Slovenië met de hond

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jessol
Berichten: 1985
Geregistreerd: 02-11-04
Woonplaats: Gavere, België

Slovenië met de hond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-06-19 09:24

Het is beslist, volgende maand ga ik op roadtrip met de hond naar Slovenië! *\o/*

Maar dit is mijn allereerste keer Slovenië en op reis met de hond.

Ik ben dus op zoek naar tips en tricks. Maar ook naar een reisroute voor een weekje slovenië. Ik zou liefst het aantal verblijfplekken beperkt houden en gaan voor 2 a 3 verschillende plekken aangezien alles toch best dicht bij elkaar ligt? Ik wil graag naar Bohinj, de soca rivier en ik zag nog een aantal mooie plekjes zoals de verschillende kloven en Lubljana. Waar ga je dan best eerst naartoe, routegewijs? Als er iemand hele mooie verborgen rusrige pareltjes heeft qua wandelingen met de hond, is dat ook welkom!

Op dit moment denk ik id voormiddag iets te plannen met de hond en in de namiddag iets zonder hond te doen, ook door de hitte en dan id avond nog eens op schok te gaan met de hond. Nestor heeft ook epilepsie, al een jaar aanvalvrij onder medicatie maar die medicatie eist ook zijn tol. Zijn energieniveau is veel minder dan vroeger dus hem hele dagen meenemen is niet te doen, dan zou hij in de namiddag kunnen rusten.

Ik ben benieuwd naar jullie tips, shoot!

Let a horse whisper in your ear and breathe on your heart, you will never regret it..Shadow <3
Instagram: goldenponyshadow


jetm
Berichten: 1279
Geregistreerd: 03-10-05
Woonplaats: Driebergen (ut)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-19 09:44

Wat leuk, wij gaan al jaren naar Slovenië om te genieten van de prachtige natuur daar.
Mijn vriend heeft een hele mooie Engelstalige website gemaakt met wandelingen en mooie plekken http://www.slovenialocations.com en op facebook

Volgens mij kun je op alle campings wel met hond verblijven, hotels wordt lastiger.
En in de vakantieperiode zijn de campings meestal overvol dus moet je van te voren boeken.

Centered Riding & Rechtrichten (Specialisatie: begeleiding voor ruiters met (faal)angst en bitloos rijden), Joker the Horse Simulator,
Relatie met je paard, Therapie/EMDR & coaching met paarden en embodiment coach
https://www.paardenpsyche.nl en https://www.facebook.com/Paardenpsyche - Utrechtse Heuvelrug

SdaphneS
Berichten: 11417
Geregistreerd: 01-08-04
Woonplaats: Borger

Re: Slovenië met de hond

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-19 09:47

Slovenië is echt super tof!
Vooral Bohinj is echt prachtig, veel meer dan Bled. Plus hier komen geen bussen vol Aziaten de rust verstoren dus dat is echt prettig.
Wij hebben op camping Sobec gestaan, zonder reservering. Is niet nodig, het is een zeer grote camping en duur, maar wel een ideale locatie voor uitstapjes door Slovenië.

Niqui
Berichten: 2107
Geregistreerd: 16-01-08
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-19 09:48

Wij zijn vorig jaar een paar dagen in Slovenië geweest met de camper. Ik heb niet veel tips voor wandelingen met de hond, maar wil je in ieder geval Lubljana aanraden, een heel gezellige stad. Maribor is ook leuk. Het was onze eerste stopplaats (met een hele mooie camperplaats aan de rivier!) in Slovenië. Je kunt er heel mooi langs de rivier de Drava wandelen met de hond. Het meer van Bled kan ik je afraden. Heel druk en toeristisch, er staat ook altijd een enorme file om in het stadje te komen.

