.

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Anoniem

.

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 12:36

.
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 23-02-23 22:41, in het totaal 1 keer bewerkt

Poosje81
Berichten: 21194
Geregistreerd: 13-08-02
Woonplaats: La Douce France

Re: Varkenshaas bereiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 12:41

En maken in de pan met zelf gemaakte champignon roomsaus? Kan je niet fout mee gaan!

manonutjuh

Berichten: 3008
Geregistreerd: 12-10-04
Woonplaats: Goeree-Overflakkee

Re: Varkenshaas bereiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 12:45

Mosterd erop en dan spek erover.
Oven thermometers zijn niet zo duur, geen optie om die nog even de halen bij de hema ofzo?

tienus63

Berichten: 12076
Geregistreerd: 09-08-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 12:47

Vooral voordat je het in de pan of oven stopt, de tijd geven om op kamertemperatuur te laten komen.

Laat gerust uurtje of twee op het aanrecht staan voor bereiding.
Zout pas na bereiding erop doen als je het simpel houdt.

Marineren met een knoflook/kruiden dressing is ook lekker.
In medaillons snijden en bakken als een biefstuk, paprika, uien, champignons bakken en saus van wijko curry is de luie variant.
Snel en gemakkelijk.

oomens

Berichten: 8812
Geregistreerd: 12-04-07
Woonplaats: 's-Gravenhage

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 12:49


Anoniem

Re: Varkenshaas bereiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 12:59

Voor je het in de oven doet even laten bakken in de pan. Maakt het veel lekkerder!

Rivjenn

Berichten: 4021
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Bergen NH

Re: Varkenshaas bereiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 13:06

Ik bak de varkenshaas altijd aan en maak zelf romige champignonsaus en zet het dan in dd oven. Het is niet te moeilijk en echt heerlijk!

SincereQ
Berichten: 907
Geregistreerd: 22-02-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 13:12

oomens schreef:
Saltimbocca van maken :Y) :9

Jaaaa dit is echt super lekker :~

Suzanne F.

Berichten: 49213
Geregistreerd: 03-03-01

Re: Varkenshaas bereiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 13:53

Hier altijd stukken varkenshaas, geen ervaring met vullen. Ik weet wel dat je hem moet bakken tot hij lichtroze is aan de binnenkant want hij gaart nog na. Anders kan je iemands kop er mee inslaan.

Hutcherson

Berichten: 7349
Geregistreerd: 21-07-13
Woonplaats: --

Re: Varkenshaas bereiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 13:58

Ooooh heerlijk. Lekker marineren met ketjap manis, peper, zout, paprikapoeder, knoflookje, kerrypoeder, italisaanse kruiden en beetje honing. Even laten intrekken en dan flinke klont boter in de pan. Uitje in stukjes erin. Dan bak je je haasje aan alle kanten mooi bruin. Dan haal je m eruit en doe je een lepel mosterd in de pan. Eventueel met beetje honing. Lekker roeren tot het wat dikker wordt en dan je haasje in plakjes snijden en nog lekker laten sudderen in de pan. Heerlijk!

moonsparkle
Berichten: 21717
Geregistreerd: 21-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 14:00

Ik doe er katenspek om en bbq saus over en zet m dan in de oven. Nooit in de pan bereid eigenlijk. En inderdaad tot ie rosé is.

SusanH
Lid Bezwaarcommissie

Berichten: 34632
Geregistreerd: 27-06-07
Woonplaats: In het midden van het land

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 14:01

Wat mij betreft alleen peper en zout. Verder niks. Eventueel een peper roomsaus, of een saus met champignons erbij.

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 132056
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: Varkenshaas bereiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 14:22

Of je van vulling houdt is echt heel persoonlijk. Ik vind 'm zelf lekkerder als ie gebakken is en dan met een goede saus erbij.

