Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Moderators: Dani, ynskek, Ladybird, Hanmar, xingridx, Mjetterd, Polly, Giolli

 
 
Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!
Berichten: 110478
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 06:14

Astorga schreef:
Doe eens lief!
Als er iemand is die weet wat zo'n procedure inhoudt is het wel Seltje. En wie weet heeft dat traject voor haar nog wel meer risico's dan voor anderen, vanwege haar ziekte.

Wat voor doel heeft het om iemand hier af te breken met alle oordelen, terwijl haar situatie al ingewikkeld genoeg is?
Geldt voor meerdere meeschrijvers hier hoor. Ik snap die hardheid in de online wereld gewoon niet.


Dat heeft niets met de online wereld te maken, en ik zie niemand de TS afbreken. Wel kritische vragen stellen en dat lijkt me ook heel logisch gezien de situatie.

"Alles van waarde is weerloos" ~Lucebert


Fortitude
Berichten: 3080
Geregistreerd: 03-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 06:34

Als ik in jouw situatie had gestaan, had ik besloten niet zelf kinderen te krijgen. Ik ben daar heel stellig in, dan maar adopteren. In mijn omgeving is er bijvoorbeeld iemand die weet dat zij een zeer agressieve, dodelijke vorm van kanker naar grote waarschijnlijkheid aan dochters mee zou geven. Zij heeft bewust meerdere kinderen genomen en heeft ook een dochter. Ik snap dat oprecht niet, niet dat ik het haar misgun om kinderen te hebben, maar waarom deze keuze als je bij voorbaat weet dat de kans op een ziekte of levenslang gebrek zo groot is? Maar nogmaals, dat is echt mijn persoonlijke mening en zal ik ook nooit tegen haar zegen (tenzij ze er echt om vraagt).

Dat gezegd hebbende, je bent natuurlijk al wat stappen verder: er is al een 'kindje'. Ik ben niet tegen abortus, maar in deze situatie vind ik het denken over abortus eigenlijk een beetje gek. Je wist van te voren de risico's en hebt een bewuste beslissing genomen. Ik bedoel dit echt niet persoonlijk of veroordelend, maar ik vind abortus dan echt een lastige beslissing hoor! Maar uiteindelijk heeft het kindje er niks aan als jij er aan onderdoor gaat of dit in je hart toch niet wil.

Ik wil je ontzettend veel sterkte, gezondheid en wijsheid toe wensen :(:) volg jullie hart, meer kun je niet doen.

[o]

GDG
Berichten: 4848
Geregistreerd: 11-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 06:37

Fortitude schreef:
Dat gezegd hebbende, je bent natuurlijk al wat stappen verder: er is al een 'kindje'. Ik ben niet tegen abortus, maar in deze situatie vind ik het denken over abortus eigenlijk een beetje gek. Je wist van te voren de risico's en hebt een bewuste beslissing genomen.

Het is ook wel een beetje een rare stap maar daar zou ik me niet door tegen laten houden, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

koeien op de weg...

elnienjo
Berichten: 9541
Geregistreerd: 22-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 06:39

Ik had gisteren over de ziektes heen gelezen die je zelf kunt oplopen. Zijn dit tijdelijke ziektes die na de zwangerschap weer overgaan, of zetten die ook een stempel op jouw leven (en op het leven van een mogelijk kind) na de geboorte? Vind dat ook iets om rekening mee te houden. Je bent door je huidige ziekte al aardig beperkt lijkt me.

pmarena
Berichten: 47931
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 06:39

Jeetje TS wat een moeilijke situatie!

Allereerst groot respect dat je dit topic durft te openen want met zo'n onderwerp kan je een hele kudde alles behalve ruimdenkende Bokkers verwachten die even hun oordeel over je uit willen storten :(:)

Hoe veel ik nu al zie dat er geroepen wordt dat je deze zwangerschap maar af moet breken, terwijl je dus blijkbaar 50% kans hebt op een volkomen gezond kindje.....

Ik neem aan dat jullie goed nagedacht hebben over jullie keuze om het "gewoon" te proberen. Hopend op die 50% kans natuurlijk dat alles prima zou zijn.

