[FOTO] Picture of the Week deel XII

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

 
 

Lotusje555
Berichten: 241
Geregistreerd: 20-02-13
Woonplaats: Den Haag

[FOTO] Picture of the Week deel XII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-01-24 16:55

Dit jaar neem ik het stokje over van Agossie om een topic aan te maken voor PoTW, en de lijst bij te houden. Als er Bokkers zijn die het graag met mij samen willen doen dan hoor ik het graag :D

In 2013 is het begonnen: Picture of the Week! Deel I
Daarna volgden:
2014: Picture of the Week 2014! Deel II
2015: Picture of the Week! Deel III - 2015
2016: Picture of the Week deel IV - 2016
2017: Picture of the Week deel V - 2017
2018: Picture of the Week deel VI - 2018
2019: Picture of the Week deel VII – 2019
2020: Picture of the Week deel VIII – 2020
2021: Picture of the Week deel IX – 2021
2022: Picture of the Week deel X – 2022
2023: Picture of the Week deel X – 2023

In 2013 zijn we begonnen met een heel klein groepje. In 2014 is het uitgegroeid tot lange tijd bijna 60 foto’s per week, waarvan er 36 heel 2014 hebben meegedaan. In 2015 begonnen we met bijna 100 enthousiaste bokkers en zijn we geëindigd met 55, waarvan 25 ononderbroken en in 2016 zijn we geëindigd met 40 enthousiaste fotografen. In 2017 begonnen we met 60, hebben we heel lang rond de 35 gezeten en eindigden we met 24 deelnemers, in 2018 zijn we begonnen met 56 en uiteindelijk zijn er 23 overgebleven. In 2019 startten we met 35 deelnemers en eindigden we met 18 en in 2020 begonnen we met 30 en zijn er uiteindelijk 20 waarmee we ‘eindigden’, waarvan er 18 elke week een foto hebben geplaatst. Het worden er steeds minder, helaas, maar laten we het topic wel in leven houden.
Ik heb niet meer bijgehouden wie er in 2022 alles hebben geplaatst, ik kan dat wel gaan uitzoeken, maar dat is nogal een uitzoekwerk, dat zal ik later misschien wel even kunnen doen, als jullie dat leuk vinden.

Het leuke van dit topic is dat iedereen die mee wil doen, mee mag doen, maar let er wel op dat dit een topic is voor volhouders en niet om sporadisch een fotootje in te zenden, daar zijn andere topics voor.

De bedoeling van het topic:
Ik ben in 2013 het topic gestart om mijzelf te stimuleren om te fotograferen en dat is toen aardig gelukt al heb ik de afgelopen jaren helaas veel te weinig gefotografeerd. Het is dus echt een stimulans om mee te doen en een uitdaging om het een heel jaar vol te houden.
De bedoeling is dat je elke week jouw favoriete foto van die week inzendt. Dit mag van alles zijn, we werken hier niet met thema’s.

Je hoeft echt geen topfotograaf te zijn om mee te doen, maar als je mee wil doen, gá er dan echt voor en houd rekening met (opbouwende) kritiek van andere fotografen. Ik heb werkelijk gezien dat fotografen flink vooruitgaan en de tips en lessen echt ter harte nemen. Heel goed. Dáár doen we het voor!

Inzenden
De inzending moet vóór zondag 22:00 uur geplaatst zijn. Dit is hetzelfde als in 2018, 2019 en 2020. Zet duidelijk “Foto van week X” boven of onder de foto en plaats de foto zichtbaar in het topic, zodat het duidelijk is en we zo min mogelijk foto’s missen voor de lijst. Een enkele keer wil het wel eens voor komen dat het niet lukt om te plaatsen en dat een link wel werkt. Laat dan wel duidelijk merken dat het jouw inzending is en dat het helaas in link is. Vaak zijn er dan collega-PotW’ers die het voor je in een afbeelding willen zetten.

We proberen de lijst dus op zondag 22:00 uur te plaatsen. Het kan wel eens voorkomen dat we te laat zijn, Het belangrijkst is dat de foto’s voor 22:00 op zondag geplaatst zijn.

