Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
gaucho schreef:Bij pittig, zuur en rauw denk ik aan Thaise of Koreaanse salades, bijvoorbeeld Thaise biefstuk salade of groene mango salade.
Dank aan degene die het Ottolenghi Bulgur / paddestoelen recept noemde, kwam in de Lidl prachtige cantharellen tegen en die heb ik gebruikt voor dit recept. Wordt mijn lunch voor morgen en overmorgen, stiekem al even geproefd en het is echt heerlijk
[ [url=m/2PlpM0.jpg]Afbeelding[/url] ]
Leandra schreef:Ik lees ook mee. Wij krijgen elke week verschillende soorten groenten van een grote moestuin hier uit het dorp. Heerlijk, maar soms weet ik niet wat ik er mee moet maken.
We hebben nu onder andere Savooie kool, roodlof, postelein en snijbiet. Allemaal lekker.
Heeft iemand nog lekkere recepten voor deze, sommige vergeten, groenten?
Ir111 schreef:Heeft iemand hier nog originele courgette recepten? Ik maak regelmatig soep, stoofschotels met tomaten en aubergine etc met Griekse smaken of Provençaals. Vullen doe ik ook. Courgette koekjes, check. Salade, check. Op zich komen ze wel op hier maar ik ben toe aan wat nieuwe gerechten.
marygoround schreef:Courgette carpaccio
https://foxilicious.nl/2019/08/31/courgette-carpaccio/
Ook lekker met zongedroogde tomaatjes en eventueel wat truffelmayo!
Ik maak ook wel eens courgette-haloumi balletjes, heb het precieze recept even niet bij de hand maar courgette, haloumi en eventueel wortel raspen en kneden met een klein beetje bloem en ei. Kruiden met munt, platte peterselie of koriander als je dat lekker vind en gerookte paprika poeder en komijn. Dan in wat olie bakken in een hete pan, lekker met een yoghurt knoflook dipje
Ir111 schreef:@Axel: die eet ik ook regelmatig
@Marygoround; goede tips! Daar ga ik mee aan de gang dit weekend.
@Gaucho; geen wafelijzer hier. Eet t idd vaak met pasta etc. Groene shakshuka zegt mij niks -> gegoogled, ik weet waarom het mij niets zegt: ik lust absoluut géén zachte eieren. Maar verder ziet het concept er wel leuk uit. Heb jij een recept voor me? Ik kan er vast ook keihard gekookte eieren later aan toevoegen toch? Of mis ik dan de clou van het gerecht?
Ir111 schreef:Heeft iemand hier nog originele courgette recepten? Ik maak regelmatig soep, stoofschotels met tomaten en aubergine etc met Griekse smaken of Provençaals. Vullen doe ik ook. Courgette koekjes, check. Salade, check. Op zich komen ze wel op hier maar ik ben toe aan wat nieuwe gerechten.
Anke98 schreef:Ik weet toevallig dat ik voor mn verjaardag een pasta machine krijg, eindelijk verse pasta zelf maken
Nu zoek ik alleen pastasauzen. Ik lust geen roomsausjes dus carbonara of alfredo e.d valt af. Classic pasta pesto en bolognaise zit al in de rotatie
Anke98 schreef:Ik weet toevallig dat ik voor mn verjaardag een pasta machine krijg, eindelijk verse pasta zelf maken
Nu zoek ik alleen pastasauzen. Ik lust geen roomsausjes dus carbonara of alfredo e.d valt af. Classic pasta pesto en bolognaise zit al in de rotatie