Meer tips vind je hier zag ik: Goof @ [BEU] Slovenië!

boeflover
Berichten: 6041
Geregistreerd: 28-06-03
Woonplaats: zeeland

Re: Slovenië met de hond

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-19 10:11

Ik zou Bled zeker niet overslaan, maar wel afraden om in Bled zelf te zitten, wij zaten in Bohinj Bela, kwartier fietsen (en dus geen last van files) van Bled. Ik vond Bled zelf mooier als Bohinj.
Wij zijn vervolgens via de Vrsic pas naar de Soca rivier gereden, super mooi om te zien dus pak zeker die route om er te komen. (En neem je tijd).
Predjama castle vonden wij er mooi, wij hebben de hiking tour erheen gelopen http://www.lipizzanerlodge.com/activities/hiking was ook leuk te doen
De Cerknica meren vond ik ook super mooi, wij zijn hier gaan fietsen gezien het een zeer groot gebied is, maar (deels) wandelen kan daar ook perfect

Florenc
Berichten: 1436
Geregistreerd: 14-09-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-19 13:39

Ik probeer later vanavond of morgen te antwoorden. Wij hebben eind mei 10 dagen Slovenië gedaan met de hond, en vier jaar geleden ook. Maar nu even geen tijd om uitgebreid te antwoorden :).

Niqui
Berichten: 2107
Geregistreerd: 16-01-08
Woonplaats: Noord-Holland

Re: Slovenië met de hond

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-06-19 15:07


Florenc
Berichten: 1436
Geregistreerd: 14-09-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-19 09:55

Zoals beloofd, hier ben ik met wat meer uitleg. Let wel: wij hebben énkel het triglav nationaal park gedaan, dus ik kan ook enkel daarover informatie geven. Ik heb ook niet altijd de allerbeste foto's, dus geef het gewoon even in op google, dat zegt vaak wel meer.

In 2015 zijn we zonder hond geweest, en verbleven we in Kranjska Gora. Van daaruit hebben we eigenlijk alle uitstappen gedaan:
- Natuurreservaat Zelenci --> vanuit Kransjka Gora is dit een super vlakke wandeling in het dal, waarbij je uitkomt op een Prachtig meertje. Aan de baan is er een barakje waar je kan eten, best food ever, maar het ziet er niet uit :')

- Lake Jasna --> heerlijk bij warm weer, heel mooie plaats. Ideaal ook met de hond.
[ img ]

- Beklimming van Triglav vanuit Mojstrana: kort gezegd, NIET doen met de hond :Y)

- Net de grens met Italië over, Lago di fusini: héél mooi, ook gewoon lekker vlak, dus makkelijk wandelen.
[ img ]

- Daguitstap naar Bled (stadje zelf en meer vond ik zelf allemaal wat overroepen. Ja het is mooi, maar ja, het is ook wat platgelopen door toeristen), met daarbij gecombineerd de Vintgar kloof: wél een aanrader!
[ img ]

- vrsic pas, met de auto. Leuke route, veel historische stopplaatsen (Russische kerk, begraafplaatsen, loopgraven, uitzichtpunten, korte wandelingen,...). Een beetje goed gepland, kan je met de pas je volledige dag vullen.

- Verder is het centrum van Kransjka Gora best wel gezellig. Er zijn vanuit Kransjka Gora ook best wel wat wandelingen te doen, maar daarvoor koop je best een goeie wandelkaart!


Dit jaar zijn we opnieuw naar Slovenië geweest, maar dan met de hond. We hebben de andere kant van het nationaal park gekozen en zijn 5 dagen in Tolmin geweest, 5 dagen in Bohinj.

- Tolmin zelf (als stadje) is twee keer niets, hou daar rekening mee

- De tolminkloof is machtig. Ik vond'm véél graver dan de Vintgar kloof. Ook heel gevarieerd, zeker doen.
[ img ]

- Soca-rivier zelf is heel fijn om te relaxen met de hond, genoeg opties ook om erlangst te wandelen
[ img ]

[ img ]

- Vanuit Tolmin zijn we een ruime halve dag naar Kobarid geweest, waar we de 'Kobarid Historical trail' gewandeld hebben. Je hebt daar korte stukken die pittig omhoog gaan (20minuutjes ongeveer), maar algemeen is de wandeling vrij makkelijk en erg afwisselend. Waterval, loopgrachten, museum, uitzichten, brug,... Wij zijn gestart en geeindigd aan camping Lazar, waar we bij afloop ook rustig iets gegeten hebben. Ideaal.
[ img ]