Het kan zijn dat je een keer helemaal geen tijd hebt gehad om foto’s te maken. Plaats dan een foto “uit de oude doos” en vermeld dit ook, maar probeer dit zoveel mogelijk te vermijden anders sla je die plank wel een beetje mis…

Beoordelen
Het is niet verplicht om de foto’s van de andere fotografen te beoordelen, maar het is wel ontzettend leuk en leerzaam om goede feedback te geven en te krijgen. En nog belangrijker, het wordt enorm gewaardeerd. Schroom dus niet om foto’s te bekritiseren en echt goed te kijken. Leer ervan! :j Als je de lijst met inzendingen te lang vindt, doe dan alleen de foto’s waar je echt iets zinnigs over te zeggen hebt en geef aan dat je de foto’s waar je niets aan toe te voegen hebt, niet op de lijst zult zetten. “Als je niet op de lijst staat, vind ik je foto gewoon goed en heb ik niets toe te voegen!”

Spelregels
Dit jaar willen we dezelfde spelregels aanhouden als vorig jaar zodat het allemaal weer soepel kan lopen.
  • Als je een week niet kan, of je bent later, stuur mij dan even een pb’tje, dan kunnen wij het in de lijst thuis noteren. Liever niet in het topic zetten, want daar lezen we gemakkelijk overheen.
  • Als je 3 keer achter elkaar zonder dat te melden géén foto plaatst, wordt het voor ons erg moeilijk bijhouden en zul je helaas niet meer op de lijst komen die elke week wordt geplaatst. Wij nemen dit topic heel serieus en als je af en toe maar eens wat plaatst, is dat natuurlijk niet leuk voor iedereen die wel serieus meedoet en fanatiek elke week een foto plaatst.
  • Als je binnen 10 weken 5 keer zonder te melden geen foto plaatst, loop je hetzelfde risico als hierboven.
  • Instromen kan altijd, maar het is leuker om niet op het laatste moment nog even snel mee te doen. Dan is het beter om het topic te blijven volgen en het volgende jaar het hele jaar mee te doen.
  • De inzending vóór zondag 22:00 uur plaatsen, zodat wij de lijst op tijd kunnen maken. Dit geldt ook voor JewEmm en mijzelf. Mocht je weten dat je dit niet redt, meld het even bij JewEmm en/of mijzelf via pb. Als wij het niet op tijd door krijgen, ben je helaas te laat voor de lijst, ook al is dit maar 5 minuten na het plaatsen (al wil ik nog wel wat door de vingers zien als het binnen een uur na het plaatsen is).
  • Als je het even een periode te druk hebt en je wil een pauze in lassen, dan kun je dat ook laten weten. Je bent altijd welkom om terug te komen.
  • In geval van vakantie, kun je met iemand anders in het topic afspreken dat hij/zij voor jou foto’s plaatst en/of meld even dat je op vakantie bent, dan maken wij er een notitie van en kun je na je vakantie de foto’s inhalen. Doe je dit niet, dan loop je weer het risico dat je niet meer bij de serieuze PotW’ers op de lijst wordt gezet. Wij zullen discreet zijn en niet in het topic aangeven dat je op vakantie bent, of om welke andere reden dan ook even niet meedoet.
  • Ook wil ik even laten weten dat we echt bij houden wie regelmatig foto's plaatst. Als je om wat voor reden dat niet doet, mis je het hele doel van het topic en kom je niet op de wekelijkse lijst.

Poeh, het klinkt wel heel serieus zo!! _O- Maar dat ís het ook voor een flink aantal deelnemers die enthousiast meedoen!

