Vakantiehuis Zweden!

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Dani

 
 
Anoniem

Vakantiehuis Zweden!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 16:57

Hoi iedereen,

mijn ouders hebben een erg mooi vakantiehuis in Zweden, en ik dacht: Laat ik het hele verhaal eens met jullie delen! :)

Zo'n 7 jaar geleden toen ik uit school kwam, vroegen mijn ouders of ik even bij ze kwam zitten, omdat ze iets moesten vertellen. (Ik was toen nog maar 7). Ik had mijn ouders wel eens horen praten over dat ze een vakantiehuisje in een ander land wilden, maar dit was er nooit echt van gekomen. Ik kreeg wat limonade en een koekje, en toen kwam het grote nieuws: Mijn vader en moeder gingen een weekje naar Zweden om daar een huisje te bekijken! Ik moest dus een weekje bij een vriendinnetje logeren, omdat ik anders alleen thuis was.

Twee weken later was het zover: Mijn ouders gingen op weg, en ik werd afgeleverd bij dat vriendinnetje. Mijn ouders belden elke dag dat het erg leuk was, en dat het nog maar een paar nachtjes slapen was voordat ik ze weer zou zien. Ondertussen waren zij dus in Zweden, en tot hun grote schrik was het geen huisje, maar een huis! Het was veel groter dan dat het op de foto leek. Mijn ouders zijn er een paar keer met open mond omheen gelopen, want zoveel huis voor zo weinig geld (55.000 euro) was wel erg bijzonder! Mijn vader was opslag verliefd, en mijn moeder sloot zich daarbij aan.

Het huis heet Södra Halla, en is ergens in 1700 gebouwd. De muren zijn bijna een meter dik, en het heeft 13 kamers. De voorgevel is zo'n 27 meter lang. Er zit 500 vierkante meter grond bij. We zijn er ongelofelijk trots op, en zoals het er nu naar uit ziet wordt het een echt familie erfstuk.

[ img ]
http://tinypic.com/r/yi0jr/6

Zolder:
ttp://tinypic.com/r/2qi2vsp/6
http://tinypic.com/r/u633m/6


Na er een paar keer omheen gelopen te hebben, gingen ze maar eens naar binnen. De makelaar was erg slim: die begon bij het slechtste gedeelte, en liet als laatst het beste zien. Het was werkelijk verschrikkelijk maar mijn ouders hebben zich (gelukkig) niet laten afschrikken.

Na een week was het zo ver: Mijn ouders kwamen terug! Helemaal gelukkig was ik, en ze hadden groot nieuws: Ze hadden een bod op het huis gedaan! Na een week belde de makelaar en zei dat er een tegenbod was geplaatst. Mijn ouders boden er toch weer overheen, en dit ging een tijdje zo door. Na een paar weken hebben mijn ouders besloten: We bieden nog één keer, en als er dan overheen wordt geboden is het jammer, maar meer geld hebben we niet. Na een week nog steeds niets gehoord, maar toen kreeg mijn vader een mailtje van de makelaar: "Congratulations! You can buy this property!" Een groot feest werd gevierd, maar toen? Wat moet je met een enorm huis wat tot de nok gerenoveerd moet worden?

Renoveren dus. De eerstvolgende vakantie (herfstvakantie) zijn we ernaar toe gegaan. We arriveerden midden in de nacht, maar er was helemaal niets. Om 3 uur 's nachts de luchtbedjes oppompen, 10 dekens (het was -4), en eerst maar eens een lekker dutje. De volgende dag zijn we meteen aan de slag gegaan.

Zo begon het:

[ img ]
http://tinypic.com/r/awq7nm/6

We hebben ons helemaal dood gelachen om hoe mijn ouders er soms uitzagen na zo'n dag :') Onder de spetters kalkverf en zaagsel. Uiteindelijk had mijn moeder de perfecte bescherming voor haar haar gevonden:

:')
[ img ]


Zo streken de jaren voorbij, volgens mij hebben we nog nooit echt vakantie gehouden :') Ik vond het daar geweldig, altijd in het bos spelen, ik heb daar zelfs voor het eerst op een paard gezeten! Een Ijslander! :j Helaas geen foto's van, maar wel van toen we een paar jaar later 2 pony's hebben gehuurd! Een van de twee had een veulen, en die was ook mee!


[ img ]
[ img ]

Dat was natuurlijk een droom die uitkwam, pony's in je tuin. Ik heb werkelijk de tijd van m'n leven gehad toen! Elke dag lekker rijden, en een veulen dat hard meerent.