Maar jullie hebben vast wel nagedacht over de andere mogelijkheden toch?
Wat hebben jullie samen besloten hoe je er in zou staan, als het een meisje "zoals jij" zou worden, of een jongetje met pech? Besloten jullie deze ter wereld te laten komen? En twijfel je nu aan dat besluit?

Het klinkt namelijk alsof je niet heel goed hebt uitgezocht hoe je voortijdig eventueel kon besluiten om een minder gelukkig uitgepakte zwangerschap te beëindigen.

Ik zou zeggen besluit samen met de vader wat je wilt als het een meisje met pech of jongen met pech blijkt te zijn. Wil je die zwangerschap echt veel liever afbreken om leed bij het kindje (en jullie zelf) te voorkomen, zet dan alles op alles om je goed te informeren over de mogelijkheden die je hebt om het kindje zo vroeg mogelijk te laten testen.

Daarbij hoef je je niet tot 1 specialist / ziekenhuis te beperken want je hebt best kans dat een ander weer andere mogelijkheden kent die jullie kunnen helpen :)

elnienjo
Berichten: 9541
Geregistreerd: 22-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 06:40

Fortitude schreef:
er is al een 'kindje'. Ik ben niet tegen abortus, maar in deze situatie vind ik het denken over abortus eigenlijk een beetje gek.

Mensen mogen fouten maken. En mogen die fouten rechtzetten. Dus abortus is een prima manier om een foute beslissing ongedaan te kunnen maken in deze.

chanicha
Berichten: 12090
Geregistreerd: 14-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 06:41

Ik ben het met Fortitude eens.
Ik had twee kinderen toen ik ziek werd, niet levensbedreigend maar heb een aantal gemene medicijnen moeten gebruiken en ook dito onderzoeken gehad. We hadden graag een derde kindje gewild maar heb het bewust niet gedaan omdat ik niet het risico wilde lopen op een gehandicapt of ongezond kindje.
Ik ben niet per definitie tegen abortus maar zou nooit, zoals in dit topic gezegd wordt, wachten tot de 20e week en dan na een negatieve uitslag nog abortus plegen, daar ben ik wel tegen maar ieder maakt daar zijn eigen afweging in.

On bended knee is no way to be free……
Ter ere aan Peter R. De Vries.

ZaZu Curacao vakantiestudio’s/appartementen verhuur, kijk op Instagram!

Linnie050
Berichten: 11779
Geregistreerd: 20-04-11
Woonplaats: Putten

Re: Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 06:47

Ik heb niet alle 4 de pagina's gelezen.
Misschien is het al gezegd
Maar oa in Maastricht zijn ze al zover dat je een traject in kan gaan als je een erfelijke ziekte hebt.

Daar selecteren ze volgens mij de embryo's.
Ze kunnen dan van te voren al veel zien.
Of kan dat in jullie geval niet?

Linnie050
Berichten: 11779
Geregistreerd: 20-04-11
Woonplaats: Putten

Re: Bewust zwanger en toch twijfel over abortus

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 06:50

Lees nu je andere bericht.
Je ziet een traject niet zitten.

_San87_
BKB 2023 winnaar 2D
Berichten: 41325
Geregistreerd: 18-05-09
Woonplaats: Het bos

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 06:51

linnie050 schreef:
Ik heb niet alle 4 de pagina's gelezen.
Misschien is het al gezegd
Maar oa in Maastricht zijn ze al zover dat je een traject in kan gaan als je een erfelijke ziekte hebt.

Daar selecteren ze volgens mij de embryo's.
Ze kunnen dan van te voren al veel zien.
Of kan dat in jullie geval niet?

TS wil geen ICSI.

@TS, wat zeggen je man en artsen? Heb je het met je eigen ouders besproken?
Laatst bijgewerkt door _San87_ op 12-07-19 06:55, in het totaal 1 keer bewerkt

sanso
Berichten: 5477
Geregistreerd: 20-12-10
Woonplaats: Timboektoe

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 06:51

Ik heb er een mening over maar die ga ik hier niet geven (is vast en zeker te vinden met wat zoekwerk hier ;) ) maar als ik de OP goed lees lees ik eigenlijk dat TS de keus al gemaakt heeft maar wellicht steun/het laatste zetje zoekt?

