moonsparkle schreef:Ik weet niet of die al voorbij is gekomen maar gooi een spaghettisliert tegen de muur en als die plakt is deze gaar.
Ik hou niet van heel vette pannekoeken dus wat ik doe is bij de ene een klein beetje boter, bij de volgende geen boter, misschien heb ik goede pannen maar ze bakken niet aan. Ik wacht tot ik ze heen en weer kan schuiven in de pan en draai ze dan om. Om de pannenkoeken warm te houden zet ik een bord op een pan die gevuld is met een laagje water die op het vuur staat
Als ik pannenkoeken bak doe ik olie of een klein beetje boter op keukenpapier, en vet daar de pan mee in, dit herhaal ik na de 2e pannenkoek. Dan heb je minimaal vet en is de pan gelijkmatig ingevet (dit laatst is vooral belangrijk om er voor te zorgen dat het niet aanbakt of het beslag aan de pan blijft plakken, bij mij mislukt de eerste pannenkoek zo ook niet).
Testen of pasta of spaghetti gaar is kan je ook doen door eentje door midden te snijden. Is het midden nog wit, dan is het nog niet gaar.
@Manou, dankjewel voor het wijzen op de verkeerde baksoda veronderstelling! Ik lees vaak recepten die wel aangeven dat je het van te voren moet activeren omdat het anders in het beslag niet genoeg activeert door te weinig zuur, maar wat jij zegt klinkt ook logisch!
@Axel_1997 absoluut mee eens dat botte messen het gevaarlijkste zijn