Het renoveren ging natuurlijk ook gewoon verder. De ramen moesten ook vervangen, dat heeft m'n vader allemaal zelf gedaan. We zitten nu ongeveer op de helft, het zijn in totaal 24 ramen.

Vader aan het werk: http://tinypic.com/r/1038ope/6

En het eindresultaat:

[ img ]


Ook leuk, denk je even een wandelingetje te gaan maken, staat er opeens een koe met z'n voorpoten op je veranda. :Y) Dat is toch even schrikken. Ze waren ontsnapt uit de boerderij en stonden in onze tuin. Met behulp van gasten hebben we ze weer weg gekregen :')

[ img ]

De keuken was het ergst, die was compleet verrot en we hebben 5 jaar lang op een elektrisch camping kookplaatje moeten koken. Maar die keuken, die is er uiteindelijk gekomen. En hoe!

Het begon met de vloer, die was compleet verrot en moest vervangen. Vloer eruit, het zat er werkelijk niet uit! Bijna komisch gewoon :')

[ img ]
http://tinypic.com/r/nmxgyd/6Een nieuwe vloer moest er ook weer in! Op naar de bouwmarkt dus! Ik heb denk ik nooit een vollere bus gezien dan die van ons nadat we hout zijn gaan halen.
http://tinypic.com/r/sxdt1i/6

Die nieuwe vloer kwam er:

http://tinypic.com/r/opbrki/6
[ img ]

Al stukken beter: http://tinypic.com/r/124yhc5/6


De basis was er dus al. Aangezien mijn vader erg van koken houd, en hij nu een groot genoeg huis had om zijn droomfornuis in te zetten: We kregen een Aga! Dat was het eerste wat in de keuken kwam te staan. Zo'n aga is gemaakt van gietijzer, en de onderdelen zijn werkelijk niet te tillen. Er moest een speciale monteur komen die hem in elkaar zou zetten, en die kwam. http://tinypic.com/r/1zp0f45/6

En toen brak de tijd voor het boodschappen doen aan! Een keuken moet natuurlijk nog heel veel dingen zoals koelkasten, ovens, lades, noem maar op! We zijn in Ikea wat vreemd aangekeken, maar hebben erg kunnen lachen!

[ img ]
Kamer vol spullen: http://tinypic.com/r/1rul8h/6

De keuken was een enorm werk, maar het resultaat mag er zijn! Het is waarschijnlijk de mooiste kamer van het hele huis.

Erg mooie foto, is helaas te groot en moet in link: http://tinypic.com/r/fto8ax/6

http://tinypic.com/r/142brb8/
http://tinypic.com/r/vgdas/6

Wat natuurlijk een beetje vreemd was, was dat we het huis al 7 jaar hadden, en nog helemaal nooit naar de prachtige hoofdstad van Zweden waren geweest: Stockholm! Ik ben altijd in de vakantie jarig, dus dit jaar was mijn cadeau: Een paar dagen Stockholm! M'n broer en zus gingen ook mee, en we hebben werkelijk de tijd van ons leven gehad. Het was zo mooi! We troffen het werkelijk perfect: Het waren net cultuurdagen dus er was ongelofelijk veel te doen.

Het verschil mag er zijn:

1. http://tinypic.com/r/2hcj5o4/6
2. http://tinypic.com/r/2e3z5hy/6


Het is dus een enorm werk om zo'n huis te kopen, en het vervolgens helemaal te renoveren (we doen bijna alles zelf), maar het is het helemaal waard! Zeker als je dit soort natuur om je heen hebt:

[ img ]
http://tinypic.com/r/24fblnm/6

Nog wat losse foto's:

[ img ]

[ img ]

[ img ]


Dit is dus door de jaren heen ons project geworden, en nog leuker is: Het wordt een soort van Bed and Breakfast! We zijn bezig twee appartementen te maken die in de vakanties kunnen worden verhuurd. Ze zijn nog niet af (alleen de badkamers nog), maar als ze af zijn zie ik ooit misschien wel een paar bokkers verschijnen! Tegen de tijd dat ze verhuurd worden zal er wel een site zijn, dus houd een oogje in het zeil! :)

Ik hoop dat jullie er wat van vinden, ik zal elke vakantie een update plaatsen!

