Met kerst ga ik, net als vele Nederlanders, gourmetten met de feestdagen. Nu is mijn korte vraag; wat is voor jullie niet te missen als je gaat gourmetten? Als inspiratie voor anderen enne..... een gourmetstel en olie heb ik al
Heeeeel veel groente. Anders is het een vlees vreet festijn. Ik bak me suf aan groentes. Lekkere combi's maken. (Paprika, ui, rode kidney bonen, mais). En als toetje pannekoekjes, likeur en dan lekker flamberen. Yes.
kiwiwitje
Berichten: 20109
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Vught
Geplaatst: 01-12-20 22:41
Stokbrood met kruidenboter, iets van ananas en perzik en champignons staan buiten vlees altijd heel hoog hier. Ik mag geen vis etc dus dat valt af. Als je er pannetjes bij hebt zijn mini pannekoekjes en gebakken eitjes ook lekker.
fjordjes
Berichten: 12031
Geregistreerd: 03-07-05
Geplaatst: 01-12-20 22:41
Stokbrood met goede kruidenboter (ik vind die van de campina erg lekker)
En verder goed vlees van de slager, is bij ons betaalbaarder als van de supermarkt en lekkerder.
Moonlight17
Berichten: 2344
Geregistreerd: 16-06-09
Woonplaats: Venray
Geplaatst: 01-12-20 22:42
Laatste jaren ben ik verslaafd aan de combinatie spekjes, ui,prei,paprika,courgette en aardappeltjes.
Laat ik nou wel echt een spek liefhebber zijn.
MarliesV
Berichten: 15181
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn
Geplaatst: 01-12-20 22:42
Groente (minimaal ui champignons en paprika) kruidenboter, sla, stokbrood, pannenkoekbeslag, sausjes en vlees natuurlijk!
LWDaisy
Berichten: 4774
Geregistreerd: 26-03-18
Woonplaats: België
Geplaatst: 01-12-20 22:43
Ik ben ook een groentenmens haha. Ik voorzie ook altijd een klein stukje van de plaat voor vis En ik wil ook altijd stokbrook met lookboter. Indien je met pannetjes werkt, daar gooi ik graag een eitje in. Boontjes omwikkeld met spek zijn verplicht, anders ga ik huilen...
Earth
Berichten: 7904
Geregistreerd: 09-04-20
Woonplaats: 1,5 meter
Geplaatst: 01-12-20 22:43
Coquilles, die zijn prima van de Aldi. Wij houden van decadent gourmetten Laatste keer deden we: - Hertenbiefstukjes (zelf gesneden) - Eend (klein gesneden) - Coquilles - Kabeljauw - Jodenhaas - Kip
Dus dan hebben we creme fraiche met mosterd en verschillende soorten pesto staan, kan iedereen voor zichzelf mengen.
Favorietje is kip, spekjes, champignonnetjes, ui, creme fraiche, mosterd en kaas
Vult wel flink maar ach
rien10
Berichten: 14662
Geregistreerd: 01-06-10
Geplaatst: 01-12-20 22:45
En gekookte rijst, dan kan je lekker nasi maken. Of garnalen met rijst of zo.
Ryder
Berichten: 1491
Geregistreerd: 30-01-13
Geplaatst: 01-12-20 22:47
Champignons met lente-uitjes en eventueel een beetje kaas (daar aten wij zoveel van dat die niet aan te slepen waren vroeger), pannenkoekjes, kleine stukjes goed vlees (slager) zoals biefstuk, hamburgers, kip... sausjes voor erbij, stukjes komkommer voor erbij. Stokbrood en plakjes tomaat zodat je een complete hamburger met brood kan maken
-voldoende vlees - zeevruchten - ei - pannenkoekmix - wat rauwe groenten - stokbrood
Laura82
Berichten: 7465
Geregistreerd: 05-06-06
Geplaatst: 01-12-20 22:51
Qua vlees en vis wisselen we altijd, vaak wel de wat luxere soorten, evt met marinade. Wat echter altijd op tafel staat zijn (flinke) champignons, gevuld met boursin. Even onder de grill, yum!
Blokjes kaas wikkelen in ontbijtspek. En dan bakken op de plaat
8nnemiek
Berichten: 43393
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg
Geplaatst: 01-12-20 23:03
Wij hebben altijd heel veel kleine bakjes met groente staan. Gesnipperde ui, knoflook, prei, krielaardappeltjes, bonen, maïs, champignons, gesneden paprika, gesneden rode peper, baby maïs, tempeh, tomaat, aubergine in plakjes.. En verder koude aardappelsalade, en andere salades.
zonnebloem18
Berichten: 24835
Geregistreerd: 10-06-04
Woonplaats: Assen
Geplaatst: 01-12-20 23:04
Geitenkaas in ontbijtspek met een drupje honing. Het water loopt me al in de mond als ik er aan denk.
Nyaleti
Berichten: 6132
Geregistreerd: 05-04-10
Geplaatst: 01-12-20 23:04
Als (enige) vega aan tafel zoek ik ook wat nieuwe inspiratie. Buiten het (vega)vlees hebben wij altijd nog een huzaren- of koolsalade, salade van couscous, mango avocado en rozijnen, champignons, een lading stokbrood, wat ananas (dit is ook lekker om even warm te maken) of ander fruit, mozzarella met tomaat en basilicum, pannenkoekmix en eitjes. Oh en bakjes met losse groentes; champignons, ui, paprika wortel tomaat.. altijd erg lekker maar zoek nog een lekkere kruidenmix of sausje erbij..
Peerke_
Berichten: 6643
Geregistreerd: 20-02-10
Woonplaats: Hoogeveen
Geplaatst: 01-12-20 23:04
Het nadeel van al dat stokbrood met kruidenboter is dat je vol zit daarvan voor dat vlees een keer gaar is
Zout! Strooi wat grof zout over de plaat dan gaat het niet zo spatten.
Sintara
Berichten: 7393
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden
Geplaatst: 01-12-20 23:12
Bij de appie hebben ze verschillende soorten kaas, met parneerlaagje eromheen.. Vierkantjes, driehoekjes en rondjes. Die zijn zo zo lekker dat ik er speciaal voor naar die piep winkel ga