Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
black_kelpie schreef:Hier ook een kamado barbecue (en een grote Weber, en een smoker, wees blij als hij het bij 1 houdt ), geen Green Egg, beetje duur.
Hij wordt hier echt veel gebruikt, het hele jaar door, voor van alles en nog wat en mijn vriend kan er erg goed mee overweg
black_kelpie schreef:Hier ook een kamado barbecue (en een grote Weber, en een smoker, wees blij als hij het bij 1 houdt ), geen Green Egg, beetje duur.
Hij wordt hier echt veel gebruikt, het hele jaar door, voor van alles en nog wat en mijn vriend kan er erg goed mee overweg
Lisan89 schreef:Large is sowieso een goede keuze!
Al die extra's zijn trouwens ideaal voor sinterklaas-kerst-verjaardag, haha.
Ik heb elke festiviteit een leuk cadeautje, over 2 weken is hij jarig en krijgt hij een spit voor kip etc, dat wil hij ook al lang.
De hoes zou ik je wel aanraden als hij niet onder dak staat trouwens.
Andere tip is een potje crisco- dat heb je nodig bij je nieuwe gietijzer. Je moet het soort van inbranden zodat je een anti- aanbaklaag krijgt.
Iser schreef:Wij hebben zes weken geleden een egg gekocht, een large omdat heel veel accessoires alleen maar op een L of XL passen. Duur, dat wel, maar we gebruiken hem zeker 5 keer per week, echt voor alles. En we kregen er een gratis workshop bij voor twee personen, ook al gevolgd, reuze leuk! (Bbq experience center in Roosendaal). Zelfs chocolade-cakejes gemaakt!
Joyce_R schreef:Hier ook mijn vriend die helemaal gek is met BBQ’en, en met de welbekende boekenverzameling ook haha! Mogelijk ook zelfs een van de aanstekers bij die van jou, want ook met een actieve Instagram
Hij heeft de keuze gemaakt voor Primo in plaats van de Green Egg. Ik heb er zelf weinig verstand van, ik hou me voornamelijk bezig met het opeten van de creaties Maar de Primo zou meer mogelijkheden hebben dan de Green Egg, maar is als ik me niet vergis ook nog ietsjes duurder.
Buiten bovenstaande kan ik je weinig inhoudelijk advies geven, maar wel een gouden tip! Ik zie het sparerib-rekje op je lijstje staan, bespaar je alsjeblieft dit geld! De originele versies zijn vaak stik-duur, en doen niet meer dan de ribs rechtop houden. De gouden tip is om hiervoor de dekselhouder van de Ikea te kopen! https://www.ikea.com/nl/nl/p/variera-de ... -70154800/
Dan ben je voor €5 klaar, terwijl je met de originele versie minimaal enkele tientjes verder bent.
Lestria schreef:Ik zou al die accessoires niet perse van hetzelfde merk kopen, dan ben je onnodig duur uit. Veel is wel merkloos te koop voor een stuk minder. Lees je daarover goed in op BBQ sites of fora.
superpony schreef:Wij hebben ernaar gekeken voor de nieuwe tuin, maar ik snap de verschillen niet zo goed geloof ik.
Hebben nu een gewone weber en ik vind bbq-en best veel extra werk. En we zijn saai; kippen poten, kipsate, een hamburger en klaar is het wel. Dan wat brood, sla, sausjes en boter op tafel.
Ik zie op fb wel een en ander voorbij komen. Mensen die 's ochtends er al vlees op gooien en laten sudderen zeg maar.
Is het dan niet hetzelfde als een slowcooker??