Veulen bij oude merrie en ruin.

Moderators: Nicole288, Coby, Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

linny__93
Berichten: 144
Geregistreerd: 15-02-14
Woonplaats: Hank

Veulen bij oude merrie en ruin.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-19 12:45

Hallo,

Sinds een paar dagen heb ik mijn veulen (5maand) naar huis gehaald. Ze is hiervoor al een week afgespeend. Ze staat thuis met een oude merrie en shetlander ruin.

Maar... de merrie accepteert haar (Nog?) Niet.. met de shetlander samen gaat het super alleen word de merrie dan jaloers (staan al meer dan 10 jaar samen). En begint dan weer te jagen. Ze staan nu wel bij elkaar maar gewoon met een draadje ertussen dus veulen staat apart van de shetlander en merrie.

Mijn vraag, zijn hier ervaringen mee? Zou dit nog goed komen? Ik denk niet dat me veulen er moeite mee heeft is super braaf zoekt de merrie telkens weer op en gaat gewoon verder waarmee ze bezig is.

Alvast bedankt.

Linda


linny__93
Berichten: 144
Geregistreerd: 15-02-14
Woonplaats: Hank

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-19 12:54

ClauH schreef:
Ik zou ze andersom scheiden. Dus niet het veulen apart.

Veulen bij merrie en shet apart. Dan heeft de merrie geen reden om jaloers te zijn.

Als dat ook niet goed gaat veulen bij shet en merrie er langs en over een paar weken nog eens proberen.


Dat gaat dus niet. De merrie jaagt haar op. En als ik de shet erbij zet word ze jaloers en rent de merrie alleen maar op en neer.

linny__93
Berichten: 144
Geregistreerd: 15-02-14
Woonplaats: Hank

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-19 13:11

jeannaa schreef:
Komt waarschijnlijk wel goed. Ik had vorig jaar ook zoiets aan de hand; merrieveulen net afgespeend en mijn 35 jarige ruin. Kocht er een merrieveulen bij en mijn ouwe was echt des duivels. Mijn andere veulen ook trouwens. Eerste week heeft de nieuwe apart gelopen en toen het grote ding eraf was heb ik ze weer bij elkaar gezet (wel in een grote weide) mijn ouwe bleef aanvankelijk jagen en beschermde mijn andere merrietje, na een maand was het over en gingen ze gewoon prima met zijn allen.

Overigens heeft mijn veulen eerst nog weken bij mijn ouwe in de box gestaan want dat was vanaf begin af aan al dikke mik en later toen het echt helemaal prima ging de veulens bij elkaar op stal en mijn ouwe apart.


Dat brengt toch weer een beetje hoop voor me haha. Ze staan snachts wel op stal de merrie met shet samen met uitloop paddock. En me veulen apart (wel in de zelfde stal maar met een schot kunnen elkaar wel aanraken etc) en kan ook nog een stukje buiten lopen. Zo gaat het prima. Maar ik zie ze toch liever allemaal samen.

linny__93
Berichten: 144
Geregistreerd: 15-02-14
Woonplaats: Hank

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-19 20:59

jeannaa schreef:
Mij zonk de moed ook aardig in de schoenen, had expres een maatje erbij gekocht omdat ik dacht dat ik daar goed aan zou doen. Het kwam ook goed, maar het had tijd nodig.


Fijn dat het goed is gekomen. Ik wacht het even af. Dank je voor je reactie!

linny__93
Berichten: 144
Geregistreerd: 15-02-14
Woonplaats: Hank

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-19 12:22

Esterke schreef:
Hoeveel ruimte hebben ze? Als je genoeg plaats hebt zou ik ze gewoon samen zetten na een week of twee dat ze elkaar hebben kunnen zien en neuzen.
Hier dacht ik in t begin ook...aiai dit komt niet goed. Hier gingen ze om de beurt achter het veulen aan...
Eerst mijn quartet ruin, dan mijn bwp merrie en mijn bwp merrie was daar behoorlijk brut in.
Om dan effe later de quater ruin op zijn plaats te zetten als hij wat lang naar haar goesting achter het veulen aan zat.
Ja paarden, ze kunnen soms speciaal reageren :D
Maar dit is met geduld ook goed gekomen hoor, de ruin en de nu jaarling gaat heel goed, ze spelen en krieken.
De merrie, tja op haar voorwaarden gaat dat ook heel goed. Ze kunnen ook samen spelen en staan krieken maar als zij het welletjes vind of er geen zin in heeft moet het jonkie ophoepelen van haar.
Zij is de baas en bepaalt wanneer en hoe lang. Ze "verplicht" hem soms ook om bij haar te blijven door gewoon voor hem te gaan staan als hij weg wilt zo van nee en nu blijf je bij mij.

Maar ik zou dus zeggen, geduld...
Komt meestal wel goed en als je veel ruimte hebt waarbij het veulen weg kan zou ik zeggen gewoon samen zetten en niet teveel mee moeien.
Geloof me, is niet makkelijk en ik heb meermaals mijn hart vastgehouden maar het is allemaal goed gekomen zonder kleerscheuren, ale hier en daar een knauw, een schram en buil... Maar mijn jonkie was dan ook zo n scheet, die alle tijd nam om aan de kant te gaan en dat was uiteraard nooit snel genoeg naar mijn merrie haar zin.
Maar echt rake klappen zijn er nooit gevallen.


Ze hebben een wei van zo'n 120 meter lang en 25 meter breed. Opgeslits in 2 delen en nog een ruime paddock. De shet en merrie staan nu in de paddock en kunnen ook de wei op me paint veulentje staat in de wei ernaast en zo gaat het wel prima. Merrie en veulentje stonden vanmorgen zelfs te kriebelen bij elkaar over de heining heen. Ik geef het nog even tijd en probeer over de weekje ze bij elkaar te doen.

linny__93
Berichten: 144
Geregistreerd: 15-02-14
Woonplaats: Hank

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-08-19 12:25

Sizzle schreef:
Gewoon nog even aankijken met een draadje ertussen. Reageert je veulen wel goed naar de merrie met afkauwen enzo?


Ja als merrie dr een beetje weg jaagd gaat gelijk dr mondje open van ik doe niks ben een baby . Veulen zoekt ze wel steeds op dus dat is wel positief.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Jessicazz en 2 bezoekers