Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
tiwi1969 schreef:Ik heb alleen de berichten van TS gelezen dus misschien is het al geopperd.
Heb je al geprobeerd om vooral de vettere varianten vers te voeren?
Zelf voer ik vooral Kivo en merk verschil in de diersoorten. Vooral de soorten waar vette vis als zalm/makreel/paling in zit zetten snel aan.
Wat ook zou kunnen is wat extra olie toevoegen aan het vlees.
Effectri vind ik een goede olie speciaal voor honden.
Citaat:1 kilo VersVleesvoeding(of 1 kilo rundergehakt,de goedkoopste)
250 ml warm water
1 vel gelatine
100 gr Havermout of ander cerial,het liefste Nutrix rijstebloem van Nutricia (moet voorbewerkte Havermout zijn,zoals b.v Bambix of Brinta)
1 rauw ei
2 eetlepels stroop.
De gelatine oplossen in warm water.
Voeg de Havermout,het ei en de stroop toe,en klop met vork door elkaar.
Mix dit samen met het vlees en rol er ping-pong maat ballen van.
Verdeel in aparte porties en vries.
~~~~~~~
De Orgineel Satin Balls:
Ingredients:
10 pounds hamburger meat [the cheapest kind]
1 lg. box of Total cereal [or comparable natural brand]
1 lg. box oatmeal
1 jar of wheat germ
1 1/4 cup veg oil
1 1/4 cup of unsulfured molasses
10 raw eggs
10 envelopes of unflavored gelatin
pinch of salt
Mix all ingredients together, much like you would a meatloaf.
Divide into 10 quart freezer bags and freeze.
Thaw as needed.
http://www.holisticdog.org/Nutrition/Sa ... balls.html