Wat heb ik in Kreta gegeten?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
LadyMadonna

Berichten: 62220
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Wat heb ik in Kreta gegeten?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-10-19 18:07

Van de zomer waren wij in Kreta. Hier kregen we als bijgerecht bij de lunch olijfbrood en een schaaltje met witte kaas. Dit was qua structuur iets grover dan smeerkaas. De bedoeling was dat je je brood hierin deed dippen...
Het had een hele milde smaak.

Ik heb geen idee meer wat het was en via Google word ik ook niet wijzer.

Iemand hier een idee?

annibel

Berichten: 1191
Geregistreerd: 20-07-08
Woonplaats: Achterhoek

Re: Wat heb ik in Kreta gegeten?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 18:20

Aioli?
Dat is een soort knoflook smeersel wat daar veel gegeten wordt..

Storm

Berichten: 20830
Geregistreerd: 05-06-02
Woonplaats: Brabant

Re: Wat heb ik in Kreta gegeten?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 18:21

Een soort feta?

Ibbel

Berichten: 49076
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 18:22

Was het niet gewoon (met melk) losgeroerde feta?

Dorine92
Berichten: 5328
Geregistreerd: 21-04-12
Woonplaats: Schagen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 18:22


LadyMadonna

Berichten: 62220
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-10-19 18:28

annibel schreef:
Aioli?
Dat is een soort knoflook smeersel wat daar veel gegeten wordt..

Nee, dat was het niet

Storm schreef:
Een soort feta?

Mja... qua structuur absoluut niet (feta is veel harder)

Ibbel schreef:
Was het niet gewoon (met melk) losgeroerde feta?

Geen idee :')

Dorine92 schreef:
Ik had op Cyprus halloumi maar dat is het vast niet
Maar kijk
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Griekse_kazen
Hier kan je het vast vinden


Ga ik even kijken :j

Sizzle

Berichten: 35665
Geregistreerd: 21-04-06
Woonplaats: Zwitserland

Re: Wat heb ik in Kreta gegeten?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 18:29

Het kan in feite gewoon iedere vorm van verse kaas zijn.

ellepel

Berichten: 47328
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 18:33

weet je nog waar je dat gegeten hebt, was het een restaurant?
dan staat de menukaart misschien wel online waar het op staat?

edit, mijn googlen levert me dit op

Galotiri

Geproduceerd in Thessaly en Epirus, wordt galotiri gemaakt van feta, melk en yoghurt. Omdat het niet goed beweegt, is het buiten Griekenland nauwelijks bekend, maar deze kaas is melkachtig en zacht en kan worden gebruikt voor het dippen of op een stuk brood. Met een lichter vet- en caloriegehalte kan het thuis worden genoten en is het een geweldig alternatief voor kwark.
Laatst bijgewerkt door ellepel op 27-10-19 18:36, in het totaal 1 keer bewerkt

Lukasje
Berichten: 11221
Geregistreerd: 06-01-15

Re: Wat heb ik in Kreta gegeten?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 18:34

Ik denk gewoon verse kaas.

Yom
Berichten: 3780
Geregistreerd: 01-01-11
Woonplaats: Helmond

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 18:56

tzatziki?

Jilletje

Berichten: 8172
Geregistreerd: 18-11-06
Woonplaats: Limmen

Re: Wat heb ik in Kreta gegeten?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 18:58

Tirokafteri

dblijham
Berichten: 1804
Geregistreerd: 25-10-05
Woonplaats: Blijham

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 18:59

Galotiri ( Milk, Yogurt and Cheese Spread)
Ingredients
1100 gr. / 2.5 lb Greek yogurt full fat
100 ml / 3.5 fl oz. full fat milk
500 gr. / 1 lb feta cheese, crumbled
1 tsp salt


Instructions
Mix everything in a non-reactive bowl and place it in the refrigerator.
Let it stay for 3 to 4 days whisking three times per day.
After these days it is ready to be consumed.

Spread it on a warm slice of homemade bread or any type of bread or pita bread.
Keep the rest in the fridge.
You can add some dried spearmint or dried oregano or any such type of herb if you want to jazz it up a little bit.

xMyrnavG

Berichten: 114
Geregistreerd: 28-04-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 19:00

Misschien gewoon huttekase? Ik vind de milde smaak daarvan geweldig en de textuur lijkt op wat je omschrijft :)

LadyMadonna

Berichten: 62220
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-10-19 19:20

Yom: nee zeker niet...

Ellepel: het was tijdens een voorstelling waarin we kennis maakten met het Kreta in de tijd van Knossos.
Ben even aan het zoeken hoe dat heette

Snadrem

Berichten: 4501
Geregistreerd: 24-04-08

Re: Wat heb ik in Kreta gegeten?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 19:26

Ricotta?

LadyMadonna

Berichten: 62220
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Re: Wat heb ik in Kreta gegeten?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-10-19 19:32

Ricotta lijkt me te korrelig (en is niet Grieks)

Die Galotiri kan ik me wel in vinden, eens zien of ik daar ergens aan kan komen moet proeven