- Most na Soci - Mooi meer, verschillende wandelingen te maken (bord staat in het centrum aan de kerk). Wij zijn 's avonds dan gaan eten bij "Aljaž Bevk" (auto nodig!!), waar je een PRACHTIG uitzicht hebt en ook leuke wandelingen kan doen
[ img ]

[ img ]

- Als je historisch wat interesse hebt, er is een openlucht museum vlak bij Tolmin (weer: auto nodig!): Kolvorat. Leuk om te doen, ligt pal op de grens met Italië. Ook hier kan je zeker mooie wandelingen maken met mooie uitzichten, alles met een historisch tintje :D. Wel goed bergop-bergaf hier.

- Ons huisje lag vlak bij 'Slap Beri', dus die hebben we ook gedaan. Zéér pittige wandeling (200m stijgen op 750m), maar wel heel mooi. Als je hond wat angstig aangelegd is, moet je wel opletten. Er zijn twee brugjes waar je over moet. Eén kleine makkelijke. De tweede is hoger, waggelt, is open langst de zijkanten en is glad :+.
[ img ]

We zijn dan verder gereden naar Bohinj, héééééérlijke plaats.

- Wandeling rond het meer, 14 makkelijke kilometers, met héél mooie stukken (stukken met continue zicht op het meer, aan de andere kant loop je altijd in het bos, en langst nog een andere kant heb je een heerlijk riviertje)
[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

[ img ]

- Wandeling nr uitzichtpunt Pec: Korte wandeling vanaf het meer, naar een heel tof uitzichtpunt. Wel continu stijgen.

[ img ]

- Mojstrana waterval: zéker doen, supermooie wandeling, weinig moeilijk aan. Goeie 12km op en af. Vlak aan de waterval (200m terug) zit een heel leuk eettentje. Heel basic eten (soepen, goulash,...), maar super lekker!

[ img ]

- Wandeling vanuit Bohinj Bistrica naar Slap Grmečica - 5km op, 5km terug, héél makkelijke vlakke wandeling (wij hebben 'm gedaan toen ik in de ochtend 14km rond het meer was gewandeld en niet te zwaar meer wilde gaan...) maar bij warm weer wel vrij 'onbeschermd' (veel open vlaktes). Je loopt quasi continu langst de rivier, dus de hond kan wel regelmatig eens het water in. Eén tricky stukje, waar je een stukje van een meter of 3 recht naar beneden moet (er hangt een koord als hulp). Onze hond is lekker zelfzeker, dus die konden we goed sturen (eerst zelf een metertje zakken, dan hond tot in je armen laten zakken en laten wachten, en dat opnieuw). Met een bange/onzekere hond is dat een moeilijk stukje

[ img ]

[ img ]

[ img ]


Verder kan ik Slovenië enkel aanraden met de hond. Wij hebben gewoon elke avond (en verschillende middagen) op restaurant gegeten, met de hond erbij. Wij zochten altijd een restaurant met een overdekt terras, maar we hebben ook verschillende keren binnen gezeten (en het is nu niet dat wij een kleine hond hebben). Volgende maand net wat opletten met de warmte. Op veel plaatsen heb je natuurlijk wel het geluk dat je vlak bij water zit....

Qua route, je kan alles zo snel of zo traag doen als je wil. Mijn moeder is onlangst met een reisorganisatie ook naar Slovenië geweest. Die hebben al het bovenstaande gedaan op één dag. Bled, Bohinj, Tolmin, Kobarid, Vrecs pas, Kransjka Gora,.... Wij hebben daar bijna een maand over gedaan, en daar heb ik geen seconde spijt van gehad :+. Probeer wat van de 'standaard' routes af te gaan, er is ZOVEEL moois te zien, zeker als je graag wil wandelen.

jetm
Berichten: 1279
Geregistreerd: 03-10-05
Woonplaats: Driebergen (ut)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-19 12:16

Wat een mooie foto's Florenc.
Ik herken bijna alle plekken.
Die waar je met je hond op een hele leuke bank zit niet, die gaan wij zeker ook eens opzoeken.

