Wie o wie kan mij aan een gemakkelijk en natuurlijk vooral ontzettend lekker recept voor een kerstdessert helpen ?
Info vooraf: ik ben geen keukenprinses. Taarten bakken, peren stoven, zelf slagroom of ijs maken, het is helaas niet aan mij besteed. Los daarvan, ik moet de hele week gewoon werken (en hard ook). Al zou ik willen, ik heb geen tijd of puf om vooraf enorme voorbereidingen te doen.
Nu dacht ik om een lekkere sorbet te maken. Alle recepten die ik online vind, omvatten dus zelf peren stoven, crumbles maken, ijs maken enz. Nu kan ik dat ijs natuurlijk vervangen door kant en klaar ijs, maar welk ijs dan...
Het grote probleem is eigenlijk ook dat ik zelf eigenlijk niet zo van de desserts ben. Ik hou gewoon van een kaasplankje :'). De rest van het (bescheiden) gezelschap rekent wel op zoet.
Grote koekenpan, per gast twee schijven appel (geen goudreinet) in boter aanbraden, suiker en kaneel erover, laten stoven, serveren met vanille-ijs. Is goddelijk! O ja, je kan er ook nog (gewelde) rozijnen en honing overheen doen.
Meestal koop ik een bak baklava bij de turk of ander zoete lekkernijen. Bak vanille of slagroomijs en bus slagroom van de Lidl erbij. (paar bolletjes langs de baklava of ander zoet) Daarover wat pistache noten verkruimelen. (kan je van te voren doen) Je kan ook nog wat honing rond bovenstaande doen als saus (uit tube, rondje maken)
Ziet er leuk uit, super lekker en zo klaar :D
Laatst bijgewerkt door listiglistje op 05-12-21 19:45, in het totaal 1 keer bewerkt
Wat dacht je van verschillende soorten chocola (bonbons, zoenen, van die hulsblaadjes etc etc), slagroomsoesjes, chocolasesoesjes etc op een etagere. Evt wat chocoladesaus over de soesjes.. sterretjes er in..
Heel simpel, ziet er feestelijk uit en iedereen kan pakken wat ie zelf lust.
En je hoeft dus echt niets te maken.
I could stay awake just to hear you breathing. Watch you smile while you are sleeping. While you're far away and dreaming
Lava cakejes? Deze heb ik vorige jaar gemaakt (zonder marshmellows). Waren heel lekker en ik ben ook echt geen keukenprinses ;) https://www.ah.nl/r/1194683
Panna cotta met vanille en frambozen. Kun je ver van tevoren maken, is super simpel en ziet er feestelijk uit :D. En smaakt ook goed overigens, niet onbelangrijk. Ik doe het in glazen, laat het opstijven en garneer dan met verse frambozen. Je kunt er eindeloos in variëren dus andere combinaties zijn zeker mogelijk
Appelcrumble? Kun je ook van te voren maken, nog even opwarmen voor het serveren met naar wens slagroom of vanille-ijs erbij (uit een bak/spuitbus). Ik maak dit als er kinderen mee-eten en tiramisu voor de volwassenen, maar die volwassenen plunderen vaak de schaal met crumble :D
I'll do my best, I'll do my best to do the best I can...
Goed van tevoren te maken en als je bepaalde ingrediënten wilt wijzigen kan dat ook makkelijk. Bijvoorbeeld bastognekoekjes i.p.v. lange vingers als je dat lekkerder vindt.
Laatst bijgewerkt door miccamaaike op 05-12-21 20:36, in het totaal 1 keer bewerkt
Je gaat naar de kaasboer en vraagt een luxe kaasplank voor X personen, kant en klaar opgemaakt. Dan ga je naar de slijter en vraagt om een passende dessert wijn. Klaar.
Eton mess variant? Verkruimel een grote meringue (kant en klaar ah/jumbo) in een kom, meng met niet volledig geklopte slagroom en vers fruit (aardbeien even in 2 of 4 snijden). Dit in mooi schaaltje of glaasje. In plaats van slagroom zelf kloppen kun je mengen met vanillevla en er slagroom toefje op doen per glas/schaaltje.
Wat hier erg populair is, is de neutrale mousse van alsa met speculoos. De mousse maken is simpel: bvb 250 gr poeder moet je 4 minuten lang mixen met 500 ml water. Dan doe je een laag mousse in een schaal, daar speculoos koekjes op, weer een laag mousse, weer een laag koekjes,... evt afwerken met kruimels speculoos of wat cacaopoeder. Voor de liefhebbers kan je evt een beetje water vervangen door baileys. 4 uur in de frigo zetten tot de koekjes mals zijn en klaar
Dit heb ik een paar jaar geleden gemaakt. Zo klaar.. zelfs als je het op het moment supreme moet maken. Je legt een bolletje vanille ijs in het midden van een bordje. Zet in een vierkantje 'after eight' chocolaatje eromheen. Framboos/aardbei en blaadje munt erop. Een beetje poedersuiker erover heen. En klaar!
Ik ben allesbehalve een keukenprinses. Dit recept kwam ik een aantal jaren geleden in de krant tegen. Erg makkelijk te maken, succes gegarandeerd. Lekker met ijs erbij. Wel errug machtig! [ img ]