Ezels

Moderators: MirandaT, Duhelo, Essie73, Muiz, Ods

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

GamblersCup
Berichten: 13031
Geregistreerd: 11-07-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-07-19 11:07

Hier al jaren twee ezeltjes met de paarden samen. Als er gewoon netjes ontwormd wordt is er geen risico wat betreft de longwormen.
Hier gingen de ezels gewoon mee de wei op, met rustig opbouwen (wat je met je paard natuurlijk ook moet doen!) en strookbegrazing. Allemaal geen probleem.
Belangrijk ding: een ezeltje moet altijd droog kunnen staan. Hier altijd een inloopstal, dus ze kunnen naar binnen als ze dat nodig vinden. Als je dat niet hebt, is een afdak op het weiland noodzakelijk. Of een regendekentje, maar die geef ik hier 3 minuten overlevingstijd :D
De vacht van ezeltjes werkt niet zoals die van een paard, de huid wordt niet droog gehouden. Vandaar. Maar al hebben mijn ezels altijd de mogelijkheid naar binnen te gaan, ze staan meestal gewoon buiten in de regen :') Maar goed, ze kunnen in ieder geval droog staan als ze het zelf nodig vinden.

Maar wel een dingetje om over na te denken: 1 ezel bij paarden of 1 paard bij ezels is meestal geen goed idee, een dier heeft z'n eigen soort nodig. En ezels en paarden zijn ├ęcht heel anders. Soms gaat het goed, maar vaak niet. Ze accepteren het, maar echt een leuk leven heeft de eenling dan niet. En dat merk je pas als de eenling er een maatje van eigen diersoort bijkrijgt.

SuperGirl, je wordt niet vergeten! Y;(


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Clien_, Alwiene, dees_daan, DreamUp, Faith444, flodske, Geralda1994, lianne304, Lisa_western, lynnXtubbie, Mars102, marte_kandia, MonAmieC, Neon, Poety, Veriye en 67 bezoekers