Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Ceffyl schreef:Ik ben ook wel benieuwd naar ervaringen met wijncursussen. Ik sta echt te popelen om meer erover te leren. Sommige Bokkers lijken veel te weten, hoe komen jullie aan je kennis?
LadyMadonna schreef:Ben járen geleden met school (horeca opleiding) trouwens bij moët&Chandon geweest (enig een paar andere wijnhuizen), was heel interessant
BMHP schreef:Wat Luisitanio niet noemde zijn Port en Madeira uit Portugal.
MizzMontana schreef:De etiketten van de wijnen die ik lekker vind scan ik vaak in met de app Vivino, dan kan ik ze altijd nog terug vinden.
Noeps schreef:Ah, wijn. Topic naar m’n hart.
Qua supermarktwijnen drink ik bij voorkeur de Undurraga Cabernet Sauvignon of Casillero del Diablo, ook de Cabernet Sauvignon.
Shaggy09 schreef:Noeps schreef:Ah, wijn. Topic naar m’n hart.
Qua supermarktwijnen drink ik bij voorkeur de Undurraga Cabernet Sauvignon of Casillero del Diablo, ook de Cabernet Sauvignon.
Diablo is hier ook mijn favoriete supermarktwijn Mooie wijn voor zijn prijsje.
Ik vind de Gato Negro Cab.Sauv ook erg zacht en lekker.
Dit is toch ook gestoord, zijn er serieus mensen die zo'n flesje halen?
https://www.gall.nl/ch%C3%A2teau-lafite ... lsrc=aw.ds
BMHP schreef:LadyMadonna schreef:Ben járen geleden met school (horeca opleiding) trouwens bij moët&Chandon geweest (enig een paar andere wijnhuizen), was heel interessant
Pieper Hiedsieck en Pommery vond de cathedraal in Reims imposant en heel fraai.
Bij de eerste in het treintje en alles mechanisch bandje in 6 talen.
Bij Pommery door de gangen/ondergrondse gewelven gewandeld, werd nog met de hand gedraaid. Klein groepje en een vriendelijke hostes dat het hele proces verklaarde. Via de zij uitgang naar buiten zonder koopverplichting.
Shaggy09 schreef:Noeps schreef:Ah, wijn. Topic naar m’n hart.
Qua supermarktwijnen drink ik bij voorkeur de Undurraga Cabernet Sauvignon of Casillero del Diablo, ook de Cabernet Sauvignon.
Diablo is hier ook mijn favoriete supermarktwijn Mooie wijn voor zijn prijsje.
Ik vind de Gato Negro Cab.Sauv ook erg zacht en lekker.
Dit is toch ook gestoord, zijn er serieus mensen die zo'n flesje halen?
https://www.gall.nl/ch%C3%A2teau-lafite ... lsrc=aw.ds
poes schreef:Wij drinken zelden champagne van de grote huizen. Er is heel veel lekkers voor betere prijzen te vinden. Al vind ik pommery en Vrancken wel lekker.
Wij zijn net in Reims geweest. Zo leuk om die kelders te bezoeken! Bij pommery betaal je wel 25 euro pp voor een bezoek met een glas, maar zeer de moeite waard.
Edit: de casillero drinken wij hier ook vaak.
Ik hou trouwens van boterige vette chardonnays. Ok in de VS gaan ze er net wat te ver in soms, maar die Californische wijnen vind ik wel erg lekker.
Mkango schreef:Zat mensen (of bedrijven) die niet hoeven te kijken op een paar duizend meer of minder. Met anderhalve liter zou ik er ook niet per se aan refereren met 'flesje'.
Shaggy09 schreef:Ik lees in dit topic wel meer van die 'grapjes' maar het komt best denigrerend over.
Ontopic; ik ben dus niet echt een witte wijn drinker, meer van de rode. Heeft iemand hier ooit een cursus of proeverij gedaan en is het de moeite waard? In de zin van je kennis en smaak verbreden?
Varekaj schreef:Rode mousserende is lambrusco inderdaad! Kon niet op de benaming komen.
Wij gaan weleens in de sterrenzaak hier vlakbij eten en daar hebben ze lambrusco als aperitief. Heerlijk fris, prachtige kleur, drinkt soepel en toch op zich heel bijzonder. We vergeten alleen telkens de naam te noteren
Ceffyl schreef:Ik ben ook wel benieuwd naar ervaringen met wijncursussen. Ik sta echt te popelen om meer erover te leren. Sommige Bokkers lijken veel te weten, hoe komen jullie aan je kennis?