Wat zijn jou pizza voorkeuren?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

 
 
Ryder
Berichten: 1491
Geregistreerd: 30-01-13

Re: Wat zijn jou pizza voorkeuren?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-20 21:04

De verse pizzabodem van Jumbo, en dan beleggen met extra tomatensaus met basilicum, oregano en tijm erin, laagje kaas erop, dan champignons, paprika, knoflookolijven en wat kappertjes, weer een laagje kaas... hmmm. En als ik echt goddelijk maar slecht wil eten extra mozzarella erbij.

Ik denk dat ik morgen even naar de Jumbo fiets...


Peerke_
Berichten: 6643
Geregistreerd: 20-02-10
Woonplaats: Hoogeveen

Re: Wat zijn jou pizza voorkeuren?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-10-20 20:08

Ik heb iets gevonden om wat meer variatie te brengen in mijn pizza's
[ img ]
Nu nog iemand die ze komt bakken :+

Courses
Berichten: 9944
Geregistreerd: 15-04-08
Woonplaats: Gotham

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 20:13

Ik prefereer m’n pizza’s vooral in één stuk :Y) Dat had deze delivery service niet helemaal door, haha.

(Niet voor de gevoelige kijker)

[ img ]

Laura82
Berichten: 7465
Geregistreerd: 05-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 20:19

Wij hebben vanavond voor het eerst de pizzarette uitgeprobeerd, en ik heb een aantal nieuwe voorkeuren. Veel variatie, weinig of geen vlees, en lekker veel basilicum en/of rucola na het bakken <3

BillyJ
Berichten: 1371
Geregistreerd: 02-10-16
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 20:31

Ik hou van een "broodbodem" .. maak mijn deeg dus eigenlijk echt zoals brood en dan krijg je zo een lekker dikke luchtige bodem mmmm
En dan liefst heel simpel met wat pasata en kaas of aardappelschijfjes, olijfolie en oregano of met basilicum en mozarella... mmmmmm veel te lang geleden :))

Waar ik studeerde in Noorwegen, hadden ze zelf een houtoven om brood te bakken, achteraf werden er dan vaak nog zelfgemaakte pizza of cake/koek ingegooid , oh man wat was dat lekker!!
Doel;; houtoventje in de tuin :j

Het enige waar je spijt van krijgt zijn de risico's die je niet neemt
All men will be sailors, untill the sea shall free them

roosje15
Berichten: 140
Geregistreerd: 15-10-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 20:36

Pizza carpaccio <3

Roza M2+9

petitparis
Berichten: 15982
Geregistreerd: 19-01-09
Woonplaats: Hulshout (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 20:43

Ik hou van pizza maar telkens we ergens een pizza gaan halen (meestal voor een feestje op mijn werk ben ik altijd enorm teleurgesteld.
De pizza's van dr oetker pimp ik altijd met extra kaas.

Dus mijn vriend heeft het op zich genomen het perfecte pizzadeeg te zoeken en nu maken we nagenoeg altijd zelf verse pizza. Als saus meestal eenvoudige tomatenpassata en beleg varieert: verschillende kazen, ui, paprika, champignons, spinazi, spekblokjes, chorizo, ananas tot pesto en veel oregano natuurlijk.

There is beauty in everything, even the things that scare us.

Thats_Me
Berichten: 10938
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: N-Limburg

Re: Wat zijn jou pizza voorkeuren?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-20 20:53

Ik heb in Zuid-Afrika de meest lekkere pizza ever gegeten. Zalm- avocado. Deze maak ik soms thuis. Ik doe dan op een kale bodem een beetje tomatensaus en klein laagje geraspte kaas. Dan afbakken en daarna bekleden met plakjes gerookte zalm. Je maakt of guacamole welke je op de pizza legt in dotjes of je snijdt de avocado in reepjes en verdeeld deze over de pizza. Extra lekker met een beetje zure room en tabasco.

All good things are wild and free
Beautifull things don't ask for attention
The earth has music for those who listen

Tellie
Berichten: 16943
Geregistreerd: 07-11-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-20 11:23

Salami ansjovis. <3

By far de lekkerste combinatie ever. Hoewel je naderhand 's nachts een liter water wegdrinkt omdat het zo zout is. :')

Rytir
Berichten: 5359
Geregistreerd: 30-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-20 11:36

Peerke_ schreef:
Ik heb iets gevonden om wat meer variatie te brengen in mijn pizza's
[ [url=m/vLuBNt.jpg]Afbeelding[/url] ]
Nu nog iemand die ze komt bakken :+


Een een pizza oven in de tuin :9

Iemand ervaringen met pizza maken op een broodsteen op de bbq?