Als je een bomproof (als in: kan niet mislukken) receptje wilt, dan zou ik dit kiezen:
Je neemt de varkenshaas een paar uur voor bereiding uit de koelkast zodat hij goed op temperatuur kan komen. Ongeveer een half uur voordat je wilt gaan bereiden verwarm je de oven voor op ca. 200 graden. Je zet er je ovenschaal alvast in zodat deze goed warm wordt.
Je wrijft de varkenshaas in met zout en peper. Daarna even aanbakken in een goede boter (roomboter), of anders in Croma oid. Rondom even iets bruin bakken (duurt in totaal een paar minuten) en daarna de varkenshaas met de boter in de ovenschaal doen en dan is het na een kwartier gaar.

Als je een lekkere en vooral simpele saus wilt die niet kan mislukken dan zou ik je een champignonsaus aan willen raden. Je bakt wat plakjes champignon aan in een pannetje met boter. Je kunt op verschillende manieren roomsaus maken (o.a. met een roux), maar ik zou in jouw geval ook voor iets bomproofs gaan, bijv. deze: https://www.ah.nl/producten/product/wi4 ... lsrc=aw.ds
Die giet je dan bij de champignons en klaar. Is helemaal geen verkeerde saus :)

Arethe
Berichten: 2561
Geregistreerd: 14-02-06
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 14:27


bantu

Berichten: 570
Geregistreerd: 02-01-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 15:13

Ik bak hem eerst rondom ff in de pan dan zijn ik open en vul ik hem met brie maar kan natuurlijk met vanalles zijn. Daarna spek eromheen en in de oven. 180 graden ong 20/25 min

Majabeestje
Berichten: 3808
Geregistreerd: 07-02-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 15:26

Ik maak het met een roomsaus met gedroogde pruimen. Echt overheerlijk.
Varkenshaas insmeren met mosterd, bakken en slagroom erbij en de gedroogde pruimen. Laten sudderen en klaar.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 15:54

.
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 23-02-23 22:41, in het totaal 2 keer bewerkt

Schemerdier

Berichten: 5891
Geregistreerd: 18-07-08
Woonplaats: België

Re: Varkenshaas bereiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 15:58

Hoe kun je dat nou weten als je nog nooit varkenshaas hebt gegeten?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:00

.
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 23-02-23 22:41, in het totaal 1 keer bewerkt

tienus63

Berichten: 12076
Geregistreerd: 09-08-05

Re: Varkenshaas bereiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:03

Als je nog nooit varkenshaar bereid hebt, zou ik voor de veilige en makkelijke variant gaan.
Niet vullen, maar medaillons bakken.
Het is jammer als dergelijk vlees te gaar is of dat je zit te klooien dat het dunne gedeelte kurkdroog is en de kophaas veel te rosé.

Beter iets te kort gebakken medaillon zodat je die een tikkie bij kunt geven. Dan kurkdroge mediallons of hele varkenshaas.

Zout pas na bereiding toevoegen.

Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 132056
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Re: Varkenshaas bereiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:04

Medaillons kan ook, dat is inderdaad nog wat makkelijker met bereiden.
Het uitdrogen van de punt kun je trouwens makkelijk voorkomen door 'm terug te slaan en met een prikker vast te zetten zodat alle delen dezelfde dikte hebben.

tienus63

Berichten: 12076
Geregistreerd: 09-08-05

Re: Varkenshaas bereiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 16:08

Ik leg ze dan kont aan kont in de pan.
Dat het dunne gedeelte over elkaar heen ligt.
Of ik bereid het in delen.
Eerst de dikke gedeelten en de dunne uiteinden wat later in de pan.
Kan toch niet in 1x naar binnen.

MissBambi

Berichten: 4279
Geregistreerd: 04-07-06

Re: Varkenshaas bereiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-12-19 17:14

Ohhh, wij bereiden varkenshaas altijd als stoofvlees :):) :~

Idd even aanbakken, en dan een uurtje of 2/2,5 laten sudderen.

Gewoon lekkere jus er bij of champignon roomsaus :9