Ik ben op zoek naar het kaasfonduerecept waarin geen wijn of andere alcoholische drank wordt gebruikt. Mijn moeder nuttigt geen alcohol en wil dit absoluut ook niet Normaalgesproken gebruiken we gewoon zo’n kant en klaar pakje kaasfondue. Maar nu wil ik zelf een meer de kaasfondue klaar maken, maar dus zonder alcoholhoudende dranken. Alle recepten die ik vind zijn met alcoholhoudende dranken
Lizz
Berichten: 8892
Geregistreerd: 18-10-02
Woonplaats: Hier aan de kust, de Zeeuwse kust...
Geplaatst: 03-01-21 23:39
Zij heeft altijd lekkere recepten, misschien is dit iets
Goed verwarmen dan is de alcohol weg. Alcohol kookt al bij 70 graden
LiannePuthzy
Berichten: 6985
Geregistreerd: 10-05-13
Geplaatst door de TopicStarter: 03-01-21 23:46
Arabesk schreef:
Goed verwarmen dan is de alcohol weg. Alcohol kookt al bij 70 graden
Weet ik, maar toch heeft ze liever niet dat er alcohol gebruikt wordt, ze is toch bang dat er eer klein percentage achter blijft. En ze wil helemaal niets nuttigen ivm verslavings verleden
Wij hebben het weleens met appelsap gedaan, wordt het iets frisser van. Maar wat Cemlys zegt: het maakt niet heel veel uit. De kaas wint toch wel
Eleeke
Berichten: 2031
Geregistreerd: 19-02-19
Woonplaats: Amsterdam
Geplaatst: 04-01-21 00:22
Gewoon druivensap of appelsap ipv de wijn. Kan met elk kaasfondue recept
Dioxide
Berichten: 7666
Geregistreerd: 10-06-03
Woonplaats: FL360
Geplaatst: 04-01-21 00:24
Ik heb laatst een eetlepel witte wijnazijn gebruikt in een risotto toen ik een flesje wit vergeten was. Smaakte prima, qua smaak ook zeer goed te gebruiken in een kaasfondue als je 't mij vraagt
Melk doet het ook prima, ik heb gewoon de hoeveelheid aangehouden die er anders aan wijn/kirsch in gaat.
Kuggur
Berichten: 13893
Geregistreerd: 04-07-06
Geplaatst: 04-01-21 01:58
Arabesk schreef:
Goed verwarmen dan is de alcohol weg. Alcohol kookt al bij 70 graden
Dat valt tegen, je kookt geen pure alchol, dus geen kookpunt maar kooktraject. Gerchten waarin wijn enzo verwerkt wordt verliezen niet zoveel alcohol als je denkt, tenzij je zó lang doorkookt dat je een groot deel van de vloeistof (water én alcohol) wegkookt, en dat doe je niet met je kaasfondue. Verstandiger alcoholvrije ingredienten te gebruiken.
Druivensap vond ik niet heel smakelijk maar met bouillon is heerlijk!
Manou
Berichten: 3375
Geregistreerd: 30-05-04
Geplaatst: 04-01-21 09:30
Appelsap heeft het nadeel dat het nog sneller aankoekt. Met mijn ervaring met half wijn, half appelsap zou ik bij helemaal geen wijn minstens deels bouillon gebruiken.
Er is een kant en klare versie zonder alcohol, de Emmi family versie. Alleen gebruiken die ook een vrij milde combinatie van kazen, dus ik vond het een beetje saai.
Klont boter laten smelten, bloem erbij. Roeren tot je een klont hebt. Scheutje voor scheutje melk erbij, blijven roeren. Ik voeg max een halve liter melk toe en dan de kaas. Ik mix meestal oude kaas, jonge kaas en cheddar. De kaas goed laten smelten. En lekker dippen met brood en diverse groente
Ik gebruik nooit wijn. En maak altijd tomatenkaas fondue
Recept is voor 4 personen. 400 ml bouillon maken. 50 gram roomboter smelten in de pan en ui en knoflookje teentje in fruiten. Dan 2 potjes tomatenpuree erbij doen (of 1 grote) en blijven roeren, dan 50 gram bloem toevoegen zodat het een bal wordt. Dan de bouillon erbij gieten en het glad maken. De bal (roe) moet weer oplossen. Dan geraspte kaas erbij (ik doe meestal 4 zakjes old Amsterdam), maar wel 1 voor 1, want je wilt het niet te dik en niet te dun hebben. Dan een half bakje slagroom (ongeklopt) erbij, gesneden verse basilicum, gesneden verse peterselie en peper en zout. En klaar!
NatasjavE
Berichten: 30864
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: De Bilt
Geplaatst: 04-01-21 10:58
xx_Irisje schreef:
Druivensap vond ik niet heel smakelijk maar met bouillon is heerlijk!
Lijkt mij inderdaad rete zoet worden met appelsap of druivensap. Zou het dan ook met bouillon proberen.
Er is toch tegenwoordig ook in de supermarkt wijn zonder alcohol verkrijgbaar? Zou dat geen optie kunnen zijn? Of wil je de hele wijnsmaak omzeilen? Dat kan natuurlijk ook. Dan zou ik inderdaad voor de variant met bouillon gaan.
Bloemetje75
Berichten: 1987
Geregistreerd: 19-07-11
Geplaatst: 04-01-21 11:15
Wordt het met bouillon niet nog zouter?
Ik denk dat ik voor half appelsap half water zou gaan.... en een pittige kaas er bij.
Freekieee
Berichten: 1758
Geregistreerd: 19-09-13
Woonplaats: Borculo
Geplaatst: 04-01-21 12:00
Bloemetje75 schreef:
Wordt het met bouillon niet nog zouter?
Ik denk dat ik voor half appelsap half water zou gaan.... en een pittige kaas er bij.
Nooit probleem mee gehad met boullion maar ik gebruik dan ook maar een halfje van zo’n boullion blokje
Google eens op kinderkaasfondue, vind ik zelf erg lekker Ah heeft een recept en daar doen ze ananassap in, dan kun je zelf nog bepalen welke kaas je lekker vindt om erin te doen.