Laatste puntjes
Ook dit jaar worden er geen herinneringsberichtjes verzonden. Zet het gewoon in je agenda als je serieus mee wil doen. :j Als je te laat bent of het gewoon vergeten bent, is het echt je eigen schuld… Als je niet weet of je die zondag tijd zult hebben, plaats de foto dan eerder in de week. Als je bijvoorbeeld zondag direct ná 22:00 je foto voor de kómende week plaatst, is de druk van de ketel. Je kunt ons ook een pb sturen, maar liever gewoon eerder in de week, dat scheelt ‘administratie’. :D

Oh ja, als je naam wijzigt gedurende het jaar, geef in een pb even aan wie je was en wie je wordt, dan kan dat ook op de lijst aangepast worden en het scheelt ons veel zoeken. :j Ook hierin zal ik discreet zijn.
Geef ook duidelijk aan of je een verzamelplek hebt. Dit is vooral erg leuk om aan het eind van het jaar je vooruitgang te zien in je fotografie! :j Als je ziet dat je verzamelplek genoteerd is, blijf het dan niet herhalen, dit kan best verwarrend zijn voor de de mensen die de lijsten maken.

Ik doe dan al lang niet meer mee, maar ik blijf het echt een superleuk topic vinden! Wie doet er dit jaar mee?

Succes allemaal! Ik hoop dat er dit jaar weer veel (nieuwe) PotW’ers zijn!! :D

Ik maak foto's, films, en ik leer pubers hoe ze dat ook moeten doen :D
https://www.instagram.com/pjotr.mw/


Tigress
Berichten: 8965
Geregistreerd: 08-11-10
Woonplaats: Appelscha

Re: [FOTO] Picture of the Week deel XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-24 19:26

Ik zit ook bij een ander topic om wekelijks een foto te maken van de huisdieren. Ach, als we dan toch wekelijks bezig zijn, dan sluit ik hier ook weer aan :))

Things end, but memories last forever
[Volg] Nieuw familielid: corgi Jarvis!

rosslover
Berichten: 1137
Geregistreerd: 11-05-11
Woonplaats: Zuid-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-24 10:27

Ik denk dat het wel een goede schop achter de deur voor me is om hier aan mee te doen. Een paar jaar terug heb ik ook wel eens mee gedaan, dus tijd om het fotograferen weer op te pakken.

Halen we de foto’s van afgelopen weken nog in of beginnen we vanaf deze week?

Week 3
[ img ]

Volg mij op instagram! -> https://www.instagram.com/winnetoettie

Tigress
Berichten: 8965
Geregistreerd: 08-11-10
Woonplaats: Appelscha

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-24 10:55

Ik heb wel elke week foto's gemaakt, dus ik pak de eerste 3 weken gewoon in 1x :))

Week 1; corgiwandeling
[ img ]

Week 2:
[ img ]

Week 3:
[ img ]

Things end, but memories last forever
[Volg] Nieuw familielid: corgi Jarvis!

robinxfellow
Berichten: 821
Geregistreerd: 11-05-12
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-24 17:55

Ik ga nog een jaartje meedoen :D Weer extra motivatie om veel te fotograferen.

Week 3:
[ img ]Moos - week 3

Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.
Fotografie Instagram

serenta
Berichten: 2284
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-01-24 22:45


El Niardo : B+10 L1+10 L2+1

Lyona
Berichten: 2048
Geregistreerd: 10-10-21
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-24 08:57

Wat fijn dat er een nieuw topic is! Ik doe ook nog heel graag een jaartje mee.

Week 1:

[ img ]

Week 2:

[ img ]

Week 3:

[ img ]

Fris
Berichten: 834
Geregistreerd: 06-05-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-24 15:51

Ik doe toch ook nog een jaartje mee! Twijfelde wel, maar het is inderdaad een goede motivatie om toch elke week mijn camera op te pakken. :o

Ik begin bij week 3, want de eerste twee weken van het jaar ben ik ziek geweest en heb ik sowieso dus geen foto's gemaakt.
Week 3

[ img ]

Treat People With Kindness

Quir
Berichten: 17420
Geregistreerd: 13-07-05
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-24 01:06

Oh ik wil het ook weer proberen vol te houden! Begin steeds meer plezier te krijgen in foto's maken, dat helpt. :D
Al zal het wel vooral heel veel pony's zijn. _O-

Week 1
[ img ]

Week 2
[ img ]