Centered Riding & Rechtrichten (Specialisatie: begeleiding voor ruiters met (faal)angst en bitloos rijden), Joker the Horse Simulator,
Relatie met je paard, Therapie/EMDR & coaching met paarden en embodiment coach
https://www.paardenpsyche.nl en https://www.facebook.com/Paardenpsyche - Utrechtse Heuvelrug

Jessol
Berichten: 1985
Geregistreerd: 02-11-04
Woonplaats: Gavere, België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-07-19 13:49

Wauw, wat fijn al deze reacties, zeker die van jou Florenc! Van de foto's alleen al krijg ik er al superveel zin in!

Hoe pak je dat aan? De wandelingen en een beetje van de standaard afwijken? Het is de eerste keer in 7 jaar dat ik op vakantie ga, dus het is voor mij nog allemaal wat spannend. Er zit een angst in mij dat ik ga verloren lopen. :')

Wat fijn ook van die eetplekjes, jammer genoeg is mijn hond aan de lijn een uitvaller. Niet echt fijn om mee op het terras te zitten jammer genoeg.

Let a horse whisper in your ear and breathe on your heart, you will never regret it..Shadow <3
Instagram: goldenponyshadow

Goof
Berichten: 28599
Geregistreerd: 12-05-05
Woonplaats: Thuis

Re: Slovenië met de hond

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-19 14:46

Mooie foto's hierboven, je hebt qua locaties mooie tips gekregen zo.
Ik ben in 2016 en 2018 in Slovenië geweest, ook wat rondgetrokken, verschillende locaties gezien en op verschillende campings gestaan. Ik moet zeggen dat het land in slechts enkele jaren echt bizar toeristisch is geworden en het land is eigenlijk te klein om die stroom toeristen aan te kunnen in de zomer. Voor mij een reden om niet meer te gaan.
Zo sta je nu, als je na 9 uur in de ochtend komt, echt in de file om Bled binnen te rijden. Er is nauwelijks parkeerplek en voor alles, ook om het meer in te mogen, moet je flink betalen. Ik zou Bled absoluut overslaan, het is slechts een meer met veel water.
Soca-vallei is prachtig, daar vind je ook wel rustiger plekken. Afgelopen jaar was het erg droog en stond er weinig water in de rivier waardoor die wat charme miste. Vintgar kloof heeft ook een flink parkeerprobleem, daarna moet je in een flinke rij om toegangskaarten te bemachtigen en betaal je je scheel om in de toeristenstroom aan te sluiten en een rondje te lopen. Niet mijn ding, ga gewoon wat toeren en stop op de stille plekjes, je komt dan echt nog wel pareltjes tegen. Als je een beetje van stoer autorijden houdt, doe dan zeker de Vrsic-pas, die is tof! Doe hem ook weer vroeg op de dag, ook daar is het absurd druk. Mocht je bovenop de pas willen wandelen, ga vroeg ivm parkeerplek. Het is een gekkenhuis, mensen parkeren midden op de weg en je kunt later op de dag elkaar niet meer passeren waardoor je enorm oponthoud hebt.
Wat ik tof vond was de berg Kanin op bij Bovec en rijd wat verder naar het zuiden om wat grotten te bezoeken (Postojna bijvoorbeeld, wel toeristisch trouwen!). Let op, in het zuiden heb je nauwelijks campings.
Verder is het oosten echt de moeite waard, het wordt niet voor niets 'klein Toscane' genoemd. Glooiende wijnvelden, eeuwenoude dorpjes, weinig toerisme. Er loopt een prachtige route (de zogenaamde wijnroute) via Murska Sobota naar Ptuj en naar Novo Mesto. Absoluut de moeite waard.


Jessol
Berichten: 1985
Geregistreerd: 02-11-04
Woonplaats: Gavere, België

Re: Slovenië met de hond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-07-19 14:50

Dat schrikt mij wel wat af, ik wou het liefst in september gaan, om dat wat te vermijden, maar mijn vriendin en reisgenoot kan enkel die periode, en alleen zie ik het nog niet zitten om zoiets te ondernemen. Wel jammer, ik hoop dat het geen domper wordt op de feestvreugde.

