Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Dammie schreef:https://www.smulweb.nl/recepten/1371138 ... -romertopf
Romertopf is de manier om een lekkere sappig kippetje te bereiden.
Charmaine schreef:Oehhhh Romertopf is zooo lekker! Idd wel goed laten weken in water en niet schoonmaken met sop! De schaal neemt namelijk vocht op, je stoomt als het ware je eten. Zit er sop in, gaat dat dus ook je pan in.
Simpel gerechtje: kipbraadsticks, even marineren in zo'n zakje met kipkruiden bijv van wat is het, Knorr? Braadstoomzakje. Op de bodem zak met schoongemaakte verse wortels. Daar boven op geschilde vastkokende aardappels, paar teentjes knoflook naar smaak. En daar weer bovenop de kip leggen. Dan 1,5 uur in de oven op 180 gr. Evt nog half uurtje laten staan met oven uit.
Heb nog een recept, voor als ik meer tijd heb.
Schaal bekleden met plakjes bacon, ik hrb meestal 2 pakjes.
In een andere schaal doe ik zo'n 800 gr runderlappen in blokjes gesneden. 2 eetlepels boter (gewoon voor op brood), kerrie, zout, peper, knoflookpoeder en dan mixen. Daarna voeg ik zo'n 400 gr witte rijst toe en een zakje 400 gr soepgroente. Ik voeg ook naar smaak 2 a 3 ontvelde in blokjes gesneden tomaat toe. Als laatste bakje zure room toevoegen en alles goed doorhusselen.
Mengsel in de romertopf doen en overgieten met 6 dl kippenbouillon, deksel er op en 2 uur op t aanrecht laten staan.
Daarna 1,5 uur in de oven op 200 gr. Nog half uurtje in de oven laten staan als die uit is en dan issie klaar.
De runderlappen kun je ook vervangen door lamsvlees bijv.
Ruitje ik ben benieuwd naar je recept