In ieder geval veel sterkte en wijsheid.


speedfiets_2
Badass Cowgirl
Berichten: 3031
Geregistreerd: 15-03-09
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 06:53

Ik ga je niet vertellen wat je moet doen ts. Dat ligt niet aan mij. Maar ik kan wel vertellen wat ik uit eigen ervaring mee heb gemaakt.

Ikzelf zal nooit geen kinderen krijgen. Ik ben zo vruchtbaar als de pest maar ik draag ook een chronische ziekte bij die 50 % erfelijk is. Met deze ziekte kun je prima funcioneren in de maatschappij en tot de pubertijd zul je weinig aan het potentiele kind merken. Maar daarna zal het de rest van zijn of haar leven chronische pijn hebben wat progressief veregerd. Ikzelf heb het geluk dat ik nog een heel eind kan meedraaien maar andere met dezelfde aandoening zitten op hun 20ste aan hun bed gekluisterd. Nu zie ik al mensen zeggen maar 50% kan op een gezond kind is toch groot? in mijn ogen niet. Er kan altijd iets voor komen maar 50% op deze aandoening is mij te veel.

Ik ben van mening dat je als ouder zo goed mogelijk voor je kinderen moet zorgen. Daarbij hoort het voorkomen van het krijgen van ziektes ook. Als geen kinderen krijgen het beste voor mijn kind is dan is dat zo. Maakt niet uit hoe hard mijn hormonen rommelen.

Be happy eat a snackkie

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 06:56

elnienjo schreef:
Ik had gisteren over de ziektes heen gelezen die je zelf kunt oplopen. Zijn dit tijdelijke ziektes die na de zwangerschap weer overgaan, of zetten die ook een stempel op jouw leven (en op het leven van een mogelijk kind) na de geboorte? Vind dat ook iets om rekening mee te houden. Je bent door je huidige ziekte al aardig beperkt lijkt me.


Zwangerschapsvergiftiging is puur zwangerschapgebonden, maar dit kan wel blijvende gevolgen hebben achteraf, of in acute gevallen zorgen voor dood tijdens de zwangerschap.

Zwangerschapsdiabetis kan gewone diabetis worden na de zwangerschap. Daar kom je nog niet zo snel vanaf.

En over een andere opmerking dat bokkers niet zo ruimdenkend zijn (niet de persoon die ik nu heb gequote!) Ik vind dat dit ook niet iets is om ruimdenkend te zijn. Het kind zou maar de verkeerde 50% treffen. Wat dan? ‘Ach we begrijpen dat je de medische molen niet in wou. Dat is wel een leven van een kind waard’
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 12-07-19 06:57, in het totaal 1 keer bewerkt

cobiie
Berichten: 7278
Geregistreerd: 26-02-03
Woonplaats: het mooie dorp Nieuwerkerk ad ijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 06:57

Ik zou een goed gesprek aangaan met de artsen of er in dit geval na een slecht uitpakkende vlokkentest er toch geaborteerd kan worden.

Voor hetzelfde geld heb jij geluk met deze Russische roulette en is het kindje niet belast, dan zou ik de zwangerschap door zetten.

Dat je bij 8 weken nog niet voluit aan het shoppen bent gegaan is echt niet zo vreemd, dat zijn ook zat vrouwen die niet dit extra onzekere vooruitzicht hebben.

[o]

SusanH
Lid Bezwaarcommissie
Berichten: 34476
Geregistreerd: 27-06-07
Woonplaats: In het midden van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 07:00

Het lastige aan dit soort dingen is dat je jouw verstand hebt, en je gevoel en alle emoties die daarbij horen. Tel daarbij op dat zwangerschap rare dingen met je emoties doet. Dat maakt dat je een beslissing die je voor je zwanger werd heel bewust hebt genomen, nadien heel anders aan kan gaan voelen. Dat maakt het niet makkelijker helaas. Het heeft niet veel zin om ts erop te wijzen wat ze beter wel of niet had kunnen doen, de zwangerschap is een feit. Ik zou voor nu verdere onderzoeken afwachten, imo is het te vroeg om een knoop door te hakken. Of, wat ook een optie is maak een afspraak met je huisarts om het over je twijfels te hebben. Wellicht helpt dat ook om te beslissen hoe je verder wilt.