When nothing goes right,

go left.

kwita
Berichten: 6543
Geregistreerd: 14-04-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-20 11:41

zelfgemaakte echt het smaakt altijd het beste, net als bij de echte italiaan!

Hier gaat echt alles er op van eigen erf, en dan is er maar weinig wat het kan evenaren!

meerdere keren al bevestigd door menig kennis en horeca mensen! *\o/*

Tijd heeft vleugels maar geen teugels, carpe diem!

DreamGuide
Berichten: 2014
Geregistreerd: 10-08-14

Re: Wat zijn jou pizza voorkeuren?

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-20 11:43

Tip voor de pizza liefhebbers: bij de Lidl hebben ze van die verpakkingen met bakplaat pizza.

Kun je zelf beleggen. Super lekker en makkelijk!

Horonae• ZZ-licht + 10
Volg Horonae op instagram, klik hier!

petitparis
Berichten: 15982
Geregistreerd: 19-01-09
Woonplaats: Hulshout (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-20 12:38

Rytir schreef:
Peerke_ schreef:
Ik heb iets gevonden om wat meer variatie te brengen in mijn pizza's
[ [url=m/vLuBNt.jpg]Afbeelding[/url] ]
Nu nog iemand die ze komt bakken :+


Een een pizza oven in de tuin :9

Iemand ervaringen met pizza maken op een broodsteen op de bbq?


Vrienden van ons hebben het meermaals geprobeerd in de gesloten BBQ, temperatuur goed opgevolgd etc. Maar pizzabodem bleef rand af verbranden en de bovenkant was niet voldoende gebakken. Maw het was niet zo'n succes en na 3x hebben ze opgegeven. Waarschijnlijk heeft het deksel toch niet voldoende massa om de nodige warmte af te geven nadat je de pizza op de steen legt.

There is beauty in everything, even the things that scare us.

Shenavallie
Berichten: 11549
Geregistreerd: 12-08-06
Woonplaats: Waar ik dacht dat het nog groen en rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-20 12:44

Weet niet of ze die nog verkopen, maar ik heb ooit wel eens bij Domino's de Creamy Spinach gegeten. Die vond ik echt heerlijk! Zure room met mozzarella en spinazie.

Hier in het dorp neem ik meestal degene met mozzarella, zongedroogde tomaatjes, gewone tomaatjes en rucola. Water loopt me nu al in de mond.

En als we ze zelf maken, dan maak ik ze ook met mozzarella, cherrytomaatjes en rucola. Binnenkort maar eens de Domino's variant proberen zelf te maken, nu ik eraan terug denk. :D

We eten niet heel vaak pizza, maar àls..... :9

In 1963 the Bronx Zoo had an exhibit called "The Most Dangerous Animal in the World". It was a mirror.

I don't understand why when we destroy something created by man we call it vandalism, but when we destroy something created by nature we call it progress. Ed Begley Jr.

black_kelpie
Berichten: 7808
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-20 16:31

petitparis schreef:
Rytir schreef:

Iemand ervaringen met pizza maken op een broodsteen op de bbq?


Vrienden van ons hebben het meermaals geprobeerd in de gesloten BBQ, temperatuur goed opgevolgd etc. Maar pizzabodem bleef rand af verbranden en de bovenkant was niet voldoende gebakken. Maw het was niet zo'n succes en na 3x hebben ze opgegeven. Waarschijnlijk heeft het deksel toch niet voldoende massa om de nodige warmte af te geven nadat je de pizza op de steen legt.


Hier lukt het echt meer dan prima, ik heb de pizza's van onze Weber liever dan die van de pizzeria :9

Set-up;

[ img ]


Bodem;

[ img ]

petitparis
Berichten: 15982
Geregistreerd: 19-01-09
Woonplaats: Hulshout (België)

Re: Wat zijn jou pizza voorkeuren?

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-20 17:33

Mss is het verschil dat jullie aan de zijkant een opening hebben en er toch nog een deel warmte in het deksel blijft hangen. Bij mijn vrienden klapt het deksel met een scharnier open en ben je eigenlijk het grootste deel vd warmte kwijt.