Lieve groetjes
[naam] :)


LibertyHorse
Berichten: 1302
Geregistreerd: 26-09-11

Re: Vakantiehuis Zweden!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 17:02

wauw, wat mooi! :oo

“We're all human, aren't we? Every human life is worth the same, and worth saving.”

setteke
Berichten: 3506
Geregistreerd: 05-11-09
Woonplaats: Onder zeeniveau

Re: Vakantiehuis Zweden!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 17:05

Ontzettend gaaf zeg! Echt een droomhuis...

DieL_Zor
Berichten: 2850
Geregistreerd: 04-04-08
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 17:16

<3 wauw

A snowflake is one of nature's most fragile things but look what they can do when they stick together

Anoniem

Re: Vakantiehuis Zweden!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 18:01

Dankjulliewel! :)

_Zeppelin
Berichten: 755
Geregistreerd: 12-07-09

Re: Vakantiehuis Zweden!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 18:06

ooooooooh wat ontzéttend gaaf!
Dus jullie gaan dan straks kamers verhuren in zweden?
En gaan jij/je ouders dan alleen in de vakantie daar naar toe of gaan jullie daar wonen?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 18:12

Judith94 schreef:
ooooooooh wat ontzéttend gaaf!
Dus jullie gaan dan straks kamers verhuren in zweden?
En gaan jij/je ouders dan alleen in de vakantie daar naar toe of gaan jullie daar wonen?


We gaan die appartementen verhuren ja.

We zijn er meestal alle vakanties, de hele zomervakantie, de hele meivakantie en de hele herfstvakantie. In de winter hebben we het een keertje geprobeerd maar dat is toch nog net iets te koud. We kunnen het huis nog niet goed genoeg verwarmen.

Mijn vader is er trouwens wel wat vaker, die is er in de herfst ook nog 3 weken en in hij is er de hele maand Juni. Voorlopig gaan we er nog niet wonen, maar die kans is er altijd! :)

Set_Elkol
Berichten: 14491
Geregistreerd: 06-06-06

Re: Vakantiehuis Zweden!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 18:20

ik reageer even, want wat gaaf zeg! en als de appartementen klaar zijn dan heb ik zeker interesse voor een vakantie, haha! Die witte kachel is ook mooi zeg.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 18:25

set_elkol schreef:
ik reageer even, want wat gaaf zeg! en als de appartementen klaar zijn dan heb ik zeker interesse voor een vakantie, haha! Die witte kachel is ook mooi zeg.


Je bent welkom! :) We denken erover al het huis klaar is om stallen te gaan maken, aangezien overal in de buurt grote weides zijn. Waarschijnlijk kopen we dan een groot stuk land (kost daar gelukkig helemaal niets), en kan je ook nog je paard meenemen! Maar dit is nog lang niet het geval, dat komt op z'n minst pas over 5 jaar. Maar in iedergeval, volgend jaar hebben we één appartement af (we zijn nu met de badkamer bezig), en dan ben je welkom! :)

Van die witte kachel hebben we er trouwens nog een, maar dan in het blauw en net iets anders.

roxiie
Berichten: 7655
Geregistreerd: 22-09-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 18:31

Mooooii!! :+:

Winnaars hebben een doel, verliezers slechts een excuus..

linda_arnold
Berichten: 3173
Geregistreerd: 29-05-05
Woonplaats: Ootmarsum

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 18:37

Het ziet er geweldig uit!!!

En wat een doorzettingsvermogen om een dergelijk project op te pakken en er beetje bij beetje een fantastisch (t)huis van te maken!

Sani
Berichten: 27273
Geregistreerd: 20-01-03
Woonplaats: Hengelo

Re: Vakantiehuis Zweden!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 18:41

Zweden. <3
Wat ontzettend mooi zeg!
Waar in Zweden ongeveer ligt het? :)

Imre
Berichten: 13745
Geregistreerd: 31-05-03
Woonplaats: Eelde

Re: Vakantiehuis Zweden!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 18:45

Gaaf! :D Wat een prachtig huis! Maar wat een werk! := Mijn vriend en ik gaan regelmatig naar Zweden op vakantie. Heerlijk land! :j

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 18:57

Sani schreef:
Zweden. <3
Wat ontzettend mooi zeg!
Waar in Zweden ongeveer ligt het? :)


Ongeveer 70 kilometer ten Noorden van Karlstad. Karlstad ligt precies boven aan het Värnern, dat is dat enorme meer wat je altijd op de kaart ziet. Het huis ligt in het dorpje "Älvsbacka", wat dichtbij het iets grotere dorp "Molkom" ligt.