Varekaj
Berichten: 22068
Geregistreerd: 07-11-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 07:01

Jezus wat een veroordelingen hier!

TS, voel je absoluut niet schuldig.

Er zijn duizenden mensen mensen met (levensbedreigende en levensbeperkende) genetische afwijkingen die zonder pardon een kind op de wereld zetten, heel goed wetende wat ze hun kindje aandoen, maar dat boeit niet. Zij willen kost wat kost een kind en dat zal er komen ook. En gaat het de eerste keer goed? Dan doen we de gok nog een tweede (of derde...) keer.
Er zijn er duizenden die roeptoeteren "daar is het sociale/medische vangnet toch voor" en gewoon voor een kind gaan.
Er zijn er duizenden die zeggen "ik vind die aandoening best meevallen" en voor een kind gaan.
En er zijn miljoenen mensen die gewoon doodleuk aan een kind beginnen en eens zwanger pas gaan beseffen "waar ben ik in godsnaam aan begonnen" en enorm hard gaan twijfelen of het wel zo verstandig was om te doen.

Je hebt je gevoel gevolgd, net zoals zovele miljoenen andere vrouwen. Niemand mag je dat ooit verwijten.

Ga in gesprek met je geneticus. Volgens mij kan je bij de NIPT ook vroegtijdig afwijkingen laten opsporen. Doe dat.
Een abortus om medische reden kan volgens mij ook langer dan 12 weken in België, en anders doorverwijzen naar NL.

Praat. Denk. Ontspan. Informeer jezelf.
Verwijt jezelf niets. De enige foute keuze die je zou kunnen maken, is een jongen ter wereld laten komen waarvan je weet dat hij binnen een jaar na geboorte gaat overlijden, of wanneer je kindje een vreselijke lijdensweg zal moeten doormaken.

elnienjo
Berichten: 9541
Geregistreerd: 22-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 07:02

Is diabetes te combineren met je huidige dieet? Dat zou ook nog een ding zijn om mee te nemen bij zsm afbreken. Want stel je krijgt die diabetes en je raakt daar niet meer vanaf, ook al besluit je na die laatste controle op 20 weken tot abortus wegens in de verkeerde 50%. Dan heb je er een chronische ziekte bij en nog steeds geen gezond kind.
Laatst bijgewerkt door elnienjo op 12-07-19 07:04, in het totaal 1 keer bewerkt

Cemlys
Berichten: 14941
Geregistreerd: 13-01-03
Woonplaats: Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 07:03

Poeh heftig en ik snap je twijfels ook. Ik zou het denk ik nu niet zomaar afbreken. Wel overleggen met je partner, wat als de testen geen goede uitslagen geven. Abortus en zeker halverwege is niet niks, maar een kind met een jaar verliezen lijkt me nog 1000malen verschrikkelijker. Ik zou het niet kunnen(als ik het op voorhand wist) en dan is het de vraag wat het voor zo n kindje toevoegt, want dat jaar zal ook niet gezellig alleen maar thuis zijn gok ik.

Ik zou voor de testen gaan, met een beetje geluk krijgen jullie gewoon een gezond kindje.

Yesterday is history, tomorrow is mystery, today's a gift, that's why it's called present!

Thats_Me
Berichten: 10926
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: N-Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 07:06

Moeilijk zeg! Laat je goed adviseren door specialisten zodat jullie op die manier een keuze kunnen maken. Niets is goed of fout in deze, als je zelf achter je keuze staat. Maak die bewust en weet dat het op dat moment de beste keuze is. Dan kun je altijd achteraf nog wel denken had ik misschien toch? Alleen kun je dan wel terugredeneren dat je voor jezelf op dat moment in de situatie die toen speelde de juiste keuze voor dat moment hebt gemaakt.

