Zelf kip slachten

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

tamary
Berichten: 29163
Geregistreerd: 19-06-02
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-19 23:11

Wildgirl schreef:
Je neemt een kip, een hakblok en een handbijl of scherp koksmes. Kip met de kop op het blok en pats.
Is niet lastig, wellicht alleen een emotionele drempel.
Kip ad poten ophangen, leeg laten bloeden en nog plukken zolang ze warm is, daarna in stukken hakken, ingewanden verwijderen, schoonspoelen en in de pan.

Goed mikken en hard genoeg raken is niet zo simpel, zeker als je het niet jong leert. Andere optie is slachttrechter en mes of zware, goed scherpe schaar, rap kop er af is inderdaad doel en daarvoor is kip die stil ligt/hangt en beide handen vrij wel handig.

Kijk rond op mp, er zijn er die gratis brengen van overtollige hanen en legkippen aanbieden. Zij slachten die vervolgens voor eigen vriezer. Vraag bij zo iemand eens of je langs mag komen.

Of andere nette instructie over hoe te slachten:
https://www.youtube.com/watch?v=5_S3P0eU0lE
en wat daarna te doen :
https://www.youtube.com/watch?v=ExGRrwlhldA

Marcella schreef:
In plaats van plukken kan je ook voor villen gaan, maar dan heb je het lekkere velletje niet meer voor in de oven grillen. Je krijg dan meer kipfilet.

Mijn vader heeft vlijm scherpe slagers messen. Die heeft vroeger ook nog geslacht voor er een keuze gemaakt moest worden.

Oude soepkip/haan is beter in soep/stoofschotel ipv gebraden kip.

[o]
Bayo - 01-01-1996 - 15-04-2017 ;(
“Technological progress has merely provided us with more efficient means for going backwards.” – Aldous Huxley –

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: YandexBot en 70 bezoekers