Sani
Berichten: 27273
Geregistreerd: 20-01-03
Woonplaats: Hengelo

Re: Vakantiehuis Zweden!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 19:00

Dat is een stuk noordelijker dan waar ik ben geweest enkele jaren geleden. Ik ben in Kalmar geweest. :)
Houd ons op de hoogte over die appartementen. I would love to go back. <3

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 19:07

Sani schreef:
Dat is een stuk noordelijker dan waar ik ben geweest enkele jaren geleden. Ik ben in Kalmar geweest. :)
Houd ons op de hoogte over die appartementen. I would love to go back. <3


Zal ik doen! :) Je bent zeker welkom! Het is gewoon een geweldige plaats en je komt er helemaal tot rust. Het hele dorp kent elkaar, en dat geeft echt zo'n effect dat je altijd vrienden en familie om je heen hebt. 's Ochtends tikken er roodborstjes tegen je raam en hoor je in de verte het geluid van de beek. In de herfst staat de tuin trouwens vol met hertjes, dit jaar telde ik een kudde van 36 stuks. Ook hebben andere dorplieden 3 paarden, en die zie je dan in hun wei met uitzicht op het meer heel hard rennen, in het licht van de ondergaande gouden zon. Kortom, helemaal geweldig. Mijn droomplek :)

SjakieXX
Berichten: 672
Geregistreerd: 30-05-09

Re: Vakantiehuis Zweden!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 19:16

Wow, echt mooi!! Zweden is een erg mooi land, ben er nog nooit geweest maar het staat op mijn lijstje! Wauw, jullie 'wonen' daar echt mooi!! <3

Set_Elkol
Berichten: 14491
Geregistreerd: 06-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 19:16

wauw! wij gingen altijd elke winter naar Denemarken en ik heb daar ook al zulke goede herinneringen aan! Komende zomer gaan we naar Rusland, maar nu ik hier heb gereageerd zal ik zeker in de gaten houden.

LotusT
Berichten: 575
Geregistreerd: 24-06-03
Woonplaats: In een dorpje met stadsrechten.

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 19:19

Zo hee wat een gaaf huis en omgeving! Ik hou het zeker in de gaten wanneer jullie de appartementen gaan verhuren :j

Lotus je blijft mijn topper!

2013 toch weer terug in de dressuurring?


wie kijkt in het verleden staat met de rug naar de toekomst...

Anoniem

Re: Vakantiehuis Zweden!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 19:23

Wat een leuke reacties allemaal! :) Jullie zijn allemaal welkom! Hoe meer mensen, hoe leuker! :)

Leverage
Berichten: 3648
Geregistreerd: 30-04-10
Woonplaats: Schinnen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 19:24

Jeetje wat mooi! :D Mijn ouders willen nog een keer ontzettend graag naar Zweden, maar echt mooie vakantie huizen zijn er niet te vinden, niet zoals we ze in Denemarken elke keer hebben gehad.

Als jullie weer appartementen ga verhuren ga ik het zeker aan m'n ouders laten zien!

Anoniem

Re: Vakantiehuis Zweden!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 20:54

nogmaals heel erg bedankt voor alle leuke reacties! :D

Kallandso
Berichten: 1233
Geregistreerd: 01-02-09
Woonplaats: Achter de duinen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 21:01

Ahhh wat leuk!

Onwijs leuk om het hele verhaal te lezen zeg :)

Jullie kachel is trouwens ook echt een plaatje! Als ik de Hus och Hem of de Drömhem lees kan ik ook altijd helemaal verliefd worden op dat soort kachels. Dus ik ben stiekem ook wel heeeel erg nieuwsgierig naar jullie andere kachel :o

Weet je de geschiedenis van het huis ook, want daar ben ik stiekem ook wel nieuwsgierig naar. Als wat voor iets is het gebouwd enzo?

landvrouw
Berichten: 1777
Geregistreerd: 03-02-09
Woonplaats: Daar waar mijn kat is

Re: Vakantiehuis Zweden!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 21:09

1 woord: WAUW!!
Zweden is echt geweldig, en dan met zo'n huis daar kan het helemaal niet meer stuk!

Be so happy that when others look at you they become happy too!

Nachtlampje
Berichten: 4497
Geregistreerd: 22-09-10
Woonplaats: Nijmegen omgeving

Re: Vakantiehuis Zweden!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-12 21:14

Gaaf zeg!
*stipt stiekem dit topic aan om over een paar jaar eens te gaan kijken als er mooie appartementjes te huur zijn*


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: miezelke, PetalBot en 7 bezoekers