All good things are wild and free
Beautifull things don't ask for attention
The earth has music for those who listen

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 07:08

Varekaj schreef:
Jezus wat een veroordelingen hier!

TS, voel je absoluut niet schuldig.

Er zijn duizenden mensen mensen met (levensbedreigende en levensbeperkende) genetische afwijkingen die zonder pardon een kind op de wereld zetten, heel goed wetende wat ze hun kindje aandoen, maar dat boeit niet. Zij willen kost wat kost een kind en dat zal er komen ook. En gaat het de eerste keer goed? Dan doen we de gok nog een tweede (of derde...) keer.
Er zijn er duizenden die roeptoeteren "daar is het sociale/medische vangnet toch voor" en gewoon voor een kind gaan.
Er zijn er duizenden die zeggen "ik vind die aandoening best meevallen" en voor een kind gaan.
En er zijn miljoenen mensen die gewoon doodleuk aan een kind beginnen en eens zwanger pas gaan beseffen "waar ben ik in godsnaam aan begonnen" en enorm hard gaan twijfelen of het wel zo verstandig was om te doen.

Je hebt je gevoel gevolgd, net zoals zovele miljoenen andere vrouwen. Niemand mag je dat ooit verwijten.

Ga in gesprek met je geneticus. Volgens mij kan je bij de NIPT ook vroegtijdig afwijkingen laten opsporen. Doe dat.
Een abortus om medische reden kan volgens mij ook langer dan 12 weken in België, en anders doorverwijzen naar NL.

Praat. Denk. Ontspan. Informeer jezelf.
Verwijt jezelf niets. De enige foute keuze die je zou kunnen maken, is een jongen ter wereld laten komen waarvan je weet dat hij binnen een jaar na geboorte gaat overlijden, of wanneer je kindje een vreselijke lijdensweg zal moeten doormaken.



Dus omdat anderen het doen is het ok om met een leven te spelen? Ts had de optie om een zo gezond mogelijk kind te krijgen maar wou dit niet.

Ik vind die duizenden andere mensen even onverstandig hoor.
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 12-07-19 07:10, in het totaal 1 keer bewerkt

_lautje_
Berichten: 9215
Geregistreerd: 23-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 07:09

Laat een vlokkentest doen of de NIPt. En beslis daarna wat je doet. In Nederland zijn abortusklinieken waar je het tot na de 20 weken kan laten weghalen.
Daar kan jij als Belg ook terecht. Indien noodzakelijk kan ik je adres geven van een kliniek waar een bevriende gynaecoloog werkt. Hij heeft jaren als vruchtbaarheidsarts gewerkt. (Zoals hij zegt eerst zette ik ze er in, nu haal ik Ze er uit. Beide is belangrijk werk) En hij oordeelt nooit.

Over het traject met ivf en icsi. Ja dat is zwaar. Ik heb tweemaal zelf een traject doorlopen voor 2 dochters. Maar eerlijk is eerlijk, ik denk dat de zwaarte van het traject in het niet valt bij de stress waar je jezelf nu mee hebt opgezadeld.
Daarnaast is het voor iedereen anders hoe ze een dergelijk traject ervaren. Ik vond de periode voor het traject veel zwaarder. Van maar zelf proberen en geen succes hebben en steeds onzekerder wordend.
Ja die hormonen spuiten is k UT. En nee je voelt je dan niet top, maar het is maar tijdelijk.
En het resultaat is het voor ons meer dan waard. Je bent letterlijk het traject vergeten nadat je zwanger bent.

Ik hoop dat jullie geluk hebben en kind gezond is.

_San87_
BKB 2023 winnaar 2D
Berichten: 41325
Geregistreerd: 18-05-09
Woonplaats: Het bos

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 07:11

Varekaj schreef:
Jezus wat een veroordelingen hier!

TS, voel je absoluut niet schuldig.

