen voor unieke wereldreis

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-19 11:12

Wij gaan eind september een rondreis maken door Zuid-Afrika. Ik ga ook een blog bijhouden voor een reisorganisatie. Als je het leuk vindt, kan ik eerdaags de link met je delen? Het doel van onze reis is vooral wild life spotten <3

http://www.swiffershoeve.nl - Dierenopvang bij ziekte van dier en mens
Blogger voor WeFlyCheap http://www.weflycheap.nl/categorie/gastbloggers/denise-zalm/
Haflinger Storm B+13 L1+4

quera
Berichten: 13893
Geregistreerd: 10-02-05
Woonplaats: Zuid-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-19 11:14

BlackBeautyZ schreef:
quera schreef:
Ik heb in noorwegen gewerkt op de lofoten. Erg mooi!


Mag ik vragen wat voor werkzaamheden je daar gedaan hebt en voor hoe lang? ik heb even naar Lofoten gezocht via Google, ziet er idd prachtig uit :D

Op een geitenmelkerij voor 6 maanden.

9-10-2015 is A. Geboren <3
29-06-2018 is S. Geboren
<3

Lagonda
Lid Nieuwsredactie
Berichten: 1498
Geregistreerd: 28-01-11
Woonplaats: Gorinchem

Re: Reiservaringen voor unieke wereldreis

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-19 11:18

Mijn favoriet blijft Vietnam! Makkelijk te reizen, en heel goed alleen te doen :D

'Not all who wander are lost'

Volg mij op Instagram


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Selina en 1 bezoeker