Wat is dat toch met Afrika?

Moderators: Muiz, NadjaNadja, Dani, Firelight, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
droversrun
Berichten: 974
Geregistreerd: 23-02-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-18 13:31

Paar jaar terug naar Kenia geweest en afgelopen jaar naar Uganda.
Ik vond eerlijk gezegd Kenia echt in het niets vallen naast Uganda, man wat een prachtig land <3! Ik zou echt volgend jaar alsnog gaan hoor Kelan. Heb je al een idee wat je wilt gaan doen? Wij hebben in 2,5 week bijna zo goed als het hele land gezien, alleen in het uiterste noorden zijn we niet geweest. Ik vond het mooie aan Uganda dat het zo divers is, je gaat echt van regenwoud naar droge savanne en dat allemaal in een land. Mensen zijn ook super vriendelijk en heb me geen moment onveilig gevoeld :) .

Zuid Afrika wil ik ook graag nog een keer naar toe, maar dat gaat hem denk ik voorlopig niet worden.


droversrun
Berichten: 974
Geregistreerd: 23-02-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-18 13:54

Wij hebben de reis laten boeken door Pelikaan reizen en zijn het land doorgereisd met een eigen gids. Ik zal dan ook maar gelijk eerlijk zeggen dat onze reis echt wel heel duur was, maar dat komt naast de eigen gids ook door het feit dat we in hele dure lodges zaten en we inderdaad ook de gorilla's hebben gezien.
Je kan overigens echt prima als stel ofzo zelf een Jeep huren en zonder gids op pad gaan, zolang je niet de ghetto op zoekt is het echt heel veilig. Ik zou je adviseren om niet op de kosten van een goede auto te besparen want de wegen in Uganda zijn over het algemeen echt vreselijk... :r

Wij hebben dus inderdaad ook de Gorilla's gezien (ik zal zo even een filmpjes posten van deze bizar gave ervaring). Wij hebben dat gedaan in de buurt van het drielandenpunt in het zuiden van Uganda. Je kan het ook iets noordelijker doen, maar dan is de kans dat je 8 uur moet klimmen door het begroeide bos aanwezig en heb je nog steeds geen zekerheid dat je een Gorilla ziet. Waar wij het hebben gedaan is het gebied veel minder groot waar de apen zich bevinden, dus de kans ook groter dat je ze tegenkomt.
Ik snap Kelan als je de gorilla's over gaat slaan, het is inderdaad echt bizar duur. Ik geloof dat wij rond de 550 euro per persoon hiervoor kwijt zijn geweest. 8)7

Ik zou overigens niet het zuidelijke puntje overslaan, wij vonden dat namelijk echt het mooiste stuk van Uganda.


droversrun
Berichten: 974
Geregistreerd: 23-02-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-18 14:05Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 14 bezoekers