Er zijn duizenden mensen mensen met (levensbedreigende en levensbeperkende) genetische afwijkingen die zonder pardon een kind op de wereld zetten, heel goed wetende wat ze hun kindje aandoen, maar dat boeit niet. Zij willen kost wat kost een kind en dat zal er komen ook. En gaat het de eerste keer goed? Dan doen we de gok nog een tweede (of derde...) keer.
Er zijn er duizenden die roeptoeteren "daar is het sociale/medische vangnet toch voor" en gewoon voor een kind gaan.
Er zijn er duizenden die zeggen "ik vind die aandoening best meevallen" en voor een kind gaan.
En er zijn miljoenen mensen die gewoon doodleuk aan een kind beginnen en eens zwanger pas gaan beseffen "waar ben ik in godsnaam aan begonnen" en enorm hard gaan twijfelen of het wel zo verstandig was om te doen.

Je hebt je gevoel gevolgd, net zoals zovele miljoenen andere vrouwen. Niemand mag je dat ooit verwijten.


Ga in gesprek met je geneticus. Volgens mij kan je bij de NIPT ook vroegtijdig afwijkingen laten opsporen. Doe dat.
Een abortus om medische reden kan volgens mij ook langer dan 12 weken in België, en anders doorverwijzen naar NL.

Praat. Denk. Ontspan. Informeer jezelf.
Verwijt jezelf niets. De enige foute keuze die je zou kunnen maken, is een jongen ter wereld laten komen waarvan je weet dat hij binnen een jaar na geboorte gaat overlijden, of wanneer je kindje een vreselijke lijdensweg zal moeten doormaken.

Ik vind eerlijk gezegd dat je t iemand best mag verwijten willens en wetens dergelijke risico's aan te gaan :o .
Laatst bijgewerkt door _San87_ op 12-07-19 07:31, in het totaal 1 keer bewerkt

Anoniemk2
Berichten: 1487
Geregistreerd: 14-01-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 07:14

Hoewel ik normaal gesproken zwangerschaps topics negeer trok deze titel mijn aandacht.

Je wist van tevoren wat de eventuele risico's waren en dan vind ik ook dat je verantwoordelijkheid daarvoor moet nemen om de baby te houden omdat je nu bewust zwanger bent. Elk kind heeft recht op een leven, maar dat is mijn mening en ik ben ook tegen abortus. Wat je ook beslist het is jouw baby jou keuze. Maar nogmaals begrijpen kan ik het niet waarom je nu deze afweging dan toch maakt? Het kan nu ook zo zijn dat je vanuit je eigen emoties/stresshormonen handelt, maar geef het even de tijd TS wie weet denk je erover een paar maanden heel anders over? Hoe dan ook wens ik je heel veel sterkte.

Varekaj
Berichten: 22068
Geregistreerd: 07-11-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 07:18

TS denkt er NU wel over na, wil zich laten begeleiden door experts en houdt rekening met de gevolgen die er kunnen zijn.
Akkoord, dat had ze beter kunnen doen voor ze de horizontale tango ging dansen. Dat staat als een paal boven water.
Maar ze laat het niet op zijn beloop gaan. Ze zegt niet "ik zie wel waar het schip strandt" en ook niet "we doen het gewoon opnieuw als het misgaat". Ze gaat wat doen met de kennis die ze heeft om van daaruit de beste keuze te maken en niet "ik wil dit kost wat kost en hoe het kind eruit komt zal me worst wezen".

Dat verschil wou ik graag aankaarten. Ze heeft zich laten beïnvloeden door de hormonen, tja. Niet echt verstandig nee.
Maar ik heb 1000x liever dit, met iemand die de verantwoording alsnog wil opnemen, dan iemand die gewoon de ogen sluit en struisvogel gaat spelen.

elnienjo
Berichten: 9541
Geregistreerd: 22-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 07:19

maria1990 schreef:
Je wist van tevoren wat de eventuele risico's waren en dan vind ik ook dat je verantwoordelijkheid daarvoor moet nemen om de baby te houden

8)7

Je verantwoordelijkheid nemen in deze is voorkomen dat er een ziek kind op de wereld wordt gezet.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: c_alsemgeest, ComscoreBot, Eva1975, Frummel01, Googlebot, Winged, YandexBot en 43 bezoekers