There is beauty in everything, even the things that scare us.

black_kelpie
Berichten: 7808
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-20 18:08

Hier gaat de deksel er ook wel af tussendoor (niet tijdens het bakken), daar zit het hem niet in. En op de kamado lukken ze ook, die heeft ook een scharnier, geen opening aan de zijkant.

De houtskool (goede kwaliteit! Anders lukt het niet om hem op 300 graden te krijgen/houden) gaat achterin de barbecue, dus niet direct onder de steen. Het gaat ook vaak mis wanneer de pizza te dik wordt belegd of het deeg niet dun genoeg is uitgerold. Wij bakken ze af in ongeveer 3/4 minuten en dan zijn ze perfect.

https://bbq-junkie.nl/blog/pizza-van-de-bbq/

Rytir
Berichten: 5359
Geregistreerd: 30-05-04

Re: Wat zijn jou pizza voorkeuren?

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-20 18:29

Fijne link black_kelpie, ik denk dat ik er volgend jaar toch maar eens voor ga. Ik maak er ook platbrood in en laatst feta met bladerdeeg ondanks mijn bbq een scharnierklep heeft. Ik kan mijn pijpje afsluiten dus misschien lukt het (En sta ik de hele zomer pizza's te bakken voor mijn vrienden :D )

When nothing goes right,

go left.

Farjen
Berichten: 7962
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Oost-Vlaanderen, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-20 11:54

Ik heb geluk, er is een nieuwe pizzeria die ook veggie/vegan opties heeft :D
Dus meestal is het een vegan peperoni, soms bbq-saus, soms tomatensaus, ...

Als we thuis pizza maken, is het met de bloemkoolbodems van de AH

MarliesV
Berichten: 15171
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-20 12:06

petitparis schreef:
Mss is het verschil dat jullie aan de zijkant een opening hebben en er toch nog een deel warmte in het deksel blijft hangen. Bij mijn vrienden klapt het deksel met een scharnier open en ben je eigenlijk het grootste deel vd warmte kwijt.


Ik heb ook regelmatig pizza gemaakt op de BBQ. Maar wij bakken dan eerst de bodem aan 1 kant aan, halen hem er af en beleggen dan de 'harde' kant met beleg en bakken dan voor de 2e keer af.
Dat gaat prima.

Life is short....SMILE while you still have teeth!

Caresse07
Berichten: 9390
Geregistreerd: 19-02-07
Woonplaats: Bij Flipje

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-20 12:08

Mijn voorkeur is dat iemand anders hem op eet :')

Ik lust geen pizza :o :D

Volg je hart, dat klopt.

Ik was een mooie baby, maar in het ziekenhuis hebben ze mij verwisseld.

manubres
Berichten: 2778
Geregistreerd: 17-11-08
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-20 12:31

Pfff...zijn dit nu echt onderwerpen die op Bokt moeten?

Nieuwe aanwinst!..zwarte parel Jill (Fairytale x Elite v. Voice), Olita met pensioen.Chicago HJ (V.Citango) 2011-2018 RIP Veel te vroeg moest ik je laten gaan. Ik hou vandaag meer van je dan gisteren, maar minder dan ik morgen zal doen!

Peerke_
Berichten: 6643
Geregistreerd: 20-02-10
Woonplaats: Hoogeveen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-10-20 12:45

manubres schreef:
Pfff...zijn dit nu echt onderwerpen die op Bokt moeten?


Pfff.. moeten mensen zoals jij op Bokt?
Als je niks zinnigs te zeggen hebt, zeg dan niks :roll:

Maartje1990
Berichten: 22278
Geregistreerd: 05-06-06
Woonplaats: Kessel (Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-20 12:58

Ik heb een wisselende voorkeur, de ene keer is het fungi de andere keer fungi prosciutto (champignons en ham) andere keer calzone. Diepvries wissel ik tussen fungi en fungi met ham of mozzarella. En als we zelf doen beleggen doe ik er ook graag paprika op.

Paddock paradise, training en opfok in Noord-Limburg www.ppdegangelt.nl
''Pak m'n hand maar''

Farjen
Berichten: 7962
Geregistreerd: 20-07-03
Woonplaats: Oost-Vlaanderen, België

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-20 18:30

manubres schreef:
Pfff...zijn dit nu echt onderwerpen die op Bokt moeten?


Het is op "voedertijd" toch de bedoeling om inspiratie over eten op te doen/recepten uitwisselen/...
Topic staat op de juiste plaats en heeft al veel reacties, dus veel mensen vinden het wel leuk :)


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: sjaslique en 81 bezoekers