Let a horse whisper in your ear and breathe on your heart, you will never regret it..Shadow <3
Instagram: goldenponyshadow

Goof
Berichten: 28599
Geregistreerd: 12-05-05
Woonplaats: Thuis

Re: Slovenië met de hond

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-07-19 14:52

Nou ja, het is desalniettemin schitterend en als je rekening houdt met de tijden dat je iets doet heb je wellicht geluk. Probeer in dat geval door de drukte heen te kijken.
Ik persoonlijk vond het de 2e x een domper, maar voor jou is de natuur etc nieuw, dus hopelijk overstemt dat ;)
Maar een serieuze tip is dus om het oosten en zuiden van het land te pakken. Dat is echt anders.

Florenc
Berichten: 1436
Geregistreerd: 14-09-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-19 14:40

Goof schreef:
Mooie foto's hierboven, je hebt qua locaties mooie tips gekregen zo.
Ik ben in 2016 en 2018 in Slovenië geweest, ook wat rondgetrokken, verschillende locaties gezien en op verschillende campings gestaan. Ik moet zeggen dat het land in slechts enkele jaren echt bizar toeristisch is geworden en het land is eigenlijk te klein om die stroom toeristen aan te kunnen in de zomer. Voor mij een reden om niet meer te gaan.


Verder is het oosten echt de moeite waard, het wordt niet voor niets 'klein Toscane' genoemd. Glooiende wijnvelden, eeuwenoude dorpjes, weinig toerisme. Er loopt een prachtige route (de zogenaamde wijnroute) via Murska Sobota naar Ptuj en naar Novo Mesto. Absoluut de moeite waard.


Dat was voor ons ook de reden om eind mei/ begin juni te gaan. Die periode was het overal lekker rustig, met een handjevol toeristen. Ik moet toegeven, vorige keer (2015) zijn we in Juli geweest en waar wij toen waren (Kranjska Gora) viel dat ook nog wel mee. De vintgarkloof hebben we toen wel bewust gedaan op een dag met 'slecht' weer (wat miezerregen), waardoor er ook vrij weinig toeristen waren.

Mbt het oosten, ben je daar ook geweest? Nog specifieke tips? Ik ben stiekem wel wat verliefd geworden op het land :D

Jessol schreef:
Wauw, wat fijn al deze reacties, zeker die van jou Florenc! Van de foto's alleen al krijg ik er al superveel zin in!

Hoe pak je dat aan? De wandelingen en een beetje van de standaard afwijken? Het is de eerste keer in 7 jaar dat ik op vakantie ga, dus het is voor mij nog allemaal wat spannend. Er zit een angst in mij dat ik ga verloren lopen. :')

Wat fijn ook van die eetplekjes, jammer genoeg is mijn hond aan de lijn een uitvaller. Niet echt fijn om mee op het terras te zitten jammer genoeg.


Een goeie wandelkaart kopen! Je hebt een aantal heel gekende wandelingen, die je bij een eerste keer googlen altijd tegen komt. In Bohinj is dat bv Savica waterval en de Mostnica kloof. Ongetwijfeld, dat zijn mooie wandelingen. Savica bv is een heel korte wandeling, super veel toeristen. Mostnica kloof is misschien 5km, die kan je uitbereiden naar de waterval. Aan het stuk van de kloof kom je veel mensen tegen, daar voorbij al héééél wat minder.
Neem een goeie wandelkaart (met routes) en ga eens één van de wat verder gelegen wandelingen of de wat langere wandelingen doen. Je komt plots niemand meer tegen :+. Hetzelfde met stomweg de wandeling rond het meer in Bohinj. Als je via de oostkant begint, kom je de eerste 3/4km mensen tegen. Daarna nog een enkeling. Mensen zijn lui :D
De wandeling naar Slap Grmečica staat in geen enkele toeristische gids, wél op de kaart. Wandeling van 10km, 2 personen tegen gekomen. Heerlijke wandeling nochtans....