Week 3
[ img ]

Lotusje555
Berichten: 241
Geregistreerd: 20-02-13
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-24 09:33

Week 1
Serenta
Lyona
Quir
Tigress

Week 2
Tigress
Serenta
Lyona
Quir

Week 3
Rosslover
Tigress
Robinxfellow
Serenta
Lyona
Fris

Ik maak foto's, films, en ik leer pubers hoe ze dat ook moeten doen :D
https://www.instagram.com/pjotr.mw/

Agossie
Berichten: 16376
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: De Meern

Re: [FOTO] Picture of the Week deel XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-24 12:44

Alleen maar even dit:
<3

Dat een topic dat ik 12 jaar geleden startte nog steeds zo loopt... Ondertussen doe ik nog maar heel weinig met fotografie, ben meer met paarden bezig, maar hier ben ik wel trots op. :=

Voor iedereen die meedoet, ga vooral door! Het kan een fantastische motivator zijn om te fotograferen en jezelf te verbeteren!

"Wrede mensen noemen we beesten, maar we kunnen beter wrede beesten mensen noemen."

Lyona
Berichten: 2048
Geregistreerd: 10-10-21
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-24 15:35


Quir
Berichten: 17420
Geregistreerd: 13-07-05
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-24 16:15

Week 4
[ img ]


(Sta er bij week 3 niet bij, maar had wel foto. :)) )

robinxfellow
Berichten: 821
Geregistreerd: 11-05-12
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-24 16:18


Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.
Fotografie Instagram

serenta
Berichten: 2284
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-24 23:26

Week 4 : waterdruppels en een tablet..
[ img ]

El Niardo : B+10 L1+10 L2+1

Fris
Berichten: 834
Geregistreerd: 06-05-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-24 20:52


Treat People With Kindness

Lotusje555
Berichten: 241
Geregistreerd: 20-02-13
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-01-24 21:54


Ik maak foto's, films, en ik leer pubers hoe ze dat ook moeten doen :D
https://www.instagram.com/pjotr.mw/

Tigress
Berichten: 8965
Geregistreerd: 08-11-10
Woonplaats: Appelscha

Re: [FOTO] Picture of the Week deel XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-24 22:23

Week 4. Amper foto's gemaakt deze week, dus vandaag maar even de camera meegenomen :))
[ img ]

Things end, but memories last forever
[Volg] Nieuw familielid: corgi Jarvis!

Lotusje555
Berichten: 241
Geregistreerd: 20-02-13
Woonplaats: Den Haag

Re: [FOTO] Picture of the Week deel XII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-01-24 09:13

Week 3 (toevoeging)
Quir (sorry, ik had je gemist in de vorige lijst :+ )

Week 4
Lyona
Quir
Robinxfelow
Serenta
Fris
Lotusje555
Tigress

Ik maak foto's, films, en ik leer pubers hoe ze dat ook moeten doen :D
https://www.instagram.com/pjotr.mw/

serenta
Berichten: 2284
Geregistreerd: 20-09-02
Woonplaats: Amsterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-24 23:47


El Niardo : B+10 L1+10 L2+1

Lyona
Berichten: 2048
Geregistreerd: 10-10-21
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-24 11:04


robinxfellow
Berichten: 821
Geregistreerd: 11-05-12
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-24 18:16


Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.
Fotografie Instagram

Tigress
Berichten: 8965
Geregistreerd: 08-11-10
Woonplaats: Appelscha

Re: [FOTO] Picture of the Week deel XII

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-24 20:51


Things end, but memories last forever
[Volg] Nieuw familielid: corgi Jarvis!

Fris
Berichten: 834
Geregistreerd: 06-05-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-24 17:15


Treat People With Kindness

Lotusje555
Berichten: 241
Geregistreerd: 20-02-13
Woonplaats: Den Haag

Re: [FOTO] Picture of the Week deel XII

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-02-24 20:26


Ik maak foto's, films, en ik leer pubers hoe ze dat ook moeten doen :D
https://www.instagram.com/pjotr.mw/


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers