Veulen bij oude merrie en ruin.

Moderators: Coby, Dyonne, Pistasche, Apple, Nicole288, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Esterke
Berichten: 458
Geregistreerd: 26-11-18

Re: Veulen bij oude merrie en ruin.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 11:46

Hoeveel ruimte hebben ze? Als je genoeg plaats hebt zou ik ze gewoon samen zetten na een week of twee dat ze elkaar hebben kunnen zien en neuzen.
Hier dacht ik in t begin ook...aiai dit komt niet goed. Hier gingen ze om de beurt achter het veulen aan...
Eerst mijn quartet ruin, dan mijn bwp merrie en mijn bwp merrie was daar behoorlijk brut in.
Om dan effe later de quater ruin op zijn plaats te zetten als hij wat lang naar haar goesting achter het veulen aan zat.
Ja paarden, ze kunnen soms speciaal reageren :D
Maar dit is met geduld ook goed gekomen hoor, de ruin en de nu jaarling gaat heel goed, ze spelen en krieken.
De merrie, tja op haar voorwaarden gaat dat ook heel goed. Ze kunnen ook samen spelen en staan krieken maar als zij het welletjes vind of er geen zin in heeft moet het jonkie ophoepelen van haar.
Zij is de baas en bepaalt wanneer en hoe lang. Ze "verplicht" hem soms ook om bij haar te blijven door gewoon voor hem te gaan staan als hij weg wilt zo van nee en nu blijf je bij mij.

Maar ik zou dus zeggen, geduld...
Komt meestal wel goed en als je veel ruimte hebt waarbij het veulen weg kan zou ik zeggen gewoon samen zetten en niet teveel mee moeien.
Geloof me, is niet makkelijk en ik heb meermaals mijn hart vastgehouden maar het is allemaal goed gekomen zonder kleerscheuren, ale hier en daar een knauw, een schram en buil... Maar mijn jonkie was dan ook zo n scheet, die alle tijd nam om aan de kant te gaan en dat was uiteraard nooit snel genoeg naar mijn merrie haar zin.
Maar echt rake klappen zijn er nooit gevallen.


Esterke
Berichten: 458
Geregistreerd: 26-11-18

Re: Veulen bij oude merrie en ruin.

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-19 14:23

Ze even zo laten wennen aan elkaar kan nooit kwaad hoor.
Heb dat hier ook zo gedaan, al besliste het veulen hier na nog geen uur dat die draadjes met flink wat stroom hem niet gingen weg houden van twee facinerende soortgenoten.
Het geeft natuurlijk geen zekerheid dat als jij denkt dat het wel kan dat het ook rustig gaat verlopen. Elkaar leren kennen over een omheining heen is nog altijd heel anders dan dat ze effectief bij elkaar staan.
Garantie dat er niets gebeurd heb je spijtig genoeg nooit.

Toen wij vroeger nog af en toe een veulen trokken uit ons inmiddels overleden paard, werd hij verkocht.
Kwam prachtig terecht bij een springruiter die zelf ook kweekte en een dekhengst had.
Hij kwam in een kudde terecht met leeftijdsgenoten. Alles liep uitstekend. Maar op een dag kregen we telefoon, een telefoon die je als fokker gewoon niet wilt krijgen. Tijdens het spelen had hij een misplaatste trap gekregen op de verkeerde plaats (nek) en ze hadden hem moeten laten inslapen...hij liep daar al maanden.

Je moet dus vooral kijken waar jij je goed bij voelt maar garantie dat er niets gaat gebeuren, nu of over een bepaalde tijd is er spijtig genoeg niet.

Absoluut niet slecht bedoeld he. Volg gewoon je gevoel.
Sommige paarden zet je samen en er gebeurd niets anderen zet je samen en worden nooit dikke maatjes en hangen bij tijd en stond eens in elkaar.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Kabayo, MariskaFally, Tanja84 en 1 bezoeker