Ik moet toegeven, die van ons durft aan de lijn naar andere honden toe ook best wel uitvallen af en toe :+. Als er een andere hond op het terras zat, dan ga ik er zeker niet zitten. Verder altijd zoveel mogelijk in een hoek gaan zitten, met zo weinig mogelijk passage langst de hond. Met een beetje creativiteit is dat altijd goed gegaan. En, oefening baart kunst.... Ook hier weer, ik raad niet aan om in de restaurantjes in het midden van het centrum te gaan zitten. Zoek wat rond op google maps, tripadvisor, pak je auto en rij een stukje weg van het toerisme. Veel fijnere plaatjes.

jetm schreef:
Wat een mooie foto's Florenc.
Ik herken bijna alle plekken.
Die waar je met je hond op een hele leuke bank zit niet, die gaan wij zeker ook eens opzoeken.


https://goo.gl/maps/RZXvLgJPKip42Pt66

Of zoek op 'farm stay siroko'

Het eten was er niets speciaals (wel super goedkoop), maar gewoon al voor de locatie: machtig!

jetm
Berichten: 1279
Geregistreerd: 03-10-05
Woonplaats: Driebergen (ut)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-19 08:19

Wij gaan ook altijd eind mei/begin juni en zijn 2x in september geweest.
14 jaar geleden was het inderdaad rustiger dan nu maar in de tijd dat wij er zijn kun je nog steeds op sommige dagen bij bergwandelingen de hele dag (bijna) niemand tegenkomen in de bergen en/of bij meer afgelegen watervallen.
Maar wat we begrepen hebben van de locals is juli/augustus tegenwoordig wel heel erg toeristisch geworden. Goed voor de economie daar mij wij willen dat zelf niet uitproberen.

Maar dan nog het is een prachtig land en de minder toerisische plekken zullen ook dan nog wel rustiger zijn. Als je moet betalen om te parkeren is het waarschijnlijk toeristisch :) (Vintgar, Savica, Mostnica enz)

Centered Riding & Rechtrichten (Specialisatie: begeleiding voor ruiters met (faal)angst en bitloos rijden), Joker the Horse Simulator,
Relatie met je paard, Therapie/EMDR & coaching met paarden en embodiment coach
https://www.paardenpsyche.nl en https://www.facebook.com/Paardenpsyche - Utrechtse Heuvelrug

Jessol
Berichten: 1985
Geregistreerd: 02-11-04
Woonplaats: Gavere, België

Re: Slovenië met de hond

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-07-19 09:42

Jammer genoeg heeft mijn vriendin afgezegd, het was toch te kort dag voor haar. :\

Ik keek er wel heel erg naar uit, dus ik vind het super jammer. Ik ben nu aan het denken om in september alleen te gaan met de hond maar dat durf ik precies niet helemaal. Ik heb nog nooit zo ver gereden en het schrikt mij toch wel af om alleen met de hond in een "ver" land te zijn. Dilemma's, dilemma's.

Let a horse whisper in your ear and breathe on your heart, you will never regret it..Shadow <3
Instagram: goldenponyshadow

Goof
Berichten: 28599
Geregistreerd: 12-05-05
Woonplaats: Thuis

Re: Slovenië met de hond

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-19 09:47

Wat jammer TS
Het is ook wel echt een eind om te rijden in je uppie, zeker met een hond bij je.
Waarom ga je niet lekker met de hond naar de Ardennen? Daar ben je in een paar uur en dat is ook echt schitterend.

jetm
Berichten: 1279
Geregistreerd: 03-10-05
Woonplaats: Driebergen (ut)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-19 10:41

Of, wat wij dit jaar gedaan hebben, in 2 dagen rijden met de auto. Dat is veel relaxter.
Het is echt wel een mooi land en in september is het veel rustiger. In mei is het wel iets meer fris/groen.

Centered Riding & Rechtrichten (Specialisatie: begeleiding voor ruiters met (faal)angst en bitloos rijden), Joker the Horse Simulator,
Relatie met je paard, Therapie/EMDR & coaching met paarden en embodiment coach
https://www.paardenpsyche.nl en https://www.facebook.com/Paardenpsyche - Utrechtse Heuvelrug

Serendipity1
Berichten: 6044
Geregistreerd: 13-02-04

Re: Slovenië met de hond

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-07-19 10:56


En wie rijdt daar op zijn paard door de prairie?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 70 bezoekers