Bokt.nl • Snorkelen in Griekenland
Pagina 1 van de 1

Snorkelen in Griekenland

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-11-22 13:03
door Chubby
Volgende zomer wil ik met mijn kinderen een mooie reis maken. Ik wil ze laten kennismaken met de onderwaterwereld en dus een paar keer gaan snorkelen. Liefst met een bootje de zee op en daar het water in om tussen de vissen te zwemmen.

Zakynthos schijnt een mooie bestemming te zijn, maar ik vind er niet dé accommodatie. Een ander Grieks eiland mag ook, misschien heeft een bokker tips?

Ik wil graag logies of logies en ontbijt. Op loopafstand van het strand en restaurantjes. Een fijn zwembad bij een charmante accommodatie. Iets cultureels te zien/doen op het eiland is een pre. Niet té touristisch en niet middenin een druk uitgaansgebied. Budget voor de reis voor 5 personen is €5000 excl uit eten en excursies. Vertrekdatum tussen 22 en 26 juli, minstens 11 dgn.

Iemand zin om mee te kijken of leuke tips?

Re: Snorkelen in Griekenland

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-11-22 13:19
door Albertina71
Stel je vraag eens in het Griekenland topic [BEU] Griekenland :D ;)

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-11-22 13:53
door Elanor
Na jaren Griekse eilanden ben ik echt verliefd geworden op de Peleponnesos. Is de omgeving van Stoupa iets voor je? Goede uitvalsbasis voor culturele trips (Olympia, Epidauros) en ik vond er genoeg mooie snorkelplekken langs de baai. Ook even fietsen-wandelen naar het naastgelegen Agios Nikolaos via de schitterende fiets/wandelroute pal langs de kust, daar was het ook prachtig snorkelen! :j

Re: Snorkelen in Griekenland

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-11-22 14:13
door SolarHertog
Ik heb op veel Griekse eilanden gesnorkeld.

De mooiste plekken vond ik toch echt wel: Zakhyntos (bootje nemen vanaf zuid-west kant eiland naar de grotten, liefst privé schipper.)
Kreta zuidkant eiland bij Plakias. Daar kun je vanaf strand gaan snorkelen.

let er wel op dat je echt veel scholen vissen ziet maar in de zomer in Griekenland niet zo heel veel bont gekleurde vissen. De zee is daar te warm voor in de zomer.

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-11-22 14:44
door dimmelim
https://www.blueapts.gr/ vonden we een superplek op Kreta, snorkelen direct vanaf je apartement.

https://www.tripadvisor.com/Hotel_Revie ... Crete.html

Re: Snorkelen in Griekenland

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-11-22 16:26
door Noukie123
Inderdaad Zakynthos en dan met een bootje naar Marathonisi turtle island om daar in de buurt te gaan snorkelen en een tussenstop aan de grotten om daar ook te gaan snorkelen, aanrader!

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-11-22 16:50
door hoefnageltje
Kunnen je kinderen al snorkelen?
Anders nu beginnen met snorkelles, dan kunnen ze t.z.t. veel meer (en veiliger) van de vakantie genieten.

Re: Snorkelen in Griekenland

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-11-22 16:58
door Chubby
Net nadat ik dit topic opende kwam ik een paradijsje tegen bij Eliza. Jullie bevestiging over Zakynthos was voor mij extra overtuigend om voor deze accommodatie te kiezen (Eliza had nog een aantal pareltjes op andere eilanden). Inmiddels geboekt bij Ilyessa Cottages, met autootje om het eiland te bezoeken.

De jongens zijn aangemeld voor snorkelles inderdaad. En ik wil zelf ook nog een duikschool zoeken voor wat snorkellessen.

Nog 255 dagen wachten :+ {:}

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-11-22 16:59
door Chubby
SolarHertog schreef:
let er wel op dat je echt veel scholen vissen ziet maar in de zomer in Griekenland niet zo heel veel bont gekleurde vissen. De zee is daar te warm voor in de zomer.


Dat is goed om te weten, thanks!

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-11-22 17:02
door Chubby
Elanor schreef:
Na jaren Griekse eilanden ben ik echt verliefd geworden op de Peleponnesos. Is de omgeving van Stoupa iets voor je? Goede uitvalsbasis voor culturele trips (Olympia, Epidauros)


Deze klonk ook heel goed, net als het genoemde Kreta. Ik vrees dat we vaker